22.02.14
00:57
особено срещата му с Томпсън :)
Трябваше да ги изберат на приблизително едно тегло. Така с 30 кила разлика...
http://beastmotivation.com/addiction-to-powerlifting-powerlifting-motivation/
Поздрав за феновете на “тежкото” (muscle) !
казано от CarnalK на 22.02.14, 10:55:
Според мен идеята е че всички клякат със собствено тегло на гърба.
22.02.14
15:28
https://www.youtube.com/watch?v=UwJLAPwpXD4
този как ги тролва само :)
казано от Димо на 22.02.14, 14:36:
казано от CarnalK на 22.02.14, 10:55:
Според мен идеята е че всички клякат със собствено тегло на гърба.
Еднаква относителна тежест не е ени и също като еднаква абсолютна.
казано от CarnalK на 22.02.14, 17:06:
Еднаква относителна тежест не е ени и също като еднаква абсолютна.
Съгласен съм, че щеше да е по-интересно да са с едно и също тегло.Но резултата така или иначе щеше да е същия.Колко повторения за 5 мин мислиш, че ще направя, някой който тренира вдигане на тежести категория 105+ където обръщането му е минимум 190кг в сравнения с професионални билдъри и силачи.
Мнението беше редактирано от Борето на 22.02.14 17:23.
22.02.14
18:02
казано от CarnalK на 20.02.14, 23:28:
Лъчо. Иди до най-близката зала по ударни БИ (сериозни такива, а не лайт контакт) и накарай някой да ти демонстрира лоу кик в твоето бедро.
Като долазиш обратни пиши как мускула пази при бой.
Да свеждаш боя до сила и техника е глупаво. Има много други фактори, било то на улицата, или на телевизора.
Има и доста първенства с отворена категория. Примерно ADCC имат отворена категория за първите трима във всяка категория. От там излизаш абсолютен шампион.
А за силен и тежък. Виждал съм на живо 2-3 младежа на по 60 кила, дето и да им легнеш отгоре до 30 секунди, ще са върху теб и я зъби ще липсват, я нещо счупено ще има.
Категориите с и като степените (коланите в БИ) - условно деление въведено с някаква умисъл.
Обаче и с черен колан по бодибилдинг не е добра идея да се буташ при боксьорите ;)
Съвсем се отплеснахте в тази дискусия.
Знам какво е да ти ударят ритник в бедрото, да ти бъркат в очите, да те ритат в тила, докато пиеш бира и тем подобни. Не съм твърдял, че мускулите пазят от всичко, никоя броня не е съвършена, а и може да се използва срещу носещия я - един боздуган по консервената кутия на рицаря и е безпомощен /ако търсим паралели в средновековието/ Не свеждам боя само до тези неща, просто казах, че и те са някъде там в списъка /да можеш да носиш на болка е на челно място в моя/. Спорът стана, защото изобщо ги изхвърлиха оттам. Никога не съм твърдял, че са първостепенни, но все пак има причина човек да вдига тежко и да качва мускули, освен заради момичетата. Най - малкото ще може да бяга бързо или ще изглежда заплашителнo :)
Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 22.02.14 18:03.
22.02.14
21:03
Лъчезаре, понякога се правиш изключително успешно на глупав...
22.02.14
21:18
Нормално е някой, който не е помирисвал зала за БИ/БС и не е бил смилан от бой там поне 1000 пъти да мисли, че мускулната маса и силата са фактор.
22.02.14
21:33
казано от James Hinks на 22.02.14, 21:18:
Нормално е някой, който не е помирисвал зала за БИ/БС и не е бил смилан от бой там поне 1000 пъти да мисли, че мускулната маса и силата са фактор.
Тогава защо ги тормозиш твоите хора с тея силови тренировки? :)
22.02.14
21:36
Защото са дошли за това. Освен това почти всички са кикбоксьори и ММА-ци, тръсят качества, наблягам на думата качества :)
Защото преди като тренирахме само техника и кондиция ги тормозех повече ;)
22.02.14
22:25
казано от Херцог Трън на 22.02.14, 21:03:
Личните квалификации не са признак на интелект
22.02.14
22:26
Помирисвал съм зала, макар и не колкото вас, да не съм бил смилан 1000 пъти, но пък съм оцелявал в няколко улични битки, в които са ме замесвали. Наблягам на “оцелявал”. И да, силата не е абсолютно никакъв фактор, човекът е някакво извънземно, за което физичните закони, важащи за всички други живи същества не важат.
П.С. Имам чувството, че говорим с различни дефиниции за “сила”. Да не имаш предвид, че силата, развита от вдигане на тежести не се предава автоматично като сила на удара? Май не чета внимателно.
П.С.П.С. След като силата не е никакъв фактор, нито масата, тогава кой предпочитате да ви удари - Майк Тайсън или двегодишно дете?
Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 22.02.14 22:35.
22.02.14
22:40
казано от Lachezar Tomov на 22.02.14, 22:25:
казано от Херцог Трън на 22.02.14, 21:03:
Личните квалификации не са признак на интелект
Абсурдните ти разсъждения също не са признак на интелект, а на дървена философия.
Как го нападнахте Лъчо...
Силата и масата не са фактор-еми не са ,ако разчиташ само на тях.Ако не тренираш БИ/БС ,а опонента ти тренира-тогава съм съгласен.Ама вие изкарахте,че всеки селски келеш на улицата е някакъв шампион по кикбокс ,е** му майката.Ми когато и двамата противници са невежи откъм бойни умения -единия е 100 кг мускулна маса със 300кг тяга,а другия е 70кг мек програмист,който не е стъпвал в зала шансовете са 50:50 ,а? Еми айде,кой е букмейкъра,давайте да залагаме.
22.02.14
22:59
казано от Lachezar Tomov на 22.02.14, 22:26:
Помирисвал съм зала, макар и не колкото вас, да не съм бил смилан 1000 пъти, но пък съм оцелявал в няколко улични битки, в които са ме замесвали. Наблягам на “оцелявал”. И да, силата не е абсолютно никакъв фактор, човекът е някакво извънземно, за което физичните закони, важащи за всички други живи същества не важат.
П.С. Имам чувството, че говорим с различни дефиниции за “сила”. Да не имаш предвид, че силата, развита от вдигане на тежести не се предава автоматично като сила на удара? Май не чета внимателно.
П.С.П.С. След като силата не е никакъв фактор, нито масата, тогава кой предпочитате да ви удари - Майк Тайсън или двегодишно дете?
ми ела, имам един 56 кг 16 годишен, да направиш един спаринг с него. нито знае какво е тяга, нито клек, нито лег, нито раменна преса...Залагам 100:1, че ще те приспи до 20 секунди.
Твоите улични битки са ясни, не се фантзирай повече от необходимото ;)
Да, точно това имам предвид - силата развита с тежести не се предава автоматично в удара. Тя и целенасочени тренировки трудно става тая работа ;) Много, много трудно...
Предпочитам да ме удари Клоков, отколкото тпзи 16 годишния, за когото имаш оферта :)
22.02.14
23:06
казано от Гената на 22.02.14, 22:51:
Ми когато и двамата противници са невежи откъм бойни умения -единия е 100 кг мускулна маса със 300кг тяга,а другия е 70кг мек програмист,който не е стъпвал в зала шансовете са 50:50 ,а? Еми айде,кой е букмейкъра,давайте да залагаме.
Ми да залагаме...ако програмиста е с бърза реакция по рождение и държи на болка и най-вече контролира адреналиновия прилив ?
Казвам - елате, новобранци има, коравички на бой, меки на щанги. Ако сте толкова сигурни - да залагаме :)
Тези неща нямат общо, който не вярва мога да му го докажа опитно.
22.02.14
23:34
пък аз винаги съм мислил, че културягите се бият ей така
Имам снимка в моя дневник с едно момче, на 18 г. стана трети на “Странджата” миналата година. Не може да клекне с 50 кг. , не знае какво е обръщане и изхвърляне. Друг е въпроса, че ако е знаел и са му били вкарани адекватно в подготовката е можело и да е първи ;)
Бат Сашо, малко и контра да съм ти.
.
Тренират си момчетата, че и им личи. И тея в момента са в средата на таблицата някъде.
Ей, нямам идея до къде сте я допутали с тази тема, мислих изобщо да не пиша, защото беше станал някъф мармалад, но заглавието си седи още...
От 16 годишен едно 10 години се мъкнах по бб зали, четох списания, книги и тонове статии в нета, щото исках да стана като нацепените батки :D
Накрая взех, че си прецаках врата поради натегнат трапец и лекарите ест. ми казаха не дигай повече от 5кг и само плуване (откровена глупост). Как да е отидох на плуване и първото нещо, което ми каза учителката беше - Ти щанги ли си дигал? Ами фитнесче и викам а у - Аааа за това си такова дърво :D След това реших да ходя на бокс/кик бокс абсолютно същата реплика. Вече за мене си бях сигурен, че фитнеса те прави дърво... Под фитнес разбирайте трениране по класически сплит и програма няма нужда да ги уточнявам, но ефекта е един и същ.
След като си прецаках врата (имах събиране на прешлени и вероятно и протрузия) едно 5г. плувах, бягах и висях по лостовете, (бокса беше за няколко месеца) нямах други спортни интереси. Един ден видях една нацепена батка на стадиона как размяташе едно голямо гюле, бягаше и течеше вода от него, видя ми се толкова корав, а аз висях като прани гащи на лоста за някви 10-ки... Това беше Чичака, та не се чудете защо му казвам кумира :) Тогава нещо ми присветна и си казах, бре деба не е това истина, тря си тежко, ама и на зор явно така се става човек :D
Та от тогава ще станат почти 2г. от когато тренирам, както искате го наречете кросфит, функционално или кондиционно.
И идеята за която написах този дълъг малоумен пост е, че каквото и ново спортно начинание да почна сега ми идва много по-отръки и лесно, от колкото преди. Вярно за сега са само преходи, колоездене и катерене, но постоянно се увличам по нови и нови спортни активности и знам, че кондиционните тренировки на бат Сашо няма да ги спра, защото те ми дават това, от което имам нужда и знам, че винаги мога да ги наглася така, че да са ми само в помощ на това, което наистина ме вълнува в момента с една дума - гъвкави и функционални.
Та като тегля чертата имам 10г. бб с/у 2г. кондиционни и за мен отговора е повече от ясен. И да казвам, че бб вече не ми е никаква тръпка и нямам никаква нужда от него.
С този си пост не си налагам мнението и не казвам, че съм “срещу Бодибилдинга” просто си казах моите изводи и доводи спрямо мен си за моите цели и страсти.
Ай сос здраве (beer)
23.02.14
14:01
казано от Kirilov на 23.02.14, 01:47:
Бат Сашо, малко и контра да съм ти.
[youtube]http://www.youtube.com/....Тренират си момчетата, че и им личи. И тея в момента са в средата на таблицата някъде.
Помислих че ще прави кофички/набирания със тия 100 кг като видях колана и изгледах целия клип заради това :Д като се сетя Алексей Воевода къв е изрод и викам че и тия ще ме изненадат.
казано от BGcmex на 23.02.14, 09:05:
92kg. :)
This ain’t no goddamn swings!
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 23.02.14 14:18.
23.02.14
16:22
казано от gotcha на 23.02.14, 09:11:
Накрая взех, че си прецаках врата поради натегнат трапец и лекарите ест. ми казаха не дигай повече от 5кг и само плуване (откровена глупост). Как да е отидох на плуване и първото нещо, което ми каза учителката беше - Ти щанги ли си дигал? Ами фитнесче и викам а у - Аааа за това си такова дърво :D След това реших да ходя на бокс/кик бокс абсолютно същата реплика. Вече за мене си бях сигурен, че фитнеса те прави дърво...
щото методологията на трениране е различна. Бодибилдърите, трибойци и компания втърдяват мускула, който не може да издържи на огъванията и усукванията в би. Общо взето голите размери нямат значение
https://www.youtube.com/watch?v=nN2oyfWvidk
Фьодорчо колко е мазен на това видео, направо дебел за разбиранията на културистите :D
23.02.14
16:42
Той си е дебел,ама не му е работата да е културист,нали така ;)
Чакай да се върнем на темата. :)
Откакто се появи това чудо кросфит, ми е адски странно откъде се породи цялата тая омраза към почти всеки друг спорт и в частност към бодибилдинга, при положение, че много повече неща ги свързват, отколкото ги разделят.
Ето откъде било:
http://joshsgarage.typepad.com/Crossfit_White_Papers_—_Timeline.html
Грег Гласман, “бащата” на кросфита, в целия му блясък. Маркетинг и гръмки фрази.
Линк, който Лъчо изрови и пусна в Лафче, но там ще потъне незабелязан.
Прочете текста, много е интересен! Няма да ви предлагам изводи - аз за себе си отдавна съм ги направил, тази история само ги потвърждава.
За финал ще кажа - спортувайте и не гледайте с презрение на “другарчетата”, които се занимават с друг тип физическа активност. Най-малкото защото негативните чувства ви вредят на възстановяването и концентрацията, а за кросфита те са от съществено значение. :)
Боби, явно скучаеш. :D :D :D Това си е като темите за или против вегетарианството. Най-добре човек да стои настрана и да гледа сеир. :D
Тези линкове много бе, бах го...:)
Ама аз не виждам нещо “чудно”.
Наистина си има яка пропаганда, ама това е бизнес бе човек, политика...както искаш го разбирай. Там трябва да си агресивен, бърз и целенасочен, за да правиш пари. Плюс това, да говориш много, ама много!
А татко Грег го прави, ефекта е зашеметяващ, няма какво да се спори. Машината стана огромна.
Надменно се изказва на места, но според мен това си е част от цялото театро. А като оставиш тези статии и зачетеш къде участва по чия покана и т.н., ще разбереш, че 90% от “фитнес” индустрията зад Океана, му ближат оная работа. Към момента...
Бодибилдинга не е това, което го е качило на пиедестала, който е заемал доста време...Ще видим КФ докъде ще стигне.
24.02.14
14:15
А 90 %, направо 99%. Цялата индустрия за 33 милиарда му ближе задника на гуруто.
казано от slavko на 24.02.14, 14:25:
Аз не се бъзикам.
Просто той сега е актуален, МЕГА актуален!
Факт е. И засега скандалите по-скоро му наливат вода в мелницата, отколкото да му вредят. Но и това няма да е вечно. Всяко чудо за три дни. :) Ще изникне следващото уникално нещо.
Аз например си мисля да популяризирам Балкански супертрибой - две игри гюлбара, 100 метра бягане с баланс на дамаджана на темето и за финал чупене на тухлена стена с глава. Само трябва да му измислим подходящо име - сигурен съм, че Адидас веднага ще клъвнат - не могат да останат по-назад. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 24.02.14 14:42.
За чупенето имам двама шампиона от Враца.
2000-та, в общежитията единия почти успя да влезе в съседната стая с глава. Имаха три опита. Другия припадна на втория и го откараха с линейка:)
Ето, идеално...ама тях ще ги пишем ветерани. Могат и да обучават L1 и L2 курсисти:)
24.02.14
14:59
На мен,този суинг с 92кг. ми прилича повече на тяга.....
Наистина,Слави е прав - културизма не е това,което е бил преди 50 год.. Тогава са били и културисти,и щангисти,и гимнастици,ако щете и улични шоумени.Тренирали са за здраве и удоволствие(поне така мисля аз) :)
24.02.14
15:12
казано от Ivaylo Stefanov на 24.02.14, 14:59:
такива клипове е по-добре да не си снимат - излагат се и изпълняващаите и тия, които уж ги карат да го правят...
казано от James Hinks на 24.02.14, 15:12:
казано от Ivaylo Stefanov на 24.02.14, 14:59:
такива клипове е по-добре да не си снимат - излагат се и изпълняващаите и тия, които уж ги карат да го правят...
Какъв суинг, той дори не стига хоризонтала :D, това става като за помощно упражнение за изхвърляне в щангите, макар че и в тоя случай е хубаво да издърпва повече назад, ама кръста няма да издържи, ФЪК! тея хора не са нормални (giggle)
24.02.14
17:17
казано от James Hinks на 22.02.14, 23:06:
казано от Гената на 22.02.14, 22:51:
Ми когато и двамата противници са невежи откъм бойни умения -единия е 100 кг мускулна маса със 300кг тяга,а другия е 70кг мек програмист,който не е стъпвал в зала шансовете са 50:50 ,а? Еми айде,кой е букмейкъра,давайте да залагаме.
Ми да залагаме...ако програмиста е с бърза реакция по рождение и държи на болка и най-вече контролира адреналиновия прилив ?
Принципно подкрепям тезата, че човек, който е тренирал боен спорт/бойно изкуство има много по-добри шансове в реален бой, отколкото такъв, който да кажем е по-тежък и вдига повече във фитнеса. Ето един доста нагледен пример, че масата понякога дори пречи:
http://www.youtube.com/watch?v=OWxlZ52O0rI
В същото време това, което си написал си е чиста фантасмагория и граничи с абсурдното - в дадената хипотетична ситуация характеристиката, която Гената е дал на програмиста автоматично изключва твоите предположения - програмистът е нетрениран, което означава, че няма навици за бърза реакция и самоконтрол в конфликтна ситуация (все неща, които се учат от БИ и БС). Дори да приемем, че той успее да се овладее и дори почне да нанася удари, пак стигаме до факта, че той е нетрениран - съответно не знае как да използва тежестта на тялото си, не е техничен. В този случай, противникът му лесно ще надделее, защото е по-силен и по-тежък и може да го прикове към земята, пък онзи колкото и да държи на болка, това няма как да му помогне. Единствената печеливша стратегия за програмиста в случая е да избяга.
24.02.14
18:30
казано от Иван Илиев на 24.02.14, 17:17:
Единствената печеливша стратегия за програмиста в случая е да избяга.
Ако става въпрос за борба с правила - да, описаният програмист няма шанс, но човешкото тяло е крехко и има прекалено много слабости. Току виж го нацелил без да иска в лошо място. :)
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече