Yennefer's Diary

Прескочи до:

05.12.14
10:59

Благодаря ти, Рони :*
Всяка подкрепа е важна, особено където става въпрос за наистина спазване на драконови хранителни режими ( драконови за мен, защото сега се уча да се храня без едното парченце шоколад Линдт, без трюфели, без сладолед) Наистина е трудно да свикнеш и всеки, който си мисли, че е лесно да се спазва такъв режим, нека пробва, хапвайки вафлата, тортата, бонбона, баничката от която се е лишавал 1-2-3 седмци, да се замисли, че никога повече не трябва да яде по никакъв повод тези неща и ще му стане ясно с какво се боря. И като казвам никога имам предвид НИКОГА :D Докато другите зареждат преди състезание с масла, чипс и течен шоколад, аз май ще зареждам с билдърски ябълков пай :D

Росен преди всичко се опитва да ми изгради хранителни навици, да ми покаже, че нямам нужда от захар, че нямам нужда от камембер, бяло саламурено сирене, кашкавал, извара и т.н. Сега даже съм много ларш, ям си още червено месо, така стабилно, ориз доволно зареждам, започне ли същинското чистене, въглехидратът във форма на ориз, ще е лукс :D

Относно химията... единствената причина да не съм казвала на всеослушание, е заради щангите, все пак бях картотекиран състезател... не мога в интернет пространството да пиша на дълго и нашироко с какво ни стимулират, но който ме е попитал на лично съм казвала. ако ми е близък.

05.12.14
11:10

казано от veronique на 05.12.14, 10:57:

ОПАААААААААААААаа! Забравих, че повече няма да поддържаме взаимоотношения, понеже ставаш по-яка от мен!

*фръц*

Говори си...

08.12.14
08:21

Тренировка петък

Глуетус, корем, кардио

30 мин степер
Клек ш.р смит -  4х18-15
Глутеус екстензии - аддуктор прав за дупе - 3х15/20
Шутове на скрипец - 3х12
Коремни къси - 2 до отказ
Странични - 2 до отказ
Повдигане на краката от лег - една до отказ

Храна - 0 въгл.

Тренировка събота при Росен

Раменна преса зад врат смит - 15х20, 2х10-8х40-50кг,  две негативни серии с него на 60кг по 5-6 повторения и чийтинг ТОВА БОЛИИИИИИИИ, естествено с Росен : ((((((((((((
Раменна преса пред врат седеж - издърпване на два диска седеж зад гърба - 3х12-10-8
Раменно разтваряне страни - задно рамо наклонен лег - 3 серии до отказ с по 3 отказа във всяка серия ( ЛОШО МИ Е)
Бицепсово сгъване седеж - трицепсово на обратен наклон - 3 серии до тказ с чийтинги
Концентрично сгъване - трицепсово разгъване на скрипец - 3 серии до отказ
Машина трицепс - 2х18-20

30 мин ходене пътека наклон

Храна - 220гр кафяв ориз,5гр мед,  1 пакет оризовки, 200гр пилешко, 200гр джолан, 1/2 протеинов бар, 30гр ядки

Тенировка вчера

Набиране широк хват негативни + чийтинг - 2+2, 2+2, 2+2, 1+1
Набиране успореден хват изнасяне на гърди  негативни +чийтинг - 2, 2+1, 2+1, само чийтинг - 4,4
Мечка - 3 до отказ
Екстензии +15кг - 3 до отказ - 12-8
Задно бедро машина - 4 х10-15
Тяга прави крака - 3х12-10х50кг

20 мин степер

Храна - 100гр кафяв ориз, 5гр мед, 1 пакет оризовки, 200гр пилешко, 350гр конско-свинско, 1/2 протеинов бар, карфиол, 30гр ядки, 1с.л. фъстъчено маслооо от прлестния Митко Базотев ♥ :*

Всичко ме боли, ще откачаааааааа, чакам днес да мине Митко да ми донесе още от истинското фъстъчено масло, че с тоя тахан... дето вече няма да има, ще я загазим сериозно, да се заредя аз отсега :D

Иначе на Релакс ще ги смажа... искам като излезем и да се чуе от публиката: На Релакс ги уби! :D

Мнението беше редактирано от Блажка на 08.12.14 08:34.

