казано от sapuna на 03.04.14, 21:54:
Разликата между изнасилен и изнасиленА е само едно А /без егото/ ,но все пак с А или без не бих си го причинил!
“Мдамм.. ще трябва да се взема в ръце.. ” ми харесва повече!А ти си пушка Стел!
Благодаря ти, Митко :)
Абе то и аз не бих си го причинила, ама като се налага..
Първия път гледам тоя фиброоптичен апарат, дълъг близо 2 метра, и си викам “Няма начин това нещо да влезе в мен”
Няма ли.. :D
казано от Stela на 02.04.14, 17:14:
Цял ден иначе се наливам с отвара от разни билки ( бабчето е много в час на билки и все ходи, събира и прави разни чайчета, мазила и т.н). Преди гледах с насмешка на тия неща, но сега ги оценявам.
Хубаво е да имаш такава бабка :) Силно се надявам, че след години ще ми се удаде възможност внуците да мислят по този начин за мен. Мисля отново да меся козунаци за Великден :D
казано от Енев на 03.04.14, 23:00:
Бариева каша ли ти дават да пиеш или тя беше за друго?
Първият път беше бариева, вторият - някакви 6 прахчета, които трябваше да разтворя в 3л. вода, и да ги изпия за 3часа..
На последния литър пиех и ревях - гадна работа..
казано от Zozo на 03.04.14, 23:58:
Хубаво е да имаш такава бабка :) Силно се надявам, че след години ще ми се удаде възможност внуците да мислят по този начин за мен. Мисля отново да меся козунаци за Великден :D
Сигурна съм, че ще бъдеш страхотна баба, защото виждам, че си и прекрасна мама :)
Относно козунаците - това е нещото, което съм си казала, че трябва да опитам да направя. Но не мога да меся.. (wasntme)
Другата ми баба, на времето много месеше и печеше, и си спомням как ухаеше цялата кухня..заради такива моменти си струва да жертвам няколко кила брашно и зелената си кухня :)
казано от Stela на 04.04.14, 10:27:
Сигурна съм, че ще бъдеш страхотна баба, защото виждам, че си и прекрасна мама :)
Относно козунаците - това е нещото, което съм си казала, че трябва да опитам да направя. Но не мога да меся.. (wasntme)
Другата ми баба, на времето много месеше и печеше, и си спомням как ухаеше цялата кухня..заради такива моменти си струва да жертвам няколко кила брашно и зелената си кухня :)
Стелка, благодаря за милите думи. Наистина си струва да се пожертват няколко кила брашно, защото вкусът е много различен от този на купения козунак. бтв и моята кухня е зелена (sun)
Мнението беше редактирано от Zozo на 04.04.14 13:37.
казано от Stela на 04.04.14, 10:27:
Те хората за това за измислили хлебопекарните :D. Разбирам домашно производство, но защо да не се възползваме от удобствата на 21 век :D. Щрак копчето с програмата и готово :D
Пекарни а-у- домашен козунак не могат да ми направят там ;) Вярно има вкусни, ама пак дето се казва едно зрънце го дели от идеала :D
Всъщност въпросната програма само “меси” козунака при подходящите условия (разбирай температура и “премесване”). После тестото си го сплиташ както искаш и си го печеш в обикновена фурна. То тарикатлъка на козунаците е дългото месене при постоянна висока температура. Помня едно време как баба ми палеше печката при 20+ градуса навън и вътре ставаше по-зле от оранжерия и се почваше едно мачкане, едно потене...:D. Та това можем да си го спестим като просто машинката “меси” вместо нас :).
Мнението беше редактирано от Петър на 04.04.14 16:32.
04.04.14
16:49
Месени на ръка в машина, няма значение. Дайте ги на Златко да ги унищожии!!
Петре, аз не съм разбрал какво визираш под “хлебопекарна”- явно е някаква машина. Простете невежеството ми : )
казано от Zozo на 04.04.14, 13:36:
бтв и моята кухня е зелена (sun)
Доказано е, че зеленият цвят възбужда апетита ( затова много често навън, заведенията за хранене са в зелено, да плюскат ония повече (grin)).
С мен все се шегуват за зелената кухня, защото много преди да си купя апартамент, знаех, че кухнята ми, ще е зелена, и все купувах зелени неща и трупах в кашони. Например 4 години, преди да имам жилище и кухня въобще, си купих зелени чаши на Leonardo, домъкнах ги в БГ, и грижливо ги кътах до заветния ден :D
казано от Петър на 04.04.14, 14:29:
Те хората за това за измислили хлебопекарните :D. Разбирам домашно производство, но защо да не се възползваме от удобствата на 21 век :D. Щрак копчето с програмата и готово :D
Пешак, прав си, но много ме е страх да си купя пекарна. Ако имам такова чудо у дома, н’и моиш ма спреш да тъпча хляб и отиде коня у ряката :D
П.С. Златенце, тез твои мускули, виждам вече как ще са ми в помощ при месенето (wasntme)
казано от Stela на 04.04.14, 18:21:
Пешак, прав си, но много ме е страх да си купя пекарна. Ако имам такова чудо у дома, н’и моиш ма спреш да тъпча хляб и отиде коня у ряката :D
Хахахах, запозната си, явно, със страничните ефекти на тия джаджи. Който не си е купил, той не се е угоил :D
04.04.14
19:52
казано от Петър на 04.04.14, 18:23:
казано от Stela на 04.04.14, 18:21:
Хахахах, запозната си, явно, със страничните ефекти на тия джаджи. Който не си е купил, той не се е угоил :D
Хляб като хляб... Първата седмица-две е яко да пробваш различни хлебчета, после не е кой знае какво изкушение. Но пък правя домашен хляб за времето за което мъжа ми си прави кафе сутрин. (y)
Ставане: 10.00ч.
Тренировка 12.00ч. Долна част
Разгряване: кростренажор, стави,
1. Клек ( полуклек) 6 серии x15 @ 20kg , 25kg, 30kg, 40kg, 60kg, 80kg
2. Смит машина, пълен клек 3x15
3. Тяга
4x12 широк хват
4x12 тесен хват
2x12 сумо клек (веднага след това 20бр. само с лост)
2x15 сумо клек (без заключване горе; веднага след това 20бр. само с лост)
4. Повдигане на крака назад от наклонена лежанка за глутеус 3x12
Без кардио и корем - но затова пък разходка пеш около 3 км. с тежести - 3 торби покупки :)
Общо взето не гонехме тежест, а бройки..и въпреки това на клековете по едно време пребледнях и коленцата ми се разтрепериха като на влюбена :D
Храна:
11.30ч. мляко с нес; 1 банан;
14.00ч. суроват. протеин с вода
16.30ч. парченце морковена торта (веган; био); лате с канела;
20.00ч. 2 шепи сурови орехи; 4-5 сушени сливи;
21.00ч. пилешки гърди на фурна, 1/2 краставица, киноа;
По-късно ягоди..
Супер сили от супер храни: чиа, мака, чага, спирулина, хлорела, пчелен прашец, пробиотик с коластра, мед, кокосово масло
С две думи - прекрасен ден - 23 градуса и слънчице..Ако продължава така - мятам се на плаж (sun)
Минах през БИО-то за някои неща. Тъкмо се засилих към криловото масло - и гледам няк’ви 40 и колко лева !!! (tmi). Мерси - оставих го за друг път..
Четох някъде, че на всеки един месец прием на мака, трябва да се прави почивка..Марго, Теди и Sunny S. могат да споделят така ли е..
казано от Енев на 04.04.14, 22:35:
Що така мина на полуклекове? :(
Винаги съм клякала до бедра, успоредни на земята, и го наричах “клек”. Някой тук ме поправи, че това е полуклек и взех да го описвам вече така. Пълен клек правя само на смит машина или само с лост (20кг).
Със сигурност ще мога да клекна и със 100кг, но само да клекна, без да се изправя :D :D
Ами пробвай се де, ако ще и с по-леки кг. :) Ползите от пълния клек са несравнимо повече от тези от полуклека.
