Шумен шумно шуми и вдига тежко

Прескочи до:

22.04.16
00:51

Ааа, изтри ми се хубавия пост :D Има логика да си прав иначе :) Запознах се с едно момче, което вмомента учи в Самоков и ми каза 1/1 нещата, които бях чул и преди това. Вика ми, че му сложили 70кг да обръща, а той не можел и един път да ги вдигне, обаче трябва 100 пъти... Същите двуразови тренировки - тичане + изключителен обем следобед. Прибира се 6 часа и направо ляга да спи.
Сега, аз идея си нямам има ли логика самата схема и т.н. казвам какво съм чул. Зоб има, че е и целогодишен и то на 12-13г ги започват със здрави препарати, обаче имаме изключително яки мъже в тая държава.

Ей един Петко, който се появи тука от нищото. Над 100кг е, прави серии набиране и кофи с по над 100кг добавена тежест, тягата му е на 300 за серии, клекът и той близо там. Лежанката 230 някъде, изхвърляние, изтласквания с огромни тежести и т.н. Не са малко такива хора, колкото и наивно да звучи.

Аз имам едно питане - ако ти кажа, че с ядене на кофа ла*на на ден се вдигат 300 тяга - ще почнеш ли да ядеш по една? :) Пак казвам.....много вярваш на приказки :) То в България кво беше - всички са големите политици, футболисти и ебачи ;) Явно и вдигачи :D

22.04.16
01:11

казано от Херцог Трън на 22.04.16, 00:39:

Абе, малко повече вярваш на приказки.....10х10 тяга, клек, обръщане, изхвърляне - още малко 30х30 и то на 200 кила всяко движение ;) То натренирани хора все пак, ама има някакви граници ;)

30*30 е луда схема.Правил съм го един път, със суингове :D:D

22.04.16
01:12

Много е удачно да давате профи спортисти като примери, че едва ли не е нещо нормално и всеки може да вдига толкова.
Иначе, приказки и аз съм слушал много - един приятел ми обясняваше за някакъв негов познат, дето вдигал 200 от лег и огъвал винкели с голи ръце, ама без да тренира, бил си природно як :D

казано от James Hinks на 21.04.16, 19:12:

Не говорим за състезателен опит с пауза, а и ще се учудиш колко 80 килограмови имат 160 лег .

Ако говорим за без зоб и за чисто вдигане (т.е., без “пазача” да си държи ръцете на лоста и без задника да е във въздуха) - тия “много” са статистическо отклонение според мен. А и 180 клек и 160 лег - едва 20 кг. разлика?

казано от Juls на 21.04.16, 19:26:

Има си много яки хора,които не се пускат по състезания,но тва не значи,че не съществуват...
Както и има хора,които не си знаят реалната сила...

Може, но ми е чудно, защо тогава не отидат и просто ей така, не си вземат златните медали?

казано от satisfaction на 21.04.16, 21:28:

Това като като пример само, ама сега когато в света на състезание по трибой няма вдигната такава щанга, значи няма такива хора, така ли ?

Всъщност, няма ли го документирано някъде, значи просто си приказваме приказки.
Не че 160 кг. са нещо особено за трибоец в тази категория, но с 200+ вече отива на световно ниво и може да счупи някой и друг рекорд.

казано от nervak на 21.04.16, 21:36:

Точно днес в Джонито гледах едно момче ,което в момента е около 80 и свалякатегория с няколко  опита лег  на 157…успешни  леки  всичките.

Между 157 и 160 разликата е точно колкото да не ги вдигнеш, а и пак говорим за състезател - трибоец (т.е., специализира това движение и е на зоб), а според Сашо това едва ли не е минимума, като за обща физическа подготовка ;)

казано от satisfaction на 22.04.16, 00:09:

Аз лично съм го виждал тоя човек да бута  170-180кг без да е в най-силните си години.

И защо мислиш, че вече не е в най-силните си години? Защото е намалил дозите, не за друго.

казано от satisfaction на 22.04.16, 00:09:

Т
Абе, много такива легенди има, особено в по-старите зали. Може да слушаш неща от преди 30-40 години. Има и много лъжи, ама са се убивали от тренировки и са имали постижения. Идеята ми е, че по залите има изключително силни хора и това, че не са взели медал от трибой не означава нищо.

Легенди да, ама в тях колко е истина е друг въпрос. Не че няма силни хора, ама както казах, те са единици, а не масово явление.

