Моторетка

Темата е заключена.
Прескочи до:
Теди Илиева

12.10.14
20:54

казано от S. P. на 12.10.14, 15:26:

Ох,че е хубаво!Благодаря Теди,че ни показваш тези красоти.Че малко си се поглезила не пречи:)Все пак си Човек!Успех!

Благодаря :) ще ми е нужно усилие пак да вляза в крачка с тренировките. Днес едва успях да открадна 50мин за кростренажор и трябваше да се изстрелвам към един рожден ден на маса. Утре категорично отказвам да се кача на кантара.

Вярно, че го обърнах малко на лексикон този дневник, обаче наистина беше хубаво. Много препоръчвам южна Италия като дестинация. Единствено е проблем пътя - автобусния туризъм изтощава, човек не може да пие нормално вода, ще не ще трябва да зареди с някакви ненужни въглехидрати за да издържи - аз лично ядох шоколади, ядки, ябълки и почти на всяка спирка сладолед. Да не говорим и как ми се е схванал врата. Забележи как съм си килнала главата на снимката с кратера - това НЕ е естествена поза :)

Теди Илиева

12.10.14
20:56

Утре без контролно претегляне за да не си скапвам настроението.
Плана с храната за идващата седмица е 3-4 дни на ябълки, салата, зелен чай и доволно количество вода - 2-3 литра дневно. Така се надявам да ми стане малко по-леко, защото се чувствам като гюле. След това връщам към схемата с яйцата, салатата, оризовките .... културистичния режим от преди екскурзията.
Тренировките ги подновявам с пълна сила, тази седмица са следобед:
Понеделник - крака (тренирах сама и много намалих работните тежести)
Вторник - ръце+45 мин кардио (също)
Сряда - кардио (кростренажор) 60 мин + стречинг
Четвъртък- крака (с тренера)
Петък - ръце+45 мин кардио (без кардиото)
Събота- кардио 60 мин (бързо ходене на пътека)+стречинг+сауна, че нещо се разболявам
Неделя - почивка
Дано да се задържи хубаво време за да ходя на работа с колелото.
Това е плана, ако има промени ще пиша.

Айде и един поздрав :)

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 19.10.14 19:09.

Теди Илиева

17.10.14
22:44

Част от постиженията ми при тренировките: на лежанка :Д мога да вдигна 40кг 4-5 пъти, правя лег преса с над 75кг в 3 серии по 20 повторения, правя адски много коремни преси на всяка тренировка за да си почивам..... между основните упражнения, също от 3-6 вдигнах на 3 серии по 15 грозни кофички от пейка.

От четвъртък установихме, че вече мога да правя вертикално повдигане на краката от стенд. До сега не успявах да се задържа на уреда и се свличах заради слабата мускулатура в горната част на тялото и многото ми килограми.
Клека ми е слаб все още - 3х20 с 20кг. Напредвам бавно и полека.

От днес папкането отново е като от преди екскурзията – въртя се около 1600 kcal дневно. Изключени са млечните, плодовете, сладко и тестено.

Теди Илиева

19.10.14
17:38

Неделя 19/10 – почивка
Храната: оризовки, яйца, масло, домат, салата от моркови, червено цвекло, слънчогледови кълнове, маслини, зехтин, печено пиле
Добавки: ½ ч.л. MSM, сока на 1 лимон, 5 капки вигантол, рибено масло 2гр, таблетка мултивитамини (допивам ги и повече няма да купувам)
Движение: ц, освен ако не броим малко домашна работа

Днес не съм правила зареждащ ден. Оставям го за следващата неделя. Не ми се яде, настинала съм и се наливам с чай. Утре ще се измеря. Сега ще взема да си пусна 2-3 филма та да мине и тази неделя.

И едно ново клипче за настроение:

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 19.10.14 19:47.

19.10.14
17:54

казано от Теди Илиева на 19.10.14, 17:38:

Добавки: ½ ч.л. MSM, сока на 1 лимон, 5 капки вигантол, рибено масло 2гр, таблетка мултивитамини (допивам ги и повече няма да купувам)

Защо не увеличиш малко дозата на добавките? За пример, аз пия по 1 равна супена лъжица МСМ, и, предполагам поне 15-20 капки вигантол (трудно е да се прецени, защото просто засмуквам шишенцето :) ). Мисля че предвид това, че килограмите ти са повече от моите, можеш да си вземаш и по-големи дози...особено сега, когато слънцето отслабва и слънчевия витамин Д намалява.

Мнението беше редактирано от Margi на 19.10.14 18:23.

