Тортения дневник на баба

Темата е заключена.

09.02.14
05:54

Докладвам:
38 години,почти 170 см и около 66-67 г /не съм фен на кантарите/.Едно раждане преди 6 години.
Не съм дебела,не съм и слаба.
Никога не съм пазила диети и никога не съм спортувала.Всъщност в това отношение се смятам за някаква грешка на природата:
-почти не пия вода-рядко изпитвам жажда и не се сещам.Дори пред носа да ми е шишето,пак не го забелязвам.
-обожавам шоколад и сладки неща
-не обичам плодове
-предпочитам свинско
-обожавам бял ръчен хляб
-не пия алкохол /дори бира/ и вече не пуша от 1 година и повече.

До тук добре,но последните няколко месеца качих едни 4-5 кг,които не ми пречат на отражението ми в огледалото,но ми пречат в напъхването във всичките тесни панталони и дънки,които нося.Изглежда от ЕГН-то метаболизма ми почва да позаспива и няма сваляне.А мразя да ходя и по магазините да пазарувам дрехи.

Промените:
-започнах да ходя на фитнес-първия път си наех инструктор,който ми обясни и показа.Не бих казала,че се счупвам от редовност,защото работя на смени и гледам детето сама,но все пак е нещо-не прекалявам с тежестите и наблягам на кардиото.Имам едно коремче,които трябва да изчезне и според баткото-културист-собственик на фитнеса,ще го заняма след 2-3 месеца упорито кардио.После ще наблегна на тежестите и борбата с гравитацията.
-замених олиото със зехтин
-вечер почнах да ям без хляб,а самия хляб замених с пълнозърнест или типов /майка ми е с диабет/.
-намалих тортите,пастите,кексовете,мусовете /и си умирам на мъка/
-вече не ям пържено-само печено и задушено.
-почнах да ям плодове и зеленчуци
-смених сиренето с омезмаслена извара
-вече не слагам по 6 пакетчета захар в кафето-ползвам подсладителя на майка ми-гадно е,наложи се да намаля хапченцата от 5 на 3,че горчи от сладост.
-продължавам да не се сещам да пия вода-тренирам си за камила и това си е.
Трябва да се премеря да видя свалила ли съм някой грам случайно.Ако не съм,ще изям един шоколадов мус от Папая и ще продължа тъпо и упорито.

Темата беше редактирана от baba на 09.02.14 12:40.

09.02.14
14:51

Добре дошла !
Подведох се по заглавието и си викам ” ооо, тук ще има от рецептите на баба, ония, които ти навяват носталгия по отминалото детство”  :D
Поздравления за решението, което си взела, да направиш промени с начина си на живот и храна. Успех!

10.02.14
18:27

Благодаря.
И не ме амбицирай да кача снимка на домашната баница,която правя /с яко олио и яко сирене/ и на калоричната бомба рулото ми “Тунала към Люлин”/захар яко и шоколад яко/.
Днес съм на парче пица за закуска,но за съжаление отиваме на Мак Доналдс след малко.Като има малко дете е трудно с диетите.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1