казано от satisfaction на 22.04.16, 00:51:

Ей един Петко, който се появи тука от нищото. Над 100кг е, прави серии набиране и кофи с по над 100кг добавена тежест, тягата му е на 300 за серии, клекът и той близо там. Лежанката 230 някъде, изхвърляние, изтласквания с огромни тежести и т.н. Не са малко такива хора, колкото и наивно да звучи.

Прави ги, да. Ако вярваш на всеки, който пише в интернет ;)

Мнението беше редактирано от Петко К на 22.04.16 01:35.

22.04.16
01:49

И беше вегетарианец тоя изумруд Страшника :D

22.04.16
02:48

Имах подозрения,че си от Шумен - потвърдиха се :)
Липсва ми понякога, особенно лежерното провлачване на времето.

Много поздрави на стъпалата :)

22.04.16
06:35

Дрън, дрън и ти с тоя трибой. Не говорим за състезателен опит с пауза, а и ще се учудиш колко 80 килограмови имат 160 лег .

Точно днес в Джонито гледах едно момче ,което в момента е около 80 и свалякатегория с няколко  опита лег  на 157…успешни  леки  всичките.

В 125то? Ако е Сисо,той беше казал,че няма да сваля кила...

Мнението беше редактирано от Juls на 22.04.16 06:39.

22.04.16
07:29

казано от Херцог Трън на 22.04.16, 00:39:

Абе, малко повече вярваш на приказки.....10х10 тяга, клек, обръщане, изхвърляне - още малко 30х30 и то на 200 кила всяко движение ;) То натренирани хора все пак, ама има някакви граници ;)

10 x10 тренират националите по по борба, но 3 или два месеца в годината не помня точно, когато са на Белмекен.
Гореспоменатите движения и още няколко и пудовки, само че тежестта е според категорията, колкото си килограма толкова е щангата.
Плюс 8 км крос в пресечен терен плюс техника...редуват се ,примерно сутрин крос ,вечер техника, после сутрин щанги вечер техника,сутрин  техника вечер крос и така..Поздрави

Мнението беше редактирано от doni dimitrov на 22.04.16 07:31.

Доста шумен дневник, добре върви с кафето :D

22.04.16
08:23

Имаше един много елегантен циганин-певец- Джони :D
Нека форумните представители газят унижават на едноименното състезание

22.04.16
10:00

казано от Juls на 22.04.16, 06:35:

Дрън, дрън и ти с тоя трибой. Не говорим за състезателен опит с пауза, а и ще се учудиш колко 80 килограмови имат 160 лег .

В 125то? Ако е Сисо,той беше казал,че няма да сваля кила...

не  в 128мо Младст 2
Не им знам имената  на младежите...Но конкретно този се притесняваше,че 140 ще му натежат тъй като свалял...а си бутна  155,157…
Петко...ми стига с тази зоб,знам  за няколкото младежи от Димо,които имат по 250 клек ,че не взимат нищо...Преди време си мислех ,че 250 тяга,200клек и 150 лег са нещо космическо...сега много добре знам,че просто аз съм мекица..поне на този етап надявам се.
Иначе дъщерята разправя за борчета по 55-65 кг ,които си правят серии на 100 лега по 1 час...ама сигурно и те са на зоб...а?

Мнението беше редактирано от nervak на 22.04.16 10:02.

22.04.16
10:28

казано от nervak на 22.04.16, 10:00:

Петко...ми стига с тази зоб

Защо на мен ми казваш стига? Все едно аз ги зобя :D Просто това са фактите.
Без зоб нямаше да има подобни постижения, и още по-малко да ги приемаме едва ли не за нещо стандартно.

знам  за няколкото младежи от Димо,които имат по 250 клек ,че не взимат нищо...

Те ли го твърдят това, или си им правил лично тестове? Всъщност, няма значение, тестовете нищо не доказват - спортистите си ги минават без проблеми и пак си зобят.

Преди време си мислех ,че 250 тяга,200клек и 150 лег са нещо космическо...

Аз пък навремето си мислех, че се нещо обичайно и лесно ще ги стигна.

Иначе дъщерята разправя за борчета по 55-65 кг ,които си правят серии на 100 лега по 1 час...ама сигурно и те са на зоб...а?

Не бе, те борците даже не знаят какво е това зоб.
И това с разправянето на истории, казах по-горе какво мисля. И аз мога да разказвам приказки. Само че, уж сме големи хора и не би трябвало да вярваме в приказки.

