16.12.13
14:02
Здравейте,
Отдавна не съм писал, но чета редовно и реших да подновя дневника, както и да купя малко суплементация ;).
На 29 г., 185 см, 85-87 кг. Спортувам редовно и съм добре сложен, но имам някои забележки към себе си, които искам да изчистя.
Идеята ми е да подсека повече гърдите, да изчистя още малко пресата (виждат се 6 бройки, но си има и мазно). Освен това бедрата ми са една идея по-големи от желаното, което най-вероятно се дължи на играенето на футбол и баскетбол цял живот.
Искам да си взема:
-протеин на Syntrax - не съм решил още кой точно, но ще е от големия чувал (тъкмо свършвам whey shake ягода)
-Animal pak;
-NOW Foods Super enzymes
-NOW Foods Omega 3
-NOW Foods Natural resveratrol, Diindolylmethane (не съм намерил марка), Ленено семе (препоръчайте марка), MSM - тези ги взимам с цел намаляване на нивата на естроген (по съвет на инж. Марин Маринов) - който ги чува нещата моля да се включи.
Общо взето това са добавките. Първите четири са ми ясни, но ще се радвам да коментирате и тях, а за последните наистина моля за включване от запознатите.
Поздрави
16.12.13
14:35
Не бих дал пари за Animal Pak. Говорили сме - стара формула, много “маркетингови” и излишни съставки, не особено подходящи форми на някои витамини и минерали. За мен добри варианти са Now Foods (Adam или VitMin-100), Controlled Labs Orange Triad, Optimum Nutrition Opti-men и Pure Nutrition Power Pak.
16.12.13
15:36
Кольо,
Витамините, които съм пил най-много са точно VIT-MIN, което съм описвал и в дневника си, но съм решил да взема Animal Pak. Иначе тъкмо допих Opti-men.
Нещо за естрогена?
Имаш конкретен проблем с естрогена, или?...в смисъл, защо ти е нещо специално за понижаването му?
Можеш да си пиеш МСМ-а (който е много повече от естроген блокер) да оптимизираш храненето си така, че да не се налага да пиеш естроген-блокери.
Искаш да понижиш естрогена, а ще пиеш ленено масло (което е про-естрогеново)?!? За какво ти е? Нали ще вземаш Омега 3?
Мнението беше редактирано от Margi на 16.12.13 15:54.
16.12.13
15:52
Здрасти Марги,
Проблем не, но говорехме с инж. Маринов, че за подсичането на гърдите играе роля намаляването му и ми пусна една статия, в която бяха цитирани гореописаните добавки.
И за да използвам включването ти - какво мислиш за фибрите като хранителна добавка? Ще затягам ВМ-НВД режима, а не съм голям фен на зеленчуците. Отделителната система не е много happy само на меса и яйца ;).
Щом не ядеш храни богати на фибри, можеш да помислиш за тях.
От друга страна - броколите (както и всички кръстоцветни), овеса, лимоните са естествени блокери на лошия естроген И имат фибри.
Горе добавих за лененото масло - то всъщност е на второ място след соята по съдържание на НЕ-полезни естрогени. Аз бих го избягвала.
На същия принцип на койот МСМ-а действа за елиминиране на лошия естроген (метилация), действат и комбинацията от витамин Б6+Б9(фолиева киселина)+Б12 (МЕТИЛкобаламин). Суровото червено цвекло също.
16.12.13
16:01
Тома, сравнително лесно и вкусно можеш да си набавяш фибри от храна.
Не съм уверен, че си струва да залагаш на добавки, от които да си ги осигуриш.
16.12.13
16:01
Мерси за лененото масло - махам го, тъкмо ще спестя някой лев. Броколи (дай други кръстоцветни) и лимон ям - ще ги добавям по-често. Овес - навремето хапвах, но Славко ме отказа ;)
16.12.13
16:02
Кольо, сега видях и твоя пост - прави сте и мисля да го направя. Просто от малък не се кефя много на зеленчуците, като домат, краставица, сурово зеле не пипвам, но чушки, броколи,карфиол,моркови ям .
Лично мнение за Animal Pak след четири опаковки - много скъп и небалансиран начин да си набавиш съмнителни дози както от необходими, така и от абсолютно излишни суплементи във възможно най-неприятен за консумация вариант.
Мерси за лененото масло - махам го, тъкмо ще спестя някой лев. Броколи (дай други кръстоцветни) и лимон ям - ще ги добавям по-често. Овес - навремето хапвах, но Славко ме отказа ;)
Питай го пак за овеса. ;) Последната година го преоткриваме и е наистина по-ценна храна отколкото сме знаели до сега. Ако не ти допада като вкус, можеш да го правиш на мляко, в което да разбиваш протеина си. ;)
Още кръстоцветни: броколи, зеле, карфиол, алабаш, брюкселско зеле, ряпа, репички, синап (горчица)...
Мнението беше редактирано от Margi на 16.12.13 16:21.
16.12.13
16:21
Кольо, сега видях и твоя пост - прави сте и мисля да го направя. Просто от малък не се кефя много на зеленчуците, като домат, краставица, сурово зеле не пипвам, но чушки, броколи,карфиол,моркови ям .
А ако в менюто ти се мяркат семена и ядки, нещата си стават доста добре... :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.12.13 16:22.
Като се прибереш, ще излезем и ще напишем стака бе, що не каза предния път:)
За овеса си признавам, че не съм зачел доста неща.
Мнението беше редактирано от slavko на 16.12.13 16:41.
16.12.13
16:35
Кольо,
Ядките са ми трудносмилаема храна и предвид факта, че се храня циклично - по обяд пия един айрян с протеин, вечер тренирам и после вечерям, като хапна след обяд 100 гр. суров орех и после ми е тежко на тренировката, но и без това замислям да вкарам сериозен обяд, а не само айрян, така че ще намеря място и на суровия орех.
Марги,
Аз овес си ядях всяка сутрин по 50-100 гр. в топло прясно мляко и протеин, но Славко ме отказа, а и както писах на Кольо - в момента не закусавам - трудно ми е да го ям на работа, но ще обмисля как евентуално да го вкарам в режима - може би събота и неделя ще закусвам... Иначе от кръстоцветните ям броколи, карфиол и горчица :).
Дългия,
сега виждам, че си писал - още няколко човека на това мнение и вярно ще го махана пака.
16.12.13
16:36
Щото по празниците съм сам в София и ще имам време да тренирам, готвя и т.н. и мисля да не губя време, а да почвам сериозно, вкл. подновявам и дневника.
Аз овес си ядях всяка сутрин по 50-100 гр. в топло прясно мляко и протеин, но Славко ме отказа, а и както писах на Кольо - в момента не закусавам - трудно ми е да го ям на работа, но ще обмисля как евентуално да го вкарам в режима - може би събота и неделя ще закусвам... Иначе от кръстоцветните ям броколи, карфиол и горчица :).
.
С мляко и протеин - по-скоро не. ;) Слагай му орехи, семена (чиа, маково, сусам), мед, ако ползваш мака, какао, кокосово масло, кокосови стърготини.....варианти много. :)
И, както казах - от него става прекрасно овесено мляко. :)
Да и аз имам интерес с кой храни и добавки може да се контролира нивото на естрогена... Аз се храня предимно еднакво
яйца -3,4 цели
пилешко месо-450-500гр /в сурово състояние
риба тилапия всеки ден по 200гр
ориз
20-30 гр сурови орехи
5гр омега 3
котидж чийз
и за салати /броколи,зелен фасул и от време на време зеле и червено цвекло/
16.12.13
22:23
Така...така нещо малко неприятно, но мисля че трябва да се вземе предвид от екипа на магазина на ББ - днес закупих добавки за 132 лв., които при вас щяха да излезнат 200.00 лв., което е стряскащо..
Да и аз имам интерес с кой храни и добавки може да се контролира нивото на естрогена... Аз се храня предимно еднакво
яйца -3,4 цели
пилешко месо-450-500гр /в сурово състояние
риба тилапия всеки ден по 200гр
ориз
20-30 гр сурови орехи
5гр омега 3
котидж чийз
и за салати /броколи,зелен фасул и от време на време зеле и червено цвекло/
Коментирали сме го и преди, но не помня къде. Имах доста подробен пост по въпроса, ако ми попадне, ще ти го изпратя.
Така...така нещо малко неприятно, но мисля че трябва да се вземе предвид от екипа на магазина на ББ - днес закупих добавки за 132 лв., които при вас щяха да излезнат 200.00 лв., което е стряскащо..
Какво му е стряскащото ? В една кутия омега-3 един протеин пюре и едно бцаа аз спестявам 77лв и какво от това да накарам ББ-теам да си затворят магазина ли?!Като си ги намерил по-евтино пазарувай си ги от там.
А до Маргарита Манева ако ми намериш поста ЗЛАТНА ще си :)
16.12.13
23:10
Не карам никого да затваря, но щом аз мога да го намеря за 132 лв. значи те като клиент на едро могат и за по-малко. Но дори и на тази цена да го взимат, надценката е прекалено висока.