Как да възстановя мускулите на краката си след тежка операция на ляво коляно

15.01.14
21:32

Здравейте на всички!
Както сте се досетили от заглавието, имах тежка операция на ляво коляно. Миналата година февруари паднах от ски, скъсах връзки и счупих вътрешна капачка. Оперираха ме успешно, сложиха Киршнерова игла вътре, която я махнаха преди 3 седмици. Доктора каза, че трябва да стегна мускулите на краката, за да нямам по-нататъшни проблеми с коленете.
Мотивация има, малко ме боли коляното, но се търпи.
Досега съм тренирала фитнес поне 2-3 пъти седмично, един голям след-операционен период “от време на време” и сега нищо.
Спазвам РБД - равномерно балансирана диета. На 18 години съм, 176 см, 58 кг.
Чета форумите ви и реших и аз да се включа - какво е вашето мнение по въпроса с какви упражнения и режим на хранене да започна.  Може би дори има и такива, които са минали през подобен период - споделете вашите впечатления и опит. 
Благодаря предварително.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

Аз бих те посъветвал да се допиташ до специалист-травматолог или рехабилитатор не знам, кое ще бъде по-удачния вариант, или в краен случай до самият лекар, който ти е казал да заздравяваш мускулите. Не съм компетентен, но според мен това е най-удачния вариант на този етап.
Поздрави, успешно възстановяване :)

Antonia Ivanova

16.01.14
09:29

И аз съм с операция но на дясното коляно- предни кръсни връзки, надробена капачка и два винта в тибията....
Раздвижването стигнах до извода че зависи само и единствено от мен самата.
Година ходих по рехабилитатори и масажи , но най добре ми се отразява ходенето :)

Сега и малко фитнес......

16.01.14
11:30

Здрасти, от легнало положение/и лицев, и тилен лег/ и на страни също - краката в контрашпиц стегнати започваш повдигания, вземи си допълнителни тежести за краката също така - 1-2 кг. Ако ти стане скучно започни да описваш числата от 0 до 50 във въздуха. Успех с възстановяването!

В добавка към казанато от Чарли:
- швейцарска топка, на която седиш и правиш напади ту с единия крак, ту с другия
- седнала, контролирано бавно бедрено разгъване с тежест
- велоергометър за подобряване флексия/екстензия
- много (само)масажи, по-добре с помощта на масажен крем или Бочко

като поукрепнат малко мускулите - клекове.

Успешно и бързо възстановяване!

16.01.14
19:41

Много благодаря, за отговорите ви :)

Четох някъде, че за качване на мускулна маса и стягане на мускулите се препоръчва високо протеинова диета, яйца, пилешко месо и риба + зеленчуци (никакво пържене и паниране). А по отношение на тренировките - интензивно кардио и упражнения за мускулна маса с малко по-тежки тежести (да усещам, че ми тежи, не 100кг от веднъж)

Какво мислите за това?

Мнението беше редактирано от Ann Ivanova на 16.01.14 19:52.

07.01.20
12:12

След обездвижването аз ще ходя 45 дена на рехабилитация.Имам приятели спортисти те ме насочиха , а и лекаря ми каза че това е най важната част при рехабилитатора .

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1