Базови и изолиращи!

LE

08.05.04
13:46

По принцип стандарта за маса е да се пускат по 2,3 базови и едно изолиращо или по едно изолиращо за всяка глава на мускула!
Проблема ми е следният задното рамо не ми върви и едно изолиращо просто не стига,гледам тук в новият олимп Георги Георгиев,тренира задното рамо с гърба и му пуска по 3-4 упражнения,добре ли е да пусна толкова???Дали 3-4 упражнения за задно рамо не са много защото по принцип толкова се пускат за цялото рамо,но пък трябва да се има в предвид също и че задното рамо въобще не ми върви?

Стандарт няма, има разбирания, опит и доминиране на определени упражнения и мускулни групи при даден индивид. Имай предвид, че Георги Георгиев е професионален културист с всичките му допълнителни пояснения (най-малкото опита). Ако тренираш по системи на профита, трябва да живееш като тях. Иначе няма да постигнеш техния ефект. Не за друго масово по западните статии на културистите ще видиш на края “...и помнете. Аз съм професионалист от еди колко си години и познавам организма си. Не правете като мен ако не сте сигурни в себе си...” или нещо от сорта.

Мнение от опит - вече шеста година тренирам, пак си слагам максимум три упражнения за голяма мускулна група и по две за малка. Не целя много упражнения, целя тежки серии. Това работи при мен. 4 упражнения за задно рамо е абсурдно - само екстремист като Рони Колман го прави (бях му гледал програмата за гръб - 8 упражнения ... ).

Но пак казвам - професионалистите са си професионалисти. Те минават всякакви предели на възможностите си, докато никой от нас все още не е постигнал биологичния си “таван”, че да скача на такива експерименти.

LE

08.05.04
17:31

Тоест да внеса някои промени само в сериите,повторенията и интензивността така ли да разбирам?Все пак подчертавам че въобще не мога да го натоваря задното рамо!

08.05.04
20:03

lesno_nema, кога си тренирал задното рамо? с гърба или като правиш рамо? Аз лично си го правя рамото цялото на една тренировка. Щом ти куца задното рамо трябва да му дадеш приоритет. Това значи да го сложиш като първо упражнение или след основното ти за рамо (пр. раменна преса). Аз лично обаче успявам много добре да натовара задното рамо като го правя в супер серия със средното. Примерно правя разтваряне встрани и веднага се накланям и продължавам със 8-10 повторения за задното рамо. Друго нещо, което може да ти кажа е да разтваряш дъмбелите встрани а не назад, както повечето правят, защото така успяваш да го изолираш максимално като не участва толкова гърба. Пробвай да направиш 2-3 серии с тежко и после 2-3 със лека тежест концентрирано като гледаш да го усещаш как работи само то.

LE

08.05.04
20:07

Не става всичките тези работи съм ги пробвал!
Не върви и изглеждам като гърбав,няма как да не пробвам с по 2,3 упражнения!

08.05.04
22:00

Логично е когато някоя мусколна група изостава да и се обарне по специално внимание дори да се промени програмата на всички мусколни групи заради една. Да не би твоето задно рамо да не върви понеже няма достатъчно време за възстановяване? В такъв случай ще е по-добре освен да е първо по ред за деня и да е първо след почивката.
Би ли казал кое кога тренираш?

BA

09.05.04
00:43

Здравейте пак. Ами колега за задното рамо какво да ти кажа на мен ми е добре. И до сега не съм имал проблем с него. То се товари освен от рамо, от някои упражнения за гръб и трицепс. Ако те не ти куцат не би трябвало и то да ти куца.
Но както и да е да приемем, че само задното рамо изостава, в такъв случай го прави в началото на тренировката и го оставяй да си почива, в никакъв случай не прави 4 упражнения за задно рамо, защото само ще го претренираш и пак ефект няма да видиш.
Между другото ако не правиш е хубаво да правиш:
- за гръб : гребане с дъмбел
- за трицепс : кикбек
- за рамо : с щанга(отзад) като я вдигаш колкото можеш по-нагоре над таза.
Тези трите упражнения обхващат задното рамо.
Дано да съм ти помогнал ;)
Успех !!!

09.05.04
11:03

Виж lesno_nema, не се излагай брато. Личи си че четеш много. Трябва да ти е ясно че ака няма да качиш, а само ще претренираш ако не вземаш химия. По-добре си припомни старата поговорка от времето на Арнолд - “качество, а не количество”! Научи се да правиш правилно упражнението разтваряне на дъмбели встрани. Аз също не можех да го усетя до скоро. При мен започна да действа като при вдигането извивах кръста като при тяга и вдигах глава нагоре. При мен започна да действа страшно. Нямаш си напредстава каква мускулна треска имам след това!

LE

09.05.04
11:34

Макс как ще претренираш като не се натоварва рамото за теб среден стадии няма ли?Щом с едно не мога да го натоваря а с 3-ри претренирам,то тогава ще пусна 2!Незнам дали знаете но мускула привиква към упражненията,освен това има страшно много причини едно упражнение да деиства не теб,но да не деиства на друг!
Може и да съм в застои със задното рамо и затова да трябва да му пусна повечко упражнения!Не всичко е толкова просто колкото си мислим!

09.05.04
11:50

Ей добре опитай и пиши да кажеш как върви. Но не прекалявай - опитай го това само за да излезеш от адаптацията и после се върни към предишния си начин на тренировка

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1