16.02.14
02:28
Резултати за 2015г: ТУК
—————————————————————————————————————————————————————————————————
Резултати за 2014г: ТУК
—————————————————————————————————————————————————————————————————-
Здравейте,
Целта ми за 2014г е от 114кг да постигна тегло от 65кг по здравословен начин и да включа спорт в ежедневието ми.
Ще се радвам да чуя ваши мнения и да обсъдим евентуална промяна в избрания режим.
Това са стартовите ми данни от 01.02.2014г. Резултат за първите 2 седмици: - 4кг.
Години: 35 (навършени през февруари)
Кг: 114 (01.02.2014)
Височина: 166
Структура: ендоморф, ябълковидно пълнеене
Обиколки: не виждам смисъл на този етап
Заболявания: няма, като изключим проблеми с кръста и коленете от тежестта
История накратко: Пълна от пубертета насам. Много опити с всякакви диети, фет бърнъри, центрове за отслабване и диетолози. Рязко напълняване след 6 месечен режим на Дюкан (от преди 6 години) и трайно застояване над 100кг след 2 месеца суровоядство (от преди 2 години).
Особености: Непостоянство. Заседнал начин на живот.
Макс/Мин: след 18 год възраст абсолютен мин в кг: 75кг (веднъж на абитуриенсткия бал и след Дюкан преди 6г) и макс в кг: 122 (есен/зима на 2012г след суровоядството и гладуване с Медал Бал).
Избран режим след доста четене и подготовка (валиден до седмица 32 от режима):
Хранителен режим:
Периодично гладуване (ПГ) или т.нар. Intermittent fasting. Понеже ПГ е разтегливо понятие уточнявам, че съм се спряла на разновидността позната като The fast diet или диетата 5:2.
Много добро обяснение за физиолигичния процес при отслабване и хранителния режим 5:2 е дал Боби тук:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/72577/P160#p-1038617
Дните в които тренирам се храня на 4-5 приема (3 основни + 1-2 междинни закуски). Общ калориен прием: около 2000 kcal на ден.
Вт, Чет (и Съб) т.е. дните, в които не тренирам съм на разтоварващ режим, който е до 3 кисели млека на ден или плодови и зеленчукови фрешове/доматен сок или в краен случай салати. Общ калориен прием: около 500 kcal на ден.
Edit: от 6-та до 13-та седмица единия разтоварващ ден е на вода. Освен това от тогава въведох правилото едното основно хранене (по-често на обед) да е по-леко като количество и калории.
Доп инфо: В дните с петкратно хранене избягвам тестено, сладко, пържено, джънк боклуци.
Деня ми започва със сока на 1-2 лимона, до обед на 1-2 приема пия фреш от 2 до 4 грейпфрута (идеята е фреш от сезонен плод).
Следобедната ми закуска е 10 сурови ядки (лешници, бадеми, кашу) или сок от моркови. За обяд и вечеря се стремя винаги да имам голяма салата, към която добавям белтъчна храна от растителен (тофу, нахут, леща и др.) или животински произход (нетлъсти меса, риба). Ако ми се дояде въглехидратна храна (ориз, картофи, спагети) я включвам на обяд.
По-горе нарочно сложих съботата в скоби, защото не е реалистично и постижимо цяла година да имам 3 дни разтоварващи седмично. Варианта 5:2 ми се струва по-разумен в дългосрочен план. Въпреки това при задръжка на килограми допускам 3-ти разтоварващ ден. Повече за хранителния режим ПГ е разписано в сайта на bb-team, а за варианта 5:2 можете да научите повече от филм на ВВС от 2012г-потърсете в internet филма Eat, fast and live longer.
От седмица 32 работя с треньор.
Тренировъчен режим:
Edit: Виж прикачените файлове
Говеждите надежди са го края на годината да стигна 65 кг, което е минус 49кг!!! Много е, но и аз съм инат и не се предавам. Както писах в началото, ще се радвам да чуя мнения, като обещавам да поствам резултати на седмична база.
Поздрави!
Темата беше редактирана от karfi4ka на 27.08.16 16:38.
16.02.14
05:50
Здравей! Пожелавам ти успех. Ти сигурно знаеш, че постоянството е ключът към успеха, затова всяка седмица наистина споделяй резултатите си, дори да няма загуба на мерки и т.н, защото тук има много знаещи и можещи хора, които ако има проблем ще се отзоват. За хранителния ти режим не мога нищо да кажа, ти си си го избрала, както и за тренировките, щом са консултирани с инструктор е добре. А и на мен ми се струват добре предвид кг-мите. Стана ми интересно защо точно след режимите, които си правила започваш да качваш стремглаво нагоре? Смисъл да не би да имаш някакви проблеми с хормоните или след правените режими се връщаш към стария си начин на живот и забравяш всякакви “правила” относно храненето.
Успех още веднъж и ще те следя! (F)
Мнението беше редактирано от Danniii :) на 16.02.14 05:51.
16.02.14
07:51
Успех и от мен! :)
А надеждите ти не са “Говежди”, а са твоите надежди и са нещо много хубаво! Не знам до колко са постижими за 1 година, но пътят започва с първата крачка, така че - дерзай!
16.02.14
08:59
Благодаря за пожеланията :)
Качването на кг. след крути режимите си е от връщане към обичайното, нездравословно хранене. Класическо йо-йо. Правила съм си изследвания - няма как да обвиня хормоните. За това сега целта беше режима да е нещо, което да не прилича особено на диета и да може да се спазва дълго време.
Наистина съм си поставила високи цели, но историята познава успешни подобни начинания :)
16.02.14
09:02
Успех ще те следя с интерес :)
Здравей!
Желая ти успех!
Моето мнение е, че режимът ти е супер сложен, обременяващ и осакатяващ психически и голям стрес за организма и мозъка ти. Сигурна съм, че няма как да ги следваш всичките тия
правила и то не защото си “непостоянна”, а просто защото режимът ти е ужасно комплексиран. Отслабването почва в главата и едно нещо, ако го правиш, както си го правила досега
е глупаво да очакваш някакъв по-различен резултат.
На твое място бих правила по-малки и необременяващи стъпки. Като за начало, просто бих се движила повече, не бих си поставяла за фикс идея да отслабвам и бих намалила
леко приема на калории.
За да отслабнеш не е нужно нито да гладуваш, нито да изключваш храни, нито да правиш челна стойка.
Това са нещата, които по-скоро правят човека дебел.
Но моят акъл си е мой, ти си знаеш най-добре, успех!
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 16.02.14 09:19.
казано от Теди Илиева на 16.02.14, 08:59:
Благодаря за пожеланията :)
Качването на кг. след крути режимите си е от връщане към обичайното, нездравословно хранене. Класическо йо-йо. Правила съм си изследвания - няма как да обвиня хормоните. За това сега целта беше режима да е нещо, което да не прилича особено на диета и да може да се спазва дълго време.
Наистина съм си поставила високи цели, но историята познава успешни подобни начинания :)
Значи ти трябва не режим, а нов начин на живот.
Ако продължаваш да се връщаш към стари навици, килограмите ще продължават също да се връщат, само че с тях ще започнат да се появяват и всевъзможни болести.
Целите ти са абсолютно постижими и само от теб зависи дали ще ги постигнеш и съхраниш.
Мисля че режима, към който си се насочила е съвсем подходящ за състоянието ти, но това, което си описала кто хранения не ми с евързва особено с него. Когато се адаптираш към кратките гладувания, е добре да включиш по-дълги такива - под наблюдение на медицинско лице обаче.
Успех и от мен. :)
16.02.14
21:45
Здравей, Марги,
Точно така, уцели десетката. Наистина се опитвам да променя начина си на живот.
Към по-дълготрайни гладувания се отнасям скептично, защото съм правила такива (много 7 и 14 дневни и едно 28 дневно) и при захранването нещата излизат от контрол. А по време на самото гладуване доста ме боли глава, изпитвам слабост, а в такова състояние нито мога да работя пълноценно, нито да тренирам. Медицинско лице си имам вкъщи и то също не подкрепя това да правя по-дълги гладувания поради тези причини. Някои хора се справят с дълги гладувания, аз явно не.
Единствено съм съгласна на тридневно разтоварване+1 захранващ ден веднъж месечно. Предполагам, че при застой в намаляването на кг. бих го направила без проблем. Нека видим как ще се развият нещата.
49 кг за година = 4 кг месечно.Постижима цел е,но личното ми мнение че трябва по-бавно да сваляш килограмите,за да не се получи увисване на кожата.Пожелавам успех в начинанието ти :)
казано от Теди Илиева на 16.02.14, 21:45:
Към по-дълготрайни гладувания се отнасям скептично, защото съм правила такива (много 7 и 14 дневни и едно 28 дневно) и при захранването нещата излизат от контрол. А по време на самото гладуване доста ме боли глава, изпитвам слабост, а в такова състояние нито мога да работя пълноценно, нито да тренирам. Медицинско лице си имам вкъщи и то също не подкрепя това да правя по-дълги гладувания поради тези причини. Някои хора се справят с дълги гладувания, аз явно не.
Главоболието е съвсем естествено при гладуване и е причинено от т.нар. очистителни кризи, т.е. освобождаването на токсични вещества от органите. Гладуването би следвало да е съпроводено с големи количества вода, за да могат тези вещества да се изхвърлят по-бързо от тялото.
Под медицинско лице, имах предвид такова, което е наясно с лечебното гладуване и съпътстващите го евентуални трудности и проблеми.
Добре е при подобни процедури да не ти се налага да ходиш на работа или да тренираш и да си осигуриш почивка.
Здравей Теди,
Добре дошла във форума, определено това е правилното място и не само защото ще получиш добри съвети, които да ти помогнат да постигнеш целите си, както и мотивация, но тук ще срещнеш и добри приятели. Ако не си беше качила снимки, със сигурно нямаше да видя дневникът ти и да пиша сега тези редове. Има нещо което съм забелязал при пълните жени и това, че те всичките имат много добро сърце и не знам какви са причинете и дали е случайно, но това си е факт.
Имам добро предчувствие и смятам, че ще постигнеш крайната си цел и вярвам, че ще успееш и да задържиш резултата. Не забравяй, че дори да постигнеш целите си е добре да продължаваш да пишеш в дневника си. Това ще ти помогне да не се отпускаш, но аз вярвам, че вече ще си свикнала изцяло с новият си начин на живот и няма да имаш проблеми.
Бих искал да знам, предишните ти опити за отслабване само със диети ли са били без да се комбинира със спорт и тренировки ? Предполагам, че е било така, но е добре да потвърдиш ! Искам да спомена и някои неща, които смятам за важни и заради тях най-вече реших да пиша в дневникът ти. Предполагам осъзнаваш, че твоята цел не е просто да свалиш еди колко си килограма и да изглеждаш по добре, а най-важното е да започнеш един нов здравословен начин на живот. Не трябва въобще да се заблуждаваш, че щом до в момента нямаш сериозни здравословни проблеми така ще е И занапред и единственият ти проблем е външният вид и излишните килограми.
Много често е налице следният парадокс, хората решават да започнат да водят по здравословен начин на живот, чак когато започнат да се чувстват зле заради външният си вид. Все пак това пак е по добрият вариант от колкото, ако човек реши да си промени навиците, след като се появят здравословните проблеми (тук не визирам конкретният случай, а говоря по принцип). Преди време се запознах с една медицина, тъй като доста се интересувам от алтернативна медицина и нямаше как да не попадна и на тази, която много силно ме впечатли и тя се казва Аюрведа и идва от Индия.
Медицина на 5000 години и смея да кажа, че от това което аз познавам като алтернативни медицини, не съм срещал по добра такава по отношение на изчистването на организма от токсини от които всъщност тръгват и повечето здравословни проблеми, а и не само за токсините целият подход в тази медицина много ме впечатли. Не познавам друга медицина, която да може да се справи с мастно разтворимите токсини !
Сега като започнеш да отслабваш, черният ти дроб ще е много натоварен от към токсини и е добре да се вземат добавки и за него. За изхвърлянето на токсините е много важен и алкално киселият баланс на организма, тъй като токсините се отделят най-лесно когато имаме по алкална среда, а това нещо може да се контролира със храната, като може да се добавят и разни билки. За изчистването от токсините е важно дори и душевното състояние, ако сме под влияние на стрес трудно ще се освободим от токсините.
Тук просто обобщавам накратко нещата, то може много още да се пише, а и аз още изучавам тази медицина. Не знам от кой град си, но бих ти препоръчал да се запознаеш с нея, а във София има Аюрведа центрове. От това което знам, мисля, че д-р Заркова е най-добре запозната с Аюрведа във България.
Аз лично нямам търпения да отида и да се запозная на място, жалко че не живея в града в който е Аюрведа клиниката, защото в тази медицина се правят и специални масажи, които са част от целият процес за изчистването на токсините. Само ще спомена факта, че Аюрведа може да се справи с множествената склероза ако се правят постоянно процедурите, а това е непосилно за конвенционалната медицина, която всъщност нищо не лекува. Тази медицина е просто една голяма конспирация и дано горят в Ада всички които стоят зад нея и най-вече тези “изгубени същества с тъмна душа ” трупащи милиарди (cash) от производството на лекарства (envy)
Съжалявам за дългият си пост, но като ми се разпише химикала и аз не мога да го спра, а това дори не е всичко което исках да напиша, но ще спра до тук в тоя пост, че толкова редове са си направо плашещи :D
Скоро пак ще намина и не забравяй, че сега трябва и заради всички нас, които пишем в темата ти, да дадеш всичко от себе си и да не ни разочароваш. Аз лично вярвам в теб и знам, че ще успееш ! (handshake)
Мнението беше редактирано от Хри$то® на 17.02.14 02:58.
17.02.14
03:04
Благодаря, Христо :)
Ще почета за Аюрведа.
На въпроса ти дали съм се мъчила предимно с диети без спортуване - отговора е да.
Добре дошла, желая ти мнооого успех :))
Има една твърдост и непоколебимост в изказа ти, която много харесвам и на мен ми носи усещането, че ще успееш!
Много е важно - знаеш какво искаш, как се постига и го правиш.
Аз не съм фен на сроковете и сметките, обаче съм сигурна, че човек, ако е устремен и си гони някаква цел, дори и да не се случи точно както си го е мислил, върви само напред и нагоре.
Целта ти не е нереалистична, а голяма! Точно от най-хубавите, ама и от ‘най-опасните’, защото така се раждат големите разочарования, в случай че нещо се обърка.
Просто продължаваш докрай, докато не стане както ти го искаш :P Без вина, обвинения и разочарования!!!
Успех и ще те следя с удоволствие :)
17.02.14
09:59
Разбира се, че ще успееш!
Въпросът е защо се връщаш към нездравословния начин на живот, след като очевидно постигаш резултати и те би трябвало да те стимулират още повече? Дали е някакъв саморазрушаващ механизъм, страх, бариери, емоционална нестабилност? Има нещо, което те кара да рушиш постигнатото и трябва да го разровиш това нещо до вмирисване, да разбереш причината, да я неутрализираш, за да вървиш спокойно и уверено напред. Всичко е в главата ни и затова ни най - малко не се съмнявам във физическата страна на нещата като успеваемост, но трябва психически да си подготвена за промяната и да не я саботираш! :)
Дюкан е далеч от здравословния начин на живот, тъй че ако беше останала на него проблемите и може би щяха да са доста по-сериозни. Аз също бих препоръчал някаква много по-опростена схема на хранене, която ще можеш да спазваш за дълго, а след като постигнеш основните си цели, може да започнеш да експериментираш с различни режими. Но най-важното е да намериш този, който работи най-добре за теб и се чувстваш в най-добра форма.
17.02.14
17:03
”Просто продължаваш докрай, докато не стане както ти го искаш Без вина, обвинения и разочарования!!!”
Благодаря за куража!
”Въпросът е защо се връщаш към нездравословния начин на живот”
Това е вече минало. Взех, че порастнах :)
”Дюкан е далеч от здравословния начин на живот”
Така е. Въпреки водата, с която се наливах 6 месеца, ми донесе камъни в двата бъбрека. Добре, че ги стопих неоперативно. Да не говорим, че още обмислям да вдигна паметник на всички пилета умрели героично в опит да ме изхранят :)
”Аз също бих препоръчал някаква много по-опростена схема на хранене, която ще можеш да спазваш за дълго, а след като постигнеш основните си цели, може да започнеш да експериментираш с различни режими.”
Благодаря за готовността да ми съдействаш. За сега избраната схема върви идеално. Не съм гладна, имам много енергия и менюто ми е разнообразно. Ако за в бъдеще започна да тъпча на едно място с резултатите (разбирам под 1 кг седмично) и дори ударни 3-дневни гладувания не отприщят работата, ще ти напомня за предложението ти :)
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 22.02.14 12:12.
Ако искаш да научиш повече за Аюрведа изгледай това видео когато имаш време, то е от един семинар на д-р Заркова !
Много интересни неща ще научиш от този семинара за Аюрведа и ще си спестиш четене !
Някак ми е странно да слушам за здравето от човек с толкова болнав вид.
Не го изслушах, не знам какво говори, но според мен, за да прилагаш дадена практика върху други хора, трябва ти самият да си отражение на резултатите и. ;) На мен са ми преподавали Аюрведа хора, по лицата на които можеш да разбереш ефектите и. ;)
Аз пък знам за дерматолози/козметици които имат перфектна кожа и същите са обезобразили доста пациенти и за много други случаи мога да дам конкретни примери за различни лекари. Тази жена сигурно не е на 25г. по важно е какво ще кажат пациентите, които да се лекували при нея, тяхното мнение е важно, а на другите дори моето в случая нямат голяма стойност. Осветлението също има голямо значени как ще изглежда човек !
Видеото го пуснах с цел запознаване с Аюрведата, самият семинар е правен с тази цел. Ако някой вече проявява по голям интерес и иска да посети такъв специалист, ще си потърси информация кой да избере. В нета има само това видео на български и него споделям и то ще е много полезно за хората които искат да се запознат с тази медицина.
Аз имам голям респект към теб и твоят приятел Славко и се радвам, че има такива хора като вас ! Ти имаш не малко знания, може да споделиш нещо и за Аюрведата дори и имена на специалисти. Тази медицина ми допада много и тя съвпада изцяло с моите разбирания за човешкото здраве, които си бях изградил с времето като - причините за болестите, тяхното лечение и превенцията на различните заболявания !
Мнението беше редактирано от Хри$то® на 17.02.14 20:28.
За Аюрведа не може да се сподели просто нещо, това е много обширна тема, по която томове могат да се изпишат от тези послетили повече време от живота си за да я изучават. За съжаление не мога да дам имена на специалисти, тъй като нямам впечатления от такива. Хората, които са ме обучавали (в основи на Аюрведа, не сторго медицинската част и специфични неща) не са учили и не практикуват в България. Ако искаш да научиш нещо наистина ценно по въпроса - Шри Ланка е мястото - там все още имат запазено и действащо министерство по Аюрведа. В Индия се намират много пректикуващи лекари и институти, в които се изучава. В Щатите също. За Европа - нямам информация. :)
20.02.14
20:50
казано от gggmen на 16.02.14, 22:14:
49 кг за година = 4 кг месечно.Постижима цел е,но личното ми мнение че трябва по-бавно да сваляш килограмите,за да не се получи увисване на кожата.Пожелавам успех в начинанието ти :)
И аз се притеснявам какво ще става с кожата. Активно чета статии в сайта и съставям стратегия. Ще прегледам дали има вече такива теми и в други дневници. Но, целта си е цел. Не ми се иска да забавям и отлагам процеса. Ще публикувам, надявам се скоро, какво съм измислила по въпроса.
Това, което ме успокоява е един документален филм, който гледах по една кабеларка. Показа няколко случая на жени, отслабнали по 45 кг. за година. Жената, която тренираше с тежести по време на процеса, въпреки че е над 30г и с едно раждане, беше супер стегната.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 20.02.14 20:53.
А във филма споменаваше ли се за операциите, с които са им отстранявали излишната кожа? ;)
А доколко ще увисне, зависи от това какво е количеството и съотношението на колаген/еластин, т.е колко е еластична кожата и колко бързо се възстановява, както и от тонуса на подлежащата мускулатура.
20.02.14
21:35
казано от Маргарита Манева на 20.02.14, 21:21:
А във филма споменаваше ли се за операциите, с които са им отстранявали излишната кожа? ;)
А доколко ще увисне, зависи от това какво е количеството и съотношението на колаген/еластин, т.е колко е еластична кожата и колко бързо се възстановява, както и от тонуса на подлежащата мускулатура.
Май си го гледала този филм :)
Специално за тази жена не казаха нищо за операции. Замислям се дали не са премълчали.....
За другите 2 случая показаха ужасяващи кълцания. Направо ми призля.
За колагена проучвам едни добавки - сашета със суха съставка колагенов ензимен хидролизат, разтварят се във водичка и се пият. Съвсем случайно попаднах на теми за това съединение. Търсех помощ за коленете. Тогава попаднах на един сайт, където момчета велосипедисти се оплакваха един на друг и похвалиха един такъв продукт. Като се зачетох, се оказа, че е подходящ и за възстановяване еластичността на кожата. Още чета, не съм напълно сигурна какво ще правя. Не ми се пият всякакви боклуци. И без това съм си ходеща атомна централа.
Не съм сигурна доколко ще са ти полезни добавките, които тепърва предстои да вземаш. Просто са прекалено много факторите: колко време си била с наднормено тегло, т.е. доколко това е “нормалното” за кожата ти състояние, храната, която си поемала през последните месеци (за да не те плаша с години), храната, която сега ще приемаш и т.н.
Това са неща, които не стават от днес за утре - те се акумулират с годините - колкото повече години си водила нездравословен начин на живот, толкова повече натрупани “черни точки” имаш. Това, което си днес е следствие от това което си правила праз последните 10-тина години. Това, което ще си след година - сама сметни. Колкото по-късно започнеш да водиш здравослове начин на живот - толкова по-трудно ще е на тялото да възстанови състоянието си “здраве”.
Bottomline: Това което си на 35 си го заложила още на 25. ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 20.02.14 21:51.
20.02.14
21:53
Много си права. Постигане на задоволително здравословно състояние ще стане бавно. Важното е, че няма връщане назад.
казано от Теди Илиева на 20.02.14, 21:53:
Важното е, че няма връщане назад.
(y)
22.02.14
12:03
Готова съм със стратегията за кожата.
До сега в ежедневието си съм правила: ексфолиране под душа с масажна ръкавица, контрастни душове, а след баня - втриване на по-мазни кремове на проблемните места. След като тръгнах на фитнес добавих веднъж седмично сауна.
От тук нататък ще добавя:
-масаж в домашни условия с кокосово масло на проблемните места
-сок от алое вера за пиене-чакам доставката
-ще засиля леко водата от 1,5л на 2л. За повече не се навивам.
-прием на хидролизиран колаген. В крайна сметка се навих на тези пакетчета. Ако не помогне, то поне не очаквам да навреди. Чакам идната седмица да ми ги доставят. Ето инфо за продукта цъкни тук
Съдържа освен хидролизиран колаген, така и ликопен и витамини от В групата. В случай, че не ми хареса ще опитам с немския му вариант цък. Като се пресметне съотношението цена/количество, са приблизителни.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 22.02.14 14:13.
23.02.14
14:05
22/03 (вчера) - разтоварваш ден на 2 кисели млека и 250мл фреш от грейпфрут
23/02
8ч - сока на 2 лимона
9ч-150мл фреш от грейпфрут
10-11:30ч - комбинирана тренировка (частта кардио беше 45мин.)
сауна
12:30ч-150мл фреш от грейпфрут
13:15ч - обяд
16ч - 1 зелена ябълка
19ч- вечеря
Обяда и вечерята днес са: броколи със синьо сирене, пастет от извара, авокадо и зелени маслини и филийка домашен хляб (пълнозърнесто брашно, трици, овесени ядки).
Утре ще е ден за мерки и теглилки, защото днес е края на 3-та седмица.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 23.02.14 17:31.
24.02.14
07:40
Време за цифри!
Старт: 01.02.2014 - 114кг
Края на 1-ва седмица (10/02): 112кг
Края на 2-ра седмица (17/02): 110кг
Края на 3-та седмица (24/02): 109,7кг
Подробно за изминалата 3-та седмица
Свалени килограми: -0,3 (подозирам задръжка на вода от солени храни, ако другата седмица не наваксам ще направя извънредно разтоварване)
Свалени килограми с натрупване от началото: -4,3
Оставащи килограми за сваляне: 44,7
Брой тренировки: 4 (пон-кардио, чет-комб тренировка, пет-кардио, нед-комб тренировка)
Брой разтоварващи дни: 2 (вт, съб)
Отклонения от хранителния режим: ДА, но не сериозни.
В понеделник (ден с редовно 5-кратно хранене) вместо следобедна закуска изядох 3 домашни бонбона от смлени сурови ядки и фурми. Въпреки, чене надвиших калорийния прием за деня, наруших целта ми бързи въглехидрати с висок гликемичен индекс (ГИ над 55), да се приемат до обяд. Фурмите са с ГИ 61 (http://www.glycemicindex.com/). Сладкото ми е голяма слабост и трябва да внимавам.
Вечерите в понеделник и четвъртък замених с протеинов шейк (whey protein). Случи се така, че приключих с тренировката късно вечерта (след 19ч). Пиша го като отклонение, защото така ми се намалява дневния калориен прием и рискувам забавяне на метаболизма. Освен това, не съм фен на пакетираните храни с консерванти и изкуствени подсладители. Съгласна съм на такъв компромис, защото все пак внасям някакъв протеин, който е лек за усвояване и не ми пречи да заспя. Такова отклонение ми се очертава да имам 3 до 6 дни месечно, защото работя на смени и не винаги мога да отида по-рано на фитнес.
казано от Теди Илиева на 24.02.14, 07:40:
така ми се намалява дневния калориен прием и рискувам забавяне на метаболизма.
Това съвсем не е така. ;)
Гледай в менюто ти да присъстват повече сурови храни, които не са претърпели обработка. Калориите не ги мисли - метаболизма не се забавя от ниския калориен прием, а от други неща...гледай голямата картинка. ;)
Аз няма много да се мешам, но единствено ще кажа, че след тренировка трябва да се яде, особено вечер, че утре ако си запазиш калорийния баланс, то можеш да си загубиш някаква тренировка и активност, вследствие на липсата на възстановяване, поради лишаването на организма от храна вечерта след тренировката...
В този ред на мисли яж след тренировката, не преди нея.
24.02.14
22:40
Благодаря за съветите! Напълно резонни са. Ще се съобразя с тях.
24.02.14
23:02
Днес - 24/02
7:30ч - сока на 1 лимон
8:30ч - 1 банан
9:15-10:15ч - кардио 60мин (20 мин пътека скорост 5,5 и наклон 3, велоергометър 20мин, кростренажор 20мин)
12:00ч - обяд
16ч - 10 сурови бадема
18:00ч - вечеря
Обяда и вечерята са: 2 варени яйца и голяма салата айсберг с краставици, обезсолени зелени маслини, изкиснати тиквени семки и 1 с.л. зехтин.
24.02.14
23:04
За утре 25/02 ми се очертава следния график....( това с графиците ми е професионално изкривяване)
7:00ч - сока на 1 лимон
8:00ч - 150мл фреш от грейпфрут
8:45 - 10:15ч - комбинирана тренировка 1,5 часа (45мин кардио и 45мин комплекс упражнения по уредите, с гирички и собствено тегло за начинаещи)
10:30ч - 150мл фреш от грейпфрут
12:00ч - обяд
16ч - 5 ореха
18:00ч - вечеря
Обяда и вечерята са: 2 домата и салата от нахут с подправки и зеленчуков микс (чушки, морков, грах и царевица).
Няма да поствам повече манджи за да не стане кулинарен дневник :). Добихте идея как ще се храня.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 24.02.14 23:05.
01.03.14
19:59
Честита Баба Марта!
03.03.14
08:45
Резултати за изминалата 4-та седмица:
Свалени: - 1,1 кг (не успях да наваксам след задържането от миналата седмица и за това ще добавя 1 извънреден разтоварващ)
Свалени с натрупване от началото: - 5,4 кг
Оставащи килограми за сваляне: 43,6
Оставащи седмици до края на годината: 43
Брой тренировки: 4 (пон-кардио, вт-комб тренировка, чет-кардио, нед-комб тренировка)
Брой разтоварващи дни: 2 (сряда на доматен сок и събота на 1 ананас + фреш от моркови)
Чувствах се много добре. Имаше и периоди на умора, но с повечко сън нещата се оправяха.
От четвъртък насам включих към лимона сутрин 2 с.л. сок от алое и 2 с.л. хидролизиран колаген.
Спрели са вноса от 4 месеца на испанския, така че съм с немския продукт.
Преди тренировка, ако е сутрин, пия по 1 кафе. По-нататък може да включа и течен L carnitine.
Скъпичък е и не знам дали си заслужава.
Тази седмица инструктора ще ми направи нови тренировки за месец март.
Каза, че ще раздели комбинирата на 2. Предполагам, че ще се получи нещо от този род:
кардио->горна част->кардио->долна част. Ще ги запиша в дневника като са готови.
03.03.14
10:06
Възхищавам ти се (bow) Продължавай и ще успееш :)
03.03.14
14:02
казано от TeddyBear на 03.03.14, 10:06:
Възхищавам ти се (bow) Продължавай и ще успееш :)
Благодаря ти :) Много мило!
Резултатите много стимулират за да продължа напред. За това толкова педантично ги следя. Понеже много хвърча в небесата (въздушна зодия :) ) един такъв план ме държи здраво стъпила на земята.
Искам да те питам нещо, понеже прочетох колко ти е натоварваща професията - как се справяш с умората? Добавки, сън или и двете?
03.03.14
16:55
Хихи и аз съм въздушна,мисля (giggle) - Везни. : )
Относно умората,точно в момента това ми е една четвърт от тренировките които са ми били ежедневие, но така и стигнах до анорексия така че представи си колко съм се ‘’справила’‘. Та мисълта ми беше,че когато тренирах по 7 часа на ден (на 3 места) грешката ми беше,че не приемах никакви добавки,нито достатъчно мазнини и протеини.. и така не издържах дълго. От тогава имам едно на ум и първо,че хапвам повече мазнини и се опитвам за протеини, приемам и добавки като витамини за спортисти,мака,протеин на прах. За сега съм си доволна от това,но не приемам нищо повече. За съня не мога да коментирам, защото от малка имам проблеми със заспиването. Но със сигурност играе голяма роля :)
Мнението беше редактирано от Teddy на 03.03.14 17:08.
Успех, Теди! Постоянство му е майката! ;)
Би ли споделила имат ли резултат тези мазила за кожата.
04.03.14
15:13
казано от Ole To на 04.03.14, 13:00:
Успех, Теди! Постоянство му е майката! ;)
Би ли споделила имат ли резултат тези мазила за кожата.
Рано е да се каже, като сваля поне още 10кг ще постна резултат.
При всички положения очаквам развръзката да е положителна, защото мерките ми са комплексни. Ето ЛИНК към youtube - един мъж на средна възраст разказва, какво е правил по време на рязко сваляне на много килограми (над 60кг) и ПОЛОЖИТЕЛНО се е справил с проблема. Горе-долу съвпадат с това, което аз съм си начертала, като изключим колагена за пиене.
Мазните лосиони за тяло, които ползвам са най-обикновени от 10лв на Mixa. Като свършат този месец оставам с натуралната козметика т.е. оставам с кокосовото масло (много го тачат!) и евентуално ще разнообразявам с бадемово. Тези на Икаров са на добра цена.
Това, което мога да добавя е, че тук в сайта четох статия, че не е препоръчително да се сваля повече от 8% от теглото на месец. При мен това ще е изпълнено, даже съм под 5%. Също чета за масажи с вендузи, много ефективни в случая. Ще драсна ако стигна до там. Това, което чета в нета е, че дори при отпускане, на тялото му е необходимо около 2 години, след отслабването за да се събере сама кожата. Ако не стане до 2 години - препоръчват пластична хирургия. Аз по-скоро ще пукна, отколкото да легна под ножа за такава глупост :)
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 05.03.14 21:59.