Има ли негативен ефект от 2 последователни тренировки?

02.01.14
12:24

Здравейте. Понеже се мъча да си отговоря на 1 въпрос, но не мога, ще попитам вас. Понеже тренирам пон, сряда и петък, обаче сряда не ми е много удобно и искам да преместя тренировката във вторник, ще окаже ли тренировката в пон. някакъв ефект върху тренировката във вторник? Говоря за не напълно въстановяване и т.н. 2те тренировки са : пон : лег, клек, гребане, пуловър, френско
вторник: тяга, раменна преса, набиране, сгъване за бицепс. Четвъртък също не ми е удобно, така че не мога да тренирам пон. четв. и петък.Как мислите ?

Темата беше редактирана от TonsOfDamage на 02.01.14 12:24.

02.01.14
12:29

Няма да е проблем.

02.01.14
12:43

Мерси. Други мнения?

02.01.14
13:29

Няма да е проблем друг път. Тяга след клек ако не ти е проблем на теб давай, но аз лично няма да мога да тренирам на 100%.

02.01.14
13:48

казано от Alex Ivanov на 02.01.14, 13:29:

Няма да е проблем друг път. Тяга след клек ако не ти е проблем на теб давай, но аз лично няма да мога да тренирам на 100%.

Къде точно е проблема? Ако са в една тренировка разбирам защо, защото натоварването върху кръста е голямо. Къде обаче е проблема в последователното им трениране? Ако е в мускулната треска, не ми е проблем, понеже клякам 2 пъти на седмица и никога нямам мускулна.

02.01.14
14:18

може в понеделник да правиш само бутащи, а във вторник само дърпащи и за финал в петък правиш цялото тяло. това е моето мнение

02.01.14
14:22

Рони, програмата съм я написал.

02.01.14
14:24

казано от TonsOfDamage на 02.01.14, 13:48:

Къде точно е проблема? Ако са в една тренировка разбирам защо, защото натоварването върху кръста е голямо. Къде обаче е проблема в последователното им трениране? Ако е в мускулната треска, не ми е проблем, понеже клякам 2 пъти на седмица и никога нямам мускулна.

Човек не знам как клякаш но след крака на мен ми трябват 2 дни рехабилитация за да съм адекватен.... Кръста го отнася от клека здраво, затова ти казвам, че може да има проблем, но си е индивидуално, ако всичко ти е 6 и имаш сила, давай.

02.01.14
14:26

казано от Alex Ivanov на 02.01.14, 14:24:

Човек не знам как клякаш но след крака на мен ми трябват 2 дни рехабилитация за да съм адекватен.... Кръста го отнася от клека здраво, затова ти казвам, че може да има проблем, но си е индивидуално, ако всичко ти е 6 и имаш сила, давай.

Когато правех крака в 1 отделен ден и това беше през 8-9(понеже измествах) и аз бях така, но откакто започнах да клякам 2 пъти седмично, нямам този проблем.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 02.01.14 15:31.

02.01.14
15:16

Човек не знам как клякаш но след крака на мен ми трябват 2 дни рехабилитация за да съм адекватен.... Кръста го отнася от клека здраво , затова ти казвам, че може да има проблем, но си е индивидуално, ако всичко ти е 6 и имаш сила, давай.

Значи ти имаш проблем с техниката на клякане!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 02.01.14 15:31.

02.01.14
15:17

казано от Борето на 02.01.14, 15:16:

Cuz fuck logic.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 02.01.14 15:32.

02.01.14
15:22

Различно е да правиш цяла тренировка крака и е съвсем различно да правиш само клек няколко серии,па макар и 2 или 3 пъти седмично. Ако си пробвал някаква силова програма,примерно 5х5 знаеш за какво иде реч :))

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 02.01.14 15:32.

