Прекриване на протеин

24.01.14
23:29

Здравейте решил съм да си взема този протеин-МЕX American Whey.Но проблемът е че родителите ми са твърдо против добавките,мислят че те са едно и също със стероидите.И съм решил да го пия тайно.Та се питах понеже протеинът е две кила и не е в кутия,а в плик,ще мога ли след като го купя да го разделя в едни шишенца от сокове Фибела и до го крия по-лесно.Имам предвид прехвърлянето на протеина в шишенца ще се отрази ли върху качеството му,да не би да го съсипя?Може опаковката да оказва някакво влияние,знам ли?

24.01.14
23:39

Не знам какво представляват тия сокове...
Можеш да го пресипеш в какъвто и да е стъклен или пластмасов съд, който е сух и се затваря добре.
Ако е нещо като “шишенца”, желателно е да ползваш фуния за да ограничиш загубата на мат’рял.

24.01.14
23:55

Мерси за бързия отговор.

25.01.14
11:28

Брато защо ще го криеш, преди всичко ти трябва храна поне аз така мисля. Моите родители ми разрешават, но аз не искам понеже е загуба на пари и мога да си ги набавя лесно от храната. Както и да е, взимай го, крий го като видиш, че с 1 протеин и никакво хранене не се става Арнолд, ще съжалиш. П.С Не обичам да пиша коментари по темите на други хора, ама се дразня от хора, които мислят, че не храненето и тренировките, а добавките правят мускулите.

п.с - Една доза протеин се равнява на 2 яйца и 2 чаши прясно мляко. Прави си изводите дали е магия.
Btw пише се прИкриване.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.01.14 11:58.

25.01.14
12:22

Крие го защото сигурно е на 14-15 години.

п.с. - яйцата да не са от щраус, а млякото от еднорог, че да имат такива стойности (makeup) :D

25.01.14
12:35

казано от Цветомир Неделчев на 25.01.14, 12:22:

п.с. - яйцата да не са от щраус, а млякото от еднорог, че да имат такива стойности (makeup) :D

Една доза протеин, средно съдържа около 22гр белтъчини. 2 чаши мляко + 2 яйца съдържат близо 29гр белтъчини. Някой от двама ни не може да прави прости сметки и силно ми се струва, че това не съм аз. :D

25.01.14
12:59

Да пак съм аз :D хем си се знам да чета по няколко пъти нещата (facepalm)

25.01.14
13:40

Добре, ще кажете, че е нахално да спори 14 годишен с вас, но доколкото знам едно голямо яйце има 6 грама протеин, малкото 3 грама, а 250 мл мляко 8 грама. Да речем, че яйцето е “средно” да го сложим 4 грама. 8 грама протеин от 2 яйца + половин литър мляко 16 грама. 24 грама протеин общо. Mexa съдържа 21 грама протеин на доза. Хайде обеди ме, че на 14 години имам нужда да давам 100 лева за протеини, при положение, че ми трябват не повече от 100 грама за деня, които лесно си ги набавям от храната. Но щом автора иска, нека да го крие, да пие протеин и да яде чипсове, докато се “напомпва”, вместо просто да помоли мама да му готви. Бих дал пари по-скоро за мултивитамините на Мех, дето 17 лева ca ти 60 дози, поне може да извлечеш здравословна полза.

Мнението беше редактирано от Scorpi на 25.01.14 14:12.

25.01.14
14:19

Е, аз пък съм на 21 години и също си крия добавките от майка ми. С някои хора просто не може да се спори, щом са си набили в главата, че дадено нещо е “химия” и е вредно. Добре че живея на общежитие и съм отделен, та да не си крия добавките у разни приятели и тн. Крия ги чак тогава когато ми идват на гости :D .
Иначе 14 годишен да приема протеин няма смисъл. Нека си извлича всичко от месото, яйцата, млякото и тн.

25.01.14
14:25

Не съм привърженик на добавките ама и за под 18 годишен човек да става въпрос по-добре добавки да пие от колкото други неща , които масово се употребяват сега от малолетните .

25.01.14
14:32

Момчето е задало ясен и прост въпрос, на който търси отговор. Не виждам някъде да е питал има ли смисъл от приема на протеин и в колко яйца и мляко се съдържа същото количество протеин, което е в 1 доза пудра.

Няма да му се промени качеството, само внимавай да не се овлажни.

25.01.14
14:57

казано от Стоян на 25.01.14, 14:25:

Не съм привърженик на добавките ама и за под 18 годишен човек да става въпрос по-добре добавки да пие от колкото други неща , които масово се употребяват сега от малолетните .

Да по-добре от Synthol, като един приятел дето искал “големи” мускули. :D

Красавец.

25.01.14
15:09

Kaкто гледам много бързо решихте да ме критикувате.Не съм на 14 години,скоро ставам пълнолетен,на 17 съм.От две години ходя на фитнес и добавки изобщо не съм пил.Имам изградена програма и мога да кажа горе долу някакъв изграден хранителен режим.Някой написа че съм се тъпкал само с чипсове:D,такава храна не съм ял може би повече от година.За сладкото е по-различно,но не прекалявам с него.Благодаря на хората,които ми отговориха на въпроса.

Мнението беше редактирано от Hristo Dimitrov на 25.01.14 16:09.

AG

25.01.14
16:13

Пич, трудна работа да го скриеш тоя протеин. 2 кила ще има обем над 5 литра. Дори и да е неовкусен, има своя си миризма. Пудри се навсякъде, трябва да го разтваряш и миеш шейкър... Аз бих си взел някаква по-малка разфасовка, че дори някой родител активист да го изхвърли да не загубя кой знае колко. Иначе всички родители са мнителни към прахчетата и хапчетата, но последно аз реализирах голям успех. Майка ме накара да ѝ избера от аптеката мултивитамини и аз ѝ добавих една опаковка ZMA :)

AG

25.01.14
16:15

казано от Angel Gyaurov на 25.01.14, 16:13:

Пич, трудна работа да го скриеш тоя протеин. 2 кила ще има обем над 5 литра. Дори и да е неовкусен, има своя си миризма. Пудри се навсякъде, трябва да го разтваряш и миеш шейкър... Аз бих си взел някаква по-малка разфасовка, че дори някой родител активист да го изхвърли да не загубя кой знае колко. Иначе всички родители са мнителни към прахчетата и хапчетата, но последно аз реализирах голям успех. Майка ме накара да ѝ избера от аптеката мултивитамини и аз ѝ добавих една опаковка ZMA :)

С или без добавки - еми с добавки се става по-лесно як.

Ей сори за дабъл поста ама нещо не се разбрахме с форума.

Мнението беше редактирано от Angel Gyaurov на 25.01.14 16:16.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1