Моторетка

Темата е заключена.
Прескочи до:
Теди Илиева

28.08.14
20:24

Сряда 27/08, без тренировка
Трябваше да е разтоварващ ден, но не се получи особено.
Движението: колело 15,1км в режим асистънс
Храната: в 13ч овесена каша, следобед малко печени бадеми, вечеря омлет от 3 яйца и парче шунка
Добавки: MSM, 2гр рибено масло, 5 капки вигантол

Четвъртък 28/08
Движението: Кръгова 2
Допълнително движение: колело 20,2км в режим асистънс
Храната: закуска 2 нектарини, 12ч печени бадеми и 1 крем карамел, 17ч тренировката, 19ч пилешки дробчета с лук
Добавки: MSM, 2гр рибено масло, 5 капки вигантол

За утре - Петък 29/08
Разтоварващ ден - ще гледам да спазя прозорец без храна до 15ч (събират се 20 часа фаст). За 15ч съм подготвила нектарини, а за вечеря ще изпека чушки и бадеми. Напоследък печените бадеми постоянно присъстват в менюто ми.

За Събота 30/08 - планирала съм една тренировка с дългогодишен инструктор
Дала съм му да ми чете дневника. Нямам представа какво ще ми даде да правя, надявам се да ми покаже правилно изпълнение на базови упражнения. За мен ще е разнообразие и един вид сверяване на часовника.

Теди Илиева

30.08.14
15:16

Събота 30/08

Гърча днес
Edit: ...... който чел, чел. Помолиха ме да не поствам тренировките.

Натоварването беше максимално и почти всичко ми беше до отказ. Почивки имаше по 1 минута между сериите. Получих мускулна треска на корема, гърба и бедрата.

Храната: закуска нектарина, 10:30ч тренировката, 14ч пъстърва във фолио с 1 варен картоф, следобед 10 какаови зърна, за вечеря има пълнени тиквички с кайма
Допълнително движение: колело малко - около 5км на батерия

След тренировката поседях малко в парка да набера сили за да мога да се прибера с колелото. До края на деня ще мързелувам.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 26.10.14 09:05.

Теди Илиева

31.08.14
19:03

Неделя 31/08 Кардио+ стречинг
Движението: кростренажор 30 мин с целеви пулс 140-150, след това стречинг 30 мин
Храната: 8:30ч 2 сурови бонбона от ядки, фурми, кокос, мед, мака, какао, 11:30ч малко зеленчуков гювеч на фурна (картофи, патладжан, тиквички, чушки), 16ч тренировка, 19ч пълнена чушка с телешка кайма, 2 филии хляб Вита с кашкавалена извара
Допълнително движение: колело около 5км (без батерия) и малко домашна работа

Теди Илиева

01.09.14
08:05

Резултати за седмица 30:
От 93,3 кг до 93 кг
Свалени:  0,3кг
Свалени с натрупване от началото: - 21кг
Оставащи килограми за сваляне: 28 кг
Оставащи седмици до края на годината: 18
Брой тренировки: 3 кръгови и 2 кардио+стречинг
Разтоварващи дни: 2
Допълнително движение: колело 96,2км (в режим асистънс)
Добавките: MSM, рибено масло по 2гр на ден и вигантол по 5 капки

Не бях мерила сантиметри 2 седмици и тази сутрин направо се изненадах: - 5см от талията и -4см от ханша.
Продължавам с 4 гърча седмично с новия ми треньор +  2 дни само кардио и стречинг.
С колело ще мога да ходя на работа още месец, максимум два, така че промяна на броя и интензивността на тренировките беше наложително да има. Храната за сега остава както е, защото тренировките се утежняват.

Теди Илиева

06.09.14
19:48

Как преминава седмица 31 от 48

Понеделник 01/09 тренировка
Вторник 02/09 тренировка
Сряда 03/09 кардио 50 мин
Четвъртък 04/09 тренировка
Петък 05/09 тренировка
Събота 06/09 кардио 50 мин
За утре - Неделя 07/09 разтоварващ на плодове, без тренировка

Храната през седмицата се въртеше около познатата схема от закуска плод (нектарини/боровинки), обяд зеленчуци (готвени), следобед ядки, вечеря риба/яйца/месо +  зеленчуци. Имаше, обаче, доста изключения – общо за седмицата 2 сладоледа, 2 земела, бонбон от черен шоколад и 30мл уиски.
Добавките: MSM+сока на 1 лимон, рибено масло по 2гр на ден и вигантол по 5 капки

Постоянно съм с мускулна треска :) Едно като спре да ме боли, започва друго да ме боли :)
Някои от новите за мен упражнения - кофички и мъртва тяга.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 06.09.14 19:48.

07.09.14
09:49

казано от Теди Илиева на 01.09.14, 08:05:

Това как да го разбирам? 96.2км колело си е многоооо, много, много.

Теди Илиева

07.09.14
13:06

казано от maria на 07.09.14, 09:49:

казано от Теди Илиева на 01.09.14, 08:05:

Това как да го разбирам? 96.2км колело си е многоооо, много, много.

Ми, много е :)
Писала съм и друг път. Колелото е електрифицирано и усилието ми е горе-долу намалено наполовина. Лесно се навъртат километрите, когато ходя с него на работа през седмицата. Тази седмица валя доста и по-малко съм карала.

Теди Илиева

08.09.14
06:29

Резултати за седмица 31:
Задържани 93 кг
Свалени: 0кг
Свалени с натрупване от началото: 21 кг
Оставащи килограми за сваляне:  28 кг
Оставащи седмици до края на годината: 17
Брой тренировки: 4 кръгови и 2 кардио
Разтоварващи дни: 1
Допълнително движение: колело 37,5км (в режим асистънс)
Добавките: MSM, рибено масло по 2гр на ден, вигантол по 5 капки

Предполагам, че като килограми няма резултат заради водна задръжка от цикъла. От сантиметрите имам свалени -1 от талия, -2 от гръден кош. Процента мазнини за седмица ми е паднал с -1,3 %. Няма да пиша колко точно е, щото ...... ме е срам. Взех си друг кантар, който ги хваща.
Продължавам с 4 кръгови, 2 кардио и 1 почивен ден. През новата седмица се разчупва и малко схемата с храната. Вместо плодове за закуска ще хапвам яйца и оризовки.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 08.09.14 10:00.

Теди Илиева

12.09.14
20:59

Как протича седмицата:
Пон 08/09 - тренировка горна част + кардио 20мин
Вт 09/09 - тренировка крака
Ср 10/09 - кардио 60мин
Чет 11/09 -тренировка горна част + кардио 20мин
Пет 12/09 - тренировка крака
Съб 13/09 - кардио 60мин
Нед 14/09 - почивка

Тази седмица тренирах следобед като повтарях тренировките от миналата седмица. Посвикнах им и не са ми толкова жестоко тежки като в началото. Допълнително движа с колелото из града цялата седмица. Вероятно пак ще навъртя над 90 км.

Храната е интересна - спрях с концепцията на Intermittent fasting от 08/09. Вярно е, че ми даде отличен старт, но в дългосрочен план не е оферта за жените. С неохота я спрях докато ми носеше позитиви т.е. разделяме се като приятели :).
От този понеделник насам правя точно обратното - всеки ден ограничено от към количество и вид, но редовно хранене. Менюто ми се състои от зеленчуци, месо/риба, яйца, оризовки, зехтин, масло. С месото малко се насилвам, но количествата са малки, така че не е голям зор.

Добавките са запазени - MSM, вигантол, рибено масло, витамин С от лимони и таблетки. Пия и едни мултивитамини, заради ограничения прием.

Енергията през първите три дни ми падна, за това увеличих малко оризовките и зехтина и всичко се намести. Плодовете и ядките ми липсват - сънувам ги, но ако искам резултати ще трябва да устискам известно време без тях.
Треньорът ми е терорист и не поддава на никакви молби и тъжни погледи. Гърч, гърч....(whew)
В понеделник ще видя как се движа с мерките и ще пиша. Лека вечер на всички!

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 12.09.14 22:05.

Теди Илиева

15.09.14
07:39

Резултати за седмица 32:
От 93 кг до 92,1 кг
Свалени: 0,9 кг
Свалени с натрупване от началото: 21,9кг
Оставащи килограми за сваляне:  27,1кг
Оставащи седмици до края на годината: 16
Допълнително движение: колело 98,6км (в режим асистънс)
Добавките: MSM, рибено масло по 2гр на ден, вигантол по 5 капки, лимони, Вит С, мултивитамини

Свалила съм нови 1,4% мазнини за седмицата. Видимо корема ми се е прибрал много и вече не съм като буренце.
Настроението е екстра, като изключим адаптивния период към новия хранителен режим първите 2-3 дни.
Занапред продължавам по тази схема. Единственото нововъведение ще е включване на „зареждащ“ ден – пада ми се в почивния ден неделя. Тогава мога да си хапна каквото ми е липсвало без да прекалявам - един вид ще си отпусна душата.
За съжаление не мога да пиша подробности, по желание на треньора ми. Има си право човека, това са професионални услуги съобразени лично за мен.

15.09.14
08:13

вече си близо и до 90-те, браво (muscle)

.

казано от Теди Илиева на 12.09.14, 20:59:

Плодовете и ядките ми липсват - сънувам ги, но ако искам резултати ще трябва да устискам известно време без тях.

истинските хищници не се занимават с плодчета :Р

15.09.14
11:07

Това на гифчето е затлъстяла домашна котка и е много далеч от хищниците. ;)

Теди, именно защото услугите са съобразени лично с теб, не би следвало да има нищо против. В смисъл - никой друг не би могъл да се възползва безплатно от тях.
Какво “зареждаш” в този зареждащ ден? Ти имаш нужда основно да “рзареждаш” все още на тези килограми. Ако имаш нужда да “зареждаш душевно”, това означава че това не е твоя режим. Твоя режим би трябвало да те поддържа заредена емоционално и физически и да нямаш нужда да кривваш от него...според мен. ;)

Теди Илиева

15.09.14
19:42

казано от Маргарита Манева на 15.09.14, 11:07:

Теди, именно защото услугите са съобразени лично с теб, не би следвало да има нищо против. В смисъл - никой друг не би могъл да се възползва безплатно от тях.

Съгласна съм с теб, обаче това е положението. Уважих искането на треньора.

А за зареждането в неделя - липсват ми единствено плодовете и ядките така, че съм замислила смутита и сурови бонбони, без да прекалявам, разбира се. Пици, мици и т.н неща въобще не ми липсват.

Общо взето новият режим е рестриктивен. Не е нещо, което мога да поддържам прекалено дълго. Съгласих се да мина на него защото исках да раздвижа свалянето на килограми, което ми буксува от известно време - прекалено бавни темпове под 1кг седмично, което е доста обезкуражаващо предвид усилията.
За поддържане на килограмите по-нататък мисля, че напипах прекрасен режим - предходния, за който имаш голям принос (сутрин плодове, лек обяд, следобед ядки и богата балансирана вечеря).

Теди Илиева

21.09.14
16:29

Седмицата мина добре. Мускулната треска вече не ми прави впечатление - стана си нещо обичайно при мен :)

Много ме беше яд, че не можах да си карам колелото, защото късно ми свършваше смяната и в 20ч си е тъмно като в рог. Не си струва риска, въпреки всичките ми светлоотразители + жълтата жилетка. Посред бял ден на кръговото при паметника на Левски едно такси почти ме отнесе миналата седмица, та какво остава за през нощта.

Стомахът ми се посви и вече се засищам с по-малко количество храна. Като вид беше: яйца, масло, оризовки, салати, пуешко филе, пилешки дробчета с патладжан, домати.
Днес, обаче, си хапнах сладко, сладко :) Грозде, фреш от грейпфрут, круши, 2 лъжици лешников тахан, карфиол с кашкавал на фурна. Утре ще се меря и дано не съм прецакала много резултатите.

Качвам една снимка на милата гледка, която ме посреща всеки ден пред работата - био бройлерчета бегълци от къща в съседство, истинска екзотика за София :)

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 21.09.14 23:58.

21.09.14
16:37

казано от Теди Илиева на 21.09.14, 16:29:

Стомахът ми се посви и вече се засищам с по-малко количество храна.

Въпросът не е в стомаха, а в главата. ;)

Теди Илиева

21.09.14
19:47

казано от Маргарита Манева на 21.09.14, 16:37:

казано от Теди Илиева на 21.09.14, 16:29:

Стомахът ми се посви и вече се засищам с по-малко количество храна.

Въпросът не е в стомаха, а в главата. ;)

Марги, така написано това е пример за непрофесионално и обидно мнение.

21.09.14
20:51

Не знам защо така звучи, но не беше замислено да обижда.

ПП: Идеята ми беше че всичко започва и свършва в главата - тя контролира това, което влиза в стомаха. Не знам защо всички сте толкова обидчиви в последно време. Липсва ми времето, когато всеки можеше да пише неща във форума без някой да му се сърди.

Мнението беше редактирано от Margi на 21.09.14 20:54.

Теди Илиева

21.09.14
20:59

Много добре знам, че не си имала намерение да ме обидиш. Да не говорим колко много си ми помогнала до сега. Само ти писах как звучи поста. Ако изхвърлиш от речника си намигащия емотикон и се обосноваваш, както преди малко всичко ще е наред.

21.09.14
21:04

абе и размера на стомаха си оказва влияние. нали затова има такива операции за “стесняване” отвътре

21.09.14
21:18

казано от Pavel D на 21.09.14, 21:04:

абе и размера на стомаха си оказва влияние. нали затова има такива операции за “стесняване” отвътре

Именно там е грешката - лекуват симптом, а не причина.
ПП: Извинявам се за намигащия емотикон. Използвам го без лоша умисъл. :)

Теди Илиева

22.09.14
07:52

Резултати за седмица 33:
От 92,1 кг до 91,7кг
Свалени:  0,4кг
Свалени с натрупване от началото: 22,3 кг
Оставащи килограми за сваляне:  26,7кг
Оставащи седмици до края на годината: 15
Допълнително движение: малко колело 10,5 км (в режим асистънс)
Добавките: MSM, рибено масло по 2гр на ден, вигантол по 5 капки, лимони, Вит С, мултивитамини

Свалила съм малък процент мазнини -0,3% за седмицата, а на обиколки нищо не хванах. Прекалено е малка разликата. Зареждащия ден май ще го разредя да е един път на две седмици.
Излизам да потренирам.

Теди Илиева

22.09.14
16:25

Понеже е модерно, ето малко снимков материал на вашта леля с и без талия.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 22.09.14 16:29.

ДД

22.09.14
17:24

Браво Теди! От ден на ден разкриваш една все по-хубава и лъчезарна жена! Не остана!

Мнението беше редактирано от Даниела Динева на 22.09.14 17:25.

22.09.14
17:31

БРАВО, Теди! (hug)
Продължавай все така! (rock) :)

Теди Илиева

22.09.14
17:40

Благодаря приятелчета! Много сте готини всички :)
Сега остава да навия тренера да ми дава да пиша тренировките, че направо умирам да ви ги споделя.
Днес, например, за втори път правих лег преса не с дискове, а със седналия на уреда тренер. Добре, че не е състезател в тежка категория, ама пак тежи над 75кг. Днес ми беше по-тежък. Беше закусвал :)

22.09.14
18:40

Тренера ти е шемет! На това му викам аз “следене изкъсо” как тренираш :D :D :D
Седнал на лег пресата.... хаха, трябва да пробвам с някоя приятелка. :Д  Бе и с приятел може, само да има желаещи... (wasntme)

Мнението беше редактирано от Love на 22.09.14 18:41.

Теди Илиева

23.09.14
23:03

Вчера Понеделник 22/09
Тренировка крака. Да кажем, че оцелях.
Храната: яйца, оризовки, домати, целина, маслини, зехтин, пуешко филе

Днес Вторник 23/09
60мин кростренажор + стречинг
Храната: яйца, оризовки, домат, червени чушки, целина, маслини, зехтин, варено пилешко месо

Утре Сряда 24/09
Тренировка ръце – ще ходя в JK в Бокар към 18ч за поредния гърч с тренера.
Храната ще е като на 23/09

Добавките: всеки ден и без промяна – MSM, рибено масло, лимон, вит.С, мултивитамини, вигантол
Вода: 2л/ден

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 23.09.14 23:26.

23.09.14
23:05

казано от Теди Илиева на 23.09.14, 23:03:

Вчера Понеделник 22/09
Тренировка крака. Да кажем, че оцелях.

Сладурана! :D Като гледам второто, съдя, че е била сериозна тренировката :p :)

Теди Илиева

23.09.14
23:20

Уф, направо не питай. Движа се като Робокоп.

ДД

24.09.14
07:44

Робокоп, ама ставаш все по-красив такъв! Така, че давай в същия дух! Това, което чета в дневника ти все по ме кефи. И пускай камерата да снимаш, някой ден да  си направиш клипче!

Теди Илиева

27.09.14
16:34

Четвъртък 25/09
20мин кростренажор + 40мин пътека бързо ходене + стречинг
Храната: яйца, оризовки, домати, чушки, целина, маслини, авокадо, зехтин, пушено пуешко филе

Петък 26/09
Тренировка крака
Храната: яйца, оризовки, домат, чушки, целина, маслини, авокадо, зехтин, варено пилешко месо

Събота 27/09
Тренировка ръце + кардио 45мин + сауна
Храната: оризовки, яйца, заешко със зеленчуци

Утре Неделя 28/09 - почивка
Храната: оризовки, яйца, масло, домат, червено цвекло на пара, свинско филе
Тази седмица ще мина без зареждащ ден на сладко и плодове.

Добавките: всеки ден и без промяна – MSM, рибено масло, лимон, вит.С, мултивитамини, вигантол

Дръпнах една сметка на храната. Все пак трета седмица държа този режим. Дневният ми прием от средно 1600kcal е изравнен с BMR-a т.е. каквото свалям, го свалям заради тренировките. Калорийният ми прием обичайно е 41% от мазнини,  25% от белтъчини и 34% от въглехидрати.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 27.09.14 17:14.

Теди Илиева

29.09.14
07:14

Резултати за седмица 34:
От 91,7 кг до 90,4кг
Свалени: 1,3 кг
Свалени с натрупване от началото: 23,6кг
Оставащи килограми за сваляне: 25,4кг
Оставащи седмици до края на годината: 14
Допълнително движение: колело 28,5км (в режим асистънс)

Свалила съм приличен процент мазнини за седмицата -1,1%. Обиколките също са намалели. Продължавам по досегашната схема, като в неделя няма да правя зареждащ ден. „Зареждането“ го оставям за следващата седмица– от 06-ти до 11-ти, когато ще съм в Италия (sun)

Теди Илиева

01.10.14
22:28

казано от Pavel D на 15.09.14, 08:13:

вече си близо и до 90-те, браво (muscle)

Павка, тази сутрин паднах под 90 (muscle)

Теди Илиева

01.10.14
22:40

Как върви тази седмица:

Понеделник 29/09
Тренировка: 60мин пътека бързо ходене + стречинг
Колело: 16км в режим асистънс
Храната: яйца, оризовки, масло, червено цвекло на пара, свинско филе

Вторник 30/09
Тренировка: крака – пак ме удари мускулна треска този път на д-то и задно бедро
Храната: яйца, оризовки, масло, домат, тиквички на пара, авокадо, зехтин, свинско филе

Сряда 01/10
Тренировка: ръце+45мин велоергометър
Храната: яйца, оризовки, масло, домат, тиквички на пара, авокадо, зехтин, сварени пилешки гърди

Утре Четвъртък 02/10
60мин кростренажор + стречинг и малко сауна за разкош
Колело: поне 15км ще има, стига да не вали
Храната: яйца, оризовки, масло, суши, домат, салата моркови и целина

01.10.14
23:59

машина (handshake)

Теди Илиева

02.10.14
22:07

Благодаря, Павка! Както вече писах, не машина, а направо РОБОКОП :D

Между другото, преди 2 седмици ми взеха кръв за годишния профилактичен преглед. Резултатите показват абсолютно всичко в норма. Картона ми остана в МЦ Доверие - бавно ги обработват накуп с тези на колегите ми - и забравих да снимам изследванията. По-нататък като ми го изпратят по пощата ще го сканирам и ще го закача тук.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 27.10.14 15:27.

Теди Илиева

04.10.14
20:23

Петък 03/10 – без тренировка
Храната: яйца, оризовки, домат, моркови, целина, маслини, зехтин, варено пилешко месо
Вечерта ядох сладко и сирене – тежък женски ден.

Събота 04/10
60мин пътека бързо ходене
Допълнително движение: колело 7км в режим асистънс
Храната: оризовки, яйца, гъби с ориз, риба тон
Спах до 12ч. Стегнах куфара за понеделник.

Утре Неделя 05/10
60мин пътека или кростренажор според това колко ме боли корема
Допълнително движение: колело 5км в режим асистънс – до фитнеса и обратно
Храната: оризовки, яйца, масло, домат, моркови, целина, маслини, зехтин, риба тон

В понеделник преди да отпътувам ще направя едно измерване.

Теди Илиева

06.10.14
07:27

Резултати за седмица 35:
От 90,4 кг до 89,8кг
Свалени: 0,6кг
Свалени с натрупване от началото: 24,2кг
Оставащи килограми за сваляне: 24,8кг
Оставащи седмици до края на годината: 13
Брой тренировки: 2 кръгови и 4 кардио
Допълнително движение: колело 28км (в режим асистънс)

Добре мина седмицата. Женският период дойде малко по-рано от очакваното и за това тренировките са предимно кардио. Всъщност, дойде като по часовник, просто не съм свикнала да съм толкова редовна.
Справям се нормално с диетата. Нямам пристъпи на слабост, глад и т.н. Единствено си взех ново кухненско кантарче. Старото се оказа, че дава големи отклонения и съм хапвала повече от препоръчаното.... по дяволите.
Въпреки това видимо доста съм променена според околните. Мисля, че е от немалкия процент свалени мазнини - общо 4,1% от началото на септември.
Ще се опитам да не омажа хубавите резултати с италианския сладолед, който ме чака в Неапол. Ариведерчи до неделя :)

Теди Илиева

11.10.14
22:59

Естествено, че омазах режима обаче въобще не ми пука :)
Качвам малко снимки от красивата Италия: 747 Алберобело, 767 Матера, 845 и 875 о.Капри, 1024 Неапол, 1094 Позитано, 1207 Амалфи, 1160 Катедралата в Амалфи, 1228 изглед към Равело от вила Руфало,1329 мозайка от мъжкия бардак в Помпей,1399 кратера на Везувий

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 11.10.14 23:01.

12.10.14
15:26

Ох,че е хубаво!Благодаря Теди,че ни показваш тези красоти.Че малко си се поглезила не пречи:)Все пак си Човек!Успех!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1