Тренировка за гърди и бицепс - провал?

07.01.14
13:09

Винаги след тренировка за гърди и бицепс почти отсъства мускулна треска в тренираните мускулни групи, но за сметка на това пък има мускулна треска в подпомагащите (трицепс, предно рамо).
Гърдите тренирам с 4 упражнения по 3-4 серии - лег, полулег, кофи, пек дек/флайс , а бицепса само с 2 по 3 или 4 серии - сгъване с лост и скотово.
Честно казано забелязвам напредък единствено в полулега, тъй като там килограмите с които правя 8 повторения се увеличиха с 25, а на хоризонтален лег не искат да стават повече килограмите. Бицепса и той така, стоят си едни и същи кг. с които тренирам.
Къде да търся причината за липсата на прогрес в точно този ден от тренировките ми? Преди ми беше любим ден, но така като стоя на едно място ми стана омразен направо. Всички други мускулни групи и съответно тежести дърпат нагоре, а гърдите и бицепса си циклят на едно място.

Търсих подобни теми из форума и намерих една, в която беше посочена някаква статия за гърдите, която отговаря на въпроси защо те не напредват, но не успях да открия статията. Ако ми пуснете линк към нея ще съм благодарен.

Може да ти се стори странно, но за добра лежанка е нужен добър гръб :).
А за бицепсите, тренирай здраво предмишницата! Пробвай с някоя нова тренировъчна програма, например от стила на 5x5, тя качва доста силата.

07.01.14
18:23

Ако питаш мен проблема не ти са лежанката и бицепса , а клека и тягата !Ти правиш лег 90 кг. и тяга с 100 кг. , клек с 90 кг.. Как искаш да растеш ? Вместо да се занимаваш с лег и бицепс по-добре акцентирай върху клек и тяга ! Стигни едни 160-170 кила тяга и едни 130-140 кила на клек , пък ела пак да си говорим с какви кила правиш бицепс .

07.01.14
20:09

Може и така да е, но пък как хора които изобщо не клякат и не дърпат тяга тренират гърди и те растат на всичкото отгоре? Моите клек и тяга не са силни  може би за общоприетото, но за мен са напредък в предвид килограмите, които дигах преди това.

08.01.14
07:48

казано от Пешо на 07.01.14, 20:09:

Може и така да е, но пък как хора които изобщо не клякат и не дърпат тяга тренират гърди и те растат на всичкото отгоре? Моите клек и тяга не са силни  може би за общоприетото, но за мен са напредък в предвид килограмите, които дигах преди това.

Така е . Само че при тях става въпрос за добър ген .А при теб този ген явно липсва .Ти по метода на проба грешка си установил ,че този начин на трениране при теб не работи .Следователно трябва да смениш начина на трениране . Има и втори вариант - да преминеш към тъмната старана на силата - химията :D . Успех .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1