14.01.14
22:33
Здравейте, още от сега се извинявам ако темата е в грешен раздел, но прецених, че това е най-правилното място за тази тема.
Преди 1 седмица си купих колан за да си пазя кръста. Но мисля, че непоправимото се случи. 1/2 месеца преди да си го взема (колана) започнах да чувствам болка в кръста, при мечка, мъртва тяга и клек. И за това реших да си взема колан, но по стечение на обстоятелствата се наложи да поотложа нещата и си го взех чак сега. И има подобрение, болката изчезна по време на упражненията освен при клек и за това го правя по-рядко. Но това което ме накара да се разтревожа е че днес се сборихме с един приятел и се опитах да го бутна на страни с повдигане и натиск с завъртане на страни, но усетих една рязка и остра болка м/у прешлените на гръбнака и леко отстрани. Споменах за този проблем на баща ми и на треньора във фитнеса при което те ми казаха, че най-вероятно имам дископатия и ще имам дълги проблеми, които може дори и да не изчезнат колкото и години да минат. Какво е вашето мнение по въпроса и какви съвети можете да ми дадете за по-бързо възстановяване?
=> Мисля да се мажа с волтарен или фастум гел, според вас това би ли помогнало?
Треньорът във фитнеса е трябвало да те научи как да правиш тези упражнения без да изпитваш болка и без да се контузиш, а не да ти поставя диагноза. А коланът е последното, което ще ти помогне ако ти е калпава техниката.
15.01.14
14:29
Той ме е научил, но при мечка понякога заставам грешно без да се усетя и...