Няколко въпроса за НДВ-ВМ и калории

Здравейте! Вече спазвам НДВ-ВМ, а започнах с 1200 калории и стигнах почти задоволителни килограми , но в последният месец има застой и нищо не свалям. Добре ли е да намаля калориите на 1000 или по-добре на 1100? И другото, което ме интересува-добра идея ли са млечните(най-вече киселото мляко), щото ям, но не знам дали е възможно да пречи за сваляне. Другата ми идея е да увелича кардиото, а калориите да си останат! ПОМОООООООЩ, не знам какво да правя? :(

Преди всичко - да започнем от това как си стигнала до тези 1200 kcal.
Ако нещо може да се увеличи, то най-добре това да бъде силовото натоварване, не кардиото.

1200 калории са малко, а ти мислиш да ги сведеш до 1100. Ок, това ще подейства за известно време, след това, когато пак дойде застой,какво следва? Да се докараш до фотосинтеза? Не мисля. Следователно увеличи физ.активност, дори тези 1200 калории ми се виждат малко и това също е възможна причина да спреш да сваляш. От колко време спазваш този режим и колко грама въглехидрати приемаш дневно г-д и от какви източници ? Питам те, защото аз бях на ВМ-НВД 4-5 месеца и мога да ти бъда полезна поне с опита си в някои отношения. Аз млечни НЕ консумирах, защото исках да сваля телесните мазнини до 12-13% (и успях).

П.С Много хора си мислят, че спазват ВМ-НВД, но после се оказва, че всъщност са свели и мазнините, и въглехидратите до минимум и основно карат на протеин, затова, за да сме напълно сигурни, че изобщо говорим за мазнинна диета, сподели, моля те, едно примерно твое меню

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 12.01.14 15:43.

Започнах с 1200, защото си изчислих от един сайт колко калории са ми необходими за запазване на килограми ( около 1470) и реших да извадя 200, за да  мога да свалям. Никога не са ми били достатъчни всъщност, но се опасявах, че няма да започна да свалям въпреки режима.
Ето и дневното ми меню:
1. Закуска: 3 яйца с масло и маслини
2. 3 телешки печени кюфтета със зелена салата
3. Шепа микс от ядки
4. Вечеря: Салата с пилешко и 1/2 малка кофичка сметана

По принцип си правя омлетите с масло или зехтин, ям по 1 лъжица тахан, всеки ден на междинно хранене ядки, свинско, по-мазното месо от телешкото, сметана, домашна майонеза и т.н. Само не можах да се справя с изчисляването на калориите, защото нямам възможност да пресмятам грамове и тн., особено с месата, а на око не мога да се справя- това ми е най-трудно. А въглехидрати обикновено сутрин в междинната закуска по 1 ябълка. :)

казано от Кристин Георгиева на 12.01.14, 22:56:

...изчислих от един сайт колко калории са ми необходими за...

Стоп.
Четеш стъпка 1 от тази тема.
Енергиен дефицит - не повече от 20%.
Какво се получава?

Боже мой! КБ= 2335.65???? Не знам дали е нормално, много ми е странно, за първи път за мен това са много калории, но съм склонна да вярвам. Значи ли, че например ако махна 200-300 калории( приблизително 20%- ще ги изчисля с точност после), ще започна да свалям, дори калориите да са 2000? УаУ, направо не ми се вярва :X
Мерси много за съветите и насоките, това е може би най-важното нещо, което научих досега. :)

Значи :) Приемала си твърде малко калории..

Ако сметката е правилна (а тя не е особено сложна) и балансът ти е 2335 kcal, за да сваляш ти трябват около 1800-1900 kcal. Съвсем нормално е при тези условия и 1200 kcal да свалиш ударно в началото (това е глад, както и да го погледнем), след което процесът да спре. В момента организмът е в авариен икономичен режим и няма да иска да се раздели с мастните си запаси, защото те му гарантират оцеляване и обезпечаване на най-важните енергийни нужди в екстремни условия (каквито ти си му създала с гладуването).
Моят съвет е следния:
- продължаваш по нисковъглехидратния протокол
- поддържаш максимално качество на храната
- не елиминирай въглехидратите в храната
- за период от около 4-6 седмици приемай около 2200-2300-2400 kcal дневно
- след това опитваш отново с разумен дефицит (1800-1900 kcal)
При всички случаи силовите тренировки си остават важен компонент на режима.
Силови. С тежко. (повтарям го, за да не размахваш розовите гирички) :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.01.14 13:07.

14.01.14
10:54

Тук има един друг калкулатор, който също може да ти бъде полезен.

Не забравяй, че полученото трябва да се умножи, по коефициент който отговяра на физическата ти натовареност през деня. За по-сигурно, можеш да ползваш 1.5 в началото, след което да извадиш 300 калории (примерно) за да си в дефицит.

Мнението беше редактирано от antipodean aub на 14.01.14 10:57.

Мерси много, ще последвам съветите ви. Сигурна съм, че ще ме отведат в много добра посока. :)

20.04.15
06:48

казано от antipodean aub на 14.01.14, 10:54:

Тук има един друг калкулатор, който също може да ти бъде полезен.

Не забравяй, че полученото трябва да се умножи, по коефициент който отговяра на физическата ти натовареност през деня. За по-сигурно, можеш да ползваш 1.5 в началото, след което да извадиш 300 калории (примерно) за да си в дефицит.

По тази формула,активното тегло ли се въвежда или цялостното?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1