22.04.16
10:34

казано от Петко К на 22.04.16, 10:28:

Преди време си мислех ,че 250 тяга,200клек и 150 лег са нещо космическо...

Аз пък навремето си мислех, че се нещо обичайно и лесно ще ги стигна.

Класическа размяна на реплики! :)

И двете са верни. На мен отначало тези постижения ми се струваха нещо космическо, после ги постигнах и ми се видяха обичайни (без “зоб”, ако някой се интересува), а след това не ги задържах и сега пак ми се струват недостижими (без лега, но той е изключение). :)
Така че е по-скоро въпрос на гледна точка, отколкото на абсолютни мерки. ;)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 22.04.16 10:49.

22.04.16
10:49

Обичайните кг стигна ли ги?...лесно?

И това с разправянето на истории, казах по-горе какво мисля. И аз мога да разказвам приказки. Само че, уж сме големи хора и не би трябвало да вярваме в приказки.

Е..с тази разлика,че това е дъщеря ми...с клипове на телефона ;)
А пък за зоба и въпросните борчета 9ти клас са май-ами те нямат стотинки за 2ри купон за стола,на общежития са,камо ли пари за медикаменти...
За спортните училища...това с раздаване на медикаменти отдавна е легенда...ако въобще някога е било истина.
На медалистите дават по някоя и друга опаковка витамини,амино и креатин на  супер марката Биогейм ...и това е-знам го от първа ръка.

Мнението беше редактирано от nervak на 22.04.16 10:50.

22.04.16
11:02

Освен типа мускулатура ,важна е костната структура и дебелина на сухожилията .  При мен например, показателите посочени от Сашо се постигат на ниско лично тегло    73-4 кг на ръст 180.    Когато съм прасе дебело и силата ми намаля ...просто структурата ми не позволява да съм функционален и тежък.Като цяло билдърския подход за трупане на маса е грешен ...

22.04.16
11:03

Два пъти трия поста си. Става прекалено дълго, ще се продължи със спама и т.н.
Не съм тъп и много добре знам как изглеждат постовете ми - на някой надъхан пубер, дето вярва на всичко, само защото го е кеф да вярва. Ами, не е така, сорка ;)

Виждал съм Роби да прави 2х320 тяга на 81кг тегло. Това няма да го оспорите, защото е бил на състезания по трибой. Ама ще оспорите това, че съм виждал 10х10х200 тяга, защото тоя пич не е бил на трибой ? :D

Значи няколко седмици виждам как всяка тренировка се правят 10х10 от клек, тяга, обръщане и изхвърляне + по 2-3 серии от борческо въртене, въртене с диск, коремни и т.н. Обаче вие ми казвате, че не се правят, просто защото не се правят...  Ами, да, аз не мога да издържа. Това са ми 60-120 минути учене на техника за борба, проба с партньор, упражнения с партньор + накрая 45-50 серии щанги с минимални почивки. Пробвах, ама не можах - изкарах по-малко от 3 седмици и накрая взе да ме боли всичко, да ми е лошо, да не мога да възстановявам и т.н. Обаче това не означава, че няма такива, които не могат да го направят.
Само не ми казвайте, че някой борец, щангист или какъвто и да било трябва да отиде на трибой, за да се докаже, че е як :D Това само трибойците ще го изтъкнат като някакъв факт, защото не им се иска някои хора да са по-силни в техния спорт, без да им е цел това даже.

Има много какво да се каже, ама през нета няма как да стане това. Някои от коментарите не искам да обяснвам, защото ще си продължите с вашите “логични” гледни точки. Извинявам се, че има 10 пъти по-яки хора от нас - не ме кефи и мене това, ама не ми бърка зобта в главата толкова и не обяснявам как и аз ако се нагърмя, ще стигна това ниво. Не обяснявам как това, че зобят е причината да вдигат двойно по-големи тежести от мен, да са с някакви си 50% по-бързи на бягането, да са по-издръжливи, по-експлозивни и т.н. Много се извинявам, ама това е форум просто за любители - няма никаква база за сравнение, защото от тука един няма с някакви наистина сериозни постижения, така че тия коментари са смешни. 

Ако някой мисли да продължава да ми обяснява какъв съм и т.н. - да пише в моя дневник, тука спирам аз. Там може по-подробно.

