19.05.
Ден без тренировка. Имах доста служебни ангажименти и едно болно дете, но денят мина спокойно без особени премеждия.
Храната:
Към 12 - мюсли с череши и кисело мляко
Към 15 - 20 гр. слънчоглед (печен, без сол)
Към 16 - 100 гр. пражка шунка + 1/2 краставица + 20 гр. луканка
Към 19:30 - пъстърва на скара + зелена салата + зеленчуци на фурна (броколи, моркови, зелен фасул, лук, целина, картофи)
Мнението беше редактирано от Zozo на 20.05.14 15:11.
20.05.
Чудесен ден :-) Малката вече е по-добре, но все още не може да излиза навън. Въпреки това, успях да стигна до залата :)
Тренировка:
Горна част Б:
Основна част:
Избутване на прав лост от хор. лег - 12х20 кг; 3х35 кг (адаптация); 4х45 кг; 2х45 кг
+ придърпване на горен скрипец в подхват (суперсерии) - 10х25 кг; 3х35 кг (адапртация); 6х45 кг; 5х45 кг
Избутване на дъмбели от полулег - 2х8х14 кг
+ гребане с дъмбел (суперсерии) - 4х26кг; 6х24 кг
Раменни преси с дъмбели - 2х7х9 кг
+повдигане на ръцете напред - 2х7х5 кг
Повдигане на крака от вис - 20
Планк - 55 с. с 10 кг
Хиперекстензии с тежест - 12 с 10 кг
Степер - 20 мин интервално
Добра тренировка се получи - 4-ката на 45 на лежанката не беше много чиста, но двойката си беше ОК. Другият път ще е по-добре 8-)
Храната:
Към 13 - купичка кисело мляко с ягоди
Към 14 - супа топчета, 1 кюфте на фурна + домат + филийка ленен хляб
Към 19 - доза протеин Bulk (матрица)
Към 20 - 2 кюфтета на фурна + зелена салата
Цяла сутрин ми беше много динамична - имах да свърша разни задачи из града и използвах голямата щерка да гледа малката :) Друго си е да имаш отмяна от време на време :) Свърших и някои служебни задачки, но нищо особено.
21.05.14
22:41
казано от Zozo на 21.05.14, 19:35:
6х45 кг; 5х45 кг
Браво Зозо! Явно силният лег е семейната запазена марка (giggle)
20.05.
Малката вече е по-добре, но все още не може да излиза навън.
//-//
Много се радвам, че принцесата е по-добре и скоро ще загърби това :)
Зозо, единият ти дъмбел ли е 14кг? Или тежестта е за двата общо? Защото ако е така, два пъти браво! Аз се лигавя с някакви 7,5- 10кг още.. (dull)
казано от Aleks Sandra на 21.05.14, 22:41:
6х45 кг; 5х45 кг
Браво Зозо! Явно силният лег е семейната запазена марка (giggle)
6х45 кг; 5х45 кг ми е скрипецът, а от лег направих 4-ка, но не чиста и после 2-ка, която си беше добре :)
Сега остава и клекът да настигне гърдите (giggle)
казано от Stela на 22.05.14, 01:42:
Много се радвам, че принцесата е по-добре и скоро ще загърби това :)
Зозо, единият ти дъмбел ли е 14кг? Или тежестта е за двата общо? Защото ако е така, два пъти браво! Аз се лигавя с някакви 7,5- 10кг още.. (dull)
Стелка, единият дъмбел е 14 кг :)
А днес искрено се надявам да можем да излезнем, че времето ще е чудничко. Ти, ако си почивка, направо заминавай на плажа и вместо нас 8-)
казано от Zozo на 22.05.14, 08:08:
Стелка, единият дъмбел е 14 кг :)
А днес искрено се надявам да можем да излезнем, че времето ще е чудничко. Ти, ако си почивка, направо заминавай на плажа и вместо нас 8-)
Ауу, сега ме мотивира!
Иначе да, в момента съм с бански и чакам да минат да ме вземат. Обещавам да попека дупарата и заради вас :P
А вие се забавлявайте на разходката заради мен :)
Още един супер ден :) Добре се разходихме с малката до пазара - има толкова много пресни плодове и зеленчуци - обожавам този сезон (sun). Нямах и много служебна работа, та разтеглих тренировката в 2 часа с доста приказки с хора в залата (giggle)
Тренировка:
Долна част А:
Основна част:
Клек с прав лост - 10х20; 3х35 кг(адаптация); 3х4х45кг
Мъртва тяга с прави крака - 10х40кг; 3х8х40кг
Плие с дъмбел - 3х8х24 кг
Повдигане на крака от лег - 1х30
“Колелце” от колене - 1х25 със задържане
Руски усуквания - 1х10 на страна с 10 кг
Хип тръст - 1х15х15 кг
Степер интервално - 15 минути.
Ей, най-накрая да вдигна килата и на клека :) Тягата с прави крака нещо не я правех като хората, та днес намалих на 40 килата, за да изчистя техниката. След третия опит вече я правя правилно. Другият път ще си проличи как ще я правя с повече кила...
Храната:
Към 7 - кафе с мляко
Към 10 - безкофеиново кафе с мляко
Към 12:00 - купичка череши с кисело мляко
Към 13 - порция свински бут с прясно зеле - варено, домашно приготвено
Към 15 - шепа джанки + 20 гр. слънчоглед
Към 19 - 35 гр. протеин матричен на Ronnie Coleman (с шоколадови парченца ... ммммм... много вкусен)
Вечеря - планирам зелена салата с риба тон или с 2 яйца, ще го измисля
Детенце вече е съвсем добре и съм много щастлива, че отмина сравнително леко (party)
Нищо друго особено не се случи днес, освен че смених зимните с летни дрехи - има си предимства да не ходиш до офиса, дори да работиш вкъщи - свършваш много неща :)
Хубава вечер и приятна почивка на всички :)
Мнението беше редактирано от Zozo на 23.05.14 07:32.
23.05
Ден без тренировка. Хубав, слънчев ден, излизахме 2-3 пъти с малката навън по разни задачки, следобяд се видяхме с приятелки. Не знам какво ми стана - заради петък ли, заради това, че не пия и не пуша от 20 дена... изпих вечерта 3 бири и като си смятах калориите за деня, направо се стреснах (devil) 220 калории една светла бира....
24.05
Още един прекрасен ден :) След малки организационни проблеми, се видяхме с едни и се разходихме по Витошка... и в градинката на НДК. Точно бяхме седнали да обядваме и ни поразклати :) Но това не ни попречи да си изкараме чудесно.
След храносмилане успях да отида и на зала.
Тренировка:
Горна част А
Основна част:
Избутване на прав лост от хор. лег - 12х20;3х35; 4х45кг; 3х45 кг; 3х45 кг
Придърпване на горен скрипец в широк надхват - 10х30; 3х7х40кг
Избутване на дъмбели от полулег - 2х7х15 кг
Раменни преси с прав лост от стоеж - 7х20;6х20кг
Повдигане на крака от вис - 15 с 4 кг на краката
Планк с тежест - 50 сек х 10 кг
Хиперекстензии с тежест - 15 с 10 кг
Хип тръст - 15 с 15 кг
Степер -18 минути интервално
Хубава тренировка се получи днес - 4-ката на лежанката си беше чиста и съм доволна. На полулега също вдигнах с кило на ръка (muscle)
Вечерта пак обърнах каруцата - бяхме канени на вечеря в Osteria da Rado и трябваше да се яде нещо въгледихратно, калорично... Собственикът е на 8-мо място в света по приготвяне на пици. Не успях да опитам пиците, но пък хапнах разкошни ноьки със спанак. Заведението не е сред евтините, но определено си заслужава човек да го посети.
Изпих и 3 бири, но успях да се удържа да не пуша, предвид, че приятелите, с които бяхме са пушачи. Имах късмет, че беше валялло и нямаше как да сме в градината на ресторанта да ме опушват повече :D Направо в един момент аха да си поискам цигара... но успях да устискам.... май все още не трябва да пия, ако не искам да пуша...
Днес “освинването” продължава”... Направихме си пикник с приятели с доста пържоли, наденици, кърначета и както си му е редът :)
и.. много зеленчуци - лук, тиквички, патладжан, чушки, люти чушки (мммм).. Чудесно време и приятелска компания 8-)
Нямаше тренировка, само ядене и (beer)
Успях да се разтоваря, надявам се всеки да е изкарал чудесен ден (sun)
Калориите са ужасно много, но на фона на 20-дневното намалено количество, един неделен зареждащ ден е супер :)
26.05.
Супер понеделник :) Сутрешно се разходих до пазара за пресни плодове и зеленчуци, нямах и много служебна работа за вършене, та към 16 часа отидохме с малката на фитнес. Рещихме да ходим с колелата, та малко ни поваля дъжда.
Тренировка:
Долна част Б:
Основна част:
Преден клек - 10х20; 2х30 кг (адаптация); 3х4х40 кг
Мъртва тяга (класическа) - 9х40;3х60 кг (адаптация);4х70кг;4х70 кг;3х70 кг
Бедрени екстензии на машина + бедрени сгъвания (на машина) - суперсерии -2х (8х30 + 8х25 кг)
Коремни преси от лег - 25 с 5 кг
“Колелце” от колене - 25
Руско усукване - 20х10 кг
Хип тръст - 15х15кг
Степер - интервално - 15 минути
Хубаво се размазах в залата - вдигнах килата и на предния клек, тягата си беше добре - доволна съм. Малко прекалих с храната и калориите са ми в повечко, но ще гледам днес да ги орежа.