08.12.14
08:33

Всъщност важното е Росен да е в настроение :D

08.12.14
13:28

....

к.лел... #водкарускасалатасельодка

Мила

08.12.14
13:50

Жестоки са двамата!

08.12.14
13:59

казано от Мила на 08.12.14, 13:50:

Жестоки са двамата!

Слушай тука...

08.12.14
15:36

Един въпрос -защо нямаш нужда от млечни продукти в каквато и да е форма? Пречат ли на чистенето, защото като търся статии за dairy, намирам само колко помага за предпазване от метаболитния синдром и за отслабване. Има някакво противоречие между тях и практиката.

08.12.14
16:55

казано от Lachezar Tomov на 08.12.14, 15:36:

Един въпрос -защо нямаш нужда от млечни продукти в каквато и да е форма? Пречат ли на чистенето, защото като търся статии за dairy, намирам само колко помага за предпазване от метаболитния синдром и за отслабване. Има някакво противоречие между тях и практиката.

Попринцип в културистичните режими е заложена единствено изварата. При предното чистене ядях по 50гр извара вечер, което откъдето и да го погледнеш са 2 лъжици, само дразнеха още повече. 3 седмици обаче преди състезанието, треньорът каза да я спрем. Задържа се вода от млечни продукти, доказано, а когато е на състезателно ниво, повярвай ми се усеща доста осезаемо.
Росен ми е махнал млечните най-вече заради трудното усвояване на лактозата, както и заради горния фактор, по-голямата част от хората имат непоносимост към млечни, но тъй като не искат да се чистят на състезателно ниво, не виждам причина да не ядат, щом им е вкусно. ( лично аз)
Пречи за чистенето - да.

Мнението беше редактирано от Блажка на 09.12.14 06:18.

08.12.14
17:36

Пречи за чистенето, но не за отслабването? /Дебелите отслабват по - бързо с млечни според тонове изследвания, но се задържа вода и не става за състезателна форма/?

08.12.14
18:04

казано от Lachezar Tomov на 08.12.14, 17:36:

Пречи за чистенето, но не за отслабването? /Дебелите отслабват по - бързо с млечни според тонове изследвания, но се задържа вода и не става за състезателна форма/?

Лъчо, с културист за хранене недей да спориш. :) Те се поставят за месеци на безумен дефицит, в следствие на което се изрязват, само че после си мислят, че са се изчистили заради това какво са яли, а не КОЛКО. :) За тях законът за запазване на енергията не важи. ;)

Ясно е, че значение има КОЛКО, Боби, обаче, в един момент от подготовката им, и на конкретен етап от хранителния режим, наистина има значение и КАКВО.

Не знам дали някои от вас е спазвал точно такъв режим (за излизане на състезание по културизъм), до колкото знам - не сте.
Аз също не съм, но съм наблюдавала по познатите си. Виждала съм как малка хапчица (от уж нещо невинно) прави големи бели :D :D :D

Едно от нещата, които ме грабна в културизма, е именно храненето. Как най-дребните детайли могат да осуетят подготовката.

08.12.14
20:57

Честно да ти кажа, не съм особено убедена, че млечните продукти помагат при отслабването, примерно може да не се изключват или да се ядат през определено време на денонощието, но чак пък да помагат. Все пак какво са млечните - мазнина и лактоза...
Не знам, наистина не съм чела тези изследвания, за които говориш.