22.04.16
11:20

Тук всеки си говори за различни неща...
Дайте да видим какво сравняваме. Борци на 18 или 19 години, трениращи двуразово под надзора на професионални треньори? Активно спортуващи 30-годишни със спортно минало и опит? 40 годишни чиновници, пораздвижващи се след 10 часа зад бюро? 50 годишни затлъстели чичковци, влезли в зала, за да не виждат толкова често кардиолога?
Да видим и телесната структура. Дали критериите за наследствено масивни хора с дебели кости, солидна мускулатура и малко мазнини (наречете ги батлани, мезоморфи или както искате) са същите, като тези за високи хилави индивиди с тънки кости? Могат ли вторите изобщо някога да се надяват дори да доближат първите като силови показатели (не, не могат, но това е друга тема)?
Това да се слагат някакви универсални критерии за несъстезатели по начало е обречена кауза. За състезатели е друго - там самото сравнение на силите по време на състезанието поставя такива критерии.
“Зобът” е последното нещо, което има значение в случая.

22.04.16
11:32

казано от Boby_ на 22.04.16, 11:20:

Това да се слагат някакви универсални критерии за несъстезатели по начало е обречена кауза.

Толкова по темата :)

казано от ME4O_TURIST на 22.04.16, 11:32:

казано от Boby_ на 22.04.16, 11:20:

Това да се слагат някакви универсални критерии за несъстезатели по начало е обречена кауза.

Толкова по темата :)

EEEEeeeee…. :(

22.04.16
11:58

По един или друг начин винаги успявам да раздвижа този иначе позаспал форум :D

Ооще, оооще, оооще :D

22.04.16
12:53

казано от nervak на 22.04.16, 10:49:

Е..с тази разлика,че това е дъщеря ми...с клипове на телефона ;)
А пък за зоба и въпросните борчета 9ти клас са май-ами те нямат стотинки за 2ри купон за стола,на общежития са,камо ли пари за медикаменти...
За спортните училища...това с раздаване на медикаменти отдавна е легенда...ако въобще някога е било истина.
На медалистите дават по някоя и друга опаковка витамини,амино и креатин на  супер марката Биогейм ...и това е-знам го от първа ръка.

За клипове, не се съмнявам.
За другото - редовно трия теми за стероиди (даже миналата седмица един питаше за растежен хормон) от хлапета (9-10 клас, т.е, 16-17 годишни), решили да стават яки за лятото, а в залата постоянно слушам тинейджъри да обсъждат кой какво взима, за да стане нацепен. И в случая дори не говорим за сериозно спортуващи, като споменатите борчета.

Мнението беше редактирано от Петко К на 22.04.16 13:01.

22.04.16
14:02

Дават им на борците в Самоков 100% съм сигурен, защото познавам някои. За други не знам.
Обаче какво знам за футболистите в Славия, набор 2000…........ 2000 набор, бе ебаси......

казано от Alexander Krastev на 22.04.16, 12:41:

Ооще, оооще, оооще :D

“Човек и добре да спами, идва Боби_ и разваля всичко” - Георги Стефанов
Лет дъ спам невър енд :))))
Иначе за тия борци супер човеци ги изкарахте, яки са ДА! Ама все едно всеки втори борец дига 200 тяга с една ръка... И в моята зала идват борчета, еммм не съм толкова яки нищо, че са нагърмяни като кучета на тепиха може и да мачкат и тука има яки момчета, че даже и бая яки жени има. Да не говорим, че да си як в залата и да си як на терена не винаги е едно и също, всъщност едно и също е но не е гаранция за победа :)))

22.04.16
16:17

Добре де, това 10*10 последно е : тяга, клек и обръщане със собствено тегло или? Тогава какви са тези 10*10 на 200кг тяга или квото беше там? Някой да разясни точно.Щото не виждам смисъл от 10*10 тяга на 80кг примерно, особено ако можеш да ги обърнеш същите кг толкова пъти.
Абе къде е Сашо да сипе малко захранка с черпака направен от войнишка каска... :Д

Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 22.04.16 16:36.

Готви манджата :D

22.04.16
17:02

В Бодибилдинга е оправдано в тренировката да има серии с повече кг и по-малко повторения и обратното ( специално за тягата) . Иначе доколкото разбрах става въпрос за борци, та тогава наистина е безмислено като че ли

22.04.16
17:03

казано от Joe Musashi на 22.04.16, 16:17:

Добре де, това 10*10 последно е : тяга, клек и обръщане със собствено тегло или? Тогава какви са тези 10*10 на 200кг тяга или квото беше там? Някой да разясни точно.Щото не виждам смисъл от 10*10 тяга на 80кг примерно, особено ако можеш да ги обърнеш същите кг толкова пъти.
Абе къде е Сашо да сипе малко захранка с черпака направен от войнишка каска... :Д

Треньорите от старата школа не използват тяга..писал съм го и преди някъде ,тренера гледаше с недоумение ,как някой прави тяга и се чудеше защо вдигал щангата само до мъдете...

