Дневникът на June

Прескочи до:

25.07.16
20:08

*Едит за снощи: добавям чоплене на тиквени семки + малко пъпеш.. и те станаха към 1900ксал

25.07.2016г.

Да кажем наспана, ставане в 7:30ч

Храна:
- двойно (coffee) , 2 хапки банан
тренировка
- доядох банана
- салата- айсберг, пил филе, 3 сухара, царевица, малко дресинг
- (coffee)
- протеинова палачинка- 1 яйце + 1/2 доза протеин + брашно от лимец + малко пр мляко
- пил филе на скара, задушени зеленчуци  с ориз басмати почти без мазнина
-диня

Допълнително: Хром, 10 капки вит Д, Mg 500мг + b complex, 1 пробиотик

Тренировка (с треньор):
размачкване с фоумролер преди, повреме (когато има нужда) и след тренировката

СС:
- преден клек - 3х10 @20кг
- хоризонтален скрипец - 3х10 @15кг
СС:
-  бедрено сгъване (leg curls) - 3х12 @10кг
- едностранни раменни преси с дъмбел- 3х10 @3кг
СС:
- страничен планк- 30сек, 30сек, 40сек
- обратни коремни преси- 3х8

+ че се прибирах пеша през парка- 30мин с бърза крачка

Допълнително движение: 3 часа разходка с малкия

Размисли:
За тренировката: Чудна! Натовари ме доста прилично , въпреки че на пръв поглед не е кой знае колко тежка.  Раменните преси ме затрудняват като изпълнение. Доста мисъл влагам, за да не кривя тук и там.  Коремните преси ми разказаха играта. Накрая едва ги
правех, но устисках :)
Други: От сутринта чувствам страшна тежест в стомаха.Горе при слънчевия сплит ми е тежко все едно имам топка. Затова и не успях да хапна преди тренировката. Мисля си, че съм прекалила с мазнините тези дни. Може да съм претоварила жлъчката. Затова няколко дни ще карам на по- немазна храна.

*описвам обратните коремни преси понеже май има различни изпълнения.
От позиция като на снимката (само че моите ръце бяха опънати назад и се държах за пудовка) вдигах таза и краката, както са свити все едно ще докосвам носа си с коленете.

26.07.16
20:17

26.07.2016г

що-годе наспана, ставане 7:30ч.

Храна:
- към 04:30 бях гладна и хапнах 100г котидж сирене
- двойно (coffee) , протеинова палачинка
- салата- айсберг, пил филе, царевица, 2 сухара, малко дресинг
- (coffee) , сухар намазан с цедено кисело мляко и плодове
-  парче от тортата, 2 соленки
- котидж сирене 150г, 2 хапки ориз със зеленчуци
- тиквени семки около 30г , малко пъпеш

Допълнително: Хром, Mg 500мг + B complex, 10 капки вит Д, 1 пробиотик

Движение: До обяд не съм сядала- пазари, приготвяне на торти, чистене. След това търчане след детето.

Размисли: Имам стабилна МТ на дупИто (mooning) . Болят ме рамената там, където съм подпирала лоста при предния клек.
Всеки път щом хапна кисело мляко, ми става супер тежко на стомаха.

*днес правих любимата си торта - готови блатове, цедено кис мляко с малко пудра захар, плодове

Мнението беше редактирано от June101 на 27.07.16 08:43.

28.07.16
09:00

27.07.2016г.

Наспана, ставане 8:00ч.

Храна:
- (coffee) , 140г пълнозърнести гевречета  (640ксал )
- салата- айсберг, пил филе , 2 сухара, дресинг ;  (coffee) 3 в 1 не цялото
- 1 нектарина
- 2 сравнително голями био бисквити с лимец, канела и ябълка; няколко солети от лимец
- салата- същата ; още две бисквити
- чоплих малко тиквени семки около 20-30г, 1 парче диня
Допълнително: Хром,  вит Д, 1 пробиотик

Движение: сутринта чистене; следобед 3 часа с малкия навън

Размисли:
*Снощи пих no-spa заради болки в кръста и корема породени предполагам от овулация. Това май ще ми е “бонусът” от раждането. Преди ме болеше първите два дни на МЦ , а сега в средата на месеца имам проблеми. Изследвах хормони, бях при двама лекари и нищо. Било нормално. Вчера за първи път стигнах до обезболяващо.
* Според измерване на подкожните мазнини с калипер чрез 12 кожни гънки, процентът мазнини към днешна дата ми е 10.96%. На първа страница на дневника ми има резултатите от 3 предишни измервания ,2 от които са на платформа.
* много ядене, много нещо... После се чудя защо не ми е добре на стомаха.
* Имахме леко премеждие навън.Ники се задави с една бисквита и се налага да го обръщам с главата надолу, за да се справим със ситуацията. Поизплашихме себе си и малко народ около нас, но аз съм горда ,защото бях много хладнокръвна.

29.07.16
09:06

Отчет за вчера:
28.07.2016г.   Детенце стана на 1 год и половина! (sun)

що-годе наспана, ставане 8:15ч.

