Какво да ям за да отслабна?

ТД

03.12.13
16:57

Здравейте съфорумници. Тежа 103кг и съм висок 1.85 см. Разгледах много диети,но нищо не мога да схвана какво е високовъгл. диета какво е нискобелтъчна и т.н. Започнах фитнес основно с кардио се занимавам и бих искал да ви попитам какво е добре да ям банани ябълки солети? Просто какви храни хем ще ми дават енергия хем да не надебелявам с тях.

Темата беше редактирана от Тихомир Димитров на 03.12.13 19:03.

03.12.13
17:27

А ти какво целиш? Отслабване (сваляне на мазнини), качване на мускулна маса, тонус, ....?

03.12.13
17:30

Няма храни,които да можеш да ядеш без да надебелееш.. всичко зависи от калорийния дефицит ,който сам си създаваш, хранитения режим и енергоразхода.. Можеш да се храниш здравословно и пълноценно като изключиш всички храни ,които се продават в “шумкащи ” опаковки като солети, вафли ,чипсове и подобни.. Храни се главно с пресни плодове,зеленчуци, месо,яйца и млечни продутки.. Намали или ако е възможно спри всякакви тестени продукти хляб ,банички..и ги замени с овесени ядки. В твой + е да се тренира поне 3 пъти седмично. Успех :)

03.12.13
18:47

“Какво да ям за да отслабна?”
Ако се отслабваше с ядене, прасетата щяха да бъдат фотомодели. :D
Извини ме за иронията  - намеквам, че трябва да промениш психическата си настройка, за да имаш трайни резултати за цял живот, а не до поредната загуба на мотивация. По-добре се запитвай “Как да ям, за да отслабна и да не надебелявам повече?”. Успех!

ТД

03.12.13
18:58

Приятелю или аз не съм написал правилно въпроса или ти не си ме разбрал правилно :D знам че трябва да ям плодове и зеленчуци но мога ли спокойно да си ги смесвам месо със зеленчуци, риба с пилешко точно тези тънкости искам да знам. То и 10 годишно лапе знае че за да отслабне трябва да яде ябълки...иначе целя да премахна мускулна маса от порядъка на 10-15кг. Друга питанка ми е във фитнеса само на кардиото ли да наблягам или и на гиричките :P

03.12.13
19:23

казано от Тихомир Димитров на 03.12.13, 18:58:

Приятелю или аз не съм написал правилно въпроса или ти не си ме разбрал правилно :D знам че трябва да ям плодове и зеленчуци но мога ли спокойно да си ги смесвам месо със зеленчуци, риба с пилешко точно тези тънкости искам да знам. То и 10 годишно лапе знае че за да отслабне трябва да яде ябълки...иначе целя да премахна мускулна маса от порядъка на 10-15кг. Друга питанка ми е във фитнеса само на кардиото ли да наблягам или и на гиричките :P

Определено ти не задаваш въпроса , както трябва.
Първо-може да ги смесваш няма проблем.
Второ- това за 10 годишното дете и ябълките си е меко казано , глупост . Ако твоя режим е съставен така , че да приемаш по-малко калории от необходимото , няма значение какво ще ядеш пак ще сваляш (е под няма значение не включваме пържени и тестени изделия , шоколади и вафли..). Наблегни както ти казаха по-нагоре , на месо,яйца,млечни продукти,бобови култури,картофи,ориз,плодове и зеленчуци (сметни си калорийния баланс , на базата главно на тези храни,така че да си в излишък примерно със 300 калории).Пример :
КБ ти е 3000 калории , вадиш 300 примерно и се получават 2700.Това се нарича калориен дефицит , т.е приемаш по-малко от необходимите на организма за един ден калории , и по този начин сваляш тегло.
Трето- едва ли това което ще свалиш ще е изцяло мускулна маса - смисъл , при правилно съставен хранителен режим и тренировки е възможно да сваляш най-вече мазнини с минимална загуба на мускулна маса.
Отговора на питанката ТИ - не само кардиото топи мазнини.. това , че си се изпотил далеч , не значи че сваляш килограми (пиеш 1 литър вода и след 5 минути всичко излиза , дори започваш да се пързаляш по пътеката).Обърни внимание и на тежестите.

Желая ти успех и ТЪРПЕНИЕ.Запомни , че нищо хубаво не се постига  бързо и лесно .

П.п ето го линка с формулите за КБ http://www.bb-team.org/articles/914_kalorien-balans-i-kalorien-optimum

Мнението беше редактирано от Пенев на 03.12.13 19:24.

03.12.13
19:54

То и 10 годишно лапе знае че за да отслабне трябва да яде ябълки...

Аз пък всеки ден ям шоколад и пак отслабвам.

...иначе целя да премахна мускулна маса от порядъка на 10-15кг.

Вярвай ми, НЯМАШ толкова много излишна мускулна маса. Освен ако не си се занимавал десетина години с културизъм и не си зобил известно време. Дори да имаш, от какъм зор ти е да сваляш мускули? Целта ти трябва да е да КАЧВАШ мускулна маса, а не да сваляш. Това, което трябва да сваляш са мазнини.
В горния пост са ти написали какво да правиш. Ако мислиш, че някой ще ти каже 2 храни, които да ядеш и да отслабваш - няма как да стане. Сядай и чети.
Ако те мързи - наемаш си инструктор и му плащаш да ти изготви диета и всичко останало.

Мнението беше редактирано от Петко К на 03.12.13 19:56.

03.12.13
19:56

10-15 кг мускулна маса ли ще сваляш ? Мятай ги в багажника и ги дай насам.
Очевиден трол.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1