Днес пак по неволя 20 часа глад
Преди малко - чаша вино, 2 филий ръжен хляб с котидж и 1/2 авокадо
4 хапки сладкиш с какао
Към 20 ч - купичка топла супа с праз лук
Тренировка
3км бягане на пътека
2км ходене пеша
3 серии коремни преси
Общо взето университет и засега това е.
Най-накрая започнах да се разбуждам от мечешката постеля и да тренирам редовно сутрин, разгеле!
Тренировка:
3,100 км в Южния парк - около 21 Мин
3 кръга
Плие с дъмбел - 20
Планински катерач - 30
секунди
Шутове - по 20 на крак
Странични шутове - по 10 на крак ( правя ги едновременно без да сменям краката и ми се пръсва глутеуса )
3 кръга
Къси коремни - 30
Повдигане на краката - 15
Планк - 30 секунди
Добавям и 4км ходене пеша
Храна :
Кафе - 3 броя
Протеинов шейк с 1 банан
Зеленчукова супа
Зелена салата с риба тон и 1/2 авокадо
Вечерта - чаша вино, 2 филийки ръжен хляб с котидж и 1/2 авокадо
Истината е, че няма нищо лошо в това да бягаш всеки ден, особено ако бягаш по 3-4км като мен, така че смятам това да ми е основната тренировка вече. Всяка сутрин, нищо не ми коства, нито е студено, нито отнема повече от 25 Мин ( в това число слагам 4м киснене на светофара пред нас )
Вчера си говорихме в час защо хората са дебели и обездвижени последните двайсет години е масово и защо преди не са били. Не отчитаме факта, че храната е лоша и че хората не спортуват. Един от най-сериозните проблеми е, че хората не стигат от точка до точка с краката си. Коли, метро, автобуси, замислих се, че на ден в Казанлък като ученичка дори в най-големия сняг ходех пеша до училище и обратно и до школите. Тоест събираха ми се едни сигурни 6км пеша. Не знам в София колко деца ходят по 4-5км на ден.
Мнението беше редактирано от Блажка на 23.01.19 09:36.
23.01.19
10:11
Мойто е толко шашаво, че.само в къщи ги навърта и му слагам и едно 50-60 качвания до неговата стая и обратно, че и аз тр да отида за “......тате, ела да видиш нещо....”.
😁
Да, прав си, много зависи от детето, не говорим за единични случаи, а за масовост.
Все по-трудно е да се мотивират децата да спортуват. Виж, интересното е, че аз съм играла баскетбол като малка и то доста дълго се мъчех, буквално се мъчех, принуждаваха ме, “за да се издължа” ( при майка 1,56 и баща 1,60 не знам колко са очаквали да се издължавам, както и да е). И намразих спорта - ок, свършен факт, после чак в 10 клас започнах да тренирам бокс и да тичам като гламава сутрин, а да и модерен балет.. )
Толкова нормално ми беше да ходя пеша от точка до точка, че чак се срамувам да пиша в дневника си, че съм вървяла 4-5-6 или 10км пеша. СРАМНО Е! При положение,че това беше ежедневието на 90% от нас през 90-те години и даже не знаех номерата на автобусите и кой докъде се движи... сега пак не ги знаят, но такситата в К-к се движат за 1,50 от центъра до всяка точка на града и съответно 2лв от край до край.
До село ходех пеша или с колело ( около 6км от града с прав, хубав и безопасен път).
И ние пушехме цигари, и ние пиехме водка в голямото междучасие или бира след часовете в парка, даже си спомням, че петък пиехме по 2 бири, прибирахме се, почивахме си - излизахме, пиехме в парка бира, ракия, каквото дойде, даже ядехме и солетки и там за каквото са ни останали пари и после айде пак пеша на обратно и то се навъртаха към 8км сигурни на ден, зависи кой къде живее, а аз живеех в гетото, така че бях далече сравнително 2-3км от парка.
