27.12.13
10:56
Здравейте, реших и аз да пусна тема (малко клише). Реших да отворя тема, зашото всички подобни теми с индивидуален характер т.е. отговрите се отнасят само за тези, които задават конкретния въпрос.
Минавам направо - на 18 г съм, 185см, тренирам от около година в залата. Бях 96 кг (сланинки) целта ми беше да сваля и стигнах до 77 килограма за едно лято. Следващата ми цел беше да качвам вече чиста мускулна и да ставам ЯК :D Започнах да се храня количество и качество (доколкото е възможно - наблягам на месото доста) сега съм 80 килограма с омазнено коремче. И като всеки друг се мотивирахи исках да допълня ентусиазма си с добавки. Изчетох доста материали и хем искам да изчистя останалите мазнинки които имам и хем да се напомпя. Гледах и не мога да реша лакво да взема, целта ми е да изградим първокомбинацията и след това да решим на коя фирма да е и прочие. Примерно протеин + бцаа или мислех си много за азотен бустър (jack3d/NO Xplode) + amino complex/bcaa + glutamin + protein. Със сигурност ще има промяна в тази комбанация зависи и вие какво ще кажете. Благодаря ви предварително.
Темата беше редактирана от Краси Грудев на 27.12.13 10:58.
27.12.13
12:58
Изборът на добавки до голяма степен се определя от особеностите на режима ти като цяло.
Предтренировъчен стимулант - най-съмнителният от изброените като съотношение между цена и ефективност. Ако смяташ, че такъв продукт ще ти “донесе” повече мускули - грешиш. Ако имаш нужда от подобен продукт за да тренираш пълноценно, значи има проблем с някой от фундаменталните определящи фактори (хранене, трениране, почивка) и също грешиш, че азотният продукт ще компенсира това.
Най-разумно е изборът между протеин и аминокиселинен продукт да се направи според конкретните възможности за организация на храненето ти. Ако имаш възможност да се храниш качествено до около 1 час след тренировка, то по-добре се насочи към аминокиселинни суплементи. Ако нямаш такава възможност и храненето ти е повече от 1 час след тренировка, протеинът ще ти свърши по-добра работа.
Глутаминът е добавка с много противоречива ефективност и много по-нисък приоритет. Не съм уверен, че си струва да инвестираш в нея.
Преди да мислиш за добавките, които изброи, би следвало да си подсигурил суплементите с по-висок приоритет - качествени витамини, минерали и мастни киселини.
27.12.13
21:34
Аз смятам, че си ги набавям след тренировка хапвам обилно и разнообразно. Мисля, че само сънят ми е проблема нямам достатъчно време за почивка. Целта която искам да постигна с добавките е да увелича обема и кача чиста мускулна по-ускорено. Ясно ми е, че няма вълшебни, освен химия, но това е друга тема.
Ако можеш да ме насочиш конкретно кое да си взема, като за начало. Дали да не комбинирам протеинова матрица с бцаа или нещо ей такова. А за буустъра чух много мнения (положителни) и ми се иска да го взема.