14.01.14
17:30
Здравейте.Малко ми омръзна пилешкото филе минавах на свинско но не ми допада.А и имам възможност от време на време да вземам домашно пилешко месо.Интересува ме как мога да го направя на кюфтета ?То рецептата ясно галета,лук,яйца и т.н но как да я смеля ?Някой знае ли във Варна къде могат да ми смелят месо в големите вериги като Кауфланд май не искат да мелят дори и от тях да е купено ?
14.01.14
19:28
#1
Блендер. :)
15.01.14
11:43
#2
казано от Кольо Пияндето на 14.01.14, 19:28:
Блендер. :)
Преди малко отидох си купих :) Сега ако може да кажете с какво место да го сменя мисля следното нещо:
1кг пилешко + 300гр свинско
или
1кг пилешко + 300гр телешко
Кое би било по вкусно и питателно според вас ?
казано от Master Admin на 15.01.14, 11:43:
казано от Кольо Пияндето на 14.01.14, 19:28:
Блендер. :)
Преди малко отидох си купих :) Сега ако може да кажете с какво место да го сменя мисля следното нещо:
1кг пилешко + 300гр свинско
или
1кг пилешко + 300гр телешкоКое би било по вкусно и питателно според вас ?
Взимаш 1 кг пилешко, 300 гр свинско и 300 гр телешко, даваш пилешкото на кучето и си правиш пилешки кюфтета от останалото. :D
П. П. С телешко ще станат доста сухи и ронливи, особено ако са печени или на скара, а не пържени. Със свинско по-добре ще станат.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 15.01.14 11:48.
казано от Кольо Пияндето на 14.01.14, 19:28:
Блендер. :)
Блендера го прави на пастет и текстурата става особена. По същия начин картофено пюре правено на високи обороти става жилаво. За мен лично това променя драматично вкусовите качества.
казано от Storm на 15.01.14, 12:51:
Блендера го прави на пастет и текстурата става особена. По същия начин картофено пюре правено на високи обороти става жилаво. За мен лично това променя драматично вкусовите качества.
Картофеното пюре за мен става най-хубаво с най-простата ръчна джиджавка. Малко повечко усилия е, но пък вкусово е нестравнимо с пасираното...
15.01.14
13:00
#6
казано от Storm на 15.01.14, 12:51:
казано от Кольо Пияндето на 14.01.14, 19:28:
Блендер. :)
Блендера го прави на пастет и текстурата става особена. По същия начин картофено пюре правено на високи обороти става жилаво. За мен лично това променя драматично вкусовите качества.
Аз взех нещо като блендер но със приставки за месо като някакво ренде направени преди малко си направих малко кайма стана идеална точно като все едно е закупена от магазина.
На почти всички кухненски роботи има приставка за кълцане - резултатът от малко по-продължителна обработка на месо с нея е почти като кайма от машина.
А картофеното пюре, приготвено с блендер или пасатор, става като лепило за тапети, защото по този начин се пукат келтъчните стени на клетките и нишестето изтича в свободен вид. Затова картофи се мачкат само на ръка. :) Такъв ефект обаче при месото няма.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 15.01.14 13:08.
С блендер става на каша, не на кайма. Помоли в магазина директно да ти смелят всичкото месо общо (не само пилешкото).
А иначе, Боби, за да не стават ронливи кюфтетата или кебапчетата (домашно омесени), независимо от каймата, трябва да месиш каймата (може и без яйце) докато спре да ти залепва по ръцете и няма никакви проблеми ;) Даже стават и по-сочни.
01.04.14
23:01
#9
правя пилешки кюфтенца като нарязвам местото ма ситно и смесважм с киноа и яйце малко подправки и става много вкусно
07.01.15
10:44
#10
Здравейте,
Колеги, къде в София могат да ми мелят пилешко месо?
То било филе или пил.бут без кожа на кайма :) .
Понеже искам да направя следната смес 1.5кг пилешко + 750гр телешки шоу + 200-300грама свиснко.
И с това да направя кюфтета (как си му е реда,чубрица,лук,чер. пипер и т.н.) какво е вашето мнение за идеята ми ?
07.01.15
18:33
#11
мисля че ще стан доста сухо, ама пробвай. Аз имам машинка за мелене на месо и кюфтета ги правя прости като гъбена чорба. слагам само сол, чибрица, черен пипер, и 2 белтъка (за кг месо) омесвам кюфтета и ги пляскам с малко вода във фурната.
07.01.15
18:47
#12
Никъде не мога да намеря къде да ми смелят пилешко на кайма. Голям проблем ми е.
12.01.15
13:30
#13
пита ли във Фантастико?
14.07.15
09:16
#14
Здравейте!
Защо трябва да е на кайма месото, за да е с вкус на кюфте? :)
Аз разстилам филето, слагам по средата малко задушен лук, магданоз и всичко което си пожелаете ;)
На оребрения тефлон без мазнина и стават чудеса!
Мнението беше редактирано от Georgi Popov на 14.07.15 09:16.