23.01.19
11:19
Толкова нормално ми беше да ходя пеша от точка до точка, че чак се срамувам да пиша в дневника си, че съм вървяла 4-5-6 или 10км пеша. СРАМНО Е!
Че какво му е срамното, бре. Тук във форума има хора, които ходене пеша 4-5 км. е санитарен минимум и ако е по-малко става вече драма ;-) Срамно е за такива като мен, които разстояние над 500-600 м. в посока често го взимат с кола, макар другото време да седят 8 ч. на бюро и после вечер вкъщи на дивана. Единствените разходки са ходенето до залата 3-4 пъти седмично и до някой близък хранителен магазин. Аааа..... и ходенето в него по щандовете и реденето после на опашка :-)
Толкова нормално ми беше да ходя пеша от точка до точка, че чак се срамувам да пиша в дневника си, че съм вървяла 4-5-6 или 10км пеша. СРАМНО Е!
...които разстояние над 500-600 м. в посока често го взимат с кола, макар другото време да седят 8 ч. на бюро и после вечер вкъщи на дивана. Единствените разходки са ходенето до залата 3-4 пъти седмично и до някой близък хранителен магазин. Аааа..... и ходенето в него по щандовете и реденето после на опашка :-)
И все пак ти ходиш да тренираш, а колко хора има, чието движение се свежда до сменяне на каналите с дистанционното...
23.01.19
11:36
Това със санитарен минимум (крачки) знам кой го въведе като термин тук и всеки път ми звучи като поне да си измиеш зъбите сутрин, ако не си си измил задника.
Деяне, нали ходиш да тренираш, в момента моите тренировки са смях в залата и разбирам колко всъщност е важно да ходя и да се прибирам пеша от работа при положение, че вече не бъхтя зверски по 10-12 тона в залата.
Всичко е относително, но според мен всеки може да ги усети по себе си, намаляването на физическата активност при мен последната половин година доведе главно до загубване на мускулна маса (супер), НО и на подуване на корема, отпускане на коремната мускулатура (това съответно защото ме мързи да правя корем изолирано), понякога като се гледам в огледалото и се чувствам като онея postpartum снимки примерно 1 месец postpartum, в кръга на шегата, но нали се знае да си кажем истината.
Не мога да се понасям в тоя си вид, но знам, че ще трябва да го преживя и това, ако искам да си постигна целта - омекването на мазнината, както и изчистването на мускулна маса несъмнено ще е съпътствано и с увисване на определени кожни гънки, особено ако не действам внимателно. Все пак нека отчетем факта, че по едно време бях чукнала 79кг, сега съм 70.. ето една снимка на 79… чудничко просто и как се свалят 20кг води, мускули и мазнини - предстои да видим.
@Бомбър какво е това санитарен минимум, пак съм изпуснала.
Мнението беше редактирано от Блажка на 23.01.19 12:03.
23.01.19
12:17
Деяне, нали ходиш да тренираш, в момента моите тренировки са смях в залата
Абе в интерес на истината, нищо чудно твоят смях в залата понякога да се оказва по-тежък от моите занимания, дето ги отчитам като тренировки ;-)
Мнението беше редактирано от Деян на 23.01.19 12:18.
23.01.19
12:20
Че какво му е срамното, бре. Тук във форума има хора, които ходене пеша 4-5 км. е санитарен минимум и ако е по-малко става вече драма ;-)
@Блажке,
Ти сериозно ли не се сещаш коя е 🙂
Че какво му е срамното, бре. Тук във форума има хора, които ходене пеша 4-5 км. е санитарен минимум и ако е по-малко става вече драма ;-)
@Блажке,
Ти сериозно ли не се сещаш коя е 🙂
Не, но понеже го споменаха двама човека вече започнах да разсъждавам и върху това.
Крачки не знам как да си меря, аз съм с едно приложение на телефона, което ми измерва ходене и бягане, време, денивелация... това е.