Боби, има значение колко ядеш и колко тренираш, но не е едно и също дали във високо-въглехидратен ден ще изядеш 600гр риба или 600гр свинско.. примерно. И като цяло последния напън дори някои зеленчуци ти забраняват, а доматите още в началото :D

08.12.14
21:27

Рони, сега ще прозвуча като хейтър, но то е защото наистина изпитвам огромни затруднения да разбера какво намират в културизма хора извън една тясна група от момчета в пубертета, почитатели на ранните филми на Шварценегер (а сега - вероятно на някой друг, доста по-масивен от него).
Не може да е спорт шоу, при което си на сцената само и единствено заради визия и точно преди състезание, когато в истинските спортове трябва да си най-бърз, силен и издържлив, в културизма си най-слаб и измъчен. Чували сме разкази и сме виждали как се припада зад и на сцената, как сериозни културисти крампират и не могат да излязат и дори как получават полиорганна недостатъчност от сгъстяване на кръвта в следствие на дехидратация в последната фаза преди състезание.
Каквато му е същността, такава му е и подготовката - обвита в митове за храненето и тренировките от 80-те години на 20-ти век, в несъобразяване с нуждите на тялото.
Не го разбирам и по принцип изгбягвам да се меся в подготовката и живота на културистите и дори в разговори за него. Само ми е жал като видя млад, здрав човек да си причинява подобни неща, без реално да има нужда от това, бил той жена или мъж. Затова се и обаждам тук.
Извинявам се, ако съм те обидил, но така мисля.

08.12.14
21:35

Това, което е на сцената не си заслужава Боби, прав си.

Но, ако приемем че това което правят повечето млади момчета в залата е бодибилдинг, аз не виждам чааааак нещо толкова лошо. Да имаш кумири ГМО-тата на Олимпиятъа е извратено,но те надали знаят на какво се подлагат състезатели от подбно ниво.
Нишката се губи, когато почват да ги съветват батките и дребните печалбари.

08.12.14
21:46

Така е, прави сте.
Правя си експеримент, изпитвам си волята, забавлявам се... като се замислите, интересно е, дали ще се справя. :)

Прогнозирите засега от други хора са:
- Ще си сведа активността във фейса до 0
- Ще си изтрия фейса :D
- Ще спра да пиша в бб-тийм
- Ще си изтрия дневника
- Ще заживея с културист и ще се бием... аз ще го бия

Това всичко в следствие на глад и умора хахахаа, е за 3 месеца не вярвам да стана чак толкова зле, макар че знае ли се, не се ли знае :D

08.12.14
21:47

казано от Блажка на 08.12.14, 21:46:

Така е, прави сте.
Правя си експеримент, изпитвам си волята, забавлявам се... като се замислите, интересно е, дали ще се справя. :)

Така, да...

Боби, не си ме обидил - няма за какво, просто си дискутираме.
Аз никога не съм имала състезателни амбиции в културизма, а стига да си запазя здравия разсъдък - няма да имам и за в бъдеще.
Просто съм впечатлена като страничен наблюдател и като човек, на който живота се преплете с културизма от доста близо.
Три години бях всекидневно с културисти и свидетел на най-различни подготовки - както при мъже, така и при жени. От две години живея с културист (бивш) и съм преживяла две от подготовките му доста лично.
Тоест - знам какво би могло да причини един млечен продукт точно, когато не трябва. Или, както каза Блага - един обикновен домат. Съвсем безобидни храни. Виждала съм как след състезание, ако не се подходи умно с храната, стават стряскащи неща (особено, ако са ползвали синтетичен диуретик).

