17.12.13
23:28
Какво ще кажете за тия хранителни добавки : True-Mass ili Syntha Isolate + Amino X + No-xplode всичко това на фирма BSN + Glutamin и Creatin на фирма Muscle Pharm за Мускулна Маса !
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимАко храненето е добре ок са добавките, но може да хвърлиш доста по-малко пари с избор на други марки.
Единственото от изброените за което бих дал някой лев е аминото на BSN и креатинчето на MP (макар второто да е малко дърво за 300 грама основно монохидрат)...всичко друго е шит предвид цената и състава си.
Маса се прави с повече калории от питателни източници, почивка и търпение. Няма лошо да паткаш креатин и аминки, ала подобни неща имат съвсем друга роля във вече пипнатия хранителен режим.
18.12.13
09:45
По начина по който пишеш е ясно че нямаш и грам представа за какво се ползват хранителните добавки, а най-вероятно и хранителния режим ти е на много ниско ниво. Започни да четеш за правилното хранене, за тренирането, за почивката и ЕВЕНТУАЛНО тогава може да питаш за хранителни добавки, защото в момента не са ти нужни при тези знания.
казано от Pavel Petrov на 18.12.13, 09:45:
По начина по който пишеш е ясно че нямаш и грам представа за какво се ползват хранителните добавки, а най-вероятно и хранителния режим ти е на много ниско ниво. Започни да четеш за правилното хранене, за тренирането, за почивката и ЕВЕНТУАЛНО тогава може да питаш за хранителни добавки, защото в момента не са ти нужни при тези знания.
Къде пък точно разбра “по начина му на писане” за познанията му .. всъщност, той дори не се е и изразил, а просто е изброил различни видове добавки на различни фирми и очаква отговор..
18.12.13
16:37
казано от Calion на 18.12.13, 16:07:
Къде пък точно разбра “по начина му на писане” за познанията му .. всъщност, той дори не се е и изразил, а просто е изброил различни видове добавки на различни фирми и очаква отговор..
Самя факт, че задава такъв въпрос, говори достатъчно.
Или не смяташ така?
18.12.13
16:44
Здравей те искам да попитам
Моят син е спортист тренира боен спорт и е на 14г учи в спортно училище и тренира два пъти на ден.Висок е 175 и тежи 58 кг колкото и да тренира ОФП не може да постигне маса.Треньора ни предложи добавки но аз не знам нищо за тяхният + или - моля ако някой има инфо. нека да ми обисни?
Благодаря
казано от antipodean aub на 18.12.13, 16:37:
казано от Calion на 18.12.13, 16:07:
Самя факт, че задава такъв въпрос, говори достатъчно.
Или не смяташ така?
Това е ясно, но той не се е изказал, че така да се изрази.
Мнението беше редактирано от Calion на 18.12.13 16:56.
18.12.13
17:05
казано от Елеонора Христова на 18.12.13, 16:44:
Моят син е спортист тренира боен спорт и е на 14г учи в спортно училище и тренира два пъти на ден.Висок е 175 и тежи 58 кг колкото и да тренира ОФП не може да постигне маса.Треньора ни предложи добавки но аз не знам нищо за тяхният + или - моля ако някой има инфо. нека да ми обисни?
Благодаря
Какво искате да бъде обяснено при условие, че нямаме идея за какви добавки става въпрос?
Как да задаваме въпроси интелигентно?
Най-доброто, което можете да направите, е да осигурите на сина си качествена храна в достатъчно количество.
Отделно от това - не е много колегиално да искате странична дискусия в чужда тема. Вероятно няма да ви е приятно, ако искате съдействие, а получите ненужна информация.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.12.13 17:13.
18.12.13
17:54
Няма проблем да пита жената за доброто на сина си :)
18.12.13
18:00
Аз съм избрал тия добавки защото са на едни от най-добрите фирми ! Цената не е от значение важно е качество и ефекта ! Щом не ви харесват кажете кои са по-добрия вариант за ММ
Изразявам само лично мнение, но напоследък почва да ми се струва, че за мускулна маса са нужни най-вече добра храна, сън и тренировки :)
18.12.13
18:10
Така е ! Аз ще си направя хранителен режим и здрава програма с почивка но искам и да има стимул в цялата работа като добавки
казано от Cvetelin Conev на 18.12.13, 18:00:
Аз съм избрал тия добавки защото са на едни от най-добрите фирми ! Цената не е от значение важно е качество и ефекта ! Щом не ви харесват кажете кои са по-добрия вариант за ММ
Че са добри да, но най-добри - ЕДВА ЛИ. Протеинче да, изолат НЕ, аминки задължително, креатинче и гултаминче супер. Приема ще можеш ли да си го оправиш ?
пп: цената винаги е от значение, скъп продукт не означава качествен или ефективен !
