20.12.13
00:03
Здравейте, вече стават 2 месеца след работа на компютър това място на ръката http://www.prikachi.com/images/559/6867559o.jpg се зачервява доста и ме заболява сгънката на ръката.. пил съм невробекс и диклофенак, но не ми помагат..не мога и да тренирам защото при натоварване ме заболява лакътя..не съм се пренатоварвал или удрял някъде.. имам и рентгенова снимка на ръката на мястото където се зачервява и на костите ми няма нищо..лекаря ми предписа лекарствата обаче вече 2 месеца не минава.. надявам се да ми помогнете :)
20.12.13
00:32
Все още ли си облягаш ръката на кокалчето докато чаткаш на компа? Ако е така престани.
Преди като прекарвах много време пред компютъра и мен ме болеше. Мина с времето, най-вероятно защото вече не прекарвам толкова много време. Иначе за лакътя незнам ..
Мнението беше редактирано от Calion на 20.12.13 01:01.
Трябва ти подложка за мишката с гел. Ще мине време докато отшумят симптомите, но след това едва ли ще имаш подобен проблем.
21.12.13
05:54
Лекарствата надали ще решат проблема. По-добър вариант е регулярно, няколко пъти през деня, да правиш ставна гимнастика на китките или иначе казано - да ги раздвижваш хубаво.
Самото зачервяване на кожата е нормално. При мен беше много сериозно зачервено преди години, когато играех игри от сорта на Counter-Strike или WOW.
По-сериозен проблем може да стане ако натискаш много сериозно китката в повърхността и притискаш хронично медиалния нерв. Така може да се стигне и до така наречения карпално-тунелен синдром.
Можеш да си вземеш и подложка с гел, както е предложил Storm, но и в този случай е важно да избягваш силното притискане на тази област.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 21.12.13 05:54.
21.12.13
12:45
Другия вариант е да си облягаш меката част на дланта на ръба на бюрото, или на ръба на пада ако е от дебелите /7-8мм/, а не на кокалчето. Аз така правя и нямам проблеми.
23.12.13
02:53
Не бях сядал няколко дена на компютъра и виждам, че болките започват да отшумяват..мисля да направя почивка от 1 месец без тренировки и компютър, за да избегна някоя по-сериозна травма на въпросния нерв..иначе подложката на мишката ми е с гел, взех си и безжична мишка която върви по-гладко от тази с кабела (вероятно защото безжичната няма кабел и няма къде да се заплита) но пък го направих късно.. чак след като ме заболя ръката.. това със подпирането на ръба на бюрото е наистина много удобно :)
Благодаря Ви за отговорите, Весели празници :)
Мнението беше редактирано от Ангел Кирев на 23.12.13 02:54.