23.01.14
17:16
Здравейте, казвам се Павел и имам нужда от някои съвети относно кросфит. Много пъти съм чел за този вид тренировки, но не се навивах да опитам до сега. Четох какво представлява и ми се струва доста полезен спорт. Видях какви упражнения има, какви комлекси, но не съм сигурен какво по точно да подбера и в какъв ред за да се получи седмична програма или на цикли(което лично предпочитам) благодарение на която да натоварвам цялото тяло и в трите спектъра на кросфит(просто казано щанги лостове и кардио упражнения). Та въпросът ми е как да подредя упражненията? Примерно 1 ден един комплекс който да правя нали 10 или 20 мин. след което да си почина и да повторя или да да избера няколко компекса които да направя по 1 път за деня. Не съм сигурен също как да подбера упражненията. Например само упражнения със собствено тегло и само силови(клекове тяга и т.н.) или пък смесени?
Ще съм ви много благодарен ако ме насочите, защото съм много бос на тази тема и също не познава дори един човек който тренира кросфит.
Ако са важни ръстът ми и физическите ми възможности ето ги и тях:
22 год. 182см 76-8 кг бих се определил като средно напреднал относно фитнесът
Клек 90-100кг
Тяга 100-110кг
Лег 75-85кг
Военна преса 25-30кг(дъмбели) 60кг(щанга)
набирания 10-15 кг(за 10 повторения)
кофички 20-30кг