казано от Енев на 05.04.14, 01:20:
Ами пробвай се де, ако ще и с по-леки кг. :) Ползите от пълния клек са несравнимо повече от тези от полуклека.
Да,прав си, със сигурност пълният клек е за предпочитане. Аз не че много се впечатлявам от килограми, ( абе малко тук във форума ми промихте мозъка), но определено ще пробвам да пускам по-дълбоко на леките кила..да видим колко ми е лимита преди да седна с щангата :D
казано от maria на 05.04.14, 07:18:
Абе, Стела, ти си била голям ПИЧ!!!!!
Миме, ще го приема като комплимент :D Уж гледам да запазя женствеността.. (makeup)
Ставане: 9.00ч.
Тренировка: 10.00ч. Вътрешна страна на гръб; трицепс
Разгряване : кростренажор, стави мави
1. Хоризонтален скрипец
* с /\ ръкохватка 2x12@35кг 2x12@29кг
* с лопатки 4x12@29кг
* с права ръкохватка надхват 3x12@29кг
* с права ръкохватка подхват 3x12@29кг
2. Трицепс на скрипец
* тесен хват 2x12
* широк хват 2x12
3. Кофички на пейка 3x12
4. С въженце на скрипец 3x12
* 3 и 4 в суперсерии
5. Опъване на проволка между краката, прав гръб, изпънати ръце 4x12
6. Трицепс на машина; без заключване; 1x60
Кардио: пътека 21мин. (бягане:вървене)
Корем:
1. Преси на постелка с тежест 10кг
2. Колелце от коляно 3x10 ( все го чета това колелце из писанията на Пешака, и реших днес да пробвам. Не знам още дали ми хареса, но определено ми потрепери това онова)
Храна:
9.30ч. кафе с мляко; 1 банан
13.30ч. киноа с 1 авокадо; 15 маслини;
15.30ч. (план) мляко с нес кафе; 4 мъфина от здравословните ( сливи, фурми, семки, яйце)
17.30ч. 1 препечена филийка хляб (от Био-то) с коприва; плочка сирене;
20.00ч. задушени пилешки гърди; моркови, гъби и тиквички на фурна; чаша червено вино;
По-късно ягоди..
Супер сили от супер храни: чиа, спирулина, хлорела, чага, мака, рейши, пробиотик с коластра, пчелен прашец, мед, сурови какаови зърна;
Оказа се, че днес е събота, и може би довечера ще трябва да се пие..и пуши..и танцува.. Ще видим.. 8-)
Мнението беше редактирано от Stela на 05.04.14 20:40.
казано от Петър на 04.04.14, 16:32:
Всъщност въпросната програма само “меси” козунака при подходящите условия (разбирай температура и “премесване”). После тестото си го сплиташ както искаш и си го печеш в обикновена фурна. То тарикатлъка на козунаците е дългото месене при постоянна висока температура. Помня едно време как баба ми палеше печката при 20+ градуса навън и вътре ставаше по-зле от оранжерия и се почваше едно мачкане, едно потене...:D. Та това можем да си го спестим като просто машинката “меси” вместо нас :).
И аз гоня децата от кухнята, защото все ми отварят вратата и става течение, а на тестото му трябва топличкооо и то постоянна температура. В къщи не ядем много тестени неща (освен палачинки и някой път мекици или пица - и то все за децата ги правя) и затова не сме си купили машина за хляб, пък за едните козунаци не мисля, че си струва.
Аз си ги меся по “бабиния” начин - с месене, удряне в масата и т.н. Само се чудя 1 или 2 кг да замеся, но почти сигурно ще са два, че едно кило не стига за раздаване :D
казано от Stela на 04.04.14, 18:13:
казано от Zozo на 04.04.14, 13:36:
бтв и моята кухня е зелена (sun)
Доказано е, че зеленият цвят възбужда апетита ( затова много често навън, заведенията за хранене са в зелено, да плюскат ония повече (grin)).
С мен все се шегуват за зелената кухня, защото много преди да си купя апартамент, знаех, че кухнята ми, ще е зелена, и все купувах зелени неща и трупах в кашони. Например 4 години, преди да имам жилище и кухня въобще, си купих зелени чаши на Leonardo, домъкнах ги в БГ, и грижливо ги кътах до заветния ден :D
Ние не се храним в кухнята, въпреки че много ми се иска. Дори и зелени столове си купихме :) Нямаме телевизор и аз съм категорично против да има в кухнята, та все си ядем в хола (devil) А иначе мечтата ми като малка беше да ми е червена кухнята. Сега само сушилката за съдове ми е в червено :D
казано от ddd на 05.04.14, 16:36:
Ето! Преди момиченцета мечтаели за червени кухни, днес- за червени коли :Д
Аааа аз нИщЪ - бях чела статия, че червените автомобили катастрофират най-често..
П.П. И моите столове са зелени :D
Мнението беше редактирано от Stela на 05.04.14 17:51.
казано от Stela на 05.04.14, 13:43:
казано от maria на 05.04.14, 07:18:
Абе, Стела, ти си била голям ПИЧ!!!!!
Миме, ще го приема като комплимент :D Уж гледам да запазя женствеността.. (makeup)
Комплимент е разбира се. Когато се каже на една жена, че е пич означава, че е много готина и печена. За външността не говоря. Видях снимката ти от Италия с гълъбите. 100 процентова мадама! Просто някой като ме изкефи обичам да му го кажа, защото рядко виждам такива хора.
казано от maria на 06.04.14, 08:13:
Комплимент е разбира се. Когато се каже на една жена, че е пич означава, че е много готина и печена. За външността не говоря. Видях снимката ти от Италия с гълъбите. 100 процентова мадама! Просто някой като ме изкефи обичам да му го кажа, защото рядко виждам такива хора.
Пошегувах се..просто тук това понякога убягва, поради липсата на невербални знаци :)
Благодаря ти :)
Неделя- без тренировка. Тялото ми е сковано от МТ.
Няма такова мързелуване като днешното. Срам ме е дори да пиша. Най-голямото усилие за деня, беше да натисна копчето на пералнята (dull). Снощи реших вместо да излизам, да си сипя питие и да се насладя на филм. Заспах си на уискито (tmi).. втори срам.. Добре че поне ягодите изядох преди това.
Сутринта отлепих към 13.00ч..
Храната - трети срам...мляко с нес кафе..после една препечена филийка хляб с коприва от био-то; плочка сирене..Не ми стигна и препекох още една - с лимец, но я намазах с мед и поръсих с рожков..доби вкус на шоколад..
Към 17.00ч. чиния свинско с ориз..
Към 18.00ч. 2 ябълки..и към 20.00ч още две..
Вечерята не знам..ягоди с мед..или омлет..или и двете.. (wasntme)
ЕДИТ: само ягоди с мед :)
Супер сили от супер храни: същите като от вчера..но днес ме предадоха гадините.. :@
П.С. Гледах момчетата в Джони Спорт. Коментаторът мрънкаше, картината се губеше често, но благодарение на Пешака, DSD и чичо Митко, който заместваше коментатора във форума, добих обща представа кой кой е. Иначе сама различих само Херцогчето.
Въпреки че не разбирам кой знае колко, ги поздравявам - браво за труда, постоянството и силата ! (clap)
Мнението беше редактирано от Stela на 10.04.14 01:07.
7.04. Ден без тренировка
Цял ден бях на обучение (dull). Вечерта бяхме на гости на наши приятели (имат къща на плажа извън Варна), и отново усетих онова спокойствие, което обзема душата, когато седнеш на двора край барбекюто, и просто слушаш вятъра и морето.
Храната - естествено пълно омазване: по време на обучението горе долу ок- няколко кафета с мляко, няколко чая, свежа салата с пилешко, топка сладолед с ягодово-млечен крем. Гостито обаче развали тотално дисциплината ( добре поне, че почти всичко беше домашно производство): св.пържола и кебапче на скара, шопска салата, картофи с копър и чесън, варени яйца, прясно изпечен хляб, варени зеленчуци, бадемови курабийки, сладкиш агнес, чаша бяло вино ( аз бях прекараната да шофирам естествено)
8.04. Ден без тренировка
Първи ден след отпуска- излишно е да коментирам настроението (dull)
Веднага след работа - освежих грима и луп на вечеря - моя е рожденик днес (party).
Така или иначе съм влязла в серия - реших да се доомажа тотално. През деня : кафе с мляко, 2 Био филийки с лимец , 1 авокадо, 40гр. Био шоколад с 87% какао. На вечерята: порция спагети с броколи и сметана, парче пица, парче пърленка със сирене, чаша бяло вино ( добре че не обичам торта и я пропуснах)
В момента агонизирам с киселини и подут корем като на пигмеец (tmi)
Супер сили от супер храни: чиа, мака, чага, рейши, спирулина, хлорела, пробиотик с коластра, сурови какаови зърна, пчелен прашец, мед;
Равносметката от последните дни: много много лошо момиче бях (headbang)
Ставане: 9.00ч.
9.04. Тренировка 10.00ч: Гърди и бицепс
Разгряване: стави мави
1. Гръдна преса на машина 2x10 широк хват; 2x10 тесен хват
2. Пек дек 4x10
3. Машина за гърди 4x10
4. Бицепсово с крив лост 4x10
5. Двойно бицепсово сгъване на портален скрипец 4x10
6. Едностранно сгъване за бицепс 4x10
Кардио: 20мин.(бягане:вървене)
Повдигане на крака назад за глутеус 150бр.
Корем: преси на постелка 3x20
Храна:
9.30ч. 1 банан; кафе с мляко
12.00ч. суроват.протеин с вода ( веднага след трен.)
13.00ч. кафе с мляко
15.00ч. 1 банан
17.30ч. 1 авокадо; ягоди;
19.00ч. 1 банан
21.30ч. 1 краставица с консерва филе риба тон в собствен сос
23.30ч. ягоди с лъжица мед
Супер сили от супер храни: чиа, чага, мака, рейши, пробиотик с коластра, спирулина, хлорела, какаови зърна, кокосово масло, пчелен прашец;
Едва се завлякох сутринта в залата. Още чувствах тежест след голямото плюскане. Сравнително лека тренировка ( все пак да не си повърна изяденото (wasntme)).
Трудно се вреждаше човек на даден уред. Много народ, много ентусиасти..голяма дъндания- кокошки (dull)
..Мразя шум рано сутрин. Всъщност мразя всичко рано сутрин..
Иначе доста се потрудих днес на работа..прибрах се по нощите..Пиша си домашното тук и потъвам в леглото..
Мнението беше редактирано от Stela на 24.04.14 21:56.
казано от Stela на 10.04.14, 01:00:
Много народ, много ентусиасти..голяма дъндания- кокошки (dull)
..Мразя шум рано сутрин. Всъщност мразя всичко рано сутрин..
(giggle) Това ми напомни на нещо много любимо :Д
Ставане: 13.00ч. ( събудих се в 9.00, но реших, че светът не е готов още за мен, и легнах пак)
Тренировка:16.00ч. Крака
Разгряване: кростренажор, стави, смит машина - клек до земя 3x15
1. Смит: 3 x12 последователни серии:
*пълен клек
*клек с широк разкрач, стъпала встрани
*клек със събрани крака
2. Тяга 4x12
3. Сумо клек 3x12
4. Повдигане на всеки крак назад 3x12
5. Предно бедро на машина 3x15@35кг; 1x50 с по-лека тежест
Корем: преси на постелка “колена към лакти”, с тежести 2 кг и гири 2кг. 3x20
Абсолютно никаква сила - отпаднала, често пребледнявах и треперех. Килата въобще не гледах, но всичко ми тежеше. Уж бях наспана, нахранена.. не мога да дам адекватно обяснение.. Исках само да се прибера у дома и да поплача...примерно... (wasntme)
Храна:
13.30ч. мляко с нес кафе;
14.30ч. омлет от 4 щастливи яйца, плочка сирене, 5 маслини;
18.30ч. суроват.протеин с вода (веднага след трен.)
19.30ч. ягоди с мед
Останалото ще дописвам..
21.00ч. 1 хрупкава пиперка, плочка сирене, 2 бр. авокадо, 1 краставица, 10 маслини;
22.30ч. 2 лъжички тахан с 1 лъжичка мед и рожков
Към 00.00ч. ягоди с мед
Супер сили от супер храни: чиа, мака, чага, рейши, спирулина, хлорела, пробиотик с коластра, пчелен прашец, какаови зърна
Мнението беше редактирано от Stela на 10.04.14 22:28.
Ставане: 10.00ч.
Тренировка 11.00ч. Гръб и трицепс
Разгряване: кростренажор, стави, скрипец 2x15 пред врат, зад врат
1. Скрипец зад врат;
* широк хват 3x12@30
* хват на чупката 3x12@25 30 25
* раменен хват 3x12@30 25 30
2. Скрипец пред гърди; подхват: 3x12
3. Гребане на наклонена лежанка
* широк хват 3x10
* чуково 3x10
4. Опъване на проволка (за гръб) 3x10
5. Скрипец към корем (с 2 ръкохватки) 3x10
6. Скрипец към гърди (с 2 ръкохватки) 3x10
7. Кофички на лежанка 3x20
8. Трицепсово разгъване с /\ 2x10
9. Трицепсово с \/ 2x10
Кардио: 20мин. ( бягане:вървене)
Корем:
* повдигане на крака от стенд 3x15
* преси от обратен наклон 3x20
Храна:
10.30ч. 1 банан; кафе с мляко
14.00ч. 1 кисело мляко с овесени ядки, мед и канела
18.00ч. 1 банан
20.00ч. 3 варени яйца, 1 авокадо, 1/2 краставица, 20 маслини
22.00ч. планирам ягоди с мед
Супер сили от супер храни: чиа, мака, чага, рейши, спирулина, хлорела, пчелен прашец, какаови зърна; пробиотик с коластра
Едва отлепих днес. Сефте (dull). Тренировката ми се стори много дълга..може би защото отново имаше доста хора..петък е все пак. На скрипеца примерно се въртях с още двама младежи...
Иначе почивах, но се наложи да отида и да поработя 3 часа..в момента тече акция и е малко по-натоварено на работа.
От около 20 дни приемам мака и мисля, че вече ми се появиха симптомите на детоксикация. Ще намаля дозата както пише, докато отминат.
Последните дни нещо не ми се яде месо и се чудя с какво да си набавя протеина (wasntme)..
Баси, днес дори няма от какво да се оплача или похваля :D
казано от maria на 12.04.14, 06:09:
Просто голям кеффф е този дневник :) ;) .
Хахаха Миме, в 6.00 сутринта четеш дневника ми и се кефиш ! Ти си луда мацка такава.. :D
Събота - ден без тренировка.
Ставане: 7.40ч.
Храна:
8.30ч. 1 банан
9.00ч. 1 кисело мляко с овесени ядки, мед и канела; кафе с мляко
12.00ч. 3 варени щастливи яйца, 10 маслини;
15.00ч. протеин бар, мляко с нес
17.30ч. 1 авокадо, 1 краставица, 10 маслини, хрупкава пиперка, плочка сирене;
18.30ч. 0,500кг ягоди с мед и рожков
По- късно ще видим.. ( мислех да е амарант със сирене, но се сетих за момчетата и дискусията ( Злати, чувствай се поздравен, и се отказах :D )
Супер сили от супер храни: чиа, мака, чага, пчелен прашец, какаови зърна, спирулина, хлорела, пробиотик с коластра;
Амиии днес ще се пие 8-)
Цял ден на работа. Сега малко почивка... и после смятам да се облека и да се представя на света..
Утре съм на работа от рано. Много рано (dull). Планът е да се прибера в прилично време (wasntme)
Мнението беше редактирано от Stela на 12.04.14 19:28.