херния :(

05.12.13
11:56

здравейте!от 1 седмица чувствам болка в кръста като тренирам,дори и упражнения ненатоварващи кръста до толкова като набирания,лежанка и бицепс.имам също дискомфорт в областа около корема към краката и неприятно усещане в тестисите...най вероятно херния.скоро отивам на лекар затова не е нужно да ме съветвате да го направя.въпроса обаче е ако наистина се потвърди и се направи операция или каквото трябва,какво би последвало с тренировките.нямам видима подутина,такаче предполагам че е по лек вариант.с тази тема искам да попитам изпиталите вече херния и оправилите се от нея,как им върви фитнеса.след колко време влезнахте отново,какви упражнения правихте като начало,как протече всичко след операцията до напълно възстановяване.много ще съм благодарен,ако изпиталите го споделят своите “истории” в тази тема.знам че все пак е индивидуално,но като цяло искам да чуя мненията на хора били в моята ситуация :( . много ме е яд с тия тренировки иде ми да хвана лоста и да права клекове и тяги докато не ми се изсипат органите на земята! извинявам се за правописа просто наистина бързам за лекции,а искам да видя темата след като се прибера.много ще съм благодарен,ако споделите мненията си.
ПО-ЗДРАВИ,ПО-СКОРО :(

06.12.13
00:05

Тъй като оплакванията които описваш може да нямат нищо общо с ингвинална херния, не би трябвало да се притесняваш докато не се видиш с лекар....... Това е най-доброто решение вместо да се тревожиш ненужно за болести, операции и възстаноявания. Може да се окаже,че причината за всички тези оплаквания е нещо доста по-просто .......

06.12.13
00:22

първо  благодаря за утешението.не съм сигурен в диагнозата определено,но пък ако се окаже това искам просто да си знам за какво възстановяване става въпрос.чувал съм много различни неща по въпроса...едните,че никога няма да можеш да тренираш фитнес пълноценно,другите че до 1-2 месеца си обратно в залата като нов.просто ми беше интересно да чуя няколко случая на изпитали го хора  по въпроса.ще се опитам да не се тревожа а тези дни ще разбера вероятно какво ми е.

08.12.13
00:35

Не може да се каже със 100 % сигурност, тъй като всеки случай е индивидуален - зависи каква операция е направена итн. НО  по - скоро вярната информация е,че тренирането е възможно  до 2-3 месеца  след операцията, така,че нямаш основания за притеснения.

14.12.13
14:16

благодаря за отговора,но посетих хирург той ме опипа под тестисите,корема и т.н и ми каза,че не е нищо сериозно.някакъв канал се е разширил.вика да избягвам упражненията прав известно време 2-3 седмици,а през това време няма проблем да права лежанки и коремни преси.даже доколкото разбрах коремните преси са препоръчителни.каза също “добре че дойде при мене,че иначе щяха да ти кажат операция,за да лапнат парички” ( доктора не ми е случаен,а е женен за братовчедка на майка ми или нещо такова,такаче не вярвам да ме лъже или да не ми е обърнал достатъчно внимание,плюс това освен,че е шеф на някакво отделение има и частен кабинет,който беше пълен с хора...явно наистина си разбира от работата).та така-успокоих се,даже дискомфортите спряха да се обаждат от известно време.смятам темата за приключена.единсветно искам да кажа за хора в моето положение да търсят повече от 1 мнение по въпроса,че явно повечето доктори са лакоми мошенници! да не ги прекарат за операция без да има защо.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1