С теб, Боби, сме на едно мнение - аз също се чудя защо хората си го причиняват, особено в България, където всичко е за чест и слава. А вече даже не знам дали е и за слава. Тук състезателите вадят средства от личния си джоб, поради най-различни причини. Освен финансовата част, те влагат и здравето си.
Състезателният културизъм има повече минуси, отколкото плюсове (за мен) и се надявам наистина всеки състезател да е направил осъзнат и информиран избор.
Ако подбудите му са само, за да излезе на сцена в някаква мега яка форма “по фибри” - не виждам смисъл. Тази форма е за няколко часа.
Всеки си преценява, де. Аз се радвам с цялото си сърце, че Росен спря със състезанията.
Радвам се, че е честен и откровен с всеки; и вече, когато разбере, че някой иска да се готви, започва да му изрежда отрицателната страна и да се опитва да го откаже.

И понеже Блага е донякъде като мен - експериментатор:
Блаж, понякога виждаме, че дадени експерименти не са си заслужавали.
Пожелавам ти този експеримент да е успешен и да не донесе негативи в здравословно отношение.
Моят съвет е, да се радваш и да попиваш от новата информация, но също така да се наблюдаваш внимателно, и ако забележиш нежелани реакции от тялото си (след това състезание), добре да обмислиш дали да продължиш и дали си заслужава цената.
За сега си чук! :)
Каквото и да решиш, знаеш, че ще съм до теб.

След състезанието няма да ядеш боклуци - както съм казвала, голяма грешка отчитам именно натъпкването с пици, сладоледи, хамбургери, бисквити с шоколад, понички, банички и т.н. След такова гладуване и чисто хранене (като вид храни), и след такова изтощение, най-малкото ти трябват храни, лишени от микронутриенти. Ще съм като зорка орлица :D

09.12.14
08:34

Вчера трябваше да си лягам рано и не можах на 100% да кажа това, което искам.
Открито с Блажка :D

Боди билдингът е хубаво нещо, извайва тялото, променя те, научава те да се храниш правилно - СУПЕР!

Културизмът е спорт, в който според мен, си каляваш волята до краен предел.
Ако беше лесно, всички щяха да изглеждат като Фил Хийт и Алина Попа. Сами знаете, колко се лутате в диети, правилно хранене, горене на мазнини и т.н.
Сега си представете, че имате срок за това нещо и не може вечно да се лутате между тренировки и хранене като муха без глава. И ДА ОТСЛАБНЕШ не винаги означава да редуцуираш мазнини... повечето хора губят и двете, основната задача при културизма е да махнеш колкото се може повече вода и мазнина, запазвайки мускула, обръщайки сериозно внимание на храненето, което е 80% от успешната подготовка. И да - да ядеш домати и всякакви цветни зеленчуци, особено за жена в подготовка е абсолютно противопоказно. В последните 10 дни се махат дори салатите, предполагам заради фибрите. Спорт, това е, на който му харесва - харесва, на който - не, здраве да е :)

На състезание не можеш да излезеш с палски, не може да излезеш с висяща кожа, не може да нямаш гъз и бедра, не може да нямаш ръце, не може гърбът ти да е по-малък от задника ти и обратното, не може прасецът ти да доминира над бицепса ти и т.н. ..
ЗАЩО!? Защото не е естетично! Има си правила за всеки спорт, тук също.
Ти пак може да излезеш, но ако не си се трудил усърдно да премахнеш дисбалансите, ако не си спазвал стриктен режим да се изпилиш... няма как да бъдеш оценен, то и няма какво да ти оценят, значи си се провалил, това е, няма две мнения. Преди да се излезе на такова състезание, трябва да се запознаеш перфектно с правила на категорията, в която искаш да се пускаш, което направих аз в последствие. Общо взето тренировката се увеличава, храната се намалява, повторенията се увеличават, храната се редуцира до определени продукти... накрая излизаш на сцената, изживяваш моментът на живота си и си казваш - МАМКА МУ, справих се.

Заслужава си, ако гроздето е високо, разбира се, за мен е сладко и мисля да си хапна, киселото е ясно - иска ми се, ама не ми стиска.
Това не към потребителите на форума, а към тези, които ‘обмислят’ да се пускат. Или се пускаш, или не го споменаваш изобщо.
Същото е и за свалянето на килограми - или си оправяш храната, или foreverдебел, за жените - или почваш да тренираш с тежко, или foreverмазениувисналзадникибедраипласкииииииикакволине :D

Айде стига толкова сутрешни размисли и страсти.

