15.01.14
20:41
Здравейте!
На 14 години съм и имам един проблем, който леко ме тревожи. Не е нещо сериозно, но все пак.
Забелязвам, че като тренирам ми се появяват пъпки по гърба. Не бях сигурен дали е от това, но вече съм. Чувал съм и други хора да се оплакват от същият проблем. Пробвал съм мазила, лосиони и тнт. но едниственото, което ме излекува на 80% е, че спрях да тренирам 2 седмици (тези). Невероятно е как за тези 2 седмици, без никаква друга грижа почти се махнаха. Незнам какво да правя, не искам да спирам тренировките, нито пък да имам такива пъпки по гърба. Някой минал ли е през този път, и трябва ли да стигам до там, където най малко искам - да избирам между тренировките и чисто тяло.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 15.01.14 22:25.
15.01.14
22:12
С каква материя дрехи тренираш ? Възможно е да те запарва или да си алергичен и като се изпотиш да се получават пъпчици.
Ох ами от плат. Тренирам по къс ръкав попринцип. Но може и да е от изпотяването незнам, защото попринцип след тренировка се мотаем със съученици и чак вечерта се къпя, което може би е причината, незнам. Но явно ще трябва да променя режима си незнам, и аз се чудя затова питам : ).
При мен ми се получаваше алергична реакция от праха за пране, когато се изпотя на тренировка. Фланелката става цялата мокра и като я сваля в къщи, там където се допирала най-много (рамене, гръб) става страшно. Аз направих следното:
- Пере се само с прах за пране за бебета
- в края на програмата пералнята се пуска на двойно изплакване
- събличам фланелката по най-бързия начин след тренировка.
- къпя се по най-бързия възможен начин след тренировка
Това реши проблема при мен.
Абе не виждате ли, че е на 14…. Спокойно, пич.... влизаш в пубертета... Явно кожатата ти е предразположена към акне. Гърба, гърдите, рамената лицето са най-предразположените зони.. Така ще е в пубертета, нещо неприятно, но често срещано.
Мнението беше редактирано от Мирослав на 16.01.14 00:14.
Аз имах същия проблем докато не почнах да се храня здравословно(по-скоро да спазвам основни принципи) Ако ядеш мръсна храна, например пържено.. след като в следствие на тренировка се изпотиш организма се чисти през потта и излизат пъпки ... Опитай 2 седмици да пиеш поне по 3 литра вода на ден и да не ядеш никакво пържено или джънк за да видиш дали не е от това проблема. Съгласен съм с Мирослав, че ти все пак си в пубертета и акнето е нещо напълно нормално :)
Може и алергична реакция към някоя храна да е. И аз имам от месец и не мога още да установя , какво ги причинява . При мен не е от тренировките , тъй като вече 2 седмици не съм тренирал изобщо поради проблеми с гърба.А уж излизам от пубертета вече :D
16.01.14
22:11
И аз си мисля, че е от възрастта. В комбинация с потта от тренировките, е достатъчен фактор за появата на акнето. Ако ще и да спреш тренировките пак ще го имаш проблема. Дрехи от плат не говори нищо. Избери си памучна дрешка и я пери редовно.