20.01.14
21:49
Здравейте!
Във фитнеса ми казаха, че трябва да качвам, а не да свалям 178см висок 69кг. Имам малко коремче, но то с времето се надявам да се изчисти. :>
Въпросът ми е, с какво точно трябва да се храна, доста изчетох във форума, но уви.. не мога да ги разбера някои работи.
Примерно, добре ли е понеже става за работа сутрин към 6:00, да хапна кисело мляко 2% + овесени ядки(ако може някой да сподели горе долу колко гр. . . .) към 10:00ч. имам почивка и съм се въоръжил с 1 бананче. На обяд, какво дадат в столовата и да попитам там хляб да ям ли? След това към 17:00ч. и нещо тренирам 10мин пътека, 40/45мин тренировка и после ако е свободна пътечката още 10мин. Вечерта, тази вечер примерно хапнах 3 варени яйца плюс малко сирене. Какво е хубаво да вмъкна/премахна от храните?
20.01.14
22:34
При всички положения е хубаво да вкараш месо в режима си..най-добре на обяд и вечер..иначе мляко с овес е идеално за закуска..вкарай някакъв вид ядки (сурови по възможност ) като междинно хранене..на обяд ако има месо ще е добре..но щом казваш столова е малко зависимо.. 10 мин пътечка..добре,ако решиш да сваляш или да чистиш я увеличи поне на 15-20 мин ..вечер можеш да вкараш и зеленчуци към ястието си ,което е хубаво да е богато на протеин (месо,яйца,сирене,кашкавал и т.н. ) : )
21.01.14
00:07
От това, разбрах, да не премахвам нищо, което съм си наумил?
Тоест:
6:00ч. : Кисело Мляко 2% + Овесени ядеки
10:00ч. : Едно баначе
12:30ч.: Каквото има на работа в стола(Може и аз да си носа, ако подскажете, с кое може да се заситя доста.)
15:00ч.: Пак може да добавя, ако трябва някакво леко хапване, стига да е нужно.. понеже имам почивка, но до колкото знам е хубаво до 3 пъти на ден ядене.
17:00ч.: Тренировка
Около 19:00ч.: Яйца, Сирене, Някакво пилешко месо, ориз?
п.п Това, как изглежда? :>
п.п2 Искам да попитам от тези овесени ядки колко грама, горе долу да изяждам с киселото мляко? :)
21.01.14
20:40
Не няма нужда да махаш нищо..даже трябва да добавяш. В противен случай протеина ти става малко.. 12:30 - можеш да си копуваш вакумирани пилешки пържолки щом мислиш да си носиш нещо (поне това единствено се сещам,но по-хубаво от свежо-сурово месо приготвено вкъщи няма,но.. ) ..а следобед 15:00 - можеш преди тренировка да хапваш суров микс ядки ..засистащо,лека и енергична храна за преди физическо натоварване :) а относно овесените ядки всеки ги определя сам грамаж..мисля,че 2-3 супени лъжици са достатъчни :)
Мнението беше редактирано от Dalia Vladimirova на 21.01.14 20:42.
21.01.14
21:22
В цяла кофичка мляко ли, да добавя овесените ядки? Последният ми въпрос, който се замислих е сладкото и газираното.. За сладко, само разбрах, че е хубаво след тренировка да хапвам шоколод защото е бърз въглехидрат и да избягвам вавлите, защото са тестени, та да го спра изцяло или не е лошо? Газираното, до колкото знам кила не качва, а само издува за момента.. да го спра или не е проблем ? :>
п.п.. Докато писах това, се сетих за пърженото. Мисля, че е добре да го изключа от всякъде?
п.п2 Хранителният режим го правя за покачване и малко странно задавам въпросите(като 15 годишен), но до сега не ми се е налагало да правя режим, за което се извинявам.
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Weezy Wayne на 21.01.14 23:41.
22.01.14
00:31
Ами ..аз като момиче без проблем мога да изям цяла кофичка 400гр ..все пак това са около 12гр протеин ако не се лъжа ..което е малко,но..въжлехидратите в овеса компенсират..до някъде.. та не е проблем особенно като е за покачване! За сладкото да..много хора наистина го правят..по здравословен начин според мен би било 1-2 банана все пак :P За газираното - наистина по-добре го спри нищо добро не води със сигурност! Както и пърженото.. :)