Печене на тиган /най-ниско калорично/

06.02.14
14:01

Здравейте! Правя си сам кайма от свинско+телешко+пилешко и кюфтетата ги печа на керамичен тиган.Обаче без мазнина не става защото залепват /пробвах и на тефлонов оребрен/ същата работа и започнах да използвам краве масло ,но за приготвянето на 600 700 кг кайма си отиват 50тина грама краве масло което се отразява сигурно на сметките ми за храната която трябва да поемам за да съм в дефицит.И искам да попитам има ли друго което би ми свършило работа /спрей или нещо подобно/ което да е по-малко калорично и също да е устойчиво на температурна обработка или няма ?

06.02.14
14:08

Е има,не съм пробвал обаче..
Ако си вземаш мазно месо на загрята фурна би трябвало да не залепва или поне само ще намажеш дъното с малко краве масло 10 грама колкото за началото докато си пусне.
А какъв е проблемът с маслото?

06.02.14
14:24

казано от Teen Power на 06.02.14, 14:08:

.........
А какъв е проблемът с маслото?

Калоричността  му явно поне така разбирам от поста... иначе е ок...

Мнението беше редактирано от Master Admin на 06.02.14 14:25.

06.02.14
14:31

Мокриш ли кюфтетата когато ги оформяш и слагаш на тигана? Аз около две години карах на шницели с кайма от пилешко филе, и дори тогава не съм имал проблем със залепването. Говоря за грил тиган Тефал. Другия вариант е да ползваш по малко слъчогледово олио, с него да намажеш тигана. Кравето масло не е подходящо за тази цел, защото температурата му на прегаряне е ниска.

НА

06.02.14
16:34

Аз си правя кайма само от чист телешки шол. На кюфтета и в тепанякито по 5-7 минути от всяка страна. Не слагам грам мазнина и стават превъзходни. Само са една идея по-сухи от обикновените, но нормално.. все пак са от чисто месце. Даже не е пържене и си е невероятна алтернатива ако ти е писнало от жилавото телешко, но и това е поправимо ако знаеш как да го сготвиш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1