24.08.16
13:38
Да кажа за олиото ми за плаж (мнение 1530 от предишната страница на дневника) - много добре ми действа! Никаква слънчева алергия, а преполовявам втора седмица. Покафенявам, не съм изгоряла, с изключение на гърба, където не стигам да се намажа. Стоя предимно под чадър, но като изляза от водата си поседявам и на слънце малко. Мажа след всяко излизане от водата.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 24.08.16 13:39.
24.08.16
20:28
Сряда, 24.08
Малко по-късно ще правя временната тренировка Б.
Колело (ел.) - 17,95 км.
Храната: кафе с мляко, 40 гр. орехи (сурови), 220 гр. снежанка, 350 гр. сафрид, 300 гр. карагьоз
На крайбрежната едно момиче рязко сви и се затича към моя коридор, набих спирачки, но пак леко го подпрях. Един чичко тръгна да ми се кара и викам ще мълча, обаче като ми каза, че нищо не разбирам ми прикипя и си почешахме езиците. Накрая на изпроводяк ми лепна етикета “калпазанка!”. Последно ме нарекоха така в 10-и клас. И сега какво - остава ми колело само сутрин рано по крайбрежната алея в Балчик и после до Албена на плаж покрай колите. Определено Балчик не е моето място, много баири и скука. За капак на централния плаж се лее къдраво гръцко и сръбско. Абе що не си останах в Бургас... Айде една снимка от крайбрежната в Балчик...
Ще прегледам разни оферти в последния момент, като нищо бих се изнизала още утре.
Водата: 3 л.
Добавки: не
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 24.08.16 20:30.
25.08.16
09:45
Четвъртък, 25.08- без тренировка
Колело (ел.) - 12,21 км. (Варна)
Храната: две кафета с мляко, 40 гр. печено кашу, 250 гр. кисело мляко, 250 гр. сафрид, 300 гр. зеленчуци на грил (лук, патладжан, тиквичка, чушка, морков)
Втора седмица на малко ядки през деня и вечеря с риба.... и коремът изчезна. Бях се ошкембила в София, та чак бях свикнала на гледката и сега ми е направо неестествено. Взех да документирам събитието.
На обяд пътувам за Варна (sun)
Водата: 2,5 л.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 25.08.16 21:20.
26.08.16
09:35
Това, което се е случило на плажната ивица във Варна е престъпление. Застрояването е безобразно. Снимки няма да качвам, че ми е слаб нета и се изнервям допълнително.
26.08.16
09:58
Високи заведения, които скриват морето когато се минава по крайбрежната алея. На много места трябва да мина през заведение за да стъпя на плажа. Такова нещо нямаше в Бургас и за това съм така лошо изненадана. Всъщност май никъде другаде не съм виждала подобно строителство. Ти сигурно си му свикнал, но от страни на мен като гост ми направи недобро впечатление. Даже съм ядосана как е позволено.
Разбира се, има и добри места, но в момента още не може да ме пусне тоя яд.
п.с. измъчих две снимки
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 26.08.16 10:10.
Това на снимките са Морските бани. Изглеждат ти като ново строителство, защото тази година им направиха основен ремонт. Иначе са построени 1926 г. и са си там вече 90 години ;) Много от тези прозорци ги направиха допълнително при ремонтите, именно с идеята да се вижда повече от плажа и морето, преди беше плътна стена.
Сравненията с Бургас са неуместни, най-малкото защото релефът на брега (градското крайбрежие) е съвсем различен.
Мнението беше редактирано от Енев на 26.08.16 10:12.
26.08.16
10:25
За тази сграда ясно, за другите сигурно също има обяснение, ама не ми е по-добре, да ти кажа. Айде аз влизам във водата, хубав ден и без лоши чувства. Да кача и една идейна снимка от тук.
26.08.16
11:19
Топли, горещи витамини! - за варена царевица става въпрос :D
26.08.16
11:31
От Китен преди години:
-Еврибари на магари! -за снимка на магаре
-Едър, печен! - за семки
-Гимнастика за устата, аеробика за зъбите! - пак за семки
Айде при Жаба-Жабурана!- за снимка с игуана
26.08.16
11:31
Ядеш царевица - сереш царевица. : )
26.08.16
11:35
Аааахаха :D
26.08.16
17:39
Петък, 26.08- без тренировка
Колело (ел.) - 10,06 км.
Храната: капучино, 40 гр. орехи, 1 смокиня, 250 гр. кисело мляко, 150 гр. хек на плоча, 300 гр. запечен патладжан с моцарела и доматена салца, 200 гр. тарама хайвер с брускета
Водата: мъча 2 л.
По план трябваше да направя тежката за крака, но не ми се тренира. Втори ден хапвам в много добър рибен ресторант.
27.08.16
11:47
Предпоследен ден на море :) За разлика от другите пъти ще го изкарам изцяло на плажа. Времето е перфектно, обстановката отпускарска... Най-щастливи са децата, като ги гледам. Едно не спря да тича и накрая баща му го закопа до врата за да си почине малко. Други две правиха “пясъчни рицари”- топят се във водата и после се овъргалват в пясъка. Това било пясъчен рицар :D Трето майка му го намазва от глава до пети и после го уви в хавлии да не изгори. Гърчи се като червей и се измъкна, много ясно и после започна да приготвя кафе от пясък. Друго прихвана темата от амбулантна мургава търговка на царевица и от 20 минути насам вика с пълен глас “Млеч-на-вкус-на-ца-ре-ви-ца!” Абе, забавно е на плажа.
Храната като гледам ще е подобна на изминалите дни. Днес ми се тренира - преди вечеря ще си проверя рефлексите с тренировка А. Хубав уикенд!
27.08.16
13:55
Енев, Офицерския плаж, втора буна. Ела да ти покажа “баси балканчето” преди да си тръгна :)
Ех как ме хвана носталгия, Варна все го посещавах лятото, от този край са ми едни от най-хубавите спомени. Много хубаво е станало след ремонта на баните ...
27.08.16
14:50
Благодаря, Калояне, за искрените думи, само че хич не ми дреме.
27.08.16
16:13
Скри се слънцето на плажа, а с края на отпуската ми изчезва и воденето на настоящия дневник.
Скъпи съотечественици:)))
Желая ви здраве, щастие и високи спортни постижения. На мен ми дойде време да изпадна в нелегалност.
Всичко беше супер, научих много неща, но е време да се откъсна от тази виртуална среда.
Благодаря за вниманието и (wave) (F)
п.с.Ако админите преценят, че дневника би бил от полза за настоящи или бъдещи съфорумци могат да го оставят, ако ли не ще ровя по архива, ако ми дотрябва нещо.