Бодибилдинг срещу ?

Прескочи до:

Марто, почваш да звучиш като фанатик, честно.

12.02.14
17:07

казано от James Hinks на 12.02.14, 16:50:

М30% “Свежи единички”(силов елемент), 20% краткотрайни интервални натоварвания, 30% дихателна техника(примерно която и да хванете вътрешна Ци Гун схема) и 20% разтягане и релаксация(примерно йога). И това всичко не наведнъж, ами разделено и подредено спрямо предишната активност.

х2

12.02.14
17:07

казано от James Hinks на 12.02.14, 16:50:

Мога да допълня само с малко Solomon Kane, който между другото отново е много прав (bow) :

....
И поздрав с любимия ми “дядо”(почина в края на октомври 2012), на който Павел Добрев, Джак Круз, Чарлз Поликин и братята Уайдър и вода не могат да се наредят да му носят :

Ще дойдете на мойто, ци-гун +разтягане всеки ден и силово-кондиционни тренировки през 15-20 дни :D:D

Ти марш, мързел :D

12.02.14
17:11

казано от Херцог Трън на 12.02.14, 17:06:

По-скоро си противоречи.
По какъв начин това:

казано от Intolerante на 12.02.14, 17:03:

Не можем да слагаме всички под общо знаменател,за това винаги говоря за масата,естествено има и изключения...колко хора правят кардио след силовата си тренировка ?

се допълва с това:

казано от Intolerante на 12.02.14, 12:43:

дайте и да не сравняваме предимствата на бодибилдинга пред спортове като кросфит,лека атлетика,борба и т.н. Просто е смешно и то много :)

Хем няма да слагаме знаменатели, хем пръскаме квалификации с лека ръка...

Мнението беше редактирано от Петър на 12.02.14 17:11.

12.02.14
17:27

казано от James Hinks на 12.02.14, 16:56:

казано от Intolerante на 12.02.14, 16:41:

Кое развива по-добре сърдечно-съдовата издръжливост? - Многоставни базови упражнения,които се изпълняват едно след друго за време,често с дълга продължителност,което налага поддържането на висок пулс за продължителен период от време

Горе долу да, въпреки, че има по-добри варианти ;)

казано от Intolerante на 12.02.14, 16:41:

Кое развива по-добре силовата издръжливост? - Многоставни базови упражнения,изпълнявани във високи бройки ( 30,21,15)

Категорично не.

Сашо,не съм твърдял,че така се развива силова издръжливост,а съм дал сравнение с бодибилдинг методиката.Виж цялото мнение,все пак темата се казва “бодибилдинг срещу ?”
За сърдечно-съдовата същото- в сравнение с бодибилдинга съм прав,съгласен ли си ?

Вижте,аз не съм очаквал никой от вас да напише - “да,моя начин да трениране е много по-лесен - така и така,тренирам така само защото искам външен вид,а ме мързи за друго - така и така”,нито това ми е била целта де.Търсите за какво да се хванете за да отречате очевидното и то с все по-жалки опити.
Аз ви говоря с факти от личен опит и давам доводи,а вие ми се хващате за 1 дума от 50 реда мнения и даже не може да се обосновете.Точно това и очаквах де ;)

12.02.14
17:33

Аз мога да се обоснова много добре, но знам, че е загуба на време, затова предпочитам само да подхвърлям тук-там някое изречение и да гледам сеира :D

12.02.14
17:37

казано от Intolerante на 12.02.14, 17:27:

Вижте,аз не съм очаквал никой от вас да напише - “да,моя начин да трениране е много по-лесен - така и така,тренирам така само защото искам външен вид,а ме мързи за друго - така и така”,нито това ми е била целта де.Търсите за какво да се хванете за да отречате очевидното и то с все по-жалки опити.
Аз ви говоря с факти от личен опит и давам доводи,а вие ми се хващате за 1 дума от 50 реда мнения и даже не може да се обосновете.Точно това и очаквах де ;)

Не, Марто, става дума за цели и моята например никога не е била да тренирам като теб. От там идва и целият спор, защото и ти, и Алекс не признавате, че някой може да има по-различни спортни цели от вашите или да следва по-различни начини за постигане на вашите цели. Спорът е за абсолютизма във вашите изказвания.

12.02.14
17:48

казано от Петър на 12.02.14, 17:11:

казано от Херцог Трън на 12.02.14, 17:06:

По-скоро си противоречи.
По какъв начин това:

казано от Intolerante на 12.02.14, 17:03:

Не можем да слагаме всички под общо знаменател,за това винаги говоря за масата,естествено има и изключения...колко хора правят кардио след силовата си тренировка ?

се допълва с това:

казано от Intolerante на 12.02.14, 12:43:

дайте и да не сравняваме предимствата на бодибилдинга пред спортове като кросфит,лека атлетика,борба и т.н. Просто е смешно и то много :)

Хем няма да слагаме знаменатели, хем пръскаме квалификации с лека ръка...

Какви квалификации съм давал ? Боби нагоре беше казал,че мразя спортовете,които не ми допадат...изобщо не е вярно.Много спортове не ми допадат и не бих ги тренирал,но това не значи че ги мразя.Винаги се съобразявам с бодибилдъри и трибойци в моята зала.Там обаче тренират също и гребци и лекоатлети - е трябва да си малоумен за да не видиш как тренират едните и как другите...Славко ви каза оня ден тренировка на гребци от националана - повечето тук не могат и да я започнат ;) Естествено,бодибилдър или трибоец никога не би си го признал,все ще намира някакви жалки доводи,чрез които изглежда смешен в очите на другите...
Вие тука обаче пак си знаете вашето - измествай темата постоянно.Ето бе,казах ви моите доводи с които кросфита конкретно е по-добър от бодибилдинга.Някой ще ми каже ли неговите доводи,поне от един искам да ги чуя ?

12.02.14
17:55

Гребците от национална станаха кросфитъри ли, каквото и да значи кросфитър?

12.02.14
17:57

казано от WhiteWalker на 12.02.14, 17:55:

Гребците от национална станаха кросфитъри ли, каквото и да значи кросфитър?

Къде си видял нещо подобно да съм написал ? Дадох само пример с тях (headbang)(headbang)

12.02.14
17:59

казано от Intolerante на 12.02.14, 16:46:

...
Най-лесното за какво ? За да се чувстваш добре,за външен вид и самочувствие - ок,за това не споря(въпреки че за първото има доста по-добри варианти,но това е индивидуално).Но ние не говорихме за това,а за качествата,които развива бодибилдинга и кросфита ? Естествено,че някой който е целодневно подложен на стрес и е затлъстял,с високо кръвно,висок холестерол,мускулно атрофирал и т.н ще започне от най-лесното,никъде не съм казал,че трябва да почне да прави фран и грейс.
Това,което си цитирал е в контекста на качествата,които изграждат тези спортове и бодибилдинга при средно ниво атлети,а не при хора,като горния пример.Мисля,че е ясно.

Най-лесното за реализация. Това имах пред вид. Все пак 99% от хората искат само да се отърват от сланините и да се чувстват добре в кожата си. Тия дето почват да искат 200 лег или добри времена на кросфит комплекси са много малко на общия фон. А за качествата ...  колко реалистично да е търсиш подобрение на качествата в много аспекти след определена възраст, би било друг спор. Нали знаеш, че най-травматичния спорт според статистиката е съботно-неделния футбол и баскет? Не защото са зверски опасни спортове, а защото като се разтичатедни обездвижени чичаци, почва една каскада от ефекти.

Аз не се опитвам и да изтъкна състезателните бодибилдъри като атлети. Няма база за сравнение.

Но тук го има и психологическия фактор - не как човек възприема отделни спортове, а как възприема себе си. Но няма смисъл да усложняваме нещата. Не знам някой някога да е бил убеден в това колко греши чрез спор във форум.

п.с. Като бяхме деца така спорехме кои са по-яки - червените или черните нинджи.

Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 12.02.14 18:02.

12.02.14
18:00

казано от Intolerante на 12.02.14, 17:48:

трябва да си малоумен за да не видиш как тренират едните и как другите...Славко ви каза оня ден тренировка на гребци от националана - повечето тук не могат и да я започнат ;) Естествено,бодибилдър или трибоец никога не би си го признал,все ще намира някакви жалки доводи,чрез които изглежда смешен в очите на другите...
Вие тука обаче пак си знаете вашето - измествай темата постоянно.Ето бе,казах ви моите доводи с които кросфита конкретно е по-добър от бодибилдинга.Някой ще ми каже ли неговите доводи,поне от един искам да ги чуя ?

Малки китайски гимнастички могат да се вържат на фльонга и да се поберат с ръчен багаж. Ти можеш ли?
ето ти довод, защо гимнастиката е по-добра от кросфита!

12.02.14
18:09

казано от CarnalK на 12.02.14, 18:00:

казано от Intolerante на 12.02.14, 17:48:

трябва да си малоумен за да не видиш как тренират едните и как другите...Славко ви каза оня ден тренировка на гребци от националана - повечето тук не могат и да я започнат ;) Естествено,бодибилдър или трибоец никога не би си го признал,все ще намира някакви жалки доводи,чрез които изглежда смешен в очите на другите...

Малки китайски гимнастички могат да се вържат на фльонга и да се поберат с ръчен багаж. Ти можеш ли?
ето ти довод, защо гимнастиката е по-добра от кросфита!

Каква гимнастика бе,човек ?! Тука говориме за бодибилдинга и кросфита,вие гимнастика пишете (headbang)(headbang)
Дискусията произлезе от това какви са предимиствата на бодибилдинга в сравнение със спортове като гребане,кросфит,лека атлетика,борба,силов многобой ако щете и т.н.
Естествено,както се вижда след над 50 мнения,никой не може да даде такива факти,а се правите на интересни с някакви опити за оранжеви постове.Петко можел да пише много и да ме обори,обаче нямало да го направи,той и оня имали различни цели от моите и не ги интересува как тренирам аз...какви неща пишете вие и за какво говориме ?! Дайте предимствата на бодибилдинга,иначе и аз мога да напиша много неща от други спортове,които кросфитърите няма да направят,но и също толкова x2 ,които други няма да могат ;)

12.02.14
18:10

казано от aleks на 11.02.14, 15:52:

Щанги, трибой, хайде и кросфита съм склонен да го приема за спорт. Различните спортове развиват разнообразни качества. Ако имаш правилно изграден хранителен режим визията идва като бонус, не е цел. Бодибилдингът силов или не знам там какъв за мен нито е спорт, нито здраве и не носи никакви ползи, каквито и средни положения да има, слабо ме вълнуват.

И каква е ползата от трибоя и шангите ?

12.02.14
18:17

казано от Intolerante на 12.02.14, 18:09:

Каква гимнастика бе,човек ?! Тука говориме за бодибилдинга и кросфита,вие гимнастика пишете (headbang)(headbang)
Дискусията произлезе от това какви са предимиствата на бодибилдинга в сравнение със спортове като гребане,кросфит,лека атлетика,борба,силов многобой ако щете и т.н.
Естествено,както се вижда след над 50 мнения,никой не може да даде такива факти,а се правите на интересни с някакви опити за оранжеви постове.Петко можел да пише много и да ме обори,обаче нямало да го направи,той и оня имали различни цели от моите и не ги интересува как тренирам аз...какви неща пишете вие и за какво говориме ?! Дайте предимствата на бодибилдинга,иначе и аз мога да напиша много неща от други спортове,които кросфитърите няма да направят,но и също толкова x2 ,които други няма да могат ;)

Гимнастика бе!
Различни са целите на спортовете. затова се тренира различно. затова катерачите са с крака като конци, пък скоростно колеездене имат баджаци по метър.

Предимството е всеки да си гледа паничката.

12.02.14
18:26

Карнал,така е,съгласен съм.Както и съм съгласен с горното мнение на Соломон.Но никъде не съм писал нищо,което да опровергава или да изказва несъгласие по какъвто и да е начин с вашите мнения.Eстествено,че всеки спорт и всеки спортист си гони нещата,които биха му помогнали в неговия спорт,напълно съм съгласен с това.Катерачите са с крака като конци дето викаш,нагоре пък са яки,колоездачите на писта пък са пълната противоположност - така е,никъде не съм казвал тия хора да тренират кросфит. :D
Пиша го за 10ти път сигурно,но последен - темата е за предимствата на бодибилдинга пред вече 100-кратно изброените спортове.И не предимства като - “той е на 50 и е с наднормено тегло и иска да се стегне,за него фитнеса ще е по-добър вариант от кросфита”.Това е така,но тук не говорим за това и всички много добре го знаете.Говорим за средностатистически трениращи ,като нас самите.
Eто конкретен пример - от утре спирам да тренирам кросфит и почвам бодибилдинг.Какви качества ще получа и какви ще загубя ?

12.02.14
18:35

най-важното качество е кефа. ако не те кефи това, което правиш - заеби!
какви качества получаваш от секса?
КЕФ

е затова всеки тренира каквото му е КЕФ!

12.02.14
18:38

Нека задам един въпрос,кой както иска да си отговаря ,аз не държа да чета отговори.Просто тема за размисъл:Ако един човек прави клек,тяга и лежанка ,но целта му е визия,то той какво практикува -трибой или бодибилдинг?!

На мен ми се струва,че в цялата дискусия се сравняват неща ,които не могат да бъдат сравнявани.Много тестостерон,много чудо.

Мнението беше редактирано от Гената на 12.02.14 18:38.

12.02.14
18:38

казано от CarnalK на 12.02.14, 18:35:

КЕФ

Не си го удебелил достатъчно, според мен. Дано си остане като завършек на един безплоден и безсмислен спор.
Wishful thinking?

12.02.14
18:39

Аз го разбирам много простичко. За повечето хора тренировките са допълнение към живота им, а не целта на живота им. И същите искат просто да изглеждат “нацепени”. Това е предимството и затова е и много по-популярно от кросфита.

12.02.14
18:49

казано от PhoenixH на 12.02.14, 18:39:

Аз го разбирам много простичко. За повечето хора тренировките са допълнение към живота им, а не целта на живота им. И същите искат просто да изглеждат “нацепени”. Това е предимството и затова е и много по-популярно от кросфита.

Естествено.Eстествено,че и ще тренираш за кеф ако не си професионалист.Пишете неща,които се подразбират.Hornhollow,спора изобщо не е безсмислен,говорим за качествата,които се развиват от тези спортове,какво безсмислено видя в това ? Единственото безсмислено е,че отсрещната страна няма никакви доводи ;)

Кросфита е черешката на тортата/мелбата/сладоледа :)

Бодибилдинга е кофа с ла*на :) Ще си ги ядем явно :)

Така ОК ли е, Марто? :)

12.02.14
18:54

хайде стига с тези качества.
Или си профи и тренираш за да си изкарваш с това хляба.
или си тренираш за кеф и не те брига, какви точно качества развиваш.
500 аргумента да ти изкарам, няма да те убедя да станеш билдър.

12.02.14
18:55

казано от Херцог Трън на 12.02.14, 18:52:

Кросфита е черешката на тортата/мелбата/сладоледа :)

Бодибилдинга е кофа с ла*на :) Ще си ги ядем явно :)

Така ОК ли е, Марто? :)

Не,дай някакви доводи за обратното - качествата,които се развиват от бодибилдинга,които са по-полезни от тези,развивани от кросфита.

12.02.14
18:56

казано от CarnalK на 12.02.14, 18:54:

хайде стига с тези качества.
Или си профи и тренираш за да си изкарваш с това хляба.
или си тренираш за кеф и не те брига, какви точно качества развиваш.
500 аргумента да ти изкарам, няма да те убедя да станеш билдър.

Ама то не е това целта - да ме убеждаваш да ставам билдър.
Нали темата беше точно за това - какво стига ?!?! Затваряйте я тогава и все едно я е нямало - ок.

12.02.14
18:56

казано от Intolerante на 12.02.14, 18:49:

Hornhollow,спора изобщо не е безсмислен,говорим за качествата,които се развиват от тези спортове,какво безсмислено видя в това ? Единственото безсмислено е,че отсрещната страна няма никакви доводи ;)

Приятелю, за мен спора е безсмислен, защото нито ти (като привърженик на едното), нито някой от ‘опозицията’ сте в състояние категорично да заявите ‘Качествата, развивани от xyz са по-добри и/или по-ценни от качествата развивани от abc.’
Плюс това, три милярда човечета на тази планета - АКО приемем, че всички тренират нещо (за да прикрия собствената си простота, че не мога да дам по-адекватна цифра на броя трениращи) - то ето ти го, имаш три милярда различни мнения по въпроса.
Е и какво правим в случая?

Както написах в първия ми пост в темата - радвам се, че ти си намерил нещото, което теб те кефи и развива качествата, които ти искаш да развиваш. Но аз може да не съм съгласен, нали? :) И няма нужда да влизаме в конфликт един с друг.
Около мен хората тренират по най-разнообразни начини. Учим се един от друг, взаимстваме. И си пием бирата заедно после.
Нали се сещаш “файдата” от това да се изпокарам с тях, защото съм решил, че моя начин е по-добър?

Наречете ме пацифист, ама айде н’ема нужда от такива спорове.
Без лоши чувства, междо другото.

Мнението беше редактирано от Hornhollow на 12.02.14 18:59.

12.02.14
18:57

Еми точно де. Визията е качеството, което се развива при бодибилдинга, а точно тя е качеството, което се цени най-много от обществото на нетрениращи, каквито пък са масата хора. С други думи, в живота е по-функционално да изглеждаш добре, отколкото да правиш x комплекс за n време.

12.02.14
19:00

казано от Intolerante на 12.02.14, 18:26:

,
Eто конкретен пример - от утре спирам да тренирам кросфит и почвам бодибилдинг.Какви качества ще получа и какви ще загубя ?

Зависи какви са ти целите. Това е най-краткият отговор на въпроса ти. И както ти казах по-горе, това е и причината за целия този спор. Вашето тесногръдие и отказът да приемете различното.
За мен например да развия качества, които ще ми спомогнат да направя Фран за еди-колко си минути не са цел, следователно не са и нещо ценно. Ако моята цел е да изглеждам по определен начин и подскачането с щанга няма да ми помогне за това, то определено кросфита няма да превъзхожда бодибилдинга.
Също така ако след тежък работен ден скоростното премятане на щанга над глава не ме разтоварва по същия начин, както вдигането на 150 на лежанката например, то и тук кросфитът ще загуби. Приеми просто, че хората са различни, имат различни цели и ценните качества за теб не са толкова ценни за другиго...

Или казано по друг начин хич не ми дреме колко съм издръжлив, колко ми е предния клек или за колко ще избягам 100 метра след като съм здрав, изглеждам както искам и мога да догоня автобуса на спирката без да си изплюя сърцето.

Мнението беше редактирано от Петър на 12.02.14 19:00.

Има билдери с по 300+ тяга и 200+ лег... И военна преса, колкото изтласкването на кросфитърите... Какво спорите като са различни спортове, с различни критерии за постижения...

12.02.14
19:01

казано от PhoenixH на 12.02.14, 18:57:

Еми точно де. Визията е качеството, което се развива при бодибилдинга, а точно тя е качеството, което се цени най-много от обществото на нетрениращи, каквито пък са масата хора. С други думи, в живота е по-функционално да изглеждаш добре, отколкото да правиш x комплекс за n време.

И как точно стигна до този извод, смея ли да попитам? Кой я цени визията най-много и в кой живот?
Аз ако не я ценя толкова ‘много’ в моя живот, какво, забранено ми е да правя билдърски упражнения ли?
И как точно разбра, че е по-функционално? На каква база го правиш това изказване?

Кога станахте такива доктори на науките, че да давате генерализации...

Мнението беше редактирано от Hornhollow на 12.02.14 19:02.

12.02.14
19:03

казано от Hornhollow на 12.02.14, 18:56:

казано от Intolerante на 12.02.14, 18:49:

Hornhollow,спора изобщо не е безсмислен,говорим за качествата,които се развиват от тези спортове,какво безсмислено видя в това ? Единственото безсмислено е,че отсрещната страна няма никакви доводи ;)

Приятелю, за мен спора е безсмислен, защото нито ти (като привърженик на едното), нито някой от ‘опозицията’ сте в състояние категорично да заявите ‘Качествата, развивани от xyz са по-добри и/или по-ценни от качествата развивани от abc.’
Плюс това, три милярда човечета на тази планета - АКО приемем, че всички тренират нещо (за да прикрия собствената си простота, че не мога да дам по-адекватна цифра на броя трениращи) - то ето ти го, имаш три милярда различни мнения по въпроса.
Е и какво правим в случая?

Както написах в първия ми пост в темата - радвам се, че ти си намерил нещото, което теб те кефи и развива качествата, които ти искаш да развиваш. Но аз може да не съм съгласен, нали? :) И няма нужда да влизаме в конфликт един с друг.
Около мен хората тренират по най-разнообразни начини. Учим се един от друг, взаимстваме. И си пием бирата заедно после.
Нали се сещаш “файдата” от това да се изпокарам с тях, защото съм решил, че моя начин е по-добър?

Аз мога много категорично да ги заявя тези неща,защото съм тренирал с години лека атлетика,тренирал съм с години баскетбол,тренирал съм с години фитнес и съм тренирал близо 2г вече кросфит.А друг от взелите участие в темата,който да е бил и от 2те страни на позицията,не виждам ;)
За човечетата на планетата си с няколко милиарда надолу в грешка- и това че има толкова различни мнения,не виждам какъв проблем е.
А аз не се карам с никой,нито имам някакви лоши чувства.С повечето срещу които споря, се познавам и съм се виждал повече от 1 път и навярно в бъдеще пак ще се видя с тях  - ние просто си дискутираме,не виждам нищо лошо.

Мнението беше редактирано от Intolerante на 12.02.14 19:03.

12.02.14
19:06

казано от Hornhollow на 12.02.14, 19:01:

казано от PhoenixH на 12.02.14, 18:57:

И как точно стигна до този извод, смея ли да попитам? Кой я цени визията най-много и в кой живот?
Аз ако не я ценя толкова ‘много’ в моя живот, какво, забранено ми е да правя билдърски упражнения ли?
И как точно разбра, че е по-функционално? На каква база го правиш това изказване?

Кога станахте такива доктори на науките, че да давате генерализации...

Написал съм го - обществото. И да, говорим за 700 от 1000 човека примерно, които биха предпочели да изглеждат добре, пред това да правят еди си кой комплекс ... Не говорим за теб, или за някой конкретен ... Пак четете между редовете ...

12.02.14
19:06

казано от Grey Knight на 12.02.14, 19:00:

Има билдери с по 300+ тяга и 200+ лег... И военна преса, колкото изтласкването на кросфитърите... Какво спорите като са различни спортове, с различни критерии за постижения...

Има и кросфитъри с по 300 тяга и 250 клек - кажи и веднага ти ги показвам ;)
А билдър с военна преса 170кг,колкото е изтласкването на най-добрите кросфитъри на игрите,много искам да ми го покажеш :)

12.02.14
19:10

казано от Intolerante на 12.02.14, 19:06:

А билдър с военна преса 170кг,колкото е изтласкването на най-добрите кросфитъри на игрите,много искам да ми го покажеш :)

А защо сравняваш военната преса с изтласкването? Само защото тежестта в крайна сметка се озовава над главата ли?

12.02.14

казано от Intolerante на 12.02.14, 19:03:

А аз не се карам с никой,нито имам някакви лоши чувства.С повечето срещу които споря, се познавам и съм се виждал повече от 1 път и навярно в бъдеще пак ще се видя с тях  - ние просто си дискутираме,не виждам нищо лошо.

Нещата са невероятно субективни. Това не разбирате ми се струва.
И от десет кладенеца вода да ми донесеш, че ако тренирам еди как си ще бъда по-по-най, едва ли ще го направя, това имам предвид.

Това че на теб ти харесват определени качества, не значи че на мен ми харесват тези качества. Също така не значи, че едните са по-добри от другите.
Твоето понятие за ‘здраве’ не е същото като моето. Никой от нас не тренира заради абсолютното Здраве. Повечето дори не тренират за здраве, но това е друга тема. Всеки с малко опит в тези работи си е намерил какво него го кефи и какво работи. Да, променяме тренировките и т.н., сменят се програми, опитват се нови неща.

Това, което не разбирам аз е - pardon my french - защо си мерите пишките, след като всичко е толкова дълбоко индивидуално, че няма на къде повече.

казано от PhoenixH на 12.02.14, 19:06:

Написал съм го - обществото. И да, говорим за 700 от 1000 човека примерно, които биха предпочели да изглеждат добре, пред това да правят еди си кой комплекс ... Не говорим за теб, или за някой конкретен ... Пак четете между редовете ...

Кое общество? Със сигурност не това, в което аз живея. Разбираш ли на къде бия? Не аз чета между редовете.

Мнението беше редактирано от Hornhollow на 12.02.14 19:11.

12.02.14

В залата, в която тренирам, този който я държи прави 3 или 4 повторения на 150кг раменна преса. Той е около 1.65 - 85-90кг на около 7-8 % подкожни и определено тренира билдърски.

12.02.14
19:12

казано от Маргарита Манева на 12.02.14, 19:10:

А защо сравняваш военната преса с изтласкването? Само защото тежестта в крайна сметка се озовава над главата ли?

Това предполагам е към Тедо,аз подобно сравнение не съм правил,само му отговарям.И като цяло за мен сравнението на тия силови показатели е глупаво,защото няма как да направим средностатистически анализ за силата на кросфитърите и бодибилдърите,а трябва да гледаме най-добрите...което не е никакъв фактор.

12.02.14
19:15

Intolerante, спри да си оправдаваш ника.

12.02.14
19:17

Аз като бивш колоездач, тренирал преди много време състезателно и всеотдайно мога да кажа какво ми остана от колоезденето. Потрошени колене, на които отдавна вече не обръщам внимание, но с които всеки ден ставането е едно шумно приключение. Сърдечни изменения, за които според кардиоложката трябва да благодаря също на колоезденето, белези на най-различни места по тялото от паданията по различни писти и шосета. Сега, на 45 ми се иска някои неща да не ги бях правил точно по този начин, но тогава приоритетите ми са били други.

Сега съм окей с тренировките в зала. Не знам какво тренирам, дали това е фитнес или бодибилдинг, или нещо трето, съответно не мога да кажа към коя група следва да се причисля, но за мен нещата са добре. Всеки си има своята истина, предполагам. Споровете наистина са безмислени. Аз поне не съм видял истина родена в спор. Все се раждат някакви уроди :)

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1