22.01.14
22:14
Здравейте, след няколко изследвания при ендрокринолози, хирурзи, ехографии, версията за гинекомастия отпадна...Но зърната ми са все още подпухнали и мекички, което ме дразни, по думите на лекарите, такава ми била структурата, такъв ми бил гръдния кош, бля-бля. Въпроса ми е някой пил ли е Аримидекс и имал ли ефект? Дали, ще успее да ми прибере зърната, или дали ще си навлека бела на главата?
а-декса би имал приложение,единствено ако си с високи нива на естроген
Мнението беше редактирано от Тони1 на 22.01.14 22:41.
казано от Тони1 на 22.01.14, 22:41:
A какво ще кажете за тамоксифен ? Ето и резултатите:
казано от Big Daddy на 22.01.14, 22:48:
казано от Тони1 на 22.01.14, 22:41:
A какво ще кажете за тамоксифен ? Ето и резултатите:
Ще ти заключат темата,защото не се обсъждат “лекарства”...не виждам естрадиол в снимката,но щом ми задаваш този въпрос и правиш съпоставка на адекса с тамокси,по добре не се захващай с тях,а започни с по елементарни неща като запознаване с материята,храна и т.н...приятелски съвет.
23.01.14
01:05
Нищо ти няма, хормоните ти са екстра, свали подкожните и би трябвало всичко да изглежда нормално.
06.03.14
21:36
Сега случайно попаднах на темата...Не знам дали проблемът с естрогена още е налице при теб,но обърни внимание на щитовидната си жлеза. 2.5 uIU/ml е индикатор на хипофункция в начален стадий.Един от симптомите би могъл да бъде водна задръжка.Съветвам те да изследваш fT3 , fT4.
ТСХ 2.5 не е белег за нищо при мъж и при референтните граници на лабораторията ,в която са направени изследванията. Изследването на ФТ3 и ФТ4 би било загуба на пари и време.
07.03.14
16:35
казано от Камен Генов на 07.03.14, 00:02:
ТСХ 2.5 не е белег за нищо при мъж и при референтните граници на лабораторията ,в която са направени изследванията. Изследването на ФТ3 и ФТ4 би било загуба на пари и време.
Камен Генов , не си прав. Референтните граници при хормоналните изследвания са крайно неадекватни, ежедневно се водят полемики и проекти с цел тяхната промяна и актуализиране. Проблемът е там, че сегашните референтни граници откриват проблема прекалено късно,когато той е напълно развит , т.е TSH 5.0 ще бъде сигурен маркер за хипофункция в късен етап.
От друга страна, пациентите искат да открият проблема си в развитието му,да предприемат мерки и ако е възможно да го избегнат. От години наред никой себеуважаващ се ендокринолог не спазва референтните стойности за кръвна захар от Американската Асоциация,както и тези на тестостерона.
TSH 2.5 е силно вероятно да крие нещо зад себе си (Забележи : не е сигрно,но е много вероятно). Точно при мъж всяко TSH над 2 може да е маркер за проблем. От повече от десетилетие никой не изследва самостоятелно TSH ,защото не може да стигне до никакви изводи . Разбира се, нашите родни лекари изостават с материала както винаги . Аз самият имам опит със случаи с вторичен хипотиреоидизъм ,Синдром на ниския Т3 и пр. Знаеш ли какво,при всички тях TSH беше в “референтните граници” .
EDIT : Тъкмо сега видях,че си ендокринолог със сериозен опит зад гъба си. С цялото ми уважение, горките пациенти...
Мнението беше редактирано от NST на 07.03.14 17:18.