04.02.15
11:53
Слагам този линк да ми е под ръка и да го гледам отново: http://www.precisionnutrition.com/broken-diet-seminar
Откраднах си го от един дневник.
04.02.15
18:16
Сряда 04/02 - кардио (кростренажор 60мин, 14,5км), стречинг и сауна
Храната: 1 грейпфрут, оризовки с песто от авокадо и зелени маслини, много люта гъбена супа, печено пиле. За довечера - 60мл кефир и пчелен прашец.
Добавките от сутринта: 2гр. рибено масло, 2 табл. витамин С, 1 мултивитамин, пробиотик.
Вода и чай: обичайните 2л.
Лекарства: греяна ракия и сироп за кашлица
05.02.15
14:26
Четвъртък 05/02 - тренировка крака (1,5ч)
Тяга с лоста, глутеус мост, хиперекстензии, напади и други. Малки почивки = вир вода.
Храната: 1 грейпфрут, оризовки с масло и песто от авокадо и зелени маслини, много люта спаначена супа, печено пиле. За довечера - 60мл кефир и пчелен прашец.
Добавките от сутринта: 2гр. рибено масло, 2 табл. витамин С, 1 мултивитамин, пробиотик.
Вода и чай: ще ги докарам до обичайните 2л.
Лекарства: капки за нос и сироп за кашлица
Изтеглих си от нета една книга на Павел Цацулин. И аз барабар Петко с мъжете ще чета за хипертрофия и хиперплазия на мускулите. Трябваше да започна с нещо друго като физиология, например, но съм нетърпелива. Общо взето, насоки какво е добре да чета за моето никакво ниво и повърхностни знания получих от тук. Хубава тема, но недоразвита.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 05.02.15 14:27.
06.02.15
14:23
Петък 06/02 - тренировка ръце (1,5ч) + кардио 45мин
Тренировката включваше набирания, прав щанга за бицепс, мошно, мошно и други упражнения. За съжаление рамото още се възстановява. Тренера ми дава упражнения, които раздвижват ръката, но не я товариме много, например лежанка с 30кг. Достатъчно, че да работи, но без да има болка.
Храната: 1 грейпфрут, яйца, оризовки с масло, салата от моркови, шарлан, печено пиле. За довечера - 60мл кефир и пчелен прашец.
Лекарства: капки за нос, сироп за кашлица, мед
От утре спирам с меда. Вече съм о.к. и кашлицата не е толкова зле. Ще подновя брояча на дни без захар.
Снощи докато писах на едно девойче да не гладува, чух страшен пукот от кухнята. Реших, че ни чупят стъклата. Тичам аз и какво ми виждат очите - яйцата, забравени да се варят на котлона, водата изкипяла, а те се изстрелват като бомби. Доста време метох белтъци от тавана.
06.02.15
14:57
Тичам аз и какво ми виждат очите - яйцата, забравени да се варят на котлона, водата изкипяла, а те се изстрелват като бомби.
Ах, аз като бях студентка отидох в стаята на приятелка една вечер и оставих едни яйца да се “варят” 5-6 часа - бяха станали на въглища, смрад из целия блок на общежитието, котлонът- грееше в червено като слънце. Как не се подпали нищо, невероятен късмет! :)
Та не знаех, че могат да експлодират :)
06.02.15
15:10
Направо като бомби се изстрелваха тия яйца :) Е, тя тенджерката беше без похлупак, а и котлона е на газ - много силен огън. Вероятно за това така, а не на въглени. Още съм в потрес :)
06.02.15
15:26
Тичам аз и какво ми виждат очите - яйцата, забравени да се варят на котлона, водата изкипяла, а те се изстрелват като бомби.
Та не знаех, че могат да експлодират :)
Могат, могат! И при мен на газов котлон.
06.02.15
16:57
Ууужас! Бомби-самоделки :)
О, и аз така съм взривявал яйца, голям шок беше :D Чувам гърмеж, отивам да видя какво става, в този момент изгърмява и второто, а наоколо всичко в белтък :D
За това се дупват с иглата/аз с пирона/ предварително ;)
Мнението беше редактирано от sapuna на 06.02.15 20:48.
06.02.15
21:50
Трябва да ви кажа, че въпреки зловещия вид, след това ми бяха особено вкусни. Това си е направо нова рецепта “гърмяни яйца на котлон”.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 06.02.15 21:52.
06.02.15
22:00
В София понаваля снежец.... и не спира. Утре трябва малко по-рано да изляза за да не закъснявам за тренировка.
Лека вечер!
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 06.02.15 22:02.
07.02.15
15:39
Събота 07/02 - тренировка крака (1,5ч) + кардио 30мин
Храната: 1 грейпфрут, яйца, 8 оризовки с масло, салата с риба тон. За довечера - 60мл кефир без пчелен прашец.
Добавките от сутринта: 2гр. рибено масло, 2 табл. витамин С, 1 мултивитамин, пробиотик (Lacto Flor).
До тук 1 ден стриктно НВД.
Лег пресата днес лекичко: тренера+тежестта от самия уред+10кг диск-> общо 130кг в 3 серии по 10 повторения. Обичайно при такъв товар правя по 20 повторения, но предвид боледуването по-кротко. Да не си помислите, че съм много силна, при изпълнението си помагам с ръцете като бутам колената. Доста се изморих от цялата тренировка. Скована съм в мускулна треска още от завчера и сега ще мажа с магнезиево олио.
Не смея да подновявам контрастните душове, защото все още кашлям и не съм много добре. Вместо това направих сауна, но кратка, защото беше студена 75 градуса и нямаше много смисъл.
08.02.15
16:38
Неделя 08/02 - почивка
Храната: 1 грейпфрут, яйца, 6 оризовки с масло, земна ябълка с магданоз и шафран, пуешка шунка. За довечера - 60мл кефир.
Добавките от сутринта: 2гр. рибено масло, 2 табл. витамин С, 1 мултивитамин, пробиотик (Lacto Flor).
До тук 2 дена стриктно НВД.
09.02.15
13:42
Резултати за изминалата седмица 5/2015
Килограмите: задръжка
Свалени сантиметри: не съм се мерила, но по дрехите не усещам разлика
Брой тренировки: 4 (3 силови + 1 кардио)
Развалената диета с мед по време на боледуването, както и намаления брой тренировки не доведе до желани резултати. През тази седмица ще заместя вечерята с протеинов шейк в опит да наваксам. Ще правя по една такава седмица в месеца докато свърши шейка. По груби сметки имам около 20 шейка.
09.02.15
13:49
Планът ми за седмица 6 е:
(разместих плана, защото почивах във вторник вместо в неделя)
Понеделник 09/02 - тренировка ръце - о.к. Храната е НВД.
Вторник 10/02 - почивка - о.к. Храната РБД, вместо НВД.
Сряда 11/02 - кардио (слабо 50мин)+сауна+стречинг (вкъщи) - о.к. Храната РБД, вместо НВД.
Четвъртък 12/02 - тренировка крака - о.к. Храната отново РБД.
Петък 13/02 - тренировка ръце + малко кардио (20мин, скорост 6, наклон 11) - о.к. Храната - cheat day - към основната храна в излишък дойдоха едни шоколад, вафла, пакет оризовки, крема сирене.
Събота 14/02 - тренировка крака + кардио 40мин - о.к. Храната НВД.
Неделя 15/02 - кардио +стречинг+сауна - не ходих. Храната cheat day - плодов сок, спагети с доматен сос, пилешко с гъби, домашни бонбони с кокос, какао и фурми, чаша бяло вино.
Храната ми омръзна да я пиша:
Сутрин е лимон/грейпфрут, оризовки+масло и яйца, на обяд имам зеленчуци с месо+оризовки с масло, междинно имам зеленчук и яйце, вечерята ще я замествам с шейк, а преди сън - 60мл кефир.
Добавките: 2гр. рибено масло, 2 табл. витамин С, 1 мултивитамин, MSM.
Вода и чай: към 2л.
Ще пусна ъпдейт следващия понеделник, надявам се вече с резултати.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 15.02.15 18:38.
12.02.15
22:21
Спирам кафето за известно време за да видя как ще ми се отрази. Нямам навик да логвам в дневника, но през седмицата в работата пия по 1-2 кафета на ден. Събота и неделя вкъщи не изпитвам такава потребност. Това го правя, за да видя дали ще имам подобрение на ПМС-а. Последните два цикъла минаха доста болезнено, а преди това имах значително подобрение.
От понеделник смятам да спра и с опитите да спазвам НВД. От известно време се е превърнало в мъчение. Не ме радва това еднообразие. Вярно е, че имам свобода в избора на меса и салати, но писва. Време е да му дам почивка. Това, обаче, означава, че трябва да продължа да правя сметка за количествата храна, ако искам да съм в отрицателен калориен баланс, защото смятам да внеса отново плодове, ядки, пчелни продукти, мака, какао, кокосови продукти и други по-калорични концентрирани храни. Това ще е необходимо поне за няколко седмици, докато ми свикне окомера. Стомахът ми се е посвил и по-малкото количество храна, в сравнение с преди не ме плаши. Опитвам да направя плавен преход към живот без сметки и към РБД.
Относно тренировките - запазвам броя посещения на фитнес - 6 пъти седмично, но силовите сплитове с висока интензивност, смятам да ги разредя за сметка на кардиото и по-леки тренировки за цяло тяло. Вместо 16 силови сплита месечно (4седмицих4сплита), ще правя 7-8 силови сплита месечно. От една страна, ще спестя някой лев, от друга ще си дам почивка. Усещам, че съм пренапрегната и все по-малко мотивирана когато тренирам тежко. Не искам да прекалявам и да се вманиачавам, нито искам да правя тренирането навик, а да отивам с желание и да го приемам както преди - като предизвикателство и средство за добро здраве. Крайно време ми е да си размърдам сивите клетки и в тази насока, а не да следвам сляпо предписанията.
15.02.15
20:16
Днес свърших малко домакинска работа, пораздвижих с 10 слизания до мазето за дърва, но вместо след това да отида до фитнеса за едно кардио се хванах да правя сметки.
При внимателен прочит на тази статия се вижда, че за да съм на РБД не е достатъчно само и единствено да са изравнени калориите от въглехидрати и мазнини, а е необходимо да се спазва и определен прием на протеин на килограм телесно тегло, което май никога не съм изпълнявала.
От обед насам чегъртам в една екселска таблица - вкарах подбрани хранителни продукти и раздвижвам грамажите за да видя как да се доближа до РБД. Трябва да постигна 3 неща:
1. прием между 1,7гр-2,3гр протеин на килограм телесно тегло в моя случай поне 143гр протеин/дневно
2. калорийният прием от въглехидрати и мазнини да е изравнен
3. да съм в отрицателен калориен баланс - сметките ми показват да не качвам над 1550 kcal
За сега първа и трета точка ми се изключват взаимно!, а ако успея да ги нагодя, тогава пък 2-ра точка не е изпълнена. Има някакъв толеранс от 10% разминаване, но пак сметките са много неприятни. Исках разнообразие, получих го, но с него станах разногледа.
В момента вкарвам още хранителни продукти в базичката. Най-доброто съотношение, до което се докопах е от прикачената картинка и то с помощта на протеинова пудра, което въобще не ме радва.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 15.02.15 23:27.
Успех в сметките Теди :)
Мен подобни упражнения ме докарваха до лудост, макар че си е и интересно.
Сухия протеин е вкусен вариант за набавяне на количество, когато не можеш по друг начин. Иначе, ако обичаш извара, по-сухи меса, повече белтъци/но за мен е кощунство да се хвърля жълтъка, не мога и това е/. Сигурно се сещаш за тези неща, но друго не мога да измисля (blush)
15.02.15
23:16
Благодаря за включването, Лиана :)
Пробвах и с други меса в таблицата, но освен белтъчини внасят и мазнини и това ми разваля отрицателния калориен баланс. А изварата нещо не я долюбвам. По принцип всякакви млечни гледам да ги отбягвам, а тук едва ли не се налага да ги има, за да си набавя белтъчини.
Тези сметки ми се налагат към момента за да се ориентирам към РБД. До сега спазвах ВМ НВД с един зареждащ в седмицата. Но направо изтръпвам при мисълта да изкарам още един ден с такова хранене, въпреки добрите резултати. От месец и половина не съм мръднала и с килограмите, защото все го развалях режима.
Известно време ще се помъча със сметки докато си намеря точната доза, после ще продължа без сметки.
Оказва се, че това което искаш да избегнеш е навсякъде :) Наистина повечето меса си имат доста мазнини, въпреки че не се виждат. За компенсация просто нарязан зеленчук, без овкусяване със зехтин и подобни.
Жалко, че ВМ не ти харесва. При него може да задържаш кг, но мерките пак са си надолу.
Но добре си се ориентирала, че в дългосрочен план трябва да е нещо, което не те затормозява. И аз търся формула само с окомер, ама нещо не ми точен мерника :)
17.02.15
22:14
И седмица 6 я завърших без резултати. Да видим какво ще излезе с новия режим.
Понеделник 16/02 - тренировка ръце, храната е от прикачената табличка в неделя.
Вторник 17/02 - тренировка крака, закачвам храната долу.
Тренировките тази седмица не са променени. Следващите 2 ще разнообразя.
Предизвикателството ми към момента е да изкарам протеиновата пудра от менюто, като запазя отрицателен калориен баланс и внеса необходимия белтък от храни.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 17.02.15 22:16.
18.02.15
10:30
Сряда 18/02
Станах, проветрих стаята и като се наведох да вдигна един паднал памук се сецнах в кръста. Съседката ми би дипрофос за болката за да мога да ходя. След малко излизам на работа. Мажа с Волтарен и Фастум гел. Като проходя що годе нормално ще тръгна на тренировки.
Храната: ще направя един нулев ден.
Добавки: преди случката сутринта обичайните лимон, MSM и витамини, за довечера 2гр. рибено масло
... Като проходя що годе нормално ще тръгна на тренировки.
...
По-добре се върни на тренировки когато възвърнеш нормалната и безболезнена подвижност на блокиралото място. В момента тялото е в режим на компенсация, т.е. прехвърля натоварването на синергисти, за да щади нараненото място, което променя в някаква степен начина на движение и последователността на активация на мускулите. Ако се натовариш преди да се възстановиш, рискуваш нова контузия заради променената моторика.
18.02.15
14:01
Благодаря за съвета. Ще те послушам.
20.02.15
21:31
Да си напиша храната за последните дни.
Четвъртък 19/02 и Петък 20/02
Грах, кисело мляко, шоколад, печени бадеми, малко шунка, мандарини.
Не съм правила сметки, но със сигурност въглехидратите и мазнините са в повече, а белтъка е недостатъчен.
Добавките си ги пия - сока на 1 лимон/грейпфрут с MSM, витамини, кефир, 2гр. рибено масло
За събота и неделя ще компенсирам с калориите, а от понеделник ще смятам по-сериозно.
26.02.15
22:54
Понеделник 23/02
Не съм се теглила. Талията не ми харесва.
Храната: опити за РБД. Неуспех при достигане на необходимия белтък, прекаляване със сладко.
Болката на кръста намаля значително. Освен еднократната инжекция дипрофос от миналата сряда, пия диклофенак дуо и мажа с волтарен и фастум гел - редувам ги. След работа успях да походя пеша - почти 2 км.
Вторник 24/02
Отново неуспешни опити за РБД. Много обезкуражаващо. След работа ходих до Лидъл и купих колелце за корем и домашен лост за набирания, обаче липсва една част. Не е фатално, няма да го връщам.
Вечерта готвих до 23ч. за да не ям отново боклуци в работата - спанак с праз, а отделно пасирах извара с авокадо, маслини и зехтин. За пръв път да режа зеленчук и да не се порежа, обаче си пасирах левия показалец.
Сряда 25/02
Храната отново зле, въпреки че се бях зарекла да ям само това, което носех.
При кръста вече не се усеща болка в седнало положение, ходя почти нормално, даже забравих и на два пъти се затичвах след градския транспорт. Все още има придърпване и болка при протягане или по-невнимателно усукване в страни. Кръста се оправя, обаче пръста е доста зле.
Добавките са обичайните- лимон, витамини, пробиотик, кефир, рибено масло. .
Кафе : откакто го спрях (станаха 2 седмици вече) не съм изпитвала непреодолима нужда да го пия. Концентрацията ми през деня е на ниво и без него.
Извод от последната седмица: не съм готова да оставя НВД-то. Опитите за РБД ме разпасаха и апетитът ми за сладко излиза от контрол.
Въпреки еднообразието на ВМ НВД, режимът ме държи в някакви прилични рамки на калориен прием, без затормозяване от сметки. РБД-то от своя страна дава разнообразие но товари с постоянни изчисления. Смятах, претеглях .... никаква РБД схема не ми хареса. По-приемливо ми се вижда за задържане т.е. когато не опитвам да вляза в калориен дефицит. Даже мисля, че за задържане може да вкарам няколко РБД дни седмично, не и всеки ден.
Колкото и да не ми се иска, връщам се на НВД. Запазвам зареждащия ден 1 път седмично или на 10 дни, в който ще си угаждам с плодове, ядки, разни печива и каквото там се сетя, че ми е липсвало. А за разнообразяване на НВД-то ще опитам да мариновам меса и да ги приготвям по-вкусно. Максимално ще разнообразявам и зеленчука. Сетих се, че и от доста време не съм си правила кълнове и зеленчуци на пара. Ще обръщам повече внимание и на овкусяването.
За мен лично нямат смисъл тия НВД, ама по едно време, бях се юрнала да правя Дюкан. (tmi) Най-добре, яж, каквото ти се яде, сутрин повече, на обяд по-малко и на вечеря съвсем малко и тренирай.
26.02.15
23:07
Най-добре, яж, каквото ти се яде, сутрин повече, на обяд по-малко и на вечеря съвсем малко и тренирай.
Пробвах и не стана, Кико. То само сладко ми се яде. На този етап не може да се вярва на вътрешния ми глас, хич даже :)
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 26.02.15 23:08.
26.02.15
23:12
А, и съм полудяла на тема печени бадеми. Трябва да прочета какви елементи съдържа тази ядка.....
А, и съм полудяла на тема печени бадеми. Трябва да прочета какви елементи съдържа тази ядка.....
По-добре сурови.
http://www.edna.bg/zdravoslovno/hrani/izbiagvajte-pechenite-iadki-4360011.
Здравей,Теди!Ако има бутон за харесване,който мога да натисна няколко пъти,ще натисна на горният пост.Подкрепям Боби на 100%.
Аз като започнах ми беше много странно,че ще ям сурови ядки.С течение на времето взеха да ми харесват.Аз ям по 50 гр. на едно междинно на ден.Бадеми,лешници,фъстъци,семки,браз.орех,орехи.Не ги смесвам обаче.Друго сурово не съм яла.Пробвай и накиснати- от предната вечер ги сложи в хладилника в затворена кутия.Става “млечна” ядка.Ще чакам да споделиш!:)
П.П.:още не съм се наканила да си купя онова за което говорихме в съобщение...
Мнението беше редактирано от S. P. на 27.02.15 20:08.
27.02.15
19:40
Аз не съм много по изчисляването на храната, но според мен е логично да изчисляваш стойностите по крехката телесна маса- без % на мазнините или по-скоро да изчислиш необходимите стойности за поддържане на ЖЕЛАНОТО от теб тегло, а не да вадиш от сегашното някакви %. Просто не виждам смисъл да “храним” излишните си 4-5-10 кг. Не знам доколко съм права, но аз така бих постъпила.
27.02.15
20:35
ОК, слагам печените ядки в категорията на пушените меса т.е. за рядка консумация. Това с канцерогенността след изпичане ми беше убегнало.
По-горе чисто и просто си мрънках, че съм луднала напоследък по печени бадеми. Много са ми вкусни, обаче са доста калорични и е редно да ги избягвам. Чудех се дали странното ми влечението към бадемите от скоро не се дължи на някакъв минерален дефицит. Ще прегледам листовката на мултивитамините, които пия в момента.
Накиснатите сурови ядки не са новост за мен :) И преди съм накисвала кашу и съм правила ядково мляко. Няма кой да се занимава, обаче. А и не винаги знам какво ще ми се яде на следващия ден за да ги откисвам предварително.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 27.02.15 21:35.
27.02.15
20:50
Аз не съм много по изчисляването на храната, но според мен е логично да изчисляваш стойностите по крехката телесна маса- без % на мазнините или по-скоро да изчислиш необходимите стойности за поддържане на ЖЕЛАНОТО от теб тегло, а не да вадиш от сегашното някакви %. Просто не виждам смисъл да “храним” излишните си 4-5-10 кг. Не знам доколко съм права, но аз така бих постъпила.
И аз не съм фен на изчисленията. Правя ги за ориентир и за да се фокусирам към резултатите, иначе не става.
Ще дръпна една сметка на база активното ми тегло, но подозирам, че разликата няма да е голяма със сегашните ми калкулации.
Към момента изчислявам BMR по формулата на Mifflin-St. Jeor, умножавам с коеф. на физ. активност и изваждам цифра, която на края на седмицата да ми даде резултат -0,5кг (т.е. вадя 7709/2/7дни). До сега тези сметките ми даваха добър ориентир и отговаряха на резултатите.
Лошото е, че от миналата сряда не съм тренирала заради травмата на кръста. Вероятно от понеделник ще вкарам поне кардио. Силови тренировки още не, защото има болка. Възвърна ли си свободата на движение без болка, тогава пак ще натисна щангите и килограмите и сантиметрите ще започнат да падат, стига да си спазвам диетата...... :)
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 27.02.15 20:55.
не винаги знам какво ще ми се яде на следващия ден за да ги откисвам предварително.
По същата причина и аз не ги кисна. Когато имам накиснати никога не ми се ядат. ;) Затова предпочитам таханите.
27.02.15
21:50
не винаги знам какво ще ми се яде на следващия ден за да ги откисвам предварително.
По същата причина и аз не ги кисна. Когато имам накиснати никога не ми се ядат. ;) Затова предпочитам таханите.
ммммм, много лоша идея :D
Четвъртък 26/02
Храната: пиле с ориз, пилешко шишче с лук и чушки, печени бадеми 70гр
Тренировки: не
Петък 27/02
Храната: на обяд пица с гъби и кашкавал по повод на Св. Паралей (ден за заплати :) ), яйрян и шоколадово суфле, а за вечеря спаначена супа застроена с извара (изстраданата извара, пасираната с авокадо, маслини и зехтин).
Тренировки: не
Добавките са обичайните.
Общо взето зле. Заклевам се, от утре съм на НВД. ЗАКЛЕХ СЕ!
06.03.15
17:28
Да драсна два реда.
В момента съм болна за пореден път, защото ме накихаха в градския транспорт.
От средата на февруари до сега това ми е N-тия резил. То не бяха грип с температура, прищипан нерв на кръста, болежки в лявото рамо, почти отрязан пръст и сега отново настинка. Това си е живо проклятие, защото не си празнувах рождения ден подобаващо. Хубавото на изминалата седмица е, че успях да раздвижа във фитнеса на 3 пъти - лекичко. Болката в кръста отмина. Най-бързото ми възстановяване до сега-15 дни. Остана само страха и внимаването.
Купих си протеин с подсладител стевия на Dymatize. Не съм впечатлена от бисквитките със сметана, може би защото не го усещам от настинката. С него ще разнообразявам закуската, която обичайно ми е яйца, оризовки и масло и ще боря лакомията за сладко.
От идния понеделник подновявам фитнеса: 4 силови (постепенно и под надзор) и 2 кардио.
НВД-то ще го мъча още. Намеренията ми са да мина без зареждащ ден през този месец.
@ Кобре, преизчислявах наново нещата, вземайки под внимание активното ми тегло. Както и предположих, смело и безотговорно :), разликата в двата метода при мен е пренебрежимо малка.
BMR по формулата на Mifflin-St. Jeor е 1537.
BMR по формулата на Кеч-МакАрдъл (отчитайки активното тегло) e 1573.
При цел за сваляне на 0,5кг на седмична база, се получава калориен прием:
По старите ми сметки 2101 kcal (BMR по формулата на Mifflin-St. Jeor 1537 x коеф 1,725 и изваждам 550)
По новите сметки 2163 kcal (BMR по формулата на Кеч-МакАрдъл 1573 x коеф 1,725 и изваждам 550)
За да са сигурни, обаче, нещата, ще смъкна още 5-10% от този калориен прием.
По принцип изваждам 550, защото това е 0,5кг мазнина в човешкия организъм разделен на 7 дни (1кг е 7709kcal / 2 / 7 дни).
До скоро вадих повече, защото смятах, че 1 кг мазнина е 9000 kcal, което е така за зехтина, но не и за мазнината като телесна тъкан. С тази стара сметка, нещата също вървяха, защото не се налагаше да смъквам допълнителни 5-10% от калорийния прием.
Малко бях отложила тази сравнителна сметка, защото бях изправена пред досадно ровене за информация. Много съм благодарна за спестеното време с прочита на новата статия на Боби.
Ако и на други им се смята и искат да ме проверят, данните ми към момента са:
84кг, 33,7% мазнини, 36год, 166см., 6 трен седмично
Нов ъпдейт в дневника ще има в края на месец март. Е тоя път ако нямам резултати ще се гръмна (headbang)
От средата на февруари до сега това ми е N-тия резил. То не бяха грип с температура, прищипан нерв на кръста, болежки в лявото рамо, почти отрязан пръст и сега отново настинка.
Това са сигнали че нещо не е ок и трябва да се коригира...с изключение на отрязания пръст, който приемаме че е инцидент. ;)
06.03.15
18:00
Да, определено. Но не съм сигурна как да подходя.
Добавките ми обичайно са: 1 лимон на ден, MSM, витамин С на таблетки, мултимитамини, рибено масло 2гр, вигантол, вечер кефир.
За сега съм се ориентирала да подновя приема на пчелен прашец, купих нови мултивитамини, ще засиля билковите чайчета (липа, зелен чай, мащерка) и ще добавя корен от джинджифил.
ПП А това с пръста беше най-нелепата случка. Готвих (dull)
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 06.03.15 18:36.