Обаче се замислих, че с ходенето е като с всяко друго движение - ако отвикнеш, после ти е трудно. Примерно сега се хваля, че ходя от Витошка до Стрелбище пеша и обратно и успявам да навъртя 4-5км на ден, а Златко вика : “Ама ти сериозно ли започна да ходиш пеша, ама то не е много близо...”
Знам каква е причината на повечето хора да не вървят пеша - София е огромна, задръстванията са понякога ужасяващи, тръгнеш си 18 часа от работа и се прибереш 19:00 ( ако имаш късмет). Кое по-напред, деца, домакинство, малко да раздвижиш и ей го станало 22:30… отнема време да ходиш пеша, но това със “санитарен минимум” хич не ми звучи толкова абсурдно, колкото явно се опитвате да го изкарате, защото както написахме няколко човека - Хората не вървят пеша. Тоест - ако им се съберат 300-400м на ден от едната до другата спирка пак добре. А колко е този минимум, говорено ли е? Според мен поне 2км на ден, ако не друго да се забърза обмяната на веществата, в крайна сметка - когато няма риба и ракът е риба. Та колко е?
Мнението беше редактирано от Блажка на 23.01.19 12:41.
23.01.19
12:41
После говориха със специалист и се оказа, че заради дългите години клякане на гърди и основно натоварване на предни бедра, задните и са се омазнили и недоразвили, в следствие на което трудно се чистят от мазнини.
Уникална глупост 😄
23.01.19
12:59
... но това със “санитарен минимум” хич не ми звучи толкова абсурдно, колкото явно се опитвате да го изкарате, ....
Явно не съм бил разбран-да си кажа, за да не си помислят някои хора, че ги бъзикам с този санитарен минимум. В никакъв случай не твърдя, че е абсурдно. А просто, че за някои съфорумници това е минималното необходимо за деня натоварване като километри ходене пеш, от което ще са доволни и ще считат, че все пак нещо са раздвижили, ако не успеят да ходят повече. И от тази гледна точка, няма нищо срамно, че ходиш пеш. То даже не прави впечатление, че е нещо нередно, камо ли да си направим извод, от който теб да те е срам.
Сега като се замислих, до залата ми е 500 м.-мерил съм го с навигацията, както и до най-близкото Фантастико-също. Та в много дни, първо ходя на зала и после се прибирам и си оставям сака вкъщи и отскачам до Фантастико. Та и аз като се замисля в такива дни съм минал 2 км. пеш, а в съзнанието ми е, че никак не се движа. Даже често се изправям от бюрото и ходя из стаята напред-назад, докато си лафя с колегите - като хищниците в клетките в зоопарка ;-)
Фантастичните магазини, където и да съм живяла, винаги са били на 300м от нас, е, моите съседи ходят до магазина с кола. Мен не ми пречи и 2 туби с вода и една чанта с покупки да мъкна, ако е повече- ок, разбирам ги, но... Та случвало ми се е, и то тенденциозно, движението ми да е не повече от 1км на ден и изобщо не ми е правило впечатление като тренирах зверски.. ама сега изпитвам нужда да се движа и то сериозна нужда, даже мисля като се прибера от работа да отида и да изтичам още поне 2км в парка...
Мнението беше редактирано от Блажка на 23.01.19 13:04.
23.01.19
13:05
Ти 3 км за 21 минути за бягане ли го броиш???
Кажи честно... 😄
Ти 3 км за 21 минути за бягане ли го броиш???
Кажи честно... 😄
Много си долен, знаеш ли кво ми е тежко, не се ебавам, на мен като ми е тегаво си признавам, бъди малко толерантен, не съм бягала от 7 години... бутовете ми се одървят, цялото тяло ме заболява, мани не е смешно.
Мнението беше редактирано от Блажка на 23.01.19 13:07.
23.01.19
13:08
Аз не съм бягал от 13. Ама 3 км за 21 минути ги ходя с бързо ходене.
Аз не съм бягал от 13. Ама 3 км за 21 минути ги ходя с бързо ходене.