Теди Илиева

19.10.14
18:15

Да, ще увелича вигантола. Време му е, просто шишенцето ми свърши и утре ще се снабдя.
А за MSM-a, до сега все такива малки количества съм приемала. Водих се по указанията от опаковката. Ако вдигна дозата от 1/2 ч.л. на 1 с.л. да не вземе да ме удари на рядко нещастие? :D

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 19.10.14 18:16.

19.10.14
18:21

казано от Теди Илиева на 19.10.14, 18:15:

А за MSM-a, до сега все такива малки количества съм приемала. Водих се по указанията от опаковката. Ако вдигна дозата от 1/2 ч.л. на 1 с.л. да не вземе да ме удари на рядко нещастие? :D

Не, той няма такова действие. :) Просто е повече горчивото.

Мнението беше редактирано от Margi на 19.10.14 18:24.

Теди Илиева

20.10.14
08:29

Резултати общо за седмици 36 и 37:
От 89,8кг до 90,4кг
Качени: + 0,6кг
Оставащи седмици до края на годината: 11
Брой тренировки: 4 кръгови и 3 кардио (за 36та седмица е само 1 кардио след като се прибрах от екскурзията, останалото е за изминалата 37ма седмица)
Допълнително движение: колело 55,6км (в режим асистънс)
Добавки само през 37ма седмица: MSM, вигантол по 5 капки, лимони, Вит С, рибено маслох2гр/ден

Процента мазнини не е мръднал. Има някакви сантиметри надолу на гръден кош и бедро, но талията и ханша са пуснали котва. Явно добре съм се поглезила на екскурзията след като за цяла седмица не беше достатъчна за да наваксам. Какво да се прави, продължавам.

Теди Илиева

21.10.14
18:03

Плана за тази седмица (тук ще дописвам при промени):
понеделник - ръце
вторник - крака (стегна ме жестока мускулна треска на краката, д-то и корема)
сряда - кростренажор 60 мин+стречинг+сауна (извънредно направих зареждащ ден)
четвъртък - ръце+кардио 40мин (добре мина)
петък - кардио 60 мин+стречинг+сауна (размених тренировките за петък и събота, защото все още ми е много силна мускулната треска на краката)
събота - крака с тренера
неделя - почивка

Да чукна на дърво, хремата ми мина много бързо и от понеделник съм екстра.

За храната: намалявам зехтина от 2 на 1 с.л. в салатата, както и намалявам оризовките от 4-5 на основно хранене на до 3.  Така ще вляза в калориен дефицит, поне според настоящите ми сметки. Четох за отклоненията при формулите за изчисление на BMR. За това ще опитам да променя леко приема - хем да се чувствам добре, хем да успявам да свалям поне по 1кг седмично.

И малко размисли: разглеждах снощи мнения във форума от 2009г. На фона на това, което прочетох, настоящият ми дневник и цел за годината ми се сториха абсолютно повърхностни. Нека седи в този вид, ще завърша това, което съм започнала, но за догодина нещата ще са по-различни. Мисля си, че е естествено да се замислям за други цели (различни от това да вляза в графата на “нормалните”). Когато един по един падат комплексите и бариерите, които сами сме си изградили в главата, започваме да виждаме нови възможности. С две думи наученото и преживяното ме промениха, за по-добро, надявам се. Егати, един тежък клек как променя :)

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 23.10.14 15:21.

Теди Илиева

23.10.14
19:42

Приятелчета, спирам за известно време да пиша в дневника, защото няма какво ново да напиша. Това е схемата, която ще пазя до края на годината. Единствено всеки понеделник ще внасям промените по теглото и обиколките. Достъпът до прогреса ми е разрешен за всички.

Теди Илиева

26.12.14
17:18

Само да кажа, че оцелях и от този празник. Последно като се мерих в понеделник едва 800 гр. ме деляха от кръглата цифра 30 свалени килограма. Но.... след вчера, не знам направо :) Още дишам тежко.
Добре е да направя едно обобщение за направеното до сега и да начертая плановете за догодина. Ще гледам да пиша по-редовно.
Весели празници от мен!

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 26.12.14 18:01.

Теди Илиева

27.12.14
14:29

Днес не закусвах.
8ч. чаша вода със сока на 1 лимон, 1 равна с.л. органична сяра, 10 капки вигантол, мултивитамини, 1 таблетка пробиотик
9ч-11ч започнах с кафе и кростренажор 35мин, после тренировка ръце. някои от упражненията - набиране, кофички, скрипец и гири за трицепс, френско сгъване с късия лост, коремни преси от стенд и от пейка, гръбни екстензии и странични наклони, последователно сгъване за бицепс с гири от 9кг всяка, малки почивки
13ч обяд: салата с риба тон, 3 оризовки с масло
16ч 1 яйце
19ч вечерята ще е като обяда. салатата е: листа от целина, магданоз, червени и зелени чушки, китайско зеле, репички, авокадо, маслини

Купих си магнезиево олио и сега ще мажа, че от вчерашната тренировка за крака бедрата са ми доста натегнати. Мразя нападите и те мене.