Трудно ми е да тренирам и да режа калории.... все съм си гладна, колкото и да се наливам с вода :( Ще продължавам така, пък да видим докога :)
Хубав и слънчев ден (sun) и повече усмивки
Мнението беше редактирано от Zozo на 27.05.14 17:35.
Чуден ден днес :) Много слънце и въздух ... разкош... (sun)
Ходих на зъбар, прати ме на панорамна дигитална снимка - никога не си бях правила - беше малко стряскащо, преживява се :) При всичките ми здрави зъби се оказа, че имам пародондоза :( В събота ще разбера как точно да се лекувам, ако изобщо може...
Вечерта се видяхме с приятели - след като обиколихме всички заведения в “Дървеница” и имаше навсякъде балове с чалгааааа, запалихме колата и отидохме до Дон Домат в кв. Изток - валя ни дъжд, после градушка, поне освежи обстановката ;) Останахме единствени навън, под чадърите ...
Ден без тренировка. Ходих доста пеша - около 5 км.
Днес денят беше спокоен, нямах и много работа, стигнах и до зала :)
Тренировка:
Горна част Б:
Основна част:
Избутване на прав лост от хор. лег - 12х20 кг; 3х35 кг (адаптация); 3х45 кг; 3х45 кг
+ придърпване на горен скрипец в подхват (суперсерии) - 10х25 кг; 3х35 кг (адаптация); 6х45 кг; 5х45 кг
+ гребане с дъмбел (суперсерии) - 6х24кг; 6х24 кг
“Махало” на земя - 2х15
Планк - 2 х 45 с. с 10 кг
Всичко днес ми тежеше ужасно много... Едвам си направих тренировката. Добре че поне не свалих килата.
Снощи си купих една китайска салата с черни гъби и краставици - не знам какво имаше за овкусяване, но сутринта се събудих подпухнала и с 2 кила нагоре... кошмар някакъв... отдавна не бях яла китайско, та изглежда съм забравила последиците от приемът му... А иначе вкусно (pizza) - не мисля да повторя в близко бъдеще.
Храната днес беше добре:
Към 11:30 - ягоди
Към 12:30 - купичка зеленчукова супа; плочка сирене; салата домати
Към 17 - доза протеин - в Лъки-то има многооо вкусен на Ronnie Coleman като шоколад
Към 18 - 130 гр. свински котлет на тиган; зелена салата
Надявам се и кантарът да е по-благосклонен утре и да съм изхвърлила всичката задържана вода от китайското (devil)
Още един лежерен ден. Свърших си доста неща из нас, само прозорците още не съм изчистила, че постоянно вали...
Бях планирала ден без тренировка, но ме стегна шапката и отскочих до залата към 15:30 за един 20-минутен степер интервално :)
Храната днес е прилична, като изключим, че похапнах от няколко различни вида ядки, а за обяд си приготвих марокански кус-кус с белени домати и много пресен лук и копър - голяма вкусотия се получи, направо се влюбих (inlove)
Нищо друго особено не се случи. Вече си почивам пред телевизора, може и някое филмче да изгледаме по-късно.
Хубава вечер на всички (sun)
31.05.
Денят ми беше доста натоварен с разни задачки. Ходих на зъбар и се оказа, че имам начална форма на парондонтоза (headbang), а последно съм била на преглед ноември месец миналата година и .... нямам никакви симптоми - видя се само на снимката. Започва се едно ходене по мъките - антибиотик (не съм пила сигурно от 5 години - мразя ги, пък не ми се е и налагало), после разни имуностимулатори, физиотерапии... чудно.. Добрата вест е, че дори да не се лекува, може да се спре процесът :) Ходихме с половинката и до Джъмбо, че беше купил една рокличка за малката - уж за 10 годишно, а тя дори не можеше да влезне в нея :D Не успяхме да я сменим, че рекламациите били само от понеделник до петък, но за сметка на това накупихме още 100 боклука - веселба :)
Следобяд - тренировка:
Долна част А:
Основна част:
Мъртва тяга с прави крака - 10х40кг; 3х8х40кг
Плие с дъмбел - 3х7х30 кг
Повдигане на крака шведска стена - 2х10
“Колелце” от колене - 2х20 със задържане
Руски усуквания - 2х10 на страна с 10 кг
Коремни преси под наклон - 2х30 с 5 кг
Закрепих си клека на 45 кила :) Започвам да схващам и тягата с прави крака. Коремните преси на шведска стена въобще не са като повдигане от вис - много ми се натовариха и раменете, но мисля да си ги правя за разнообразие. Все се каня да пробвам и суингове като Веси и все не стигам до тях... Трябва да си ги включа в програмата :)
Ето и храната за деня:
01.06.14
09:06
казано от Zozo на 01.06.14, 08:07:
Ходихме с половинката и до Джъмбо, че беше купил една рокличка за малката - уж за 10 годишно, а тя дори не можеше да влезне в нея :D
Мъже и рокли, почти никога не им се получава с размерите ( и моделите ) (giggle)
01.06.