09.12.14
08:53

Тренировка вчера

Квадрицепс, корем, карадио

Клек 70кг - 18,15,14
Преден клек смит - 15,14,14
Лег преса един крак - 3х15, с два крака - 2 серии до отказ (40-50)
Бедрено разгъване - 4 до отказ 20-25
Прасец - 3 серии до отказ с тежест, 2 серии без тежест

Коремни преси - всякакви до отказ по 3 серии
Усуквания с лост - 2-3 мин

30 мин ходене пътека/наклон

Храна - 2 желтъка, 4 белтъка, 600гр конско, карфиол, салата айсберг, 30гр ядки, 30гр фъстъчено масло/лешников тахан

Тренировка 1 днес  - 40 мин степер

Да вметна по горната тема, днес докат правих кардио си пуснах да гледам последните Супер Серии на Бодиконструктор с Костадин Тодоров. Препоръчвам да се гледа, особено за тези, които обичат сложните обяснения :D Момчето обяснява перфектно в какво се състои една такава подготовка и какво трябва да включва и изключва, за да бъде резултатът задоволителен.

Мнението беше редактирано от Блажка на 09.12.14 09:02.

09.12.14
09:03

А доматите защо? Все пак ликопен, витамини, а-у :)

09.12.14
09:08

Бях тръгнал да ти пиша дълго и широко мнение за някои от концепциите и приликата им с размислите на Еню Рангелов, но реших да не се заяждам прекалено. :)

Само ще те попитам за оценяването в културизма и сродните му дисциплини. Дали ако двама състезатели са на доста близко ниво, в класирането ще ги разделят подготовката и формата им или субективното решение на един-двама съдии? Въпросът ми е реторичен - отговорът е отдавна известен. Говоря и за нашите махленски състезания (тоя е наш човек, ще го побутнем), и за мистър Олимпия или както там се казва най-големият им форум (тоя го спонсорира нашата фирма, ще го побутнем).

09.12.14
09:09

казано от Queen Cobra на 09.12.14, 09:03:

А доматите защо? Все пак ликопен, витамини, а-у :)

Абе аз си изчислявам въглехидратите в морковите, ти доматите, дето са пълни със захар. :D Просто захарта в доматите е достатъчна да те върне един месец назад от това, което си постигнал с много тренировки, глад и лишения. Една промяна на киселиността в корема може също да е проблем, всеки стрес на организма в последна фаза с неблагоприятна храна, може да вдигне кортизола, оттам да се напълниш с вода и да се загладиш, като все едно са те минали с ютия.. край с дълбоката мускулатура, край със сепарациите, всичко отива на кино и то едно парче домат :) Засега съм забелязала, че витаминте не са чак толкова на преден план в този спорт :D :D :D

Да, Боби така е, затова сега се правят подписки, сменят се съдийски състави и има по 8 съдии на състезание... уж, за да се избегне това.

Мнението беше редактирано от Блажка на 09.12.14 09:11.

09.12.14
09:23

Ще си позволя да изразя мнение, без да имам практически опит като кОлторис. Съгласна съм с това, което Боби твърди относно липсата на функционалност и скапването на организма, както и с гледната точка на Блага относно промяната, дисциплината и удовлетворението от постигнатото. Енергийният баланс е ключов фактор, това е ясно. Обаче видът на храната също има огромно значение за визията, мисля, че това не подлежи на спор. Хората имаме различни реакции към различните храни и това се отразява на цялото тяло, както вътрешно, така и външно. Балансът е крехък и ако за някой едно парче торта не поражда някакви осезаеми реакции, за човек, който не е накусвал захар в някакъв период, неизменно ще се отрази и половин парче. Една хапка, 2 трохи, 1/5 залък - това не мога да коментирам. НО, моето лично мнение е, че този режим на хранене НЕ е здравословен и че встрани от “възпитателните” ползи, често стои един излишен инат, на който коренът му е егоизмът, прилежно скрит в премяната на волята и самоусъвършенстването. Това, което мен лично ме притеснява, е че с тези неща много лесно се манипулират млади хора И деца, но това е друга тема.