Теди Илиева

28.12.14
14:07

Днес почивам. Станах чак в 11ч.

Късна закуска: 2 варени яйца, 3 оризовки с масло
13ч обяд: салата с шунка, 2 оризовки с масло, 2гр. рибено масло
16ч: 1 яйце
19-20ч вечеря: като на обед
При ставане чаша вода със сока на 1 лимон, 1 равна с.л. органична сяра, 10 капки вигантол, мултивитамини, 1 таблетка пробиотик

Понеделник и вторник ще правя само кардио (+стречинг).
Edit: кардиото от вторник ще го правя в сряда 31.12, че измръзнах по спирките.

И накрая, малко от Китодар за настроение.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 30.12.14 21:16.

Теди Илиева

31.12.14
18:16

Е, не можах да изчакам до утре. Ето ги резултатите ми за 2014 година:

За 11 месеца (от 01 февруари до края на годината) свалих 30кг със спорт и режим на хранене. Трябваше да са -49кг, но не стана, защото не бях достатъчно стриктна с храната. Въпреки това съм доволна, особено от факта, че физически станах много по-силна и издръжлива от когато и да било.

В цифри
Месеци: 11
Седмици: 47
Свалени килограми: 30 (средно по 0,6кг/седмица или по 2,7кг/месец)
Свален процент от теглото: 26,3% (малко повече от 1/4 от теглото)
Брой тренировки в зала: 134 (старт с 2/седмично и прогрес до 4/седмично)
Брой само кардио тренировки: 84 (2/седмично)
Сменени режими на хранене: 2
(6 месеца Intermittent fasting с хранене клонящо към РБД, и 4 месеца НВД с 1 зареждащ ден на всеки 1-2 седмици)
Боледувания/настинки: 3-4 несериозни

20кг свалих през първите 7 месеца, а 10кг за последните 4 месеца. Според околните най-видима е промяната именно от последните 4 месеца, когато минах на НВД и 6 тренировки седмично (4 силови+2 само кардио). При тегло от 84кг нося дрехи, които съм носила доста отдавна при тегло 75кг. Това говори за значително преформиране на тялото- мускулна маса за сметка на по-обемните мазнини.

Така наречените “силови” тренировки, които правя напоследък представляват сплитове под формата на кръгови тренировки. Включват супер серии за определени мускулни групи и често максимални тежести за нивото ми, които редовно ми докарват мускулна треска. Има и изолиращи упражнения, но предимно са многоставни. Включени са и някои базови упражнения. Всичко се прави с малки почивки за поддържане на висок пулс.
Отстрани изглежда, че тренирам като мъж, фитнеса ми отесня и се случва да не ми достигат тежести за лег пресата :) Бих казала, че този начин на трениране не ми ограби женствеността. Е, не приличам на балерина, но според мен изглеждам съвсем прилично. Малко съм като бременна мравка, но ще пооправя корема. За да не говоря празни приказки слагам малко снимки.

Накрая искам да пожелая успешна и здрава нова 2015 година на всички от форума!

Еdit: Ей, защо не ме поправяте :) От 01 февруари до края на годината са 11 а не 10 месеца. Страшен математик се извадих. Оправих поста.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 04.01.15 23:34.

31.12.14
18:26

Ти си първия човек, който си вписва отчет за заболяванията. :)
Това всъщност е много показателно за общото здравословно състояние на организма, и би трябвало да е приоритет на всеки следящ за себе си човек.
Браво за постоянството и упоритостта. Не се отказвай и следващата година!

Мнението беше редактирано от Margi на 31.12.14 18:28.

Теди Илиева

01.01.15
00:17

Никакво отказване :)
Стартирам 2015 година като си пожелавам...... здраве, защото ще ми трябва здрав гръб, крака и воля за това, което съм намислила.

Стартовите ми показатели и съответно цели са:
Килограми: 84кг (цел 65-70кг)
Талия: 86см (цел под 80см)
ИТМ: 30,48 (норма 18,5-24,99)
Процент мазнини: 47% (норма 25-30)
Силови постижения: Лег преса и клек на смит машина на 125кг, лежанка 40кг, 8 пъти набиране широк хват с помощ.
Целта за годината е прогрес или поне задържане на това ниво.
Издръжливост: 60мин кростренажор, за които изминавам 15км.
Тук евентуално ми се иска да надградя с тичане. Сега само ходя бързо на пътека.

