21.02.14
22:15
Боли ме кръста от дясната страна идея от какво може да е ? Ходя на фитнес от 4-5 месеца и така до сега не ме е боляло, когато правя упражненията ме боли, когато се извия,разтегна и т.н... идея от какво може да е ? Най-много ме боли когато правя коремни преси, правя и хиперекстензии веднага след коремни преси, но болката не спира .
Темата беше редактирана от Stankow на 21.02.14 22:17.
22.02.14
16:00
Не съм врачка, и не мога да знам какво ти е. Вероятно си прищипал нерв, или нещо подобно. Това е нормално, и на всички предполагам се е случвало. Затова е важно, когато тренираш да си концентриран в упражнението т.е. в техниката, и вероятността от възникване на подобни състояния ще е по-малка. Времето за което тренираш, никак не е много, така че тялото ти трябва да се адаптира постепенно. Травмите са част от този процес, но трябва да се стараеш да ги избягваш. На мен последния път, ми се случи при клекове с голяма тежест да се зазяпам, и кръста ми прищрака. Боля ме, но не прекъснах тренировката, а продължих но без тежест. Въобще хубаво е когато имаш такива болки, да не се отпускаш, а да продължиш да тренираш, но да щадиш мястото. Мажи се с нещо!