14.01.14
17:30
Здравейте.Малко ми омръзна пилешкото филе минавах на свинско но не ми допада.А и имам възможност от време на време да вземам домашно пилешко месо.Интересува ме как мога да го направя на кюфтета ?То рецептата ясно галета,лук,яйца и т.н но как да я смеля ?Някой знае ли във Варна къде могат да ми смелят месо в големите вериги като Кауфланд май не искат да мелят дори и от тях да е купено ?
14.01.14
19:28
Блендер. :)
15.01.14
11:43
казано от Кольо Пияндето на 14.01.14, 19:28:
Преди малко отидох си купих :) Сега ако може да кажете с какво место да го сменя мисля следното нещо:
1кг пилешко + 300гр свинско
или
1кг пилешко + 300гр телешко
Кое би било по вкусно и питателно според вас ?
казано от Master Admin на 15.01.14, 11:43:
Преди малко отидох си купих :) Сега ако може да кажете с какво место да го сменя мисля следното нещо:
1кг пилешко + 300гр свинско
или
1кг пилешко + 300гр телешкоКое би било по вкусно и питателно според вас ?
Взимаш 1 кг пилешко, 300 гр свинско и 300 гр телешко, даваш пилешкото на кучето и си правиш пилешки кюфтета от останалото. :D
П. П. С телешко ще станат доста сухи и ронливи, особено ако са печени или на скара, а не пържени. Със свинско по-добре ще станат.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 15.01.14 11:48.
Блендера го прави на пастет и текстурата става особена. По същия начин картофено пюре правено на високи обороти става жилаво. За мен лично това променя драматично вкусовите качества.
казано от Storm на 15.01.14, 12:51:
Блендера го прави на пастет и текстурата става особена. По същия начин картофено пюре правено на високи обороти става жилаво. За мен лично това променя драматично вкусовите качества.
Картофеното пюре за мен става най-хубаво с най-простата ръчна джиджавка. Малко повечко усилия е, но пък вкусово е нестравнимо с пасираното...
15.01.14
13:00
казано от Storm на 15.01.14, 12:51:
Аз взех нещо като блендер но със приставки за месо като някакво ренде направени преди малко си направих малко кайма стана идеална точно като все едно е закупена от магазина.
На почти всички кухненски роботи има приставка за кълцане - резултатът от малко по-продължителна обработка на месо с нея е почти като кайма от машина.
А картофеното пюре, приготвено с блендер или пасатор, става като лепило за тапети, защото по този начин се пукат келтъчните стени на клетките и нишестето изтича в свободен вид. Затова картофи се мачкат само на ръка. :) Такъв ефект обаче при месото няма.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 15.01.14 13:08.
С блендер става на каша, не на кайма. Помоли в магазина директно да ти смелят всичкото месо общо (не само пилешкото).
А иначе, Боби, за да не стават ронливи кюфтетата или кебапчетата (домашно омесени), независимо от каймата, трябва да месиш каймата (може и без яйце) докато спре да ти залепва по ръцете и няма никакви проблеми ;) Даже стават и по-сочни.
01.04.14
23:01
правя пилешки кюфтенца като нарязвам местото ма ситно и смесважм с киноа и яйце малко подправки и става много вкусно
07.01.15
10:44
Здравейте,
Колеги, къде в София могат да ми мелят пилешко месо?
То било филе или пил.бут без кожа на кайма :) .
Понеже искам да направя следната смес 1.5кг пилешко + 750гр телешки шоу + 200-300грама свиснко.
И с това да направя кюфтета (как си му е реда,чубрица,лук,чер. пипер и т.н.) какво е вашето мнение за идеята ми ?
07.01.15
18:33
мисля че ще стан доста сухо, ама пробвай. Аз имам машинка за мелене на месо и кюфтета ги правя прости като гъбена чорба. слагам само сол, чибрица, черен пипер, и 2 белтъка (за кг месо) омесвам кюфтета и ги пляскам с малко вода във фурната.
07.01.15
18:47
Никъде не мога да намеря къде да ми смелят пилешко на кайма. Голям проблем ми е.
12.01.15
13:30
пита ли във Фантастико?
14.07.15
09:16
Здравейте!
Защо трябва да е на кайма месото, за да е с вкус на кюфте? :)
Аз разстилам филето, слагам по средата малко задушен лук, магданоз и всичко което си пожелаете ;)
На оребрения тефлон без мазнина и стават чудеса!
Мнението беше редактирано от Georgi Popov на 14.07.15 09:16.