Какви вещества губи сиренето при обезсоляване (киснене във вода)?

Здравейте :).

Чудесен сайт имате. Често попадам на ваши статии или теми от форума, когато търся нещо.

Регистрирах се с конкретна цел и тя е да попитам въпросът в заглавието. Отговор не успявам да открия в интернет. Единственото, което открих е от една книга. Там казват цитирам: ”но се губят и част от другите минерални соли”.

Някой има ли допълнителна информация какво точно се губи? Само соли ли и какви или и други неща и какви?

Благодаря.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1