09.12.14
09:30

Истината е, че във всеки спорт, където искаш да си най-добрия или да си на много високо ниво, пренебрегвайки здраве и други фактори, се крие его и комплекси, разбира се :)

Мила

09.12.14
09:46

казано от cocobutt на 09.12.14, 09:23:

НО, моето лично мнение е, че този режим на хранене НЕ е здравословен и че встрани от “възпитателните” ползи, често стои един излишен инат, на който коренът му е егоизмът, прилежно скрит в премяната на волята и самоусъвършенстването.

Егоизма и егоцентризма са две прекрасни качества в човека. Те са спусъка за развитието на индивида. А чувството  за самоусъвършенстване е висше чувство за мен. Егоизма и егоцентризма не използвани правилно се превръщат в нещо грозно. Индивида трябва да има силно развито самосъзнание за тази цел.

Лично мнение на инивида;)

Естествено, че състезателният културизъм не е здравословен. Ако някой си мисли обратното - успех :)
Любителският, обаче, може да е много здравословен и благодатен, стига да се подходи умно и да се намери балансът. Което не е лесно.

Относно доматите - аз визирах последните дни преди състезание, предполагам Блага също това има предвид.
Последните дни е много тегава работа. Пие се дестилирана вода, изхвърлят се минерали умишлено; доматите имат и захарно съдържание, което не е много, но за този период е достатъчно да осуети нещата. Изобщо - през този период състезателите гледат да стоят по-далеч от много хора. Всичко ги дразни и са изнервени до краен предел. Гладни, наливащи се с вода, после без вода, пикаещи нон-стоп, крампи, умора... няма нужда да продължавам :D

И аз мисля, че е много важно да се разграничи състезателен от любителски бодибилдинг; особено при по-малките, които започват да тренират и са впечатлени от физиките на сцената.

09.12.14
09:50

казано от Мила на 09.12.14, 09:46:

казано от cocobutt на 09.12.14, 09:23:

НО, моето лично мнение е, че този режим на хранене НЕ е здравословен и че встрани от “възпитателните” ползи, често стои един излишен инат, на който коренът му е егоизмът, прилежно скрит в премяната на волята и самоусъвършенстването.

Егоизма и егоцентризма са две прекрасни качества в човека. Те са спусъка за развитието на индивида. А чувството  за самоусъвършенстване е висше чувство за мен. Егоизма и егоцентризма не използвани правилно се превръщат в нещо грозно. Индивида трябва да има силно развито самосъзнание за тази цел.

Лично мнение на инивида;)

Факт е, че най-комплексираните и потиснати хора постигат най-високите резултати, това, разбира се не трябва да им дава право да потискат и комплесират останалите, а да намерят начин да ги накарат да се развиват.
Ако обаче това да обиждаш някого, че е мазен, дебел, слаб, рахит и т.н. би го мотивирало да започне промяната, която ще го направи по-щастлив човек, аз съм ЗА обидата и присмеха в този случай. За три години на толкова обиди съм се наслушала по мой адрес... ами май само са ми помогнали :D

Рони, аз имам предвид малко по-дълъг период, 5-6 седмици преди състезанието бих ги махнала, както и не бих ги яла в дни на нули :)

Мнението беше редактирано от Блажка на 09.12.14 09:54.

