Теоретичен въпрос за свалянето

28.01.14
10:20

Здравейте,

Доста се търсих по въпроса, но така и не намерих тема (нито тук, нито в гоогле), която да ми отговори на въпроса.. а в случей че просто не съм я намерил - моля да бъда извинен.

Въпросът ми е по скоро теоретичен и дори не съм сигурен, че това е правилния раздел за него, но ми се стори най-подходящ.
Ето го и него: Колко % bf може да се свали за 6 седмици?
До колкото съм знам колкото по-нисък е % толкова по-трудно става чистенето и че ако тялото преди не е било на толкова нисък % това също затруднява чистенето.

В момента съм на около 18%(висок 2м, 115кг) и ми е интересно до колко мога да падна за тези 6 седмици..
Храната е перфектна в момента съм на около 3200кал, като maintanance-а ми е ~3500.. (Тези сметки са спрямо сегашното ми натоварване и тренировки, които са 5 пъти в седмицата). Естествено на всеки 2 седмици ще се правят нови сметки и ще се намаля храната ако е необходимо.
Тренировките също са съобразени за целта, високо интензивни, 4 пъти в седмицата HIIT кардио по 20мин + 1 път нормално бягане умерена скорост за около ~40мин.  Може и да е леко пресилено кардиото, но ще се доизпипа в движение предполагам.

Ако някой може да ми даде някакъв отговор, ще съм много благодарен :)

По-здрави :p

28.01.14
10:33

Ами, чисто теоретично, с 300 ккал. (което е под 10% дефицит) едва ли ще сваляш повече от половин кило седмично, даже и това е много. Ако сега си 18% (да приемем, че е вярно), то имаш около 21 кг. мазнини. Т.е., за 6 седмици ще свалиш 3 кг (или по-скоро 2), или ще станеш 112-113 кг. и ще имаш 18-19 кг. мазнини, т.е., ще си около 16-16.8%.
Чисто практически това няма значение - гледаш огледалото и постиженията в залата, а какъв е точния ти % мазнини не е толкова важно.

28.01.14
10:44

Мерси за отговора.. но и си прав де не гоня % а това да се харесам в огледалото...
А за дефицита .. може и да тествам и да го увелича още малко, но пък предпочитам да чистя с няколко седмици повече, отколкото да нямам сили и да издъхвам по средата на тренировките :P

28.01.14
10:45

Огледалото!!! Преди години не вярвах като ми казаха да не се тегля, а просто да се поглеждам в огледалото.
Подкрепям на 100%

28.01.14
11:29

Зависи от много фактори, в общия случай Петко е прав. Много зависи и как се набавят тези 3200ккал. Принципно не съм привърженик на нисковъглехидратните диети по ред причини, но когато целта е намаляне % ПМТ няма по-лесен и ефективен начин.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1