ЦХ, тренировки и още нещо

Темата е заключена.
RO

28.01.14
13:14

Здравейте на всички!
Реших да си направя дневник тук, защото мисля, че ще ми помогне с това да бъда редовна в тренировките ми. Или поне се надявам, че ще така. Мисля, че споделянето с хората тук много ще ми помогне, тъй като около мен няма хора, които да спортуват редовно или да се интересуват от здравословно хранене. Сайтът е страхотен, поздравления за създателите! Надявам се, че знаят колко полезен и мотивиращ е за всички, които го следят!
Започвам с малко предистория. От малка винаги съм тренирала, но не кой знае колко сериозно, неща като художествена гимнастика, модерен балет, няколко години баскетбол и др. Винаги съм била и леко пълна. Когато станах студентка спрях да спортувам и това се отрази доста зле на фигурата ми. След като напълнях около 10 килограма, реших да се взема в ръце и започнах да ходя на фитнес и да спазвам хранителен режим (с доста ядене) и успях да си върна килограмите за около година. Хубавото беше, че бях предишните си килограми, но обиколките ми бяха доста по-малки в сравнение с преди.
След това продължих да тренирам, чувствах се страхотно, нямах почти никакво свободно време, но въпреки това тренирах почти всеки ден.
За съжаление времето ми стана още по-ограничено и нямах много време да си почивам. Ставах в 6 и 30, прибирах се в 10, после ходих да тренирам, после си готвих са следващия ден и си лягах към 1 и така в продължение на половин година. И изведнъж ми изчезна желанието за всичко... Спрях да тренирам, почнах да се тъпча с боклуци и естествено напълнях малко(2-3кг). Много ми стана тъпо, отделно се бях и доста отпуснала и се депресирах.
И това лято реших да направя най-голямата глупост... Спазвах някаква тъпа диета, в която почти нямаше нормална храна и естествено отслабнах и после напълнях още 10кг!!! Не мога да разбера как можах да го направя, много ме е яд, хем знаех как се отразяват тези диети... Както и да е, сега съм решила да се взема в ръце и да започна пак да спортувам, защото тогава се чувствах най-добре. Не ми дреме ми за тъпите килограми - яд ме е че съм супер немотивирана, без енергия, апатична и т.н.
Спирам да пиша, защото стана много дълго. Довечера ще дам отчет за тренировката (имам направена програма) и за храната.
За сега единствената ми цел е да се НАКАРАМ да спортувам :)
Висока съм 176см и съм около 67кг. Ще гледам да успея и да се премеря довечера и да се снимам.

28.01.14
13:43

Добре е, че искаш да спортуваш, но не каза какво ще спортуваш, колко често ще са тренировките, почивките. Постави си ясни цели и изясни идеята как да ги постигнеш. Успех!

RO

07.02.14
13:10

Благодаря ти, Радост!
След доста лутане из фитнесите около нас, вече се спрях на един и реших да се застоя там. Избрах си и програма от сайта, тъй като моята ми беше направена преди доста време и ми е омръзнала вече. Спрях се на тази http://www.bb-team.org/workout/1360_vtalyavashta-programa-za-izdrazhlivi и мисля вече да съм редовна. Падат ми се четири тренировъчни дни. Вече съм наясно и с целите ми, а именно: редовни тренировки и хубава храна (поне според моите представи :)
Най-сетне вчера имах горе-долу изряден ден, така че реших от днес да описвам подробно. Надявам се дневникът да ми помогне.

06.02.2014
22 часа фаст;
Храна от 20:30 нататък: 4 яйца, 1 пилешко бутче, салата то една маруля, половин авокадо, 1 красавица, с.л. зехтин, консерва риба тон в собствен сос, 50гр, бадеми.
Вода за деня около 3-3,5 литра.
Тренировка  от 18:00
1. 10 минути бързо ходене
2. повдигане на дъмбели от хоризонтален тилен лег -  2х10 с два дъмбела по 5кг;
3. придърпване на вертикален скрипец - 2х12 с 30кг;
4. повдигане на ръце встрани - 2х12 с два дъмбела по 5кг;
5. концентрирано сгъване - 2х12 на ръка с 4кг;
6. кик-бек - 2х12 на ръка с 3кг; (това упражнение е страшно : )
7. пълен клек с лост 20кг - 3х20;
8. бедрено разгъване - 2х20;
9. бедрено сгъване - 2х20;
10 аддуктор мащина - 3х25;
11. абдуктор мащина - 3х25;
12. глутеус мост - 2х 20;
13. коремни преси - 3х 30;
14.повдигане на краката от стенд със сгънати колене - 3х10;
15.извивки встрани с дъмбел 5 кг. - 3х 30 на страна;
16.15 минути бързо ходене по наклон;
Беше ми 5-ти ден от програмата (тоест 3-ти тренировъчен). Някои неща ги промених и тепърва ще променям, най-вече коремните преси мисля да ги заменя с други упражнения за корем, но по-нататък.
Доста изморителна тренировка, не съм свикнала с толкова много повторения и все още нагласям тежестите.
Добавки: витамин Ц и мултивитамини на NOW и двете.
Това е от мен. Днес е нетренировъчен и утре ще описвам храната.

Мнението беше редактирано от RockStar на 07.02.14 13:29.

07.02.14
15:24

честит дневник, винаги може да разчиташ на съфорумниците да помогнат с каквото могат и с компетентни мнения, за да постигнеш желаната от теб цел. ще следя дневника и ще коментирам, когато мога

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1