Carbohydrate

22.04.16
18:14

https://www.youtube.com/watch?v=o2MWwAT5r-I
СССР ;)

22.04.16
18:17

казано от ME4O_TURIST на 22.04.16, 17:02:

В Бодибилдинга е оправдано в тренировката да има серии с повече кг и по-малко повторения и обратното ( специално за тягата) . Иначе доколкото разбрах става въпрос за борци, та тогава наистина е безмислено като че ли

Абе и в бодибилдинга няма особена полза от тяга за повече от 4-5 пoвторения (даже са много), ама не ми се обяснява защо. Някой ден ще разбереш.

П. П. Започвам да звуча като Сашо. Заразно е. :D

казано от ME4O_TURIST на 20.04.16, 11:49:

Около 77 кг. съм в момента на 170см. ръст.

Интересно - на един ръст и килограми сме, а по снимките изглеждаш доста по-масивен и обемен от мен.

22.04.16
22:16

Охаа, тук бая небивалици се пишат :) 200 - 300 кила 500 :)) скоро ще стигнат и пак ще са малко.

23.04.16
03:17

казано от Веселин Блажев на 22.04.16, 18:34:

казано от ME4O_TURIST на 20.04.16, 11:49:

Около 77 кг. съм в момента на 170см. ръст.

Интересно - на един ръст и килограми сме, а по снимките изглеждаш доста по-масивен и обемен от мен.

Снимките нищо не означават. Миналата година по същото време бях 75кг. макс и като се гледам, изглеждал съм, доста по-добре от сега. В момента съм качил повече мускул в краката , но нагоре ситуацията е определено по-зле.  Кифленските снимки са от миналатагодина - без каквито и да е добавки и значително по-малки тежести от сега. Тези на гърба са от днес.
Тренировката днес
Областниият управител имаше рожден ден , та се почерпихме за нейно здраве. Алкохол не пих, но замезих повече от прилично , та ми беше леко тежичко в началото на тренировката
Обръщане - 15х50, 10х70, 6х90
Мъртва тяга ( много зле) 6х100, 3х140 , 1х150, 1х160, 1х150 , няколко със стотака
Набиране - 6х50кг , 6х50кг , 12 без тежест, 12 без тежест ( без почивки между повторенията, т’ва е за женчовците)
Гребане с дъмбел 6х50, 6х50 , 12х30, 12х30
хоризонтален скрипец 10х80, 10х80, 15х40, 15х40
Придърпване на вертикален скрипец с V-образна ръкохватка 8х90 , 8х90, 15х50 , 15х50
Машината ,  имитираща набирания със широк хват, чието име не знам - 3 серии по 15 повторения с леко
Хиперекстензия- 10х30кг, 10х30кг, 15 без тежест, 15 без тежест, 15 без тежест , 15 без тежест ( абсолютно безмислено е да се прави това упражнение с добавена тежест , в случай, че се тренира като мен в подобен сплит )
Задно рамо с ластик- 4 серии по 12 повторения
Трапец- 12х30, 12х30, 12х30
Храна:
закуска- протеин, КОЗУНАК ( почерпиха ме )
обяд- 2 консерви риба тон , салата айсберг с моркови и краставици и едно хлебче
следобяд- почерпка - разни луканки, ягоди и шибани натурални сокове с много захар
вечеря- 3 пържени яйца
Бях на концерт на Васко Кеца, направих си  втора вечеря с 3 големи Сиви гъски и Coca-Cola Zero . На този човек и ташаците му са артисти !
Добавки: 5г монохидрат след тренировка, БЦАА преди и след, 5мл. Левзея течен екстракт сутринта преди закуска и вечерта 5мл. преди вечеря

23.04.16
08:22

Добре изглеждаш в позинг, особено тези снимки отпред и отстрани . Искам ми се да те видя без стягането, така както си ходиш сред хората. ;)
Без желание да споря в дискусията, от 2007/8 наблюдавам тренировките на отбора ни по трибой в Горна и знам какво могат едни реални хора 60-70-80 кг.  със/без екипировка и със/без стимулация. (Да, видях примерно как едно момче за 2 год качи 15-20 кг мускул и по 100 кг към клека и тягата си.) Тия 200-300-500 кг дето ги размахват - не са нито така лесни, нито с този ти тип тренировки ще стигнеш до тях, нито пък си нямат цена, която ще платиш след 20-30 год.
Така че ,мисля си, ти като разумен юрист се съобразявай със собствените си възможности и желания, колко си функционален може да се измери по стандартни критерии, но кому е нужно? За мен, примерно, би било важно общото здраве, енергичност и самочувствие, приятелката ти на първо място да те харесва така и да те подкрепя към това, към което се стремиш.

23.04.16
23:17

Прилична тренировка се получи днес, с оглед на това, че снощи се почеприх прилично .
Лег 15х50, 12х70 , 8х90, 4х110, 2х120,
Флайс с дъмбели ( почивка 30сек. между сериите) 12х18, 12х18, 12х18 , 12х14, 12х14, 12х14
Кофички 6х40кг, 6х40кг  и 4 серии по 10 без тежест ( 20-30 сек. почивка между сериите)
Полулег 12х50, 6х70, 6х70, 6х70

Храна- телешко със зеленчуци, запечено Халуми, ризото с манатарки, пица с козе сирене , моцарела , рукола и някакви други глезотии.
Добавки- 5г монохидрат след тренировка, БЦАА преди и след, 5мл течен екстракт Левзея сутринта( на обяд) и преди вечеря
Сватбата на века !!!

23.04.16
23:57

Тук трябва да кажа,щот много се изказвам,че Петко е прав,както satisfaction…Днес поговорихме на тема зоб ,и се оказа че много голяма част от младежите(особено свободняците)-може да нямали пари за купони за храна ,както казах,но за разни стромби,клени и прочие  винаги намирали...Баси...9 и 10 клас...нахимичени!!!
Та те са прави,а аз не...
Туриста да ме извини за спама,ама е редно да кажа кой е бил прав.

Мнението беше редактирано от nervak на 23.04.16 23:58.

24.04.16
19:27

Днес беше ред на краката, но един отбор искаше мач срещу нас , та не можах да откажа и реших да правя рамене , пък краката във вторник живот и здраве, защото ще ходя да стрелям на стрелбището утре след работа.
Раменна преса с дъмбели 12х22 , 10х30 , 8х34, 3х42
Хеликоптер - 6 серии по 10 повторения с 30-тина кг.
с дъмбели напред 12х12 , 10х16, 8х22, 12х12
с дъмбели встрани 12х12, 10х16 , 30х6, 30х6кг.

Вис - 4 серии по 15 повторения без тежест
лакът към коляно на долен скрипец + 5 кг - 4 серии по 15 повторения на крак
коремни преси с обратен наклон +20кг зад врат - 3 серии по 10
Часовник - 2 серии по 10 на страна
Днес нямаме късмет с времето. Започнахме да ритаме, но се изсипа силен дъжд , та мачът продължи не повече от 40мин., но здраве да е , ще го повторим идните дни

Храна- телешко със зеленчуци , 2 яйца, домашно ризото , а сега паля барбекюто да пекна малко риба. :P
Добавки: 5мл течен екстракт Левзея преди закуска , 5г монохидрат след трен. , БЦАА преди и след трен. Преди вечеря пак 5мл Левзея

Абе, оставете препаратите, аз си мисля, че ако единствената ми работа е да тренирам и да се възстановявам, имам екип от треньори, масажисти, готвачи и пр. зад себе си... Ще стана ебаси говедото и без зоб.

Мнението беше редактирано от Сгазен Помияр на 25.04.16 15:44.

25.04.16
19:38

казано от Сгазен Помияр на 25.04.16, 15:42:

Абе, оставете препаратите, аз си мисля, че ако единствената ми работа е да тренирам и да се възстановявам, имам екип от треньори, масажисти, готвачи и пр. зад себе си... Ще стана ебаси говедото и без зоб.

За профи спортистите може би няма как нещата да се случат без зоб, но за любители е абсолютно безмислено да се прибягва до подобни лайна .

Carbohydrate

25.04.16
19:44

казано от Сгазен Помияр на 25.04.16, 15:42:

искаш да кажеш, да си много богат))))))...за да си позволиш всичко това...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1