21.01.14
14:58
Здравейте, нова съм във форума и не знам дали точно тук е мястото за тази тема, но се надявам да ме извините. На 21 години съм, тежа 56 кг. и съм висока 1.65. Искам да сваля 4-5 кг., но не знам дали това което правя е правилно и ще ми помогне. От няколко дни съм ограничила сладките и пържени храни и газираните напитки, но по-скоро искам мнение за тренировката, която правя: сутрин- кардио тренировка 30 40 минути на крос тренажор, а след обяд правя упражнения за ръце, корем и крака. На прав път ли съм и ако не в какво бъркам :)
21.01.14
17:21
Мислиш ли, че като кажеш “правя упражнения за ръце,крака и корем” ние разбираме какво точно и по колко правиш, та да ти кажем ефективно ли е или не. Отделно хубаво е, че не ядеш пържено, сладко и не пиеш газирано, но това далеч не значи, че се храниш правилно. Напиши как точно минава един твой хранителен ден
8-9ч. кардио 30-40 минути на гладно
10-11ч. кафе; филия пълнозърнест хляб със сирене/кашкавал или 2 варени яйца
13:00ч. пилешко месо или риба на скара и салата (домати, краставици или зеле)
15:00ч. кисело мляко или плод (банан, портокал, киви)
16:00ч тренировка- надявам се, че ако постна този линк ще ви ориентирам :) http://www.youtube.com/watch?v=1Pc-NizMgg8
19:00ч. месо на скара/варено или риба и салата
след 19:00ч. ако съм гладна ям някакъв зеленчук или плод
опитвам се да пия много вода през деня
Надявам се да съм била малко по-подробна :)
23.01.14
19:02
Относно храненето, бих ти препоръчала да вкараш малко повече полезни мазнини - освен жълтъците на яйцата, яж сурови ядки, зехтин в салатата, маслини, авокадо, сусамов тахан. За нас, жените, мазнините са важна част и трябва да присъстват, тъй като ограничаването им може да доведе до проблеми.