Имаш ли едни излишни 20кг тегло, за един прЕател питам 😄
И какво ме сравняваш със себе си, сега ако искаш може и с Илия да почнеш да ме сравняваш или най-добре с Димо Бенев.
23.01.19
13:13
Зависи какво разбираш под излишни килограми. Защото и ти нямаш 20 такива.
С никой не те сравнявам, тва е глупост да се мъчиш да бягаш, при положение, че е със скоростта на бързо ходене. По-добре си намери някакво място с денивалеция и го качвай с максимално темпо.
С никой не те сравнявам, тва е глупост да се мъчиш да бягаш, при положение, че е със скоростта на бързо ходене. По-добре си намери някакво място с денивалеция и го качвай с максимално темпо.
Е, да де, аз не въртя кръгчета на “кръговото в Южния парк”, там си има и височини и спадове, зависи къде бягаш, намерила съм си точно такъв маршрут, но още се лъзгам сериозно, защото май само аз бягам там, хората бягат на “пистата”, където са се постарали да няма сняг и лед. На мен ми е тъпо там да въртя, влизам в гората. Чакай да падне напълно снега и ще те уведомя с каква скорост бягам точно. На 61кг съм бягала 5км за 22 мин, сега на 70кг - толкова, за мен има смисъл, чакай да повляза в час.
Не знам колко кила имам в излишък, но се чувствам като това:
Мнението беше редактирано от Блажка на 23.01.19 13:21.
Абе вие бая бързо ходите, то и аз ако можеш да ходя с почти 9 км за час, въобще нямаше да се мъча да бягам 🙂
С никой не те сравнявам, тва е глупост да се мъчиш да бягаш, при положение, че е със скоростта на бързо ходене. По-добре си намери някакво място с денивалеция и го качвай с максимално темпо.Абе вие бая бързо ходите, то и аз ако можеш да ходя с почти 9 км за час, въобще нямаше да се мъча да бягам 🙂
Е чак пък 9…множко ми се види,ама ддз,аз съм си малко късокрак и правя най-много 5,8 с максимално бърз ход 😄
23.01.19
14:12
Абе вие бая бързо ходите, то и аз ако можеш да ходя с почти 9 км за час, въобще нямаше да се мъча да бягам 🙂
Ако бягаш дълъг крос с под 12 км/ч, по-добре да го ходиш. Като тази скорост е темпото, с което бягаш и си правиш лаф с някой за компания.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 23.01.19 14:12.
Ако бягаш дълъг крос с под 12 км/ч, по-добре да го ходиш. Като тази скорост е темпото, с което бягаш и си правиш лаф с някой за компания.
На Сашо компаньоните за лафче по време на тичане 😄
Мнението беше редактирано от Блажка на 23.01.19 14:22.
23.01.19
14:26
Аахахха, ми моа, много си голяма 😄
Това е 5 мин за километър и за да ти е леко трябва да си бягал доста. От ходене до 5 мин на километър трудно ще стане без по плавен преход. Аз не виждам лошо да бягаш по бавно с надграждане докато стигнеш до това темпо.
Аз съм бягал с това темпо точно между 10 и 12 километра, но никога не ми е било леко в този смисъл, който ти го казваш 🙂 Аз и не мога да служа за пример, но все пак сме това ниво горе долу.
23.01.19
15:16
За мен бавното бягане има негативен ефект, защото (по моето бягане съдя) става нещо като тръс и се набивам яко.
Като бягам бавно все едно съм бягал по баир надолу, същото чувство имам и ме заболява кръста.
Аз последните ми бягания ги правя само катерения и там е абсолютно различно, иначе наравно се старая да държа крачка постоянно.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 23.01.19 15:19.
Като обобщение мога да кажа, че откогато бягам в парк, на неравно пространство, мога да бягам и 45-50 мин на пътека и да си говоря с хората в залата, да се хиля и изобщо нищо не усещам, даже не се и потя... затова и не бягам 45 мин на пътека. Първите ми опити преди време в залата да бягам бяха 1км тичане 400м ходене, пак 1км тичане и черен дроб, далак, квото се сетиш - ад!
Вчера се качих уж да тичам 6, щото 3 на пътека изобщо не ги усещам, дойде Тодорка изюрка ме да ходим до Джъмбо и викам - айде, слизам, та бях направила 3км за 16:50 мин, в парка както вече стана ясно, са ми нужни 20-21.. за същото разстояние. Много зависи на каква настилка бягаш, къде бягаш и какъв е наклона и колко се хлъзга също. Мен ме е страх да отворя крачка главно и заради това, да не падна или да си прееба глезена, щото после няма да мога и да вървя.
Така че имам някаква файда от цялата работа, ама иска време.
Мнението беше редактирано от Блажка на 23.01.19 15:27.
Все едно да дойдеш на йога и ти кажа: “Ако не може да си пипнеш пръстите на краката с прав гръб и прави колене, няма смисъл изобщо да се занимаваш.”
Всеки има различно изходно ниво и различен потенциал.
23.01.19
16:08
Това е 5 мин за километър и за да ти е леко трябва да си бягал доста.
Доста, доста са към три месеца системно бягане. Пък сериозните бягания почват от под 4-те минути на километър.
От ходене до 5 мин на километър трудно ще стане без по плавен преход.
Ем те тия 3 месеца са прехода, на макс темпо, като постепенно увеличаваш дистанцията или пък обратния вариант - фиксирана дистанция и после увеличаваш темпото.
Аз не виждам лошо да бягаш по бавно с надграждане докато стигнеш до това темпо.
Когато е съизмеримо с ходенето е по-добре да катериш наклони, отколкото да бягаш.
Да, така просто казано изглежда добре. Аз съм пробвал този подход и при мен не работи, започвам да се контузвам, предпочитам да правя разнообразни бягания, където играя с темпото и дистанциите и да имам и такива “лежерни бягания” най-малкото не винаги може да намериш баир който да катериш, а пък и нали трябва да го слизаш после 🙂
За 5-те минути на километър ако не можеш да ги бягаш леко, дали е по добре в този случай да ходиш по баир не мога да споря. Много хубаво е да ходиш по баир и помага много, обаче бягането си е бягане а ходенето ходене.
23.01.19
17:08
Затова хващаш съпруга, партньор, приятел, кара те на седем километра от вас, в средата с три км качване.
Оставя те там на 2 градуса с дъжд и адска влага по къс ръкав и къси гащета и нямаш избор- бягаш или пневмония.
😁
Веси, благодаря за приложението, по-добро е от това, което използвах. Прилагам снимка от работа до нас ( ЦУМ - Петко Тодоров ). Не забелязах, че приложението има опция пауза и не съм го спирала на светофарите , поне -5 Мин имам от чакане ( хванах всички, а тоя пред нас към Южния парк е скандален... понякога по 40-50 секунди чакам ) и заглеждане по витрини+ огромна раница около 12 кг, така че може да се каже 40мин ми отнема това разстояние. Браво на Сашо, на когото му отнема 21, респект!!!
Мнението беше редактирано от Блажка на 23.01.19 18:39.
И аз ползвам Ендомондо и съм доволен.Миналата пролет даже си купих премиум версията,към 42лв. е за година,но може да ти прави тренировъчни планове и други екстрички.
Auto Pause е хубаво да се ползва при ходене с често спиране из града или планината,но при моя телефон често има забавяне при спиране и тръгване,но не е нещо фатално 🙂
Тренировка:
3,5км тичане в парка
3 кръга без почивка
Плие с дъмбел 20кг - 20
Шутове - 20 на крак
Странично повдигане - по 10 на крак
6км ходене пеша
Храна:
Протеинов шейк + 1 банан
Картофена супа
Незвестно + 2 бири
Ще излизам довечера да се видя с братовчед ми, че не съм го виждала от 100 години, не е хубаво това да не си вижда човек най-близките роднини, вярно аз съм гаменка, а той полицай, но какво да се прави, такъв ми бил късмета. А и не трябва да подценявам, че работи в 4-о районно, района на Стрелбище, никога не се знае, кога ще ми потрябва братовчед ми, дано да е само за приятни поводи.
Натискам на процедурите с вендузи, по-добра съм станала от миналата година, вкарвам и някои иновации с игра на температури и се получава един път. Жалко, че не мога да си правя сама отлепяне с мед, трябва да ходя при Тодито.
От няколко дни имам чувството, че котката ми има бебета в корема, вчера изяде 150гр баница... 100мл прясно мляко, 50гр кашкавал, 1/2 кутийка котидж, това извън нейната храна, която е по 2 пауча на ден + 100гр суха...
Мнението беше редактирано от Блажка на 24.01.19 14:37.
Стъклените вендузи не са ли по-добри?
Доста при това, но предпочитам силиконовите, защото особено при жени с много целулит като захапя мръвката и тооочно 10см да тръкна, пищят ( то и аз съм пищяла в началото ) и трябва да я отлепя, тоест по-удобно ми е да стисна и засмуча, отколкото през 5 секунди да правя вакуум с палене. При обиграни госпожи и такива дето траят за хубост, може да се ползват, захапваш и триеш 10 минути без да има ни вопъл, ни стон.
Когато правя на себе си, ми е по-удобно силиконовите, иначе в едната ръка вендуза, в другата - факла 😄
Мнението беше редактирано от Блажка на 24.01.19 14:45.
Пропадна ми излизането затова добавям още 2км разходка в парка, 30 Мин самомасаж вир вода станах ама после на плажа ще съм Грацияна Барабоса ( ама друг път), добавям и последно хранене:
Салата с много зеленолистни, магданоз
Булгур с масло, задушено брюкселско зеле с червен пипер и магданоз
Чаша вино
Мнението беше редактирано от Блажка на 24.01.19 20:05.
Тренировка днес:
3км тичане в Южния ( трябва да си купя от онези рънарските дъждобрани в декатлон)
Как се променят нещата - преди се чудех кой луд ще тича в дъжда 😄 ...и в снега
Успах се, затова вечерта добавям тренировка също:
4 кръга 30 секунди почивка
Гребане с дъмебел - 10 на ръка
Флоор преса - 20
Пуш преса - 10
Бицепсово - 10
Кофички за трицепс -10/12
3 кръга
Къси коремни - 30
Повдигане на краката - 15
Планк - 30 секунди
Храна:
Кафе - 3 броя
Протеинов шейк + 1 банан
Зелена салата + риба тон, един черпак булгур, задушено брюкселско зеле
Сьомга котлет ( 200гр), задушени броколи
2 чаши вино
Една добра и една лоша новина.
Първата е добрата - реших да преглътна и да се кача на кантара 10 дни, след като се бях измерила 71,200 и О, чудо! - въпреки, както вече стана ясно безсмисленото ми бягане тип ” бързо ходене” и никаквите ми тренировки, явно увеличението на общата физическа активност си е казала думата и днес бях 69,100. Откъдето и да го погледнеш се очаква до май месец да съм 65, даже съм обнадеждена и за повече. А дано. Да не забравя да добавя, че не съм спряла да пия бира, което всъщност е и основната ми цел, защото съм имала период без бира около 3 месеца и това бяха най-нещастните 3 месеца в живота ми.
Разбира се - не прекалявам, започнах да залагам на качеството за сметка на количеството.
И лошата - вчера превъртях The Witcher Wild Hunt.. а днес е петък - това ме скапа, психически, не знам дали ще намеря подобна игра скоро, но съм готова да платя веднага!!!
Мнението беше редактирано от Блажка на 25.01.19 11:07.
25.01.19
11:10
До кой край на играта стигна? 🙂