Процента мазнини е зловещ. Хванат е с домашния кантар, който мери на принципа на биоелектрическия импеданс. Тренера ми се е заканил да ме щипе с калипер, така че ще засека тази цифра.

Липсват ми доста знания по анатомия, физиология и за построяване на тренировки. Освен това техниката ми на изпълнение на упражненията не е чиста. За това ще продължавам да се осланям на опита на професионално трениращите. За постигане на целите ще продължа да работя с настоящия ми треньор.
Хранителния режим, който спазвам от септември 2014 насам ми натежава на моменти, но е изпълним и с много добри резултати т.е. продължавам и с него, но до кога не се знае. Натежи ли ми прекалено ще върна на РБД (сутрин плодове, лек обяд, следобед ядки и богата балансирана вечеря).

Предполагам, че в рамките на годината ще се справя. Това е плана, да видим какво ще се получи :)

01.01.15
02:36

Теди, мога само да те поздравя! Първо за новата година и веднага след това за резултатите!
Още работа винаги ще има, но човек трябва и да оцени това, което е постигнал, а при теб е много.
Няма такова нещо като трениране като мъж или жена. Има тренировки, които те приближават към целите ти и такива, които не го правят (или го правят, но много бавно). Сигурен съм, че това го знаеш много добре, но все пак се чувствам длъжен да го отбележа.

47% мазнини при 84 кг на трениращ човек ми се виждат малко прекомерни. Не разчитай на това измерване. По-добре треньорът ти наистина да те “пощипе” с калипера. И това не е много точно, но при всички случаи е по-добре от измерване с импеданс.

Марги, и аз си водя статистика за боледуванията. Инфекциозните ми за последните три-четири години се свеждат до сухо, раздразнено гърло, което не си струва отбелязването в дневника. Контузиите обаче си ги записвам най-съвестно. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.01.15 02:38.

Теди Илиева

01.01.15
09:17

Благодаря, Боби и Марги :)
Честно да ви кажа, толкова труд хвърлих, че малко ми е трудно да се зарадвам. За мен е направо необичайно, че успях да завърша годината. Обикновено започвам нещо и след известно време го захвърлям. Тук, обаче, нещата работиха според очакваното и това беше мотиваторът ми да продължа.
И аз нарочно написах това за тренирането като мъж, защото все още ме гледат като извънземно като хвана лоста и щангите, вместо да се присъединя към групата по аеробика на последния етаж във фитнеса. Тези митове, че тежкото трениране прави жените грозно мускулести им е мястото в миналия век, не в настоящия.

Теди Илиева

01.01.15
09:33

Днес (четвъртък) без тренировка.
9:30ч - чаша вода със сока на 1 лимон и 1 с.л. органична сяра, мултивитамини, витамин С, пробиотик
10ч - 2 варени яйца с 2 оризовки с масло
16ч - 1 варено яйце
За обяд и вечеря има капама, ще гарнирам със салата, а грамажите ще са съобразени за да не надвишавам нулевия баланс. С едното основно хранене ще изпия 2-та грама рибено масло.

Утре (петък) и вдруги ден (събота) ще тренирам по сплитовете с тренера. В неделя ще направя едно кардио 60мин+стречинг. Зареждащ ден няма да правя в неделя, защото вчера вече заредих батериите - фъстъчен тахан с мед, крем карамел, ананас и малко шоколад.

Да добавя храната:
Петък (02/01): 1 лимон, 3 яйца, капама със зелева салата
Събота(03/01): 1 лимон, 3 яйца, задушени пилешки гърди с гъби и сушени домати, зелени чушки, оризовки с масло
Неделя(04/01): 1 грейпфрут, 3 яйца, 1 скумрия, оризовки с масло, салата от морков, целина и ряпа
Добавките все същите: органична сяра, витамини, вигантол, вит С, 2гр. рибено масло, пробиотици

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 04.01.15 21:36.

Теди Илиева

05.01.15
22:34

Тази сутрин не съм се мерила. Дупката на колана е същата и не виждам смисъл.

Седмицата се очертава така (тук ще дописвам храната):
Понеделник 05/01 - тренировка крака
Храната: 1 грейпфрут, 3 яйца, 1 домат, задушени пилешки гърди с гъби и сушени домати, сурови зелени чушки, оризовки

Вторник 06/01- тренировка ръце
Храната е същата като в понеделник. Изключение е едно черно Corny на обяд. Не му устоях. С мускулна треска съм почти навсякъде.

Сряда 07/01- кардио, стречинг и сауна
Кардиото беше с малко по-слабо темпо от обикновено - 12,4км вместо 15км за 60 мин. От обед насам с колегите празнуваме Ивановден - руска водка, вино и толумбички :) Това бяха изключенията, иначе закусвах яйца и оризовки с масло и обядвах пилешко със салата. Смятам да пропусна вечерята (така и направих, ако не броим 60мл кефир).

Четвъртък - тренировка крака
Храната: 1 грейпфрут, 3 яйца, 2 кисели краставички, варено пилешко, оризовки с масло, салата от ряпа, моркови, целина, маслини, зехтин и оцет, кефир 60мл. Тренировката: продължителност от 1,5 часа, отново вир вода след нея.

Петък - тренировка ръце
Храната е като в четвъртък. Кефира трайно се намърда като вечерен прием в менюто ми.
Тренировката от 1,5ч мина добре. Задържала съм нивото, нямам спад в силата. Набиранията дори малко са дръпнали напред. До сега ги правих на четири серии всяка по 7-8 повторения, но вече ги увеличихме на 10 повторения, все още с помощ.

Събота - кардио, стречинг и сауна
Кардиото беше 60мин кростренажор, а стречинга много набързо, че закъснявах за фризьор.
Храната: закуска 2 яйца и 2 оризовки с масло. Обяда замених с whey protein. Следобед 2 големи парчета баница и 3 шоко бонбона. Вечерята ще е в ale house (3 чаши жива бира, запечено козе сирене с мед и орехи). Без кефир, защото не знам дали ще се спогоди с живата бира. Въобще днес го пиша зареждащ ден. Утре по-добре.

Неделя - почивка
Храната: 1 грейпфрут, 50мл кефир, 1 яйце, салата с риба тон (айсберг, авокадо, копър, зелени маслини, зехтин, царевица),  вечерята ще заменя с протеинов шейк.

Добавките всеки ден тази седмица са: 2гр рибено масло, 1 с.л. MSM, вит С, мултивитамини, пробиотици, 10 капки вигантол.
Водата: поне по 2л. 

Интересното за утре е, че ще ми донесат зърна на кефир. Ще пробвам да си направя и ако ми хареса (хареса ми) ще приемам по малко вечер като добавка към мултивитамините, които пия.

Вчера гледах и един клип качен в тубата от инженера на тема апитерапия. Така се сетих, че имам доста пчелен прашец. Сега му е сезона да го разбърквам в чайчета. И без това не ми се пие въобще вода в това студено време.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 11.01.15 16:44.

05.01.15
22:40

Пчелния прашец не обича горещата вода. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 05.01.15 22:43.

Теди Илиева

06.01.15
00:43

Не знаех. Ще потърся информация.
Май четох преди време, че съфорумци хапват по 1 с.л. пчелен прашец разбъркан в кисело мляко. С моите планове за кефир се чудя дали да не опитам да оженя двете неща. Подозирам, че ще се получи гаден бъркоч :) Най-добре да си открадна някоя от твоите идеи, Марги. Много цветни и любопитни изглеждат шейковете, които пишеш в дневника си.

06.01.15
09:09

Аз си слагам пчелен прашец към ябълката, канелата и чиата, които пускам заедно в нутрибулета + малко хладка вода и зехтин.

Мнението беше редактирано от Margi на 06.01.15 09:15.

Теди Илиева

06.01.15
14:08

казано от Boby_ на 01.01.15, 02:36:

47% мазнини при 84 кг на трениращ човек ми се виждат малко прекомерни. Не разчитай на това измерване. По-добре треньорът ти наистина да те “пощипе” с калипера. И това не е много точно, но при всички случаи е по-добре от измерване с импеданс.

Пощипаха ме малко днес :)
Цифрата е 33,7% по формулата на Паржискова.
След месец пак ще замеря.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 06.01.15 14:09.

Теди Илиева

07.01.15
22:20

казано от Теди Илиева на 05.01.15, 22:34:

Интересното за утре е, че ще ми донесат зърна на кефир. Ще пробвам да си направя и ако ми хареса ще приемам по малко вечер като добавка към мултивитамините, които пия.

Много ми допадна кефира! На вкус е като леко киселичък айрян, точно както ми харесва.
Като за първи път бях произвела малко - половин чашка, около 60мл. Това като количество ми е добре.
Преди малко премих зърната с хладка вода и ги цопнах в 0,5л прясно мляко. В хола е топло от камината, надявам се до утре вечер да е готова следващата порция. Да видим дали и стомахът ми ще е на същото мнение като вкусовите ми рецептори :) Edit: Сприятелихме  се с кефира.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 11.01.15 19:19.

Теди Илиева

12.01.15
18:59

Резултати за изминалата седмица 1/2015
Задържала съм килограмите
Свалени сантиметри от талия: -1
Качени сантиметри: +2 на мишница, +1 на бедро, + 2 на гръден кош
Брой тренировки: 6 (4 силови + 2 кардио)
Увеличих набиранията с 2 повторения

Много изключения имаше в храната след нова година. Добре си попразнувах. От тук нататък трябва да съм по-примерна :)
Качените сантиметри са на места, които от известно време не бях мерила. Все ми се струваше, че бицепса расте и той вярно взел, че пораснал. С метъра ще проверявам обиколките на 2 седмици. Килограмите ще наглеждам, както до сега - веднъж седмично.

За да не се размиват нещата, ще гоня по -0,5кг на седмица. За сваляне имам 19кг (84-65). При свалени -2кг/месец или -0,5кг/седмица би трябвало в началото на октомври да съм постигнала максимума.

Теди Илиева

12.01.15
19:10

Седмица 2/2015 е следната:

Понеделник 12/01 - почивка и извънреден зареждащ ден
Много нерви, изби ме на глад. Не е за описване.

Вторник 13/01- тренировка крака
Подготвената храна за деня (с леки промени валидна и до края на седмицата): 1 грейпфрут, 3 яйца, 5 оризовки с масло, 1 морков, кефир 50мл, за обяд салата с пиле (айсберг, авокадо, копър, зелени маслини, зехтин, царевица), за вечеря протеинов шейк.

Сряда 14/01- тренировка ръце
Четвъртък 15/01- кардио, стречинг и сауна
Петък 16/01- тренировка крака - без тренировка
Събота 17/01- тренировка ръце - тренировката е за крака 
Неделя 18/01- кардио, стречинг и сауна - без тренировка

Добавките всеки ден са: 2гр рибено масло, 1 с.л. MSM, вит С, мултивитамини, пробиотици, 15 капки вигантол.  Водата: поне по 2л.

През седмицата ще заменя вечерята с протеинов шейк. Искам да употребя пакетите, които имам и да не ги мисля повече. Доста са като количество и за да не стане прекалено ударно, ще вкарам по 1 такава седмица на месец докато свършат. Не е най-доброто решение, но не искам да ги изхвърлям. Калорийният ми прием не пада прекалено по този начин - около 1200-1300 ккал/ден. В комбинация със зареждащия ден смятах, че на седмична база ще съм с прилично ОКБ. Предвид излишен прием на сладко във вторник, сряда и четвъртък, ОКБ тази седмица няма да има.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 17.01.15 18:51.

Теди Илиева

17.01.15
18:22

За съжаление седмицата не ми се получи както я бях планирала.
Във вторник, сряда и четвъртък през деня посягах на сладки неща от служебното кафе. Изяждах си приготвеното и след малко хоп корни, хоп кафе с 3 захарчета, хоп фафла, бадеми, бонбони.... Волята ми куцаше много сериозно.
В четвъртък и петък се чувствах зле - температура, виене на свят и дежурна в тоалетната. Поради тази причина вчера (петък) не тренирах, легнах и заспах малко след Сънчо.

Днес (събота) бях като нова и тренирах крака. За наказание, че не съм си спазвала диетата с тренера правих лег преса с 175кг (3 серии по 8 повторения). Опасявам се, че май не беше наказание и от тук нататък ще е все така. Храната днес е нормална без залитания.

Утре ще почивам, към планираното меню ще добавя най-много пуканки, щото ще ходя на кино да си развея новата почти руса прическа. Следващата седмица никакви глупости с храната, иначе ще гледам резултати само през крив макарон. Добре, че поне тренировките ми вървят криво ляво.

18.01.15
14:11

Дай да видим новата прическа!

Теди Илиева

18.01.15
18:57

Оооо, Кико!
Много съм зле със селфитата, може и да направя опит да снимам тия дни.
Не е кой знае какво. Сега съм на светло кестеняви кичури и буклички като Барби. Нещо като на тази реклама. Много често я мия и скоро кичурите ще изсветлеят допълнително.

Аз пък, реших, че ще искаш клип с лег пресата ....

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 18.01.15 19:03.

Теди Илиева

21.01.15
15:03

Не съм се мерила на сантиметри този понеделник, защото не си спазих диетата предната седмица. Кантара последно време даже беше мръднал нагоре, заради въглехидратната вакханалия, но пак се върна в изходно положение от тази сутрин.
Въпреки това коланът ми е станал широк при това на последната дупка. Ще трябва да дупча нови скоро.

Седмица 3/2015 за сега върви добре (тук ще дописвам):

Понеделник 19/01 - тренировка ръце
Храната: 1 грейпфрут, без кефир(не беше готов), яйца, морков, оризовки, масло, салата, риба тон, шарлан, вечерята замених с протеинов шейк.

Вторник 20/01- тренировка крака
Храната: 1 грейпфрут, 50-60мл кефир, яйца, морков, оризовки, масло, салата, свинско, шарлан, вечерята замених с протеинов шейк.

Сряда 21/01- кардио 60мин, стречинг и сауна
Храната: 1 лимон, 50-60мл кефир, яйца, морков, оризовки, салата, свинско, шарлан. От преди малко един голям сладолед, много ме е яд. Вечерята ще заменя с протеинов шейк.

Четвъртък 22/01- почивка
Днес трябваше да е тренировка за ръце, но ми подрани МЦ и съответно се разместиха тренировъчните планове.
Храната пак стана cheat ден: до обяд порядъчно - яйца, морков, салата, свинско, оризовки. Следобед - 100гр. печени бадеми, сусамка, капучино, половин шоколад. Преди лягане имам 50-60мл. кефир с 1 с.л. пчелен прашец. Вчера го опитах по този начин и става.

Петък 23/01- кардио 50мин и стречинг
Храната: 1 лимон, капучино, салата с пилешко, 3 оризовки, 1 яйце, 100гр. печени бадеми, 60мл кефир с 1 с.л. пчелен прашец.
Късно вечерта на салса партито с Франки Моралес и Тумбаито пих едно куба либре + 50гр. печени бадеми. 

Събота 24/01- тренировка ръце
Храната: 1 лимон, 3 яйца, 4 оризовки с масло, капучино, пиле с кисело зеле на фурна, 100гр. печени бадеми, без кефир, защото не беше станал готов, протеинов шейк

Неделя 25/01- почивка
Движението - 10 курса до мазето за дърва
Храната: 1 лимон, 1 протеинов шейк, 2 парчета печена тиква, 4 оризовки с крема сирене и лютеница, шепа печени тиквени семки, 60мл кефир с 1 с.л. пчелен прашец, 300гр тиквен сладкиш с мляко, канела и яйца

Добавките всеки ден са: 2гр рибено масло, 1 с.л. MSM, вит С (докато свърши опаковката), пробиотици, 15 капки вигантол.  Водата: поне по 2л.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 25.01.15 18:50.

Теди Илиева

21.01.15
15:04

Предишната седмица не можах да вляза в калориен дефицит, за това тази седмица повтарям опита с протеиновия шейк - заменям вечерята.

Физически съм добре с изключение на това, че от известно време ме боли лявото рамо. От тежката чанта ли е, или от навика все на лявата страна да спя и го затискам, не знам. Ще помажа с Волтарен и ще го пазя.
Настроението предимно е на 6, малко служебни ядове, но нещата се кротнаха. Сауната много ми помага в такива дни!
А, да споделя. Улесних си живота с дребен трик за кокосовото масло. Нали е студено и се е втвърдило в буркана. Разтопих на водна баня, налях в сапунерка, изстина и стана като сапунче. С това калъпче се мажа доста по лесно, вместо да чегъртам с лъжица.

Теди Илиева

26.01.15
08:31

Резултати за изминалата седмица 3/2015
Килограмите: +0,8
Качени сантиметри: талия +2 и прасци +0,5
Свалени сантиметри: бедро -1 и гръден кош -1
Брой тренировки: 5 (3 силови + 2 кардио)

С две думи - няма прогрес. Месеца се очертава да го завърша без да съм си изпълнила целта от -2кг. По дяволите. Трябва да го давам по-спокойно. Повече приятна музика и по-малко сметки през новата седмица :)

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 26.01.15 08:32.

26.01.15
11:29

Теди,дай го по-сериозно,както в началото.Почти всички които познавам и успеят да постигнат някаква цел,се отпускат и намалят оборотите...ти недей..набрала си скорост,знаеш как става,спокойно,съсредоточено и напред. :)

26.01.15
12:28

Щом като го е докарала дотука, значи му е хванала цаката :)

а нора има много як глас, това ми е любимо:

сигурно заради скречовете :Д

Теди Илиева

26.01.15
12:52

Благодаря и на двамата за подкрепата! Хващам го пак НВДто за шлифера :)
Без сусамки и фафла днес.

Теди Илиева

27.01.15
15:34

Седмица 4/2015 (тук ще дописвам):

Понеделник 26/01 - тренировка крака
Натоварването беше на около 60% от макса, продължителност 1ч 15мин.
Храната: 1 лимон, яйца, домат, оризовки, масло, салата, бяло пилешко месо, шарлан, без кефир, че пробиотика ми дойде в повече тия дни.

Вторник 27/01- тренировка ръце
Продължителност 1,5ч. Лежанката днес правих само с лоста, защото още ме боли рамото. Иначе последните пъти стигах до 3 серии с 3-4 повторения с по 50кг.
Храната: като вчера

Сряда 28/01- кардио 61мин (15км), стречинг и сауна
Храната: 1 лимон, яйца, домат, оризовки, масло, салата, татарско кюфте, шарлан, 60мл кефир с 1 с.л. пчелен прашец.

Четвъртък 29/01- тренировка крака
Тренировката беше без рекорди, продължителност 1,5ч.
Храната (скучна работа): 1 лимон, яйца, домат, оризовки, масло, салата, пушена скумрия, шарлан, 60мл кефир с 1 с.л. пчелен прашец.

Петък 30/01- тренировка ръце
Продължавам да пазя рамото. Храната е като в четвъртък.

Събота 31/01- кардио 60мин (12km), стречинг и сауна
Слабо кардио, само 12км за 1 час. Причините са две - кашлям и загледах финала на тенис турнира ausopen - финала с Шарапова и С.Уилямс.
Храната: яйца, оризовки с масло, салата от домати, лук и каперси с дроб от треска, 60мл кефир с 1 с.л. пчелен прашец.

Неделя 01/02- почивка
Движение - 10 курса до мазето за дърва
Храната: яйца, оризовки с масло, салата от зеле и моркови, риба тон, 1 малък доста лют дюнер, 60мл кефир с 1 с.л. пчелен прашец.

До тук 7 дни без захар :) Започнах и аз като Илия.

Добавките всеки ден са: 2гр рибено масло, 1 с.л. MSM, вит С (докато свърши опаковката), 15 капки вигантол.  Водата: поне по 2л.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 02.02.15 00:30.

Теди Илиева

02.02.15
07:11

Резултати за изминалата седмица 4/2015

Килограмите: -0,7
Свалени сантиметри: талия -2, гръден кош -1, мишница-1
Брой тренировки: 6 (4 силови + 2 кардио)

Диетата даде резултат и върнах обратно тенденцията.
Силовите тренировки не вървяха много добре, заради лявото рамо. Хубавото е, че се оправя.
Месеца го завърших без да съм си изпълнила целта от -2кг., но поне задържах.
Започвам новата седмица болна-кашлица, температура и отпадналост.

Теди Илиева

02.02.15
13:50

Понеделник 02/02 - почивка
Храната: 2 лимона, яйца, домат, 2 оризовки с масло, малко червено цвекло и печено пилешко месо, шарлан.
От преди малко нулирах брояча с дните без захар - хапнах 2 лъжици с много хубав полифлорен захаросан мед с малко фъстъчен тахан и 1/2 топла баничка. Стана ми тежко. Ще пропусна вечерята. За довечера - 60мл кефир и пчелен прашец.

Добавките от сутринта: 2гр. рибено масло, 2 табл. витамин С, 1 мултивитамин. Свърших MSM-a, трябва да поръчам.
Вода и чай: до момента 1л, но ще стигна мин. 2л.

Edit: Към храната добавям домашна лимонада 0,5л - лимони, лайм, вода, мед, мента. Рецептата заех от близкия магазин, където правят тази лимонада, но със захар. След малко ще пийна и чаша сок от нар и ябълка и с това приключва зареждащия ден.
Направила съм си компрес с ракия и остава да се нажмуцкам с чесън за да е пълно очарованието. Дадоха ми болничен до края на седмицата.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 02.02.15 21:00.

Теди Илиева

03.02.15
13:10

Вторник 03/02 - почивка
И днес вдигам малко температура и за това няма да успея да отида за едно кардио до залата. Смятам да си почивам и до разцъквам форума.
Добре съм, но майка ми вдига яко температура и то редовно вечер - почти 40. Изправя ме на нокти.

Храната: 2 лимона, печена тиква с орехи, копривена каша с яйца, сирене и чесънче. За довечера - 60мл кефир и пчелен прашец. Нямам грам апетит.

Добавките от сутринта: 2гр. рибено масло, 2 табл. витамин С, 1 мултивитамин.
Вода и чай: много
Лекарства: сироп за кашлица, Кармолис в чая и това е

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 03.02.15 14:00.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1