Горна част А
Основна част:
Избутване на прав лост от хор. лег - 12х20;3х35; 4х45кг; 3х45 кг; 4х45 кг
Придърпване на горен скрипец в широк надхват - 10х25; 3х35;3х5х45кг
Повдигане на крака от вис - 2х20
Планк с тежест - 50 сек х 10 кг; 45 сек х 10 кг
Хиперекстензии с тежест - 2х13 с 10 кг
Хубава, стегната тренировка се получи.
Цяла сутрин изкарахме в Paradise Center - водихме малката на атракционите по случай 1-ви юни. Добре че отидохме по-раничко (към 10:30), че после стана кошмарна навалица.... Чакахме и на опашка, за да влезнем в Happy за обяд (devil) Ако не беше толкова мрачно времето, въобще нямаше да стигнем до ходене в МОЛ... Излизането също беше някакъв кошмар - имаше задръстване в подземния гараж, а на Черни връх дори полицаите отцепваха движението, за да се източат колите...
Храната е малко ориентировъчна и доста като калории - неделя ще е ми ден за ядене 8-)
03.06.
Тренировка:
Долна част Б:
Основна част:
Преден клек - 10х20; 2х30 кг (адаптация); 3х4х40 кг
Мъртва тяга (класическа) - 9х40;3х60 кг (адаптация);4х70кг;4х70 кг;4х70 кг
Бедрени екстензии на машина + бедрени сгъвания (на машина) - суперсерии -2х (8х30 + 8х30 кг)
Коремни преси шведска стена - 2х10
“Колелце” от колене - 2х25
Степер интервално - 20 минути
Клекът и тягата бяха добри - Боби дори ме тормозеше да кача килата, ама пусто като ми тежи... :D
Храната тази седмица върви около 1200 калории, което е съвсем прилично, въпреки че чакам неделя, за да хапна повечко въглени. Още 1/2 чийзкейк ме чака в хладилника (inlove)
Малката щерка вчера имаше тържество - завършва предучилищната група по немски език - страхотни сладури бяха. Всички си казаха репликите, накрая пуснаха 10-тина гълъби да излетят в двора на училището. Успяхме и за първи клас да я запишем, та лятото ще ни е спокойно откъм учебни ангажименти (party) Вече чакам с нетърпение да идват отпуските и малко да взема въздух, че тези дни пак са ме затрупали с работа.
Ето и храната за последните дни - предимно готвена вкъщи :)
05.06.
Тренировка:
Горна част Б:
Основна част:
Избутване на прав лост от хор. лег - 12х20 кг; 3х35 кг (адаптация); 4х45 кг; 4х45 кг
+ придърпване на горен скрипец в подхват (суперсерии) - 10х25 кг; 3х35 кг (адаптация); 6х45 кг; 5х45 кг
Избутване на дъмбели от полулег - 2х8х15 кг
+ гребане с дъмбел (суперсерии) - 7х24кг; 7х24 кг
Коремни преси на шведска стена - 2х8
Планк - 2 х 45 с. с 10 кг
Степер интервално - 20 минути.
Напоследък нямам много време за писане в дневника, че пак се натрупа работа. Като капак на всичко колежката не успява с нейните проекти, та ми прехвърлят на мен (devil).
Храната е добре и как няма да не е, като бачкам от нас и всичко, което готвя, се знае какво е и колко 8-)
06.06.
Ден без тренировка.
07.06
Тренировка:
Долна част А:
Основна част:
Мъртва тяга с прави крака - 10х40кг; 8х45кг; 6х50кг
Повдигане на крака шведска стена - 2х10
“Колелце” от колене - 2х20 със задържане
Суинг: 10х8 кг; 2х10х16кг
Научих се най-накрая да я правя тази тяга с прави крака (party), дори и 50 кила не са ми много, но постепенно ще ги увелича, за да не разваля техниката :)
Опитах и суингове да правя - хич не е лесна задача... имах чувството, че ще ми изскочи сърцето... но се справих успешно :) Благодаря ти Веси, определено имах полза от клипчетата ти. (sun)
Вечерта се видяхме на форумната сбирка - изкарах си страхотно - срещнах стари познати, с които не се бях виждала отдавна. И Дени от Пловдив беше дошла. Малко ми липсваше, че не мога да пия бира, ама пусто още съм на антибиотика за пародонтозата (envy). Има и положителна страна, де - като не пия и съм на режим, килата са надолу :D Кантарът удари 59.1, което са си 3 кила надолу за близо месец, а засега не ми се отразява на силата (party)
Хубав и слънчев ден и много весело настроение (sun)
Ето и храната за деня:
08.06.
Горна част А
Основна част:
Избутване на прав лост от хор. лег - 12х20;3х35; 4х45кг; 3х45 кг; 3х45 кг
Придърпване на горен скрипец в широк надхват - 10х25; 3х35;3х5х45кг
Избутване на дъмбели от полулег - 1х7х15 кг
Раменни преси с прав лост от стоеж - 8х20;8х20кг
Хип тръст: 2х15х15 кг
Много ми тежеше всичко, може би защото втори ден тренирах без почивка. От събота още съм с мускулна треска на крака и дупе...
Сутринта михме прозорци, щори и т.н. домашни задачки. Следобяд тренировка и почивка.
09.06.
Ден без тренировка. Много работа ми се изсипа, а вечерта се събрахме по женски с едни приятелки и както не бях пила 2 седмици, от няколко бири ми се замота главата :D
Ето и храната:
За първи път от месеци ще кажа, че днес ми беше крив ден.. и въобще ако можех да не съм се събуждала... Ходих за пореден път на зъбар, което се преживява :) минах през пазара, готвихме, опитах се да тренирам ... лошо... цялата треперих и въобще изключих силовата тренировка... изпратих мъж ми командировка за една вечер.. прибирам малката от у-ще - скочила от стълби, навехнала глезен, подхлъзна се в къщи, коляното - синьо, подуто, сложих лед - не минава ... отиваме в Пирогов, чакаме, накрая казват на малката “Майка ти синка не е ли виждала?!?” и изписва хепароид... пък аз си имам Лиотон.. дори не я прати на снимка, а преди нас 1, 2,3.. и да не казвам какви.. без осигуровки, Църни... нямам думи (envy)
Добре че свърши денят 8-) Днес ще е по-хубав (sun)
11.06.
Тренировката ми беше малко не по програма - занесох си швейцарската топка в Лъки-то и правих упражнения с нея.
10 минути степер интервално
Бедрено сгъване с швейцарска топка: 3 х 15
Вертикални повдигания с швейцарска топка от лег: 3 х 15
Разгъване за квадрицепси с швейцарска топка: 3 х 15
Коремни преси върху топка с крака, опрени на стената: 3 х 15
Клекове на един крак с другия върху топката - 3 х 15
Определено беше странна тренировка :) натоварих мускули, които дори не подозирах, че ги имам. С храната малко се оплесках и по-точно с бирите.. но седнахме с една приятелка в градинката с децата, която не бях виждала повече от месец, а после продължихме у нас, докато не трябваше да тичам до болницата...
Днес определено е по-добре коляното на малката. Голямата пък реши, че трябва да е на компа цяла нощ и дори си беше направила кафе, за да не спи - направо не знам как ще изкара следобяд в у-ще...
Ето и храната(бирата):
12.06.
Ден без тренировка.
13.06.
Тренировка:
Долна част Б:
Основна част:
Преден клек - 10х20; 5х30 кг (адаптация); 3х4х40 кг
Мъртва тяга (класическа) - 5х60 кг (адаптация);4х70кг;3х70 кг;3х70 кг
Бедрени екстензии на машина + бедрени сгъвания (на машина) - суперсерии -2х (8х30 + 8х30 кг)
Ей, много ми тежеше на тягата, иначе клекът си го направих. Все повече се кефя на външния си вид (не че съм кльощава :D и не че не ми се иска генът да е на моя страна), радвам се на това, което се получава след мнооого усилия и то не само физически.
Нямах много работа, но понеже е петък, та се изсипа и ще се наложи да работя уикенда...
Малката щерка вече приключи с училището, другата седмица заминава на лагер, та малко и ние да отдъхнем.. не ни се е случвало от години...
Днес, след тренировка седнахме да пием по бира, имам роза подарък (F) (party)
казано от Zozo на 14.06.14, 00:27:
12.06.
Малката щерка вече приключи с училището, другата седмица заминава на лагер, та малко и ние да отдъхнем.. не ни се е случвало от години...
Ооо, младоженци :P
15.06.
Тренировка:
Горна част Б:
Основна част:
Избутване на прав лост от хор. лег - 10х20 кг; 3х35 кг (адаптация); 5х40 кг; 5х40 кг
+ придърпване на горен скрипец (суперсерии) - 10х25 кг; 3х35 кг (адаптация); 7х45 кг; 7х45 кг
Коремни преси на шведска стена - 2х10
Преси на швейцарска топка - 3х15
Хубав ден.. поне започна добре - доизмихме останалите две стаи откъм прозорци 8-) поразчистих детската стая, поразвиках се на децата.. идилия... утре трябва да съм в офиса и май ще си взема малката с мен или Боби ще си я влачи в офиса... лоша организация, но случва се..
Тренировката беше ужасна - всичко ми тежеше, боли ме дясното рамо и свалих тежестите, заболя ме и лявото рамо..., имам работа за целия китайски народ и я отстрелях, но утре е понеделник и всичко ще се свърши (devil) - на концерт смееее (party)
16.06.
Ден без тренировка. Денят не беше нещо особено, а вечерта бяхме на концерт на Maiden
Концертът беше жесток, малката издържа геройски, като 90% от времето беше на рамената на Боби :D Не знам как си целим местата на терена, но на пореден концерт погото е до нас, дори групата да не за пого.... но оцеляхме де ;-) За първи път съм на концерт и не пих бира и пуших безплатно от всички наоколо (puke) - концерт от подобен мащаб трябва да се прави на стадион само...
17.06.
Вчера гущерът решил да се разходи из апартмаента (от известно време го прави, но го намирахме бързо).. а сега втори ден го няма (sweat) Лошото е, че досега си стоеше в детската стая и беше лесно откриваем, но вчера цял ден всички врати стоят отворени и сега въобще не е ясно къде може да се е заврял. Пък както е и влечуго и може да не яде с дни.... направо не знам кога (дали) ще се появи отнякъде.
Тренировката:
Долна част А:
Основна част:
Мъртва тяга с прави крака - 3х6х50кг
Планк с тежест - 2х50 сек с 10 кг
“Колелце” от колене - 2х15 със задържане
Прилична тренировка се получи, въпреки че на клека направо ми трепереха краката, но успях да си избутам сериите с тежестите.
С храната продължавам да ограничавам калориите - гледам да ги поддържам до 1200-1300 на ден, но чувствам, че са ми малко. Напоследък си позволявам и някоя филийка пълнозърнест хляб или малко солети. Поне ограничавам бирите 8-)
18.06
Днес се успахме сутринта и направо на спринт правих сандвичи и доприготвяхме раничката на малката щерка - замина за 10 дена на моренце на Китен. Боби успя да я закара навреме, дори имало и след тях пристигащи дечица.
Лошо време им се случи, дано тези дни се пооправи, че да видят плаж и моренце. От сутринта сигурно 5 пъти вече се чуваме - ние може и за 3 часа да взимаме София - Бургас, ама автобусът с децата е тръгнал в 7 сутринта и с 2-3-4-5 спирания все още не са пристигнали.
С нетърпение чакам събота, че заминаваме и ние малко на почивка - първо в Лозенец, после до Истанбул и седмицата ще свърши.
Вече имаме и намерена зала в Царево (party) - лудите не почиват.
Ето и храната за последните 2 дни:
19.06
Тренировката:
Горна част А
Основна част:
Избутване на прав лост от хор. лег - 12х20;3х35; 6х40кг; 5х40 кг; 6х40 кг
Придърпване на горен скрипец в широк надхват - 10х25; 3х35;5х45кг;4х45кг;5х45кг
Избутване на дъмбели от полулег - 2х6х15 кг
Хип тръст: 10х20 кг;15х20кг
Рамото си ме наболява и пак правих лежанката само с 40 кила, но пак си е нещо. За първи път пробвах да правя хип тръста с лоста вместо с дискове и учудващо не ми тежеше много. Другият път може да пробвам да сложа и някое кило на лоста 8-)
През деня имах работа по центъра, та навъртях 3-4 км ходене пеша.
Малката щерка вчера е имала късмет сутринта със слънчице, та са били поне на басейна на хотела. Но след нощните страхотии във Варна направо ми се е свило сърцето. Сутринта и звънях в 8 часа да я чуя и я събудих :( Лошото е, че за днес отново цялото Черноморие го дават със жълт код за вятър, ще продължат и дъждовете.... дано им се размине...
През деня не се случи нищо особено - спокоен ден с малко работа, следобяд тренировка, вечерта - почивка с мачове (devil) Добре че заспивам рано, та не се мъча и с втория мач.
Два дена си позволявам по 2-3 бири, но пак крепя малко калории. Утре ще е денят за плюскане (party)
Днес беше супер ден :)
Сутринта си направих 20 минути йога, че съм се сковала отвсякъде. Добре че беше свързана предимно с равновесието, а не трябваше много да се разтягам, че всичко е сковано.... Замислям се вече да правя ако не всеки ден, то поне няколко пъти седмично, че иначе е страшно положението...
Събрахме багажа и тръгнахме за Лозенец - валя ни дъжд, после ни пече слънце и вече пристигнали - аха да отидем на плаж и пак дъжд... здраве да е... важното е, че съм извън Софияяяя (party)
Минахме през Черноморец и взехме баба да и покажем новия апартамент - много и хареса :) заведохме я на вечеря, поразгледахме Лозенец - вече е доста пълно с курортисти - направо се чудя какво ли ще е юли и август (wasntme)
Не успяхме да стигнем днес до зала, но се надявам, че утре ще намерим залата в Царево и ще си направим тренировката.
Храната беше добре, с изключение на бирите..., но все пак е събота и може да се яде и пие :D
Хайде, дано утре имаме късмет и стигнем до плажа :)
Ей, най-накрая хубав, почивен ден със слънце (sun)
Сутринта бяхме на плаж, после малко почивка, а следобяд отидохме до Царево на зала.
ето и тренировката днес:
Долна част Б:
Основна част:
Преден клек - 10х20; 3х30 кг (адаптация); 3х4х40 кг
Мъртва тяга (класическа) - 5х60 кг (адаптация);3х70кг;3х70 кг;3х70 кг
Бедрени екстензии на машина + бедрени сгъвания (на машина) - суперсерии -2х (8х40 + 8х40 кг)
Залата е малка и затрупана с уреди, но си има всичко - дисковете са гумени и изглеждат страховито :D Все едно вдигаш с по 2-300 кила 8-)
Лозенец е препълнен, а е едва втората половина на юни - направо не ми се мисли какво ще е другият месец, когато ще почиваме по-дълго.
Нещо ми се е скапало настроението и силно подозирам как планираната екскурзия до Истанбул ще се провали... :(
Супер ден :) Вече няма и помен от лошото настроение и утре ще пътувамееее 8-)
Заради пропуснатата тренировка в събота и предстоящата няколко дневна екскурзия - Боби не си направи труда да търси зала в Истанбул (не че му е малко акъла) (giggle) - днес тренирахме отново.
Горна част Б:
Основна част:
Избутване на прав лост от хор. лег - 10х20 кг; 3х35 кг (адаптация); 4х45 кг; 3х45 кг
+ придърпване на горен скрипец (суперсерии) - 10х25 кг; 3х35 кг (адаптация); 6х45 кг; 6х45 кг
2 набирания със собствена тежест подхват 8-)
Днес не ме болеше рамото и успях отново с 45 кила да си направя лежанката - много се кефя (party) 2-те набирания си бяха чисти, което също си е много за мен.
Малко е тегаво в залата, че е малка и претрупана, и в мазе, поради което няма въздух, но и двата дни целим хубави часове, в които практически тренираме сами, та се диша.
Дисковете са внушителни, та ето малко снимков материал
Храната ми е основно риба и салати, и (beer). Няма спасение да си на морето и да не пиеш... Поне заради тренировките не ги започвам от обяд, а от вечерта :D
Закачам и храната за последните два дни:
Мнението беше редактирано от Zozo на 23.06.14 21:37.
Привет на всички (sun)
Завърнахме се от Истанбул и впечатленията са ми смесени - огромен град с много динамика и голям подем, а в същото време много цигания...
Влизането в града е впечатляващо - от спокойно движение в 3-лентова магистрала попадаш сред Тиро-ве, камиони, коли и 7 ленти, които само могат да се нарекат ленти, защото никой не си спазва мястото, а всеки ако може да мине през другия... и това на 28 км от центъра (devil) - всичко това, разбира се е свързано с платената магистрала, от която слизаш и трябва да се отчете дали си я платил.
Хотелчето, което бяхме резервирали, беше на “пъпа” на Истанбул - супер удобно място да стигнеш пеша, където искаш :D Намерихме паркинг на около 1 км и се наложи на два пъти да си прекарваме багажа... но това си е добър фитнес :)
Във вторник трябваше да сме на обходка с лодка, но турският туроператор беше объркал резервацията, та се отложи за сряда - пратиха ни бутилка бяло вино в хотела за реванш 8-) та вместо в два дена да са ни разпределени ангажиментите, се струпаха в един, което пък не беше лошо, защото имахме време да починем и да пием бира в отсрещния Пъб (поне така се водеше).
Наистина е зашеметяващо да влезнеш в Blue Mosque и Света София, да видиш азиатската част на Истанбул, дори от море :-)
Изкарахме си наистина една 3-дневна почивка (inlove)
Днес беше чуден ден Сутринта стигнахме до плажа за малко, че си беше направо студено, после си прибрахме малката щерка от лагера и свободата свърши... Добре че е големичка вече и се оправя сама и не е нужно някой да и е на главата постоянно. Хапнхаме в Китен и запрашихме към залата в Царево.
Ето и тренировката:
Долна част А:
Основна част:
Клек с прав лост - 10х20; 3х35 кг(адаптация); 4х45кг;5х45кг;4х45кг
Мъртва тяга с прави крака - 6х50кг;7х50кг;6х50 кг
2 серии коремни преси на машина с 3 плочки (ако едната е 5 кила, значи с 15 кг)
Прилично днес, нямаше пак хора в залата, та се чувствах добре. След всичкото плюскане в Турция съм само кило нагоре и само чакам да се приберем в София, та и бирата да орежа, за да си довърша започнатото.
Следобяд пак направихме едно плажче - имаше големи вълни и на няколко пъти ме изхвърлиха на пясъка - после в банята нямаше местенце, от което да не изпадна пясък Намерихме си близо до Лозенец борса със зеленчуци и магазин с месце, което си приготвихме набързо за вечеря.
Сега седим с Боби на терасата, духа ни вятъра и пием биричка
Утре ще кача и малко снимков материал :)
казано от Zozo на 27.06.14, 20:51:
Сега седим с Боби на терасата, духа ни вятъра и пием биричка
Перфектният завършек на деня! Ето, заради такива моменти, си струва да живеем - толкова прости и толкова божествени (inlove)
Ето и малко снимков материал от разходката по Босфора:
Четвъртата снимка е частен изкуствен остров, на който има огромен басейн и турците реално ходят на “плаж” :)
Петата снимка е от азиатската част - на върха се вижда най-скъпият имот - “Жълтата къща”, която струва 100 000 000 долара (wasntme)
Голямата сграда с двете кули - деветата снимка - е на турската военна академия.
Десета снимка - поглед над града от място, от което се спускаш с лифт.
На последната снимка са двете маймуни, които видяха всичко това (party)
Много зелен град и при целия трафик и натоварване смог не се усеща. Единствено обаче целият град има една специфична ориенталска миризма, но това е свързано и с факта, че всеки търговец си мие тротоара пред магазина с препарати, които “ухаят” на мускус :D
Като пооправя още някоя и друга снимка, пак ще кача :)
Сега бягаме на плаж, въпреки че духа доста, поне е слънчево (sun)
Една супер новина - голямата щерка е намерила гущерааа (party) След 10-дневно изчезване и малко по-окльощавял, се бил разположил на спиците на едното колело в кухнята :D Изял 8 шуреца и питал за още :) Сега ще трябва да поръчваме нов терариум с капак, че старият му е малък вече...
Слънчев ден (sun)
Привет на всички в този чуден ден (sun)
Няколко дни ме затрупа работата и не стигам да пиша, но днес вече поотхвърлих спешните неща и имам глътка въздух. Работата не успя да ми попречи на тренировката :D
30.06.
Тренировка:
Горна част А
Основна част:
Избутване на прав лост от хор. лег - 12х20;3х35(адаптация); 3х45кг; 4х42,5 кг; 4х42,5 кг
Придърпване на горен скрипец в широк надхват - 10х30; 3х5х45кг
Избутване на дъмбели от полулег - 2х6х15 кг
Раменни преси с прав лост от стоеж - 6х20;6х20кг
Всичко страшно ми тежеше, дори свалих тежестите на лега :( В залата вече става задушно и добре че нямаше много хора, та да може да се диша горе-долу.
Успях обаче да направя 2+1 с помощ набирания подхват - свалените лични кила помагат в тази насока (party)
Вчера записах голямата щерка на курс по японски - от една година се е запалила да гледа анимета и много и харесва езика. Учудващо, но курсът е пълен, дори се е наложи да сформират още една група начинаещи. Замислям се дали и аз да не се запиша... но от друга страна нямам после къде да го практикувам...
Малката маймуна пък ходи на занималня - по цял ден игри на воля.
Върнахме се преди 3 дни от морето, а вече чакам с нетърпение следващото пътуване след около 2 седмици - надявам се да нямам много служебни ангажименти тогава (puke)
Ето още малко снимки Истанбул и от Turkuazoo :)
Мнението беше редактирано от Zozo на 02.07.14 14:58.
Едвам отлепям тия дни.. а пия витамини... Вчера не успях да си направя тренировката, но днес нищо не ме спря :) дори успях с всички кила
Тренировка:
Долна част Б:
Основна част:
Преден клек - 10х20; 5х35 кг (адаптация); 1х5х40 кг;1х5х40 кг;1х4х40кг
Мъртва тяга (класическа) - 3х60 кг (адаптация);5х70кг;5х70 кг;4х70 кг
Бедрени екстензии на машина + бедрени сгъвания (на машина) - суперсерии -2х (8х35 + 8х35 кг)
Колелце от колене - 2х20
Планк с тежест - 2х10 х 45 сек.
Много се изкефих на себе си. Бях се притеснила, че с намалените калории няма да мога да направя тягата, но успях.
Изглежда, някои дни не са като другите и трябва да свикна...