Отговорът на въпроса ти е много лесен - просто пробвай и виж как ще се чувстваш и дали ще си направиш тренировката 100% пълноценно на следващия ден. Попринцип, ако се възстановяваш лесно и организмът ти се е адаптирал към тежки тренировки, не би трябвало да е проблем, но няма как ние да ти кажем със 100 % сигурност дали ТИ ще се възстановиш, след като нито знаем как точно тренираш, нито колко бързо се възстановяваш, какво ти е храненето, колко часа на ден спиш и тн. и тн. Просто пробвай и виж:)

02.01.14
15:33

казано от Adriana Dacheva на 02.01.14, 15:30:

Отговорът на въпроса ти е много лесен - просто пробвай и виж как ще се чувстваш и дали ще си направиш тренировката 100% пълноценно на следващия ден. Попринцип, ако се възстановяваш лесно и организмът ти се е адаптирал към тежки тренировки, не би трябвало да е проблем, но няма как ние да ти кажем със 100 % сигурност дали ТИ ще се възстановиш, след като нито знаем как точно тренираш, нито колко бързо се възстановяваш, какво ти е храненето, колко часа на ден спиш и тн. и тн. Просто пробвай и виж:)

Ами имам дневник и там описвам всичко. Сънят ми е 8 часа, понякога и 7:30, понеже никога не съм го споменавал. Иначе благодаря ти за мнението и ще го пробвам, пък каквото стане.

02.01.14
16:31

След 5 серии клек, мисля че на другия ден ще си направи тягата без проблем...

02.01.14
16:32

казано от Alex Ivanov на 02.01.14, 15:17:

казано от Борето на 02.01.14, 15:16:

Cuz fuck logic.

Не не , то щото техниката на клека ти е перфектна и затова после те боли кръста и натоварваш кръста като правиш клек! Перфектна логика просто!

03.01.14
08:08

При такова разпределение на движенията, няма да е много гот. Ако се раздаваш в първата тренировка, втората би трябвало да е доста зле.
Ако смениш клека с преден и разместиш в единия ден да са бутащи, а в другия дърпащи ще е по-добре.

03.01.14
09:27

Няма да има никакъв проблем... 2 седмици ти трябват да се адаптираш и всичко е ОК. Стига с т’ва претрениране, не тренираш толкова брутално, че да го мислиш дали 2 поредни дни тренировки ще те смазват....

03.01.14
11:21

казано от Teen Power на 02.01.14, 15:22:

Различно е да правиш цяла тренировка крака и е съвсем различно да правиш само клек няколко серии,па макар и 2 или 3 пъти седмично. Ако си пробвал някаква силова програма,примерно 5х5 знаеш за какво иде реч :))

Може би си прав, нямам голям опит със силовите програми, но все пак му казах да пробва и да прецени сам.

П.С @Борето, не съм казал, че ме боли кръста, а че се натоварва доста сериозно. Може би се изразих грешно, но нямам предвид болка в кръста, говоря за еректорите и изобщо долната част на гърба, която се натоварва.

Мнението беше редактирано от Alex Ivanov на 03.01.14 11:23.

03.01.14
13:07

Пак дори и затова да говориш, ако имаш перфектна техника на клека натоварването в кръста, за което говориш е минимално.
Това ти го казвам от личен опит -  в началото, когато започнах да клякам ииаз усещах доста натоварване в кръста, че следващият ден чак имах мускулна треска на кръста все едно съм правил тяга.Но като почнеш да клякаш както трябва цялото натоварване отива в краката и гъзЪ и натоварването на кръста остава минимално.

03.01.14
20:09

казано от Борето на 03.01.14, 13:07:

Пак дори и затова да говориш, ако имаш перфектна техника на клека натоварването в кръста, за което говориш е минимално.
Това ти го казвам от личен опит -  в началото, когато започнах да клякам ииаз усещах доста натоварване в кръста, че следващият ден чак имах мускулна треска на кръста все едно съм правил тяга.Но като почнеш да клякаш както трябва цялото натоварване отива в краката и гъзЪ и натоварването на кръста остава минимално.

Ако се навежда твърде много и прави малка част тип “гуд морнинг” може да го боли, но ако това е всеки път явно има нещо нередно. Например мене малко ме боли днес, понеже не бях тренирал 2 седмици, но другия път няма да ме боли. ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1