Мнението беше редактирано от AgBOKATA на 18.12.13 18:32.
18.12.13
18:35
Мх ясно :) а защо не изолат ?
А и ако мога да попитам кои са най-добрите ? (според теб )
казано от Cvetelin Conev на 18.12.13, 18:35:
Мх ясно :) а защо не изолат ?
А и ако мога да попитам кои са най-добрите ? (според теб )
А защо пък ? Пари навяътъра е изолата. Така като те гледам имаш повече нужда от матричка (няколко вида протеин в 1 опаковка).
Вземи си посочените неща.
пп: не смятам, че има такова нещо като най-добри, а може да се каже качествени, подходящи и изгодни
Мнението беше редактирано от AgBOKATA на 18.12.13 20:10.
18.12.13
20:08
Добре :) мерси все пак !
казано от garret gt на 18.12.13, 21:12:
Що за глупост изръси ?Изолата бил пари на вятъра ?Я се обоснови ЗАЩО?
Незнам човек ей така го написах я ми кажи пък защо не е ?
Близо 130лв за 48 приема на пудра или погледнато в протеин 1200грама. Хмм някъде ми се губи нишката. Като разлика между концентрат и изолат виждам по-добър амино профил и 1-2 грама мазнина и въглехидрат по-малко.
За 130лв искаш да ми кажеш, че е по-добре да се вземе това по-горе или 5кг чувалче пудра със съдържание на протеин от порядъка на 4100грама.
казано от Цветомир Неделчев на 18.12.13, 21:24:
казано от garret gt на 18.12.13, 21:12:
Що за глупост изръси ?Изолата бил пари на вятъра ?Я се обоснови ЗАЩО?
Незнам човек ей така го написах я ми кажи пък защо не е ?
Близо 130лв за 48 приема на пудра или погледнато в протеин 1200грама. Хмм някъде ми се губи нишката. Като разлика между концентрат и изолат виждам по-добър амино профил и 1-2 грама мазнина и въглехидрат по-малко.
За 130лв искаш да ми кажеш, че е по-добре да се вземе това по-горе или 5кг чувалче пудра със съдържание на протеин от порядъка на 4100грама.
Чакай малко сега..... Говорим за по-качествен продукт не говорим за цена и т.н. Аз ползвам хубава отстъпка и взимам качествен изолат 60 дози по 27 гр за 80лв което са към 1620-30 гр протеин за 80 лв изолат мисля ,че е прилично ?Написаното от теб беше “Протеинче да, изолат НЕ” и другия шедьовър А защо пък ? Пари навяътъра е изолата. защо не?Защото е по-некачествен ли ? :D :D :D (giggle) Някой купуват за по 90-100 лв 2.2 кг протеин по 76 дози по 22-23 гр протеин което е=1672гр което е само с 50 гр повече от изолата :)
Мнението беше редактирано от garret gt на 18.12.13 21:47.
Обесни как твоя изолат “Х” е по-качествен от 1 концентрат ! Кажи кой е па да видим дали е така.
Мнението беше редактирано от AgBOKATA на 18.12.13 21:47.
казано от Цветомир Неделчев на 18.12.13, 21:46:
Обесни как твоя изолат “Х” е по-качествен от 1 концентрат ! Кажи кой е па да видим дали е така.
Суроватъчният протеин изолат е дериват на млякото и за момента е най-добрия възможен източник на протеин. Суроватъчният изолат е малко по-скъп, защото е малко по-чист от концентрата, има по-висока биологична стойност и съдържа повече протеин и по-малко лактоза от колкото концентрата.
Различни са също процесите на получаване: при концентрата - ултрафилтрация, а при суроватъчен изолат - йонообменна хроматография...
Нещо повече ?????Че започна да ме изнервяш със умрелите си коментари....
18.12.13
21:54
garret gt, хайде сега ми кажи, че изолатът го “усещаш” по-добре... и да се свършва дискусията за протеина. :D
Цветомир Неделчев е малко лаконичен, но хич не е далеч от истината. Само хора с лактозна непоносимост би следвало да предпочитат качествен изолат.
Отделно от това смесеният прием на протеинови източници (бавни и бързи) увеличава анаболния отговор спрямо прием на суроватъчен протеин, но това май е прекалено еретично... :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.12.13 21:56.
казано от Кольо Пияндето на 18.12.13, 21:54:
garret gt, хайде сега ми кажи, че изолатът го “усещаш” по-добре... и да се свършва дискусията за протеина. :D
Цветомир Неделчев е малко лаконичен, но хич не е далеч от истината. Само хора с лактозна непоносимост би следвало да предпочитат качествен изолат.
Отделно от това смесеният прием на протеинови източници (бавни и бързи) увеличава анаболния отговор спрямо прием на суроватъчен протеин, но това май е прекалено еретично... :)
Не може да се говори за “усещане” при протеин.Но просто не може и да се говори ,че изолата не си струвал парите и ,че не ставал ?Защото не е така.Има само едно мнение по въпроса и то е ,че изолата е по качествена суровина от концентрата и това е :) пък кой каквото ще да говори.
18.12.13
21:58
казано от garret gt на 18.12.13, 21:48:
казано от Цветомир Неделчев на 18.12.13, 21:46:
Суроватъчният протеин изолат е дериват на млякото и за момента е най-добрия възможен източник на протеин. Суроватъчният изолат е малко по-скъп, защото е малко по-чист от концентрата, има по-висока биологична стойност и съдържа повече протеин и по-малко лактоза от колкото концентрата.
Различни са също процесите на получаване: при концентрата - ултрафилтрация, а при суроватъчен изолат - йонообменна хроматография...
Нещо повече ?????Че започна да ме изнервяш със умрелите си коментари....
Все незначителни неща,които не дават визуална разлика :)) (както и самият протеин разбира се в повечето случаи)
Да благодаря за копи/пейста. Недей забравя, че раглеждаме случай на човек който не е запознат с добавките и пита за точно определени. Също така слабо ме интересува за колко пари го вземаш ти изолата който така и не каза коя марка е. Ако ще се хвалим пък, аз пари за протеини не давам поради простата причина, че ми излизат безплатно и КО ?
Спирам да пиша, че ще ти побелее още повече косата от тези нерви.
18.12.13
22:01
Изолатът няма как да си струва парите при условие, че е практически неразличим като белтъчен източник за тялото и като ефективност за режима. Не споменах лактозната непоносимост случайно. Изолатът е скъп протеин. Не лош, а скъп за това, което предлага.
18.12.13
22:47
казано от Кольо Пияндето на 18.12.13, 17:05:
БлагодаряКакво искате да бъде обяснено при условие, че нямаме идея за какви добавки става въпрос?
Как да задаваме въпроси интелигентно?
Най-доброто, което можете да направите, е да осигурите на сина си качествена храна в достатъчно количество.Отделно от това - не е много колегиално да искате странична дискусия в чужда тема. Вероятно няма да ви е приятно, ако искате съдействие, а получите ненужна информация.
Съжалявам за глупавия въпрос исках малко информация но явно съм попаднала на неправилното място.....
Както и да е да сте живи и здрави...И весели празници:)
18.12.13
22:53
казано от Елеонора Христова на 18.12.13, 22:47:
Съжалявам за глупавия въпрос исках малко информация но явно съм попаднала на неправилното място.....
Както и да е да сте живи и здрави...И весели празници:)
Напротив, мястото е правилно.
Кажете ми как да обясним каквото и да е за добавките без да знаем за какви продукти става въпрос?
Не сме гадатели. Цупенето и иронията не помагат с нищо. Изборът е Ваш.
18.12.13
23:24
Благодаря
Ако е предложил нещо различно от мултивитаминен комплекс + рибено масло + минерали (магнезий/цинк) - не му трябва.
На тази възраст горните са достатъчни + качествена храна! ;)
казано от Херцог Трън на 18.12.13, 23:24:
БлагодаряАко е предложил нещо различно от мултивитаминен комплекс + рибено масло + минерали (магнезий/цинк) - не му трябва.
На тази възраст горните са достатъчни + качествена храна! ;)
Не разбирам как горните ще му помогнат да покачи мускулна маса? Не че нещо, ама жената за това пита. И според мен няма никакъв проблем да пие качествен суроватъчен протеин, стига да има финансова възможност.
Мнението беше редактирано от Calion на 19.12.13 00:04.
19.12.13
00:14
казано от Calion на 19.12.13, 00:04:
Не разбирам как горните ще му помогнат да покачи мускулна маса? Не че нещо, ама жената за това пита. И според мен няма никакъв проблем да пие качествен суроватъчен протеин, стига да има финансова възможност.
Цитирам те от една друга тема :
казано от Calion на 18.12.13, 20:52:
Колко добавки мислиш да приемаш на 16 ? Не, че ще ти стане нещо, ама чудя се пари откъде имаш ..
Противоречиш си случайно или раздвоение на личността?
Сега, по въпроса. На 14г и тежейки 58кг, какви точно добавки за маса му трябват ОСВЕН ХРАНА? Защото единствената причина да приема добавки различни от изброените от мен е да напълни гушата на някой като треньора си!!! На 14 влиза в период, в който за години напред ще произвежда конски количества анаболни хормони и му трябва само редовно и качествено трениране + стабилна и качествена храна, за да качи маса! А въпросните добавки, които съм споменал ще му помогнат в общ план - поддръжка на имунната система, а рибеното масло има и противовъзпалителни свойства. Магнезият и цинка може да провериш в гугъл защо ги препоръчвам. Други питанки имаш ли?
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.12.13 07:05.
Taка първо не виждам къде си противореча, като тук “Колко добавки мислиш да приемаш на 16 ? Не, че ще ти стане нещо, ама чудя се пари откъде имаш ” имам предвид защо са му толкова много добавки на 16 , и откъде ще има пари за тях ( изобщо да не споменавам, какви добавки беше изборил, далеч по-различни от най-нормален протеин) ... явно не си разбрал какво имам предвид. А относно въпроса на жената, тя не пита какви добавки в общ план да приема, а как да качи маса . Конкретно за нейният въпрос давам отговор, въпреки, че има много по-важни фактори, но тя се интересува конкретно от качването на маса. Лично аз от суроватъчния протеин виждам само плюсове, но си прав, че няма голям смисъл от протеини, понеже на тази възраст се отделя голямо количество тестостерон и лесно може да качи маса. Да не говорим, че има хора които имат адски бърз метаболизъм и не могат и кило да мръднат, дори да преяждат .. та те какво да правят.
П.С
По твоята логика, защо са му добавки като рибено масло и тнт. като може да си ги набави и от храната? Същото е и с протеина. Вече, ако става въпрос за добавки от типа на азотни бустери, да няма смисъл на тази възраст да ги приема, даже е безумно.
Мнението беше редактирано от Calion на 19.12.13 02:00.
19.12.13
09:07
Суроватка му е безполезна в момента, защото на 58кг, дневната му дажба протеин, за да качва маса ще се задоволи с 3-4 пържоли и 10 яйца(грубо сметнато!) и протеина му е един абсолютно излишен харч!!! Защото явно и ти като много хора не осъзнаваш, че протеина е “хранителна ДОБАВКА”.
А колкото до рибеното масло и другите - да, може да си ги осигури от храната, но за да поеме адекватно количество ще трябва да изяде грандиозни количества храна, а предложените от мен са далеч по-адекватни финансово + че имат както казах общоздравословни ползи, а не просто помагат да се качи маса.
казано от Цветомир Неделчев на 18.12.13, 18:31:
казано от Cvetelin Conev на 18.12.13, 18:00:
Че са добри да, но най-добри - ЕДВА ЛИ. Протеинче да, изолат НЕ, аминки задължително, креатинче и гултаминче супер. Приема ще можеш ли да си го оправиш ?
пп: цената винаги е от значение, скъп продукт не означава качествен или ефективен !
Аз пък се чудя как в случая ‘’задължителните’’ аминки и ‘’глутаминчето’’ ще му помогнат да качи маса.Честно казано по-добре да си даде парите за изолат,отколкото за глутамин...
19.12.13
12:04
Имам възможности бюджета ми е голям за това търся най-добрите и качествени продукти за мускулна маса и реших да се допитам до вас
В бюджета ми включва хранителен режим и добавки а в случея ми липсват хранителните добавки
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.12.13 12:16.
19.12.13
12:16
казано от Calion на 19.12.13, 01:54:
Да не говорим, че има хора които имат адски бърз метаболизъм и не могат и кило да мръднат, дори да преяждат .. та те какво да правят.
Това е оправдание на повечето сухари. Няма такъв филм. Щом не се качва, значи храната е недостатъчно. А иначе за приема на протеин като добавка - ами не е особено оправдан, ако дневните нужди са под 200-250 гр, че дори и тогава не е толкова трудно да се набавят. На 58 кг колко протеин му трябва - 120 гр; 3 дози протеин и останалото да си кара на чипсове и филийки с маргарин и лютеница, ами то ако беше толкова лесно всички щяхме да сме големи здравеняци.
19.12.13
12:26
казано от Севастократор Стрез на 19.12.13, 12:16:
Щом не се качва, значи храната е недостатъчно. А иначе за приема на протеин като добавка - ами не е особено оправдан, ако дневните нужди са под 200-250 гр, че дори и тогава не е толкова трудно да се набавят. На 58 кг колко протеин му трябва - 120 гр...
Категорично - това е истината.
Нужните белтъчини за него (дори да са по 2.5 g/kg, нали искаме да сме мега-мощни!) се съдържат в 6-7 едри яйца и 450-500 g месо (което са 2-3 по-скоро едри пържолки). Значи това количество храна не може да бъде изядено за един ден и съответно се НАЛАГА купуване и приемане на протеин чрез добавка? Хайде де...
19.12.13
12:28
Всъщност ако си хилав и ядеш много /образно/ пак може да не качваш, ако не тренираш. Буквално хвърляш храната в цукалото хаха
казано от Херцог Трън на 19.12.13, 09:07:
Защото явно и ти като много хора не осъзнаваш, че протеина е “хранителна ДОБАВКА”.
И къде пък съм казал, че протеина прави чудеса .. стига де
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече