09.06.05
17:53
Здравейте!Искам да попитам колко време трябва да ходя на фитнес,за да кача 7-8 до 10 кг?Вече ходя от 4 месеца,в началото бях само по 2 тренировки на седмица,сега по 3.Имам качени максимум 1-2 килограма и при това само на кантара,в смисъл че не е видимо.Не взимам никакви добавки и мисля и занапред да не взимам.Тренирам предимно за крака.Тренировките ми са така: 1 ден крака и рамо,2 ден гърди и бицепс,3 ден крака и рамо,4 ден гръб и трицепс,после пак крака и така.В крайна сметка правя крака 2 пъти в седмицата,плюс 1 път гръб или гърди,редувам ги.Има ли вариант да претоварвам краката или пък да не натоварвам достатъчно останалите мускулни групи,защото просто не мога да кача...все пак за 4 месеца трябва да има резултат,но няма.За храната - ям много белтъци(месо,яйца,мляко) и въглехидрати,плодове и зеленчуци,почти никакви мазнини.Калориите ми са повече от необходимото ми.Къде ми е грешката?
Moд Емил
09.06.05
18:01
Важна е структурата на храната ти, не само калориите... Опиши по - подробно какво ядеш и кога по колко.
Не си си писал колко кила си и на колко години. ТОва може да е от съществено значение.
първо да уточня,че съм момиче :)
ами по принцип ям по около 2 яйца на ден,задължително пиле или риба,салати,ядки,кисело мляко поне по 1 на ден,сирене,плодове,за закуска “Фитнес” или мюсли.Ям по 4-5 пъти на ден...
тежа 51-52 кг,висока съм 173см
Постоянство, храна като твоята, т.е. гореописаната, тренировки и търпение - до около 2-3 години! Максимум.
10 кила мускул, доста трудно се попълват в тялото! Предполагам, ще наблягаш на него!
Иначе 10 кила съм качвал и за два месеца , но се освинвах с въглехидрати и повечето бе мазно, нищо че съм момче!
Балансирай храната си и тренировката да е куул и ще стане, но поне 1,5 година ще трябва да се изтъркули!
Пич,много ти благодаря,бях почнала да се отчайвам,че няма как да стане...Ако е само въпрос на време и постоянство,няма проблем,обаче понеже почти не съм мръднала за тия 4 месеца,си мислех,че няма да стане нищо...Дано да не е така де... :roll:
А искам да питам и друго - като се спрат тренировките,примерно ако човек вече няма възможност,какво става с тялото?В смисъл,пак ли отслабваш или увисваш или какво?
Още веднъж благодаря :)
баш да увиснеш няма това стяава ако имаш мнооого мускули при добрия вариант ще позагубиш мускул но ще си личи че си ходила на фитнес а иначе е възможно и да надебелееш истината е че има само 1 рецепта за хубаво тяло а именно постоянство+тренировка+диета
е да де,ама все пак човек не може цял живот да ходи на фитнес :) но става въпрос,като цяло мускулите ти не се губят,нали?
Що да не може? 8)
Мускулите се губят по - бавно, отколкото се изграждат, но все пак се губят малко или много. Като спреш да тренираш, тялото няма нужда от толкова мускули, и започва да ги намалява (това се нарича атрофия).
За всеки човек е различно, някой могат да си поддържат мускулите с минимум усилия.
При всички случаи, няма начин за 1 година примерно да направиш тяло и после цял живот да не правиш нищо и да го запазиш!
Хубавото е, че съществува така наречената мускулна памет. Колкото по - дълго си тренирал, толкова по - бързо влизаш във форма, ако се случи да прекъснеш тренировките за дълго.
Примерно, ако сега прекъсна за 1 година всякакви тренировки, и после ги подновя, ще ми трябват само 2 - 3 месеца, за да си върна формата ;) :)
09.06.05
23:18
дааам, подкрепям Петко :wink:
[quote author=“wazzup”]е да де,ама все пак човек не може цял живот да ходи на фитнес :) но става въпрос,като цяло мускулите ти не се губят,нали?
Но може да поддържа балансирана храна, нали? Така че това с увисването на кожата да не те притеснява! С добра, по-скоро качествена храна, фигурата може да се поддържа доста дълго време! Особено, когато организмът е трениран дълго време или поне качествено!
Мускул ще се загуби, несъмнено при спиране на тренировки, но ще остане един определен обем, маса, която подсказва на заглеждащиуя се в тебе, че си тренирала и т.н.
Абе, няма по велик спорт от културизма - това е дисциплина, самоуважение и красота! И доста други нещица, разбира се!
ДЕРЗАЙ! :)