09.12.14
09:56

казано от Блажка на 09.12.14, 09:50:

Факт е, че най-комплексираните и потиснати хора постигат най-високите резултати, това, разбира се не трябва да им дава право да потискат и комплесират останалите, а да намерят начин да ги накарат да се развиват.
Ако обаче това да обиждаш някого, че е мазен, дебел, слаб, рахит и т.н. би го мотивирало да започне промяната, която ще го направи по-щастлив човек, аз съм ЗА обидата и присмеха в този случай. За три години на толкова обиди съм се наслушала по мой адрес... ами май само са ми помогнали :D

Обидата и изразяването на критично мнение са много, много различни неща. Все едно да сравняваш дясно кроше в челюстта с лек спаринг без контакт.  Целта на едното е да те смачка, а на другото - да те придвижи напред.

09.12.14
09:57

аз скромно се чудя - какъв е смисълът  през по-голямата част от годината да си голям и замазан , да измъчиш като животно 3-4 месеца, та да си изсушен 3-4 часа? Това ми убягва, не мога да го разбера. В смисъл - не е реално, културистите и особено жените не са в състезателна изпилена форма всеки ден, създава се една изключително грешна представа в останалите простосмъртни, които се опитват (по всякакви грешни начини) да гонят тази визия.

Да, в дни на нули нито домати, нито моркови са желателни.
Поне има достатъчно зеленчуци с високо водно съдържание и без захар :)

09.12.14
10:00

Хубави неща пишете, дами, и все факти от живота - изпитани и издържани. Не се съдим в тази дискусия. Нека не забравяме, че има обаче и други, които постигат най-високите си резултати, защото искат да вдъхновяват хората около себе си. Защото да кажеш на някого да не яде торта няма да има същия ефект, ако му покажеш на практика, че ТИ, когато не ядеш торта, си в кондиция, здрав, красив, щастлив и т,н. Защото живот и здраве, тези, които нямаме деца, ще имаме и те ще се учат от нас. Какъв е смисълът от самоусъвършенстването, ако то не помага на околните? За мен - никакъв. Може би за това до този момент не успявах да намеря необходимата мотивация у себе си. Много екзистенциално го подхванах, но мисля, че всички сме тръгнали от егоцентризма и е добре да продължим към нещо по-стойностно. Добро начало деня, макар че е вече 10 часа :D

09.12.14
10:11

казано от Phophy_ на 09.12.14, 09:56:

казано от Блажка на 09.12.14, 09:50:

Обидата и изразяването на критично мнение са много, много различни неща. Все едно да сравняваш дясно кроше в челюстта с лек спаринг без контакт.  Целта на едното е да те смачка, а на другото - да те придвижи напред.

Да, Боби, но повечето хора, които познавам ( в това число и себе си включвам) не биха се мотивирали от изрчение: “Леко си закръглен, просто си леко пълен, може би си леко напълнял...” Виж обаче, ако използваш други епитети или откровенно кажеш на някого, на когото държиш, да си обърне внимание, защото е дебел или е безобразно надебелял... може да спре да ти говори, но със сигурност няма да си първия, който му го казва и съм забелязала, че има доста добър ефект :D

09.12.14
10:23

казано от Queen Cobra на 09.12.14, 09:57:

аз скромно се чудя - какъв е смисълът  през по-голямата част от годината да си голям и замазан , да измъчиш като животно 3-4 месеца, та да си изсушен 3-4 часа? Това ми убягва, не мога да го разбера. В смисъл - не е реално, културистите и особено жените не са в състезателна изпилена форма всеки ден, създава се една изключително грешна представа в останалите простосмъртни, които се опитват (по всякакви грешни начини) да гонят тази визия.

Попрницп не трявба да е така... идеята е, че колкото повече периоди минеш, ставаш толкова по-чист и задържаш мускулната маса, редуцирайки мазнини, просто е бавно.
Тези, които стават като прасета, просто не спазват режим след състезание :)

Иначе в събота бях на по джолан със създателите и репортерите от друг форум и стана въпрос точно за това, че при жените е много по-трудно да поддържат чиста мускулна маса, особено при повече маса... заради ред фактори, да кажем, че най-добре една билдърка би изглеждала на 10-12% мазнини ( хем не супер суха, хем не и омазнена), проблемът обаче идва оттам, че под 15% надали имат месечен цикъл, започват хормоналните проблеми и т.н. Това е една от причините жените в боди билдинга да ти изглеждат дебели в основен период. Просто защото мускулната маса се замазва, не виждам начин да не се...

09.12.14
11:20

казано от Блажка на 09.12.14, 08:34:

Боди билдингът е хубаво нещо, извайва тялото, променя те, научава те да се храниш правилно - СУПЕР!

Кажи честно :)

казано от Вероника Налбатска на 09.12.14, 09:50:

И аз мисля, че е много важно да се разграничи състезателен от любителски бодибилдинг; особено при по-малките, които започват да тренират и са впечатлени от физиките на сцената.

Те точно по-малките не могат да разграничат двете неща и то точно защото са впечатлени от физиките на сцената.

09.12.14
11:52

казано от James Hinks на 09.12.14, 11:20:

казано от Блажка на 09.12.14, 08:34:

Кажи честно :)

казано от Вероника Налбатска на 09.12.14, 09:50:

Те точно по-малките не могат да разграничат двете неща и то точно защото са впечатлени от физиките на сцената.

Мда, честна съм, кажи ми друг спорт, който те прави симетричен, съразмерен и с нисък процент мазнини :) Акцентирам на симетричен и съразмерен.
Попринцип БИ трябавало във всеки спорт да е важно какво ядеш, но реално погледнато в другите спортове никой в нищо не го ограничават, освен ако не трябва да сваля категория.

09.12.14
11:57

Всеки спорт, който натоварва цялото тяло те прави симетричен и добре изглеждащ. Даже някои спортове те правят и силен, издръжлив, бърз. Културизма е спорт, доколкото позирането по бански може да спорт, който рядко те прави силен и издръжлив, а за бърз няма смисъл да коментираме :)

09.12.14
12:03

казано от James Hinks на 09.12.14, 11:57:

Всеки спорт, който натоварва цялото тяло те прави симетричен и добре изглеждащ. Даже някои спортове те правят и силен, издръжлив, бърз. Културизма е спорт, доколкото позирането по бански може да спорт, който рядко те прави силен и издръжлив, а за бърз няма смисъл да коментираме :)

Никъде не говорим за бързина и свръх сила.
Дай конкретен пример със спорт, в който мускулната маса на атлета е разпределена така, както при трениращият боди билдинг. Съотношение ханш -рамена-гръб, съотношение бицепс-прасец + сепарациите на отделните мускулни групи. Питам те, защото мислих, мислих и не мога да се сетя, не за да се заяждам или нещо подобно.
Ще ти кажа за щангите - трупаш маса основно в краката( квадрицепси, отзад няма никой...) и гърба яка маса, която седи необработена, без детайли, при малко повече късмет здрав коремен пояс и трицепс, бицепси няма, защото не ти трябват, а е спорт, който натоварва цялото тяло. Е, да не забравя - трапец :D

Мнението беше редактирано от Блажка на 09.12.14 12:05.

Ааа, Сашо, исках да добавя още нещо по  повод младите, но мисълта ми тече по-бързо от писането.
Би било хубаво точно големите (опитните; осъзнаващите разликата) да посочват на малките (неразбиращите) различията между профи и любителски.
А не да използват ентусиазма им и да им продават добавки и програми с гръмките думи, че това ще ги направи “като батковците от сцената”. Ама пак опираме до темата за съвест и ценности.
Много ми е приятно да си говорим, но аз се оттеглям, защото се зареждат тренировки. Ще наваксам с четене :)

Мила

09.12.14
12:11

Не мога да пращам ЛС-та. Провери ли си личния имейл?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1