Перфектният режим

Здравейте, 48-49кг/ 162 см., тичам 4-5 пъти седмично (5 км.)и 1 или 2 тренирам в зала.Не целя определени кг, но краката ми са доста пълни. Менюто ми в последните 2 месеца е горе-долу следното:
Закуска
150г. Кисело мляко 2%, 1 Ябълка(120-130г) и канела(понякога добавям и 4-5г. ленено семе) + 1 яйце
Обяд
20г. фъстъци/орехи/бадеми/кашу
или салата 150г. моркови/зеле, 1 яйце, малко сметана, 3-4г.зехтин + 50-60г.пилешко
или 1 пилешка Супа
Вечеря
100г. Извара + 80г. пилешко/свинско или риба тон + салата подобна салатата на обяд + няколко маслини
До скоро се хранех с 70-80% въглехидрати на ден. В последните 2 месеца се стремя да ги огранича,но ми е доста трудно .Водя си дневник и записвам всичко, което ям. На ден се храня с около 1200-1300 калории, имаше период в който се хранех с 900-1000. Бихте ли ме посъветвали с колко калории е най-добре да се храня и как да си изчисля активното тегло? Изчислила съм, че калорийният ми минимум е 1526(т.е. толкова калории изразходвам без да спортувам). Правилно ли е? Мазнини 80г, протеини 95, въглехидрати 65 добре ли е?

Другото което искам да попитам е дали да ям след тренировка или не и закуската,която съм описала по-горе добра ли е? Почти винаги тренирам сутрин на гладно.

Благодаря ви предварително :)

16.01.14
23:27

Според мен като цяло нищо не е добре. Малко храна , много тренировки с голяма интензивност.Та казваш трябват ти 1500+ когато не спортуваш , а приемаш 1200-1300. Е според теб добре ли са тези калории за нетренировъчен ден , камоли пък за тренировъчен - 5км бягане ? Също храненето след тренировка е едно доста важно хранене , както и закуската - бърз въглехидрат и протеин .С диети и бягане до замайване няма да постигнеш много.Трябва разумно хранене и трениране.Като за начало увеличи калориите.Увеличи въглехидрата и протеина .И не забравяй , да си ги набавяш от качествена храна.УСпех

Момчето отгоре каза почти същото, което и аз бих те посъветвал. Ако искаш да разбереш малко повече за това как трябва да се храниш, във форума има секция именно за хранене, там в зависимост от целите ти-качване или сваляне, има теми, които ще те насочат към изчисляване КБ и съставяне на режим. На 50 кг ми се струва малко тия 1500 ккал, камо ли 1200-1300…
Поздрави :)

П.П: Давам ти секцията за храни, за по-голямо удобство.
http://www.bb-team.org/forums/viewcategory/4

Благодаря за отговорите :) Предполагам, че трябва да ги увелича постепенно калориите. По колко е добре увеличавам на седмица/ден ? Страхувам се да не кача килограми като ги увелича.

Нямаш проблеми и изведнъж да ги увеличиш, ако се страхуваш от това обаче префполагам, че по 100 на седмица не пречи.

19.01.14
16:08

HIIT кардио след силова тренировка и няма да отнема толкова много време .Примерно бягаш 100 метра спринт после 100 метра лек крос и така повтаряш  докато станат 20 минути

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1