Креатин монохидрат или креатинова матрица ?

10.12.13
15:55

Реших да си взема протеин + креатин монохидрат/креатинова матрица. Въпроса ми е кое ще ми помогне да кача повече мускулна маса и кое е по-ефективно (и някоя марка ако може да ми кажете) ? И да попитам азотните бустери вредни ли са за тинейджъри ?

Темата беше редактирана от асд асд на 10.12.13 15:56.

Привет,

Наскоро написахме блог пост по тази тема. Хвърли му едно око, вероятно ще ти е от полза.

Относно азотните буустери - да, не е добра идея да се приемат от лица под 17-18 години. За тях също има полезни статии в изданието ни:
Азотен буустeр - да напомпам или не? (първа част)
Азотен буустeр - да напомпам или не? (втора част)
Азотните буустери - странични ефекти

Поздрави,
Тишо

14.12.13
15:25

Моето мнение е, че креатина под каквато и форма да е, е по-добре отделно да се взима, а не в матрица. Матриците масово са с неработещи дози. Вземи си монохидрат, някой креапюр като на Оптимум примерно или Мекс.

Какво значи неработещи дози?

И 2 грама креатин да има в една доза, можеш да увеличиш дозата х2. Не е като да е фиксирана. Да, това ще намали общият брой дози в продукта, но не намалява ефективността на креатина.

А и в повечето матрици, поне тези, на които е написано колко креатин съдържат, а не са под скрит бленд, са си баш в стандартни и работещи дози от по 5 г.

16.12.13
16:25

Сам си отговорил на въпроса ти. Аз не бих дал 40-50 лв за матрица, която ще ми стигне за 2 седмици, ако пия двойни дози. Mp creatine, cellmass, crea trix.. това са по-известните и всичките са бленди и не знаеш кое в какво съотношение е.

16.12.13
17:27

казано от Notorious на 16.12.13, 16:25:

Сам си отговорил на въпроса ти. Аз не бих дал 40-50 лв за матрица, която ще ми стигне за 2 седмици, ако пия двойни дози. Mp creatine, cellmass, crea trix.. това са по-известните и всичките са бленди и не знаеш кое в какво съотношение е.

Ммм не си напълно прав. Матрицата на Масъл фарм за под 30кинта стига за точно 30 дни. Производителя е посочил 1 доза дневно, но аз съм го пил по 2 и останах много доволен. Друг интересен продукт е матрицата на Контролед лабс е тя е малко повечко пари да, но е с добър профил и стига за 20дни на цена от ~40лв.

Иначе към автора заложи на Хидрохлорид. Бълк паудърс имат качествена и изгодна суровина. Много се гърми от него !

казано от Notorious на 16.12.13, 16:25:

Въпросът беше какво е неработеща доза, а не какво е изгоден и неизгоден продукт.

Проблемът е, че пишеш леко наизуст. В два от продуктите, които изреди, се съдържа точно по 5 грама креатин.

Отделен е въпросът, че единият съдържа само креатин (матрица) и макар цената му да е ниска, е неизгоден за креатинов продукт. Другият продукт пък се продава на безбожна цена, а реално в него също има само креатин.

И още по-отделен въпрос е, че ако даден производител сложи по-малко от 3-4 г креатин в доза в дадена матрица и не компенсира това с по-голямо количество дози в продукта, трябва или да е или пълен шмекер, или пълен глупак.

Ако ще се взима матрица, то ще е заради допълнителните съставки в нея, а не само заради креатина. Добър пример е CL Green Magnitude.

Че излизат по-неизгодно, така е, но за хората с по-голям бюджет, които обичат да експериментират и да пробват различни продукти, са добър вариант.

17.12.13
09:56

Гледам.че всички препоръчват тоя креатин хидрохлорид...Преди месец реших и аз да го пробвам и едва ли съм пробвал по недействаща добавка...(беше на Бълк). Относно матриците и монохидрата всичко си е индивидуално и въпрос на финанси.

Мнението беше редактирано от Padre на 17.12.13 10:03.

17.12.13
10:06

1 глас и от мен за прием на само 1 вид креатин независимо дали ще е монохидрат, кре-алкалин или хидрохлорид. Това, което на мен лично не ми харесва в креатиновите матрици е че има доста пълнители, което намалява количеството активни съставки. Отделно не обичам да приемам подсладители, а почти всички матрици са подсладени. И най-важното поради което не харесвам матриците е че са по-скъпи !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1