Храна:
- (coffee) , 1/2 протеинова палачинка
  тренировка
- салата- айсберг, 3сухара, пил филе, дресинг;  1/2 протеинова палачинка, 2-3 хапки от сместа за тортата
- парче бисквитена торта
- свински карета на скара, салата- домати ,краставици, печена чушка, сирене
- напълно излишно хранене- 1 парче бисквитена торта, около 20-30г тиквени семки, около 100г пълнозърнести гевречена- около 700ксал

Допълнително: Хром, 1 табл ензими, 1 пробиотик, Mg 500mg + B complex

Тренировка с треньор:
Фоумролер преди, повреме и след трен
СС:
Тяга с пудовка- 10@16кг , 10@20кг, 10@24кг
Вертикален скрипец подхват- 3х8-10 @20кг
СС:
бг клек – 12 ст, 12@2х4кг ; 12@2х4кг
избутване на дъмбели от лег- 3х12@2х4кг
СС:
планк – 3х30-40сек (?)
упр-е за  корем обяснено в мнение №560 - 3х15 на страна Ако някой му знае наименованието, моля да ме просветли
:D
Връщане с бързо ходене през парка- 30мин

Допълнително движение: 3 часа навън с детето

Размисли:

*Тренировката беше хубава, натоварваща. Подобрява ми се техниката на всичко. Доволна съм!
* Бисквитената торта е правена без пр мляко, с 4 с.л. кафява захар в нишестето. Много хубава се получи.
*  В последно време (може би месец, но и преди се е случвало) щом хапна сладко, започва да ме боли главата. Вчера следобед след парчето торта веднага ме подхвана главата и ми се прияде солено. Вечерта се случи същото. Обмислям да си направя едно изследване на инсулина. Дочух, че е бая гадно, но май ще се наложи да го изтърпя. Имам притеснения в тази насока.
* Излишното хранене си беше чиста доза джвакане на нещо пред сериалче.

30.07.16
08:12

29.07.2016г.

толкова ненаспана, че ходя като муха без глава |-) ; ставане 8ч.

Храна:
- (coffee) , 150г сирене котидж
- 400мл фреш- ябълка, цвекло, морков , 20г тиквени семки; 3 последни хапки от тортата, зелен чай
- малка порция телешко със зеленчуци
- (coffee) , около 200г пъпеш и 2 шепи тиквени семки
- телешко с картофено пюре , още 40г тиквени семки

Допълнително: Хром,  вит Д

Движение: малко

Размисли: * Трябва да понамаля тиквените семки. Много ги обичам, но идват в повече.

31.07.16
10:11

За вчера ( 30.07.16г.) отбелязвам ден на безразборно хранене :
филия с пил филе
1 пакетче солети
тиквени семки около 100г
2 малки парчета диня
1 котидж сирене
малко обикновени бисквити + 2 бисквити от лимец и овес
2 блокчета шоколад
1 пица

Детето е на бабин дом и въпреки това със ставането се чуствах уморена. Имах задачи за вършене до обяд и нямаше как да спя още. Ходих до родителите ми и в един момент, когато трябваше да си ходя просто едва се влачех.Взех солети и малко ми просветна, но нещата продължиха по същия начин.

Днес положението е същото. Спала съм 9 часа и  не мога да мръдна 2 крачки. Само гледам да лежа.Ако стана , ми се завива свят и ми причернява.Чувствам страшна отмалялост. Лошото е ,че трябва да пътувам и да си взема детето, а после следват грижи и разходки до 22ч. Не знам как ще се оправя. Ниско кръвно ли е, какво чудо е .. Ям и ми се оправя тиквата, но след малко пак съм на същото дередже. Преди малко си измерих кръвното и не ми седи толкова ниско - 100/70. Ако съм го измерила правилно, разбира се.

Междувременно ми изби мъдрец! :)

31.07.16
10:28

Проверявала ли си колко ти е хемоглобинът? Ако е по-нисък, е възможно да е от това. Дано бързо възвърнеш сили.

03.08.16
09:34

Мерси, Дили :) Ами , не успях да изследвам инсулина, а за кръвното така и не ми стана ясно дали е от него.Бях като ударена с нещо много тежко 2-3 дена, но сега съм ок.

Отчет за вчера 02.08.2016г. 

Храна:
- (coffee) , протеинова палачинка
тренировка
- таратор, свински врат на скара, домати , 2-3 бисквити
- (coffee) , 1 бисквита
- пил филе, 4-5 крекера, краставица
- 2-3 хапки от свинско с кафтофи на фурна, 5 кайсии, 2 бисквити, 4-5 крекера, тиквени семки около 40-50г

Допълнително: Mg 500mg + B complex, вит Д

Тренировка Б (с треньор):
размачкване с фоумролер преди, повреме (когато има нужда) и след тренировката

СС:
- преден клек - 1х10@20кг, 2х10@25кг, 1х8@25кг
- хоризонтален скрипец - 3х10 @15кг , 1х8@12кг
СС:
-  бедрено сгъване (leg curls) - 3х12 @10кг
- едностранни раменни преси с дъмбел- 3х10 @3кг
СС:
- страничен планк- 50сек, 40сек, 42сек
- обратни коремни преси- 12, 12, 10

+ че се прибирах пеша през парка- 30мин с бърза крачка

Допълнително движение: 2 часа с детето навън

Размисли:
*Тренировъчната ми програма е изградена по следния начин- тренировки А и Б , които обхващат цялото тяло и които трябва да повторя всяка по 4 пъти, демек за около 1 месец ако тренирам 2 пъти седмично.
* Преди раменните преси размачквах трапеца с едно топче. Имаше голяма полза, защото подобрих техниката на изпълненията в последната серия.
Днес имам МТ на бедрата от предния клек.
* Храната пак е кофти. Воля, мотивация= 0. (dull)

03.08.16
20:11

03.08.2016г.

Ненаснапа с главоболие и затварящи се очи

Храна:
- (coffee) , палачинка от лимец с пил филе
- (coffee) , несметно количество бисквити и крекери
- пиле с ориз на фурна , (coffee)
- още около 100г обикновени бисквити , 150г котидж сирене

Допълнително: Хром, вит Д, Mg 250mg

Движение: 2 часа с детето навън

Размисли:
* Храната е повече от кофти. Спретнах си хранителен режим и ще се пробвам да го спазвам за извесно време, въпреки че не исках да влизам в тези “филми”, защото мислех, че точно те ме доведоха до състояние да “трябва” да изям и последната бисквита у дома.
* Покрай тренировките естествено съм понаедряла и едва се понасям. Знам ,че е нормално и все пак като се погледна ми става зле. Мъжът ми е много доволен от това как ми се отразяват тренировките, но аз все още имам влечение към манекенски мерки и външност. Това може да ме откаже от тежестите. Хем съм по-силна и усещам плюс, хем на външен вид знам, че трудно ще се харесам такава.
Въх, хич не звуча позитивно ама това ми е на сърцето и реших да си го пльокна в дневника ...

Аз лично не мисля, че има опасност скоро да наедрееш. Според мен е някакво лъжливо твое вътрешно чувство.
Дори мисля, че ще се почувстваш по-добре, ако съзнателно качиш активно тегло. :)

Колкото до храната: като начало можеш да не купуваш нещата, които не искаш да изяждаш. Просто не ги вкарвай в дома ви, поне докато не стабилизираш менюто. Успех! :*

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 03.08.16 21:03.

03.08.16
21:23

казано от June101 на 03.08.16, 20:11:

Мъжът ми е много доволен от това как ми се отразяват тренировките, но аз все още имам влечение към манекенски мерки и външност. Това може да ме откаже от тежестите. Хем съм по-силна и усещам плюс, хем на външен вид знам, че трудно ще се харесам такава.

Дай си време. Може пък влечението ти да се промени към фитнес-моделски мерки. ;)

04.08.16
08:21

Винаги съм се чудела как може да поглъщаш толкова много бисквитки ? Та това е едно от най - вредните храни. Опакованите глупости съчетани с тренировки, не мисля, че ще те доведат до нещо добро. Твърде много въглехидратна храна. Не те ли мотивира това, че вече и на фитнес ходиш, и по програма тренираш, да ги откажеш? Волята ти явно не е много голяма щом не можеш да се откажеш. Да знаеш, че отделяш от времето си, от средствата си /за фитнес/ и да ядеш тези боклуци?!!?!?!?!?! Извинявай, но не го разбирам.
Харесвам те като личност, поне това, което си ни показала досега като външност и мнения. Следя дневника ти с интерес, но като прочета за всекидневните ти похапвания на бисквити иииии “лошо” ми става. (puke) (puke)
Пиша ти го с най - добри чувства.

Усмихнат ден!

Анелия Бинева

04.08.16
08:36

Не мисля, че факта, че яде бисквити е толкова отвратителен колкото го описа? Когато ти става лошо, не го чети.
Без лоши чувства :)

04.08.16
13:40

Привет! :)
Първо да ви отговоря, мили момичета.
Рони, мила, много ти благодаря за хубавия съвет.:* Понякога човек знае нещо, но го забравя и е прекрасно ,когато го подсетят! Наистина трябва да разкарам някои храни от вкъщи. Трябва да не купувам някои неща. За наедряването- знам. Абсолютно съм съгласна, че имам накъде да качвам активно тегло и даже смятам, че ще ми се отрази добре. Трябва да се преборя с някакви свои субективни усещания  и мисли.
Дили, права си, че трябва да си дам време и най-вече да дам шанс на тренировките да ми покажат ползите си. :) Признавам си, че винаги съм била “клечо” и може би до такава степен съм свикнала с това, че сега ми се струва някак ненормално да съм по-едра.
Грийнче , не знам дали са най-големите боклуци, но знам, че не носят нищо полезно на тялото ми. И аз като теб се чудя как  е възможно да поглъщам толкова бисквити. Честно да ти кажа аз си имам теория за себе си и за това прекаляване с разни храни (било то вредни или не). Дълго време спазване на стриктни режими с намалени калории до нереални цифри, понякога води до лоши последствия в тази насока.
Знам, че не го казваш с лоши чувства :)
Анелия, благодаря и на теб за включването! :)

Сега, ще взема да се отчета, та поне всичко да е в един пост :D

04.08.2016г.
сравнително наспана

Храна:
1. (coffee) , дебела палачинка (лимец, 1 яйце) + 45г пил филе, малко краставица
тренировка
2. Свинско с лук на фурна (мазничко) , зелена салата
3. (coffee)
4.  към 19:30- 150г котидж сирене
5. салата- айсбер, зелена салата, малко дресинг, 2 съхара, малко царевица, пил филе; тиквени семки

Допълнително: 1 пробиотик, Mg 500mg

Тренировка с треньор:
30мин ходене до залата
Фоумролер преди, повреме и след трен
СС:
Тяга с пудовка- 4х8-10@24кг
Вертикален скрипец подхват- 4х8-10 @20кг
СС:
бг клек – 3х12 ст
избутване на дъмбели от лег- 3х12@2х4кг
СС:
планк – 1мин, 45сек, 50сек
упр-е за  корем обяснено в мнение №560 - 3х15 на страна

Допълнително движение: с детенце навън предполагам,че ще са около 2 часа

Размисли:
* Отидох на тренировка влачейки се. Когато обаче започнах да тренирам, ми дойде енергия и мотивация. Леко увеличаваме обема на тренировката. Първите две упр-я вече са по 4 серии. Тежеста на тягата днес остана 24кг, но пък всичките серии бяха с нея.
Бг клекът го правих със собствено тегло, защото все още съм с мускулна треска и краците ми са уморени.

* Поговорих с треньорката за храненето. Стана въпрос за това, че съм си изготвила хранителен режим. В моя режим обаче , бях включила повечко въглехидрати. Треньорката ми даде идея да опитам с по-малко въглехидрати , но с повече мазнини. Има резон в думите й, че след въглехидрати+ протеини се огладнява по-бързо, отколкото след мазнини + протеини. Каза ми просто да експериментирам и да видя дали ще се чувствам по-енергична. Тааа.. тези сметки и менюта, които си бях надраскала, засега ще почакат.

* След закуската ми стана много тежко, а бях гладна преди да хапна. Или ми дойде в повече количеството храна, или това не е подходяща закуска.

Мнението беше редактирано от June101 на 05.08.16 07:21.

04.08.16
15:33

казано от June101 на 04.08.16, 13:40:

Привет! :)
Грийнче , не знам дали са най-големите боклуци, но знам, че не носят нищо полезно на тялото ми. И аз като теб се чудя как  е възможно да поглъщам толкова бисквити. Честно да ти кажа аз си имам теория за себе си и за това прекаляване с разни храни (било то вредни или не). Дълго време спазване на стриктни режими с намалени калории до нереални цифри, понякога води до лоши последствия в тази насока.
Знам, че не го казваш с лоши чувства :)

* Поговорих с треньорката за храненето. Стана въпрос за това, че съм си изготвила хранителен режим. В моя режим обаче , бях включила повечко въглехидрати. Треньорката ми даде идея да опитам с по-малко въглехидрати , но с повече мазнини. Има резон в думите й, че след въглехидрати+ протеини се огладнява по-бързо, отколкото след мазнини + протеини. Каза ми просто да експериментирам и да видя дали ще се чувствам по-енергична. Тааа.. тези сметки и менюта, които си бях надраскала, засега ще почакат.

Казвам го с най - добри чувства. И аз като теб харесвам по моделски тип жени, но не точно. Не харесвам мускулестите и отбягвам дори да гледам снимки на такива, защото не мога да възприема жена с много мускули.
Написах това за бисквитите, защото виждам, че наистона полагаш усилия. Изглеждаш добре и така! (sun)
Просто свързвам тренирането с храната винаги и за мен те вървят ръка за ръка. Не може само едното или само другото. ;) Това естествено си е лично мое мнение и не искам да натоварвам никого с него.

Анелия, мисля че коментара не се отнася точно за теб и е молко нелогично включването ти точно за моето мнение! (dull)

04.08.16
16:23

казано от June101 на 03.08.16, 20:11:

03.08.2016г.

Размисли:
* Храната е повече от кофти...
* Покрай тренировките естествено съм понаедряла и едва се понасям. Знам ,че е нормално и все пак като се погледна ми става зле. Мъжът ми е много доволен от това как ми се отразяват тренировките, но аз все още имам влечение към манекенски мерки и външност. Това може да ме откаже от тежестите. ...

Колко си наедряла, като те познавам сигурно си 1кг. най-много отгоре, което може да е и от задържане на вода. Същност с теб си говорихме за водата, ти не пиеш достатъчно, та  от там може да ти тежи, главоболието също е сигнал за обезводняване, световъртежа също...
А за мерките, като килограми ли съдиш за манекенски 45кг? или пак искаш да станеш 43кг.?!, в това няма нищо добро, сама сподели един пост по-нагоре за тази си външност. Стегни се малко и пак помисли върху въпроса ми: Фитнеса доставя ли ти удоволствие?Пробвай нещо друго, например танци, някое групово занимание, мисля че ще се впишеш добре в една подобна група с повече жени. 
За храната имам една идея, ако вкараш и Иво на режим ще ти е по-лесно да се мотивираш и ти да бъдеш, така у вас ще има предимно хубава храна, а бисквитите са ти най-малкия проблем, щом ти харесват яж си ги, но се научи да ядеш повече хубава храна, един ден ще ти писне да ядеш бисквити, но трябва да не мислиш за цифрата на кантара, тя не е водеща за това как изглеждаш.

04.08.16
17:00

Грийн,  абсолютно сигурна съм, че го казваш с най-добри чувства  и напълно те разбрах какво имаш предвид.  Права си, че трябва да се стегна малко :)

Дени,  хубаво ме подсети за водата. Все още не пия достатъчно.Мисля си, че покрай непиенето на вода + доста въглехидрати , определено се получава гадна задръжка, която допълнително ми трови усещанията.
Иво е на режим от 2 месеца.Силно казано режим, но си следи храненето да е чисто. Свали 5 кг, поизчисти се и определено има воля. Аз от своя страна се саморазрушавам и му развалям дисциплината понякога (ама сравнително рядко). Тааа... аз съм “пробойната” в семейството.
За танците или другите групови занимания съм се замисляла, но не ми е дошъл моментът. Фитнесът ме кефи като цяло и ми носи удоволствие. Мразя водната задръжка и мускулните трески, но те си вървят ръка за ръка. Просто ми трябва още време.Рано е да отписвам начинанието, защото е в зародиш. :)
В най-скоро време ще цъфна при теб да направим една тренировка или поне за наливане на малко акъл в главата :*

05.08.16
20:03

Тъй... Реших да спра да пиша за извесно време.  Много съм несериозна с храненето, много съм разклатена емоционално и честно казано това ми Аз хич не е нито за четене, нито за пример, нито за нищо. През последните 2 години съм била ок с храната и емоциите само повреме на бременността (напук на всички приказки,че бременните полудявали). 

Ще прекратя и тренировките с треньор. Ей така го реших. Не е това, от което се нуждая в момента. Треньорите са страхотни, но аз не съм за там. Не се чувствам тонизирана, а скапана и водна. Това ме “разклаща” допълнително. Няма да спра със спортните дейсностти , но ще търся други варианти.

Когато има нещо готино и ползотворно, ще го вписвам. :) Човек трябва да знае какво му носи щастие и хубави усещания.

По-здрави :)

05.08.16
21:03

Ще ми липсва вписването ти,  всеки път ми е едно такова слънчево, като вляза тук. Но е много важно и на теб да ти е така и стискам палци скоро да се чувстваш себе си и заредена емоционално, а и да намериш своя спорт. (sun)

09.08.16
16:35

09.08.2016г.

“Много” издържах без да пиша :D

Минавам да споделя, че ми “преля чашата” и реших да се подложа на мъчението със спирането на захарта. Днес ми е 1-ви ден на абстиненция. Записвам всичко на файл на лаптопа. Цялостно положението е следното:
- главоболие почти постоянно
- бавна мисъл , като бг реотан съм (dull)
-отводняване с пълна сила (а съм точно пред МЦ) и интересното е ,че с извинение ама  урината ми е много светла
- потя се , та и от там отводнявам
- ям често, но сравнително малко и не ми е тежко на стомаха

08:10- кафе с мляко
09:30- 2 яйца, 2 резена кашкавал
10:30-11- чоплих тиквени семки
11:30- поеви се главоболие
12:15- крем супа (тиквички, сладък картоф, морков ,чесън) + 1 сухар, 1/2 кюфте
временно ми помина главата, но 20мин след това пак имах главоболие и легнах да спя
14:40- 1 банан , малко зеленчукова супа
15:30- тиквени семки , кафе с мляко и стевия , *сега ще пийна Хром
19:20- 2 кюфтета, няколко хапки домат, 1 морков
22:00- 1 кюфте, малко зеленчукова супа, около 30г тиквени семки

Дотук това е менюто. След малко излизам навън с малкия и смятам да си сложа малко моркови в кутийка и като една истинска майка-зайка да плюскам ,когато много започне да ме боли тиквата.

* слагам снимка на таблицата с тренировките досега. Не съм описала в дневника два пъти вело у дома.

Малко извън спортната тема:
Да споделя една готина новина- поканиха ме да бъда кръстница! :) Много съм щастлива и горда! Това допринесе за решението ми да се взема в ръце. Нали казват ,че кръстникът е един вид духовен наставник. Няма място за лигавщини и слаба воля! Искам да бъда добър пример и за моя дребосък, и за кръщелницата :)

Мнението беше редактирано от June101 на 10.08.16 07:32.

09.08.16
17:35

Браво момиче! (sun)
Чудесно решение. Постоянството е голяма работа, но най-трудно се взима решение и  се започва нещо ново.
Пробвай солена вода (с хималайска сол ако имаш) и магнезий около 500 мг дневно. На втората седмица след като започна да пия магнезий и забравям какво е било да ми се яде сладко. :D
Успех!

10.08.16
07:37

казано от Maria Peeva на 09.08.16, 17:35:

Браво момиче! (sun)
Чудесно решение. Постоянството е голяма работа, но най-трудно се взима решение и  се започва нещо ново.
Пробвай солена вода (с хималайска сол ако имаш) и магнезий около 500 мг дневно. На втората седмица след като започна да пия магнезий и забравям какво е било да ми се яде сладко. :D
Успех!

Привет ,Мария! :)
Имам хималайска сол и ще пробвам солената вода. Магнезий не съм спирала да пия от много време, но при мен няма такъв ефект. Единствентата полза, която усещам от него е ,че нощният ми сън става по-дълбок.
Може би само Хромът ми помага за сладкото :) В крайна сметка обаче всичко опира до воля, а аз сега съм решила да се запъна като магаре на мост и да не се давам на сладострастията :D

10.08.16
11:50

РЕЦЕПТА

Вписвам една рецепта, която аз малко измених :)

Крем пита с моркови:

Блат:
300г извара, 2 яйца, ванилия, 2 варени и пасирани моркова, 1 банан, 4 с.л. овесени ядки
(овесените ядки трябва да са повече или да се сложи по-малко извара, или 1 яйце, защото се получи леко влажно и ронливо)

Крем:
около 100г цедено кис мляко, 2 банана
( кремът стана много и сложих по-малко от половината)

Стана много вкусно и сладко, даже без крема отгоре. Честно казано на мен ми хареса повече без крема.

*Прилагам оригиналната рецепта
* + моето произведение с вече едно липсващо парче :D

Мнението беше редактирано от June101 на 10.08.16 12:13.

Анелия Бинева

10.08.16
11:53

Ще я пробвам задължително тази рецепта!  Хд звучи супер вкусна *-*

10.08.16
19:58

10.08.2016г.   Втори ден без захар  (1ви ден МЦ)

07:10- (coffee) с мляко и малко стевия
08:30- 2 палачинки с кашкавал (1 яйце, лимец, пр мляко, сода)
11:30- 1 парче от крем пита с морков
14:45- около 35г тиквени семки, още 1 парче от крем питата
към 18ч. хрупах морков и краставица, 1 сухар
за вечеря ще има свински врат на скара и салата от домати и краставици
- по-късно може би ще хапна диня

Допълнително: Хром, Аналгин

Днес съм ненаспана. Снощи не успях да заспя бая време. После пък детето не искаше да спи много, много.
Въпреки това, сутринта се чувствах добре и не търсех захар. Днешният втори ден без захар ми е доста по-лесен. :)
МЦ дойде придружено с болки и кръвоизливи. Отделно и мъдрецът, който тръгна да пробива преди 2 седмици , днес продължи да се показва и да боли. “Чудничко” отвсякъде :D

Движение: сега е 20ч. и съм навъртяла 6,53км, ама и още ще има...

* Прилагам снимка на приложението ми на fitbit гривната, за да се види какво “спане” е паднало снощи :D
* хоп , и снимка на вечерята :P

11.08.16
19:29

11.08.2016г.   3-ти ден без захар

07:30- (coffee) с мляко и стевия
09:20- 2 палачинки (1 яйце, лимец, пр мляко) + кашкавал
11:30- 1 резен от ябълковия сладкиш +  малка купичка кис мляко
13:30- свински врат на скара + няколко хапки домат
15:00- (coffee)
16:00- 2 резена кашкавал
18:00- 2 сухара със сирене, 2 хапки от сладкиша с ябълки
по-късно ще хапна диня и май това ще е

Допълнително: 2бр Ca,vit C, P ; Хром

Движение: малко повече от 7км

Сутринта бях на косъм да посегна към бисквитите. Едва гледах. Проблем ми е като стана сутрин ненаспана. Едва се влача, мъчи ме безсилие и главоболие. Това са най-трудните ми моменти и винаги посягам към бързата енергия. Винаги без днес! :) Успях да се сдържа и съм много доволна :) Надявам се скоро да мина отвъд най-трудната фаза.

Пак силно МЦ и болки.  Дано утре да ми е поразминало, защото ме чакат 2 дни плътно търчане след малкия. Нося гривната на Fitbit и ще ми е интересно петък и събота какъв километраж ще навъртя :D

Имам чувството, че се храня по 28373864 пъти на ден. Реално не ям чак толкова много, но много хранения ми се виждат.

РЕЦЕПТА:
Ябълков сладкиш без захар

Продукти: 2 средни ябълки настъргани, 2 яйца, 30г разтопено кокосово масло ( аз сложих 1с.л.) , 3 с.л. с връх кокосово брашно, по 1 ч.л бакпулвер и сода за хляб ( аз нямах бакпулвер), 60г стафиди, 1с.л. мед, малко сокче от лимон и настъргана кора от него.
Изсипва се в намазнена тавичка или силиконова форма. Слага се в загрята на 180 фурна и се пече около 20-25мин :) туй то за днес десерта

Рецептата я взех от групата на бб тийм във фейса :)

* не може без снимка на десерта

12.08.16
19:02

12.08.2016г.  4-ти ден без захар

07:30- (coffee) с мляко и стевия
12:30-  5 мъфина от извара, яйца и морков , около  50-60г сладолед със стевия
15:00- 200г сладолед със стевия (давих мъката и нервите :D ) , 1 мъфин
18:00- (coffee) половината , 2 глътки уиски
стомахът ми е много подут и сигурно ще ям само кис мляко с ленено семе
едит: Не ядох киселото мляко. Хапнах 3 оризовки, 100г пил филе, 1/2 домат и 30г тиквени семки

Движение: най-вероятно ще ги докарам 10км :) днес доста носих Ники, та +12кг

*Днес съм наспана обаче много нерви изхабих покрай детето. (dull) Ама няма как без тях :)
Иначеее да кажа и нещо готино- в зала Триадица имаше баскетболен мач на младежи. Аз умирам да ходя по мачове и не се сдържах да не влезем с дребния.Той не седи мирен и за 30сек и затова нямаше как да останем повече от 5мин, но все пак отбелязвам първото му посещение на мач :D

*За  мъфините използвах 400г извара, 3 яйца , 1 настърган морков , малко сода, куркума, шарена сол, чубрица—> станаха 15 бр

Мнението беше редактирано от June101 на 13.08.16 07:07.

13.08.16
20:04

13.08.2016г. 5-ти ден без захар

Храна:
06:50- (coffee) с мляко и стевия
08:00- около 30г пълнозърнести солети + 1 мъфин с извара от вчерашните
11:30- 100г пил филе, 3 с.л. варен ориз, 1/2 домат, 2 сухара
13:00- парче диня
14:30-  в опит да остана будна- 7-8 сухара и 200г кис мляко с ленено семе
20:00- 2 купички пилешка супа с 2 филии хляб

Допълнително: Eve na Now, Ензими на Now, 1 пробиотик

Движение: 10км

Тренировка
Спринтове 5х50м , връщане с бягане, почивка 1-1:30мин между тях

Сутринта се чувствах доста ненаспана. Ники вчера заспа рано, ама пусто желание да гледаме Game of thrones иии си легнах чак в 23:30ч. Съответно ставането в 6:30 не ми хареса никак :D В такива дни търся сладко. Днес пак на моменти едва се сдържах да не нападна бисквитите. Хапнах обаче повечко сухари. Просто когато ми се спи, а не мога да полегна, изпитвам нужда да мачкам въглехидрати.

* Много ми е зле стомахът. Подут е ужасно, все едно съм в 6-ти месец. Трябва да променя менюто :(

Сутринта си наумих, че когато детето заспи (към 10-10:30ч.) , аз ще направя няколко спринта в училището. Нахлузих маратонките за бягане и речено-сторено! :)

Мнението беше редактирано от June101 на 13.08.16 20:04.

14.08.16
20:21

14.08.2016г.

07:45- (coffee)
трен
10:30-  2 бъркани яйца с масло ; (coffee) с 1 ч.л. мед
14:00- сьомга на скара + задушени зеленчуци, много малко спагети и водорасли
16:30- около 100г сладолед със стевия
19:45- 220г спанак с малко ориз и сирене, чупка хляб, около 60г крекери Хогаренас

Едит: 22-23ч.- 100г пил филе, 40-50г крекери , 200г сладолед със стевия, 40г слънчоглед
иии станаха към 2000ксал !

Допълнително:  fat burner lipo 6 black ; 250мг Mg + b complex

Движение: 9км

Тренировка:
ролване преди и след
20мин упражнения със собствено тегло и 2х3кг- обхванах цялото тяло, без почивки

15мин вело - 8.05км, 183ксал

От вчерашните спринтове имам МТ на краката и корема. Обичам спринтовете!  (nlove5) :)
Днес стомахът ми е по-добре, обачеее трябва да разкарам и крекерите полека-лека.
Захар все още няма :) Доволна съм от себе си :)

Мнението беше редактирано от June101 на 15.08.16 07:40.

22.08.16
08:22

Пускам отчет за миналата седмица :)

Понеделник 15.08-
Стягах багаж на малкия, защото във вторник го изпратихме при баба и дядо на село, а ние имахме гости от Дания. Честно да си призная не помня какво съм яла и правила. Ще впиша данните от fitbit гривната—>
Движение: 8.05км , изразходвани калории: 2021 ; активни минути: 41

Вторник 16.08
До обяд не ядох и бях на разходка с дребния. Имах енергия, чувствах се добре. Храната също биваше.
Движение: 9.47км, изразходв калории: 2141; активни минути: 47

Сряда 17.08
Ходихме на Витоша с датчаните. Искаха да се качват в планината. Направихме преход 2-3 часа. Много беше хубаво, но се поизморихме.
Храната - много тестяно , от което ми стана тежко на стомаха и се мразех.
Движение: 9.59км, изразходвани калории: 2022; активни минути: 91

Четвъртък 18.08
Ходихме до Рилския манастир. Храната беше доста, имаше и сладко, но сравнително контролирано.
Движение: 4.93км ; Изразходвани калории: 1720; акт минути: 30

Петък 19.08
Много смотан ден! Лежах, ядох и ревах. Адско главоболие и отпадналост.
Движение: 3.12км ; Изразх калории: 1557 ; акт минути 0

Събота 20.08
Бях без сила целия ден. Нещо като безтегловност+ главоболие. Имах чувството, че мога да падна всеки момент.Ядох и бисквити, и солети.Оправих се чак на вечеря след мръвката на скара и ракията на свекъра.
Движение: 3.65км, Изразходвани калории: 1646 ; акт минути 0

Неделя 21.08
Карах само на 1 кафе до 15ч. и се чувствах супер. Намалих върглехидратите и бях сравнително спокойна, а стомахът не беше на топка. Пак не пръщях от енергия, но поне нямах главоболие. Има водна задръжка.
Движение: 6.67км; Изразходвани калории: 1853; активни минути: 35

Бях си наумила във вторник да започна да тренирам, та чак до събота, докато отидем да си взимаме детето. Датчаните ходиха 3 пъти на фитнес с мъжа ми. Запалени са и вдигат доста тежко. Е, да ама аз не събрах сили да отида. Отчайваща работа...
Смятам да се разходя до личния лекар и да му поискам разни направления. Вече започват да ми минават мисли за анемия. И аз не знам какво се случва, но няма такава липса на тонус.
Днес “бонуса” е болезнена овулация. Ще се гръмна вече ...

Мнението беше редактирано от June101 на 22.08.16 13:59.

23.08.16
07:36

Понеделник 22.08.16г.

Допълнително движение:  8,8км ; Изразходвани калории: 2030 ; Активни минути 31

Тренировка (към 16ч.) :
15мин упражнения за цяло тяло с 2х3кг, 2х5кг и собствено тегло почти без почивки.
Вело 20мин, 11.92км, 271ксал

Бях при личния лекар. Каза ми, че всичко иде от преумора и недоспиване. Нищо ми нямало. Преди 2 месеца съм пускала ПКК и хемоглобина си беше ок, та изключи анемия. Болките при овулация били нормални особено след раждане. Каза ,че ми трябват витамини, една баба, която да спи 2 дни в седмицата с малкия ,а аз да се наспивам, дозиран спорт и през останалото време като мога да почивам. :)
Гастритеца се обади следобед. Пак съм го раздразнила с нещо. Доста ме боля и се наложи да изпия 2 хапчета.

Тренировката се получи екстра. Смъкнах малко седалката на велото и тази височина ми позволява да въртя по-бързо. Пот се лееше от мен накрая :)

Мнението беше редактирано от June101 на 23.08.16 07:49.

23.08.16
16:54

Вторник  23.08.2016г.

Храната: добре

Допълнително движение: 6,82км ; изразх калории: 1928 ; активни минути : 15

Тренировка ( 15:40ч.) Корем, кардио
2 х Circuit 1
Ab bike - 40 rep ( 20 per side)
Bent leg sit up + twist - 20 rep ( 10 per side) (слагах краката под стол за опора)
Burpee - 10 rep
Bent leg sit up- 15 rep (слагах краката под стол за опора)
2 х Circuit 2
Mountain climber 40 rep (20 per side)
Straight leg raise 20 rep
Toe tap 20 rep
Plank 30 sec
Общо 20мин

+ Вело 10мин, 5,83км , 133ксал
+ стречинг и ролване

Тренировката се получи чудна. Така обичам да тренирам. Стегнато, бързичко, пот да се лее и да се чувствам заредена след това :)
Тази нощ не спах от 2 до към 4:30ч. Добре, че през деня успях да поспя близо 2 часа, за да наваксам малко. Цялостно съм енергична и добре. Пуу, ей така се харесвам  :)
Рядко се качвам на кантара. Днес не знам какво ми щукна и хоп 47,5кг. Отдавам го повече на задържана вода. Много се радвам,че вече не се впечатлявам и не изпадам в истерия, че съм + 1,5кг нагоре :D Може би свикнах ,че това е типично за женския организъм и ,че е напълно нормално теглото да варира според хормони, тренировки ,храни, та дори и време.
Храната е хубава без дори да се старая да се ограничавам. Днес закусих попара. Като имаш дете, си припомняш детските закуски :D

Мнението беше редактирано от June101 на 24.08.16 07:35.

25.08.16
07:29

Сряда 24.08.2016г.

Аман от недоспиване...

Храната:  Зле- тестяна, пицено-бисквитена. Описвам я: 2 яйца, бучка сирене, 6 бисквити Закуска, 3 филии хляб, пиле паприкаш, в което топих хляба; около 200г пица.
Бях сготвила супа с телешко за вечеря, НО чакайки пицата на мъжа ми в ресторанта, видях на една маса, как едни мили хора  хапват пица и кашкавалът топъл, топъл се точи на конци в чиниите им. Еми, и аз душа нося и просто не устоях. Много ми се ядеше мазно и тестяно. Супата е за днес (wait)

Движение:5,88км, Изразходвани калории: 1897; акт минути: 9

Знаех си, че щом заспи детето в 22ч., трябва и аз веднага да заспя ама пусто да прекарам повече време с мъжа ми и да гледаме сериалче, и то стана 23:30. Е, в 6:30 , след като цяла нощ ставах да давам води, да завивам, отвивам , отварям и затварям прозорци, горко съжалявах за избора си. Ставала съм 10+ пъти през нощта. Пих 450мг Mg преди сън, та поне сънят ми беше що-годе дълбок.
Следобед успях да поспя 2 часа и се сдобих с настроение и енергия, но бях решила да не тренирам.

Имам лека МТ на корема от вчера.

Добавките: Eve на Now ; мента, глог и валериан 2 ч.л.

25.08.16
16:22

Четвъртък 25.08.2016г.

Храна: доядох пицата от снощи ок 150г + 3 парченца пастърма; 4 лъжици макарони със сирене; 5 сини сливи;1 филия хляб с голяма бучка сирене и домат;  250мл фреш от морков, 3 лешника; супа с телешко филе и картофи; 5 сушени кайсии, 2 бисквити Закуска

Яде ми се мазно, тестяно, солено, сладко , вредно ... А стомахът ми е на топка от вчерашните тестяни похапвания. (nbat)

Движение:

Тренировка (15:45ч.)
Упр-я с 2х3кг, 2х5кг и СТ за цяло тяло, без почивки - 15мин
+ Вело- 15мин, 8,81км, 201ксал

Много ме мързеше да тренирам, но си казах , че трябва понеже в следващите 2 дена съм плътно с малкия и не се знае дали ще намеря време и сили за това.
Свалих си едно приложение на телефона, което предлага 1 седмица безплатно ползване.Това включва 3 тренировки и менюта за 7 дни изготвени от Kayla Itsines. Тя ми е фаворит като тяло и затова реших да видя за какво иде реч. Вече направих тренировката за корем и определено съм много доволна от резултата. Менютата не ги готвя (от мързел). Обмислям дали да не пробвам да тренирам с нейните тренировки 1 месец. Те са си бая кардио, но аз и без това обичам :)
Пускам нейни снимки, ей тъй да се мотивирам :)

Добавки: