Как да тренирам за канадска борба?

Здравейте колеги.

Малко предистория. От няколко години с чичо ми имаме скрита вражда по канадска борба. На неговите рождени дни играем и той ме сваля. Та каза ми да потренирам малко и да се пробвам пак. Предполагам, че за добра игра ти трябват добри предмишнични и мишнични мускули. Добър захват и рамо, но освен това как да подходя и как да тренирам. Упражнения и тем подобни.

Благодаря предварително.
Поздрави :)

01.01.14
20:17

Зависи от кой град си . Ако има клуб по канадска борба , попитай там .

01.01.14
20:33

http://www.wikihow.com/Win-at-Arm-Wrestling

Нямам клуб, питам тук.

02.01.14
14:57

Канадската борба е особено специфичен спорт. Не може да ти се обясни оттук.
Няколко неща, разбира се, можеш да научиш. Например, погрешно е разбирането, че с груба сила и телесна маса, ще побеждаваш. Често се случва слабите физически, но с безпогрешна техника и бързина да побеждават своите опоненти, които са по-тежки от тях дори с 20-30 и повече килограма. Трябва да обърнеш внимание на изпълнението, движението на китката, придърпването с гърба, позицията на краката и т.н. Намери трениращ, за да ти обясни техниките. Друг начин няма.
Като тренировъчна система и подход, трябва да се знаят още няколко елемента. Типично бодибилдърска и силова програма, няма да ти донесат особено преимущество. Има специални тренировки за канадската борба, включващи упражнения за китка, предмишница, пръсти, рамена, широк гръбен мускул, бицепс и трицепс и т.н.
След като уточних това, мога да ти препоръчам няколко упражнения, които ще ти помогнат, но пак повтарям, че те няма да ти гарантират победа над опонента. Можеш да изпълняват често набирания(с тесен хват, с широк хват, на халки, с кърпа) с тежест, кофички с тежест, сгъвания и разгъвания на китките, стискане на два диска един към друг с пръстите, висене на лост, гребане с дъмбел, скотово с щанга и дъмбел, навиване на въже с тежест, въртене на китката с едностранно натоварен дъмбел, чуково сгъване с дъмбел, “скул крашър” с дъмбем, различните екстензии за трицепс и още и още. Избора на повторения и серии варират в този спорт и са по преценка на треньора, който определя къде си “слаб” и “силен”, каква техника използваш, дали си издръжлив или бърз и прочее.
Във форума има хора, трениращи канадска борба. Нека да ти обяснят още неща и да допълнят моя коментар.
Успех.

Благодаря ти Jack. Доста обширен отговор, ще го имам в предвид :)

02.01.14
16:31

Принципно три неща са най-важни в канадската. Сила, техника и време на реакция.

Първо за силата. Тоя мит канадската не е  груба сила е далече от истината. За да си добър на канадска трябва яко сила в горната част, ама яко. Набирания с тежест, сгъвания всякакви, изометрии, упражнения за предмишница, кофи с тежест. Всеки добър играч, техничен, нетехничен е як като горила.

Техниката не е по-маловажна разбира се. Трите начина на игра ги виж в интернет, куката най-често се използва и най-лесно се заучава. Техника най-добре се гради с много игране според мен.

Старта мното се забравя, ама той ти е 50% от играта, че и повече. Пак с яко игране се тренира. За каишки и бягания според мен няма смисъл да ти обяснявам, до колкото разбрах искаш да играеш любителски.

И един последен съвет, ако ще играеш редовно се приготви за големи болки :)

02.01.14
16:34

казано от Владислав на 02.01.14, 16:31:

И един последен съвет, ако ще играеш редовно се приготви за големи болки :)

О да,аз играя ли канадска 1-2 игри и после 3 седмици ме боли цялата предмишница... :D

02.01.14
17:45

Канадската борба не е груба сила. Грубата сила, осигурена, посредством телесна маса, не е помощник в този спорт. Тук силата е комбинативно понятие. Да говорим с аргументи. По състезания например, често явление е, на страничните маси, 60-килограмовите да “събарят” хора с тегло над 100 кг, неправилно пресметнали, че ще “дръпнат” кльощавия, техничен играч.
Техниките, информативно, можеш да научиш отвсякъде, но докато треньор или опитен не играе с теб, няма да разбереш в коя техника си добър и коя да използваш.

02.01.14
19:31

Айде стига, тва че е 60кг не го прави непременно по-слаб. Не говоря за маса, говоря за сила и функционална мускулатура. Някъв 100кг тюфлек дето не е виждал маса за канадска, да не би да има по-силни и здрави предмишници, бицепси и т.н. от 60кг дето играе от години.
Момчето иска да бие чичо си, не да става новия Гашевски, предостатъчно ще му е да се научи да си заключва китката и да дърпа с цяло тяло.

03.01.14
00:35

Нямам намерение да ти обяснявам отново. Чети внимателно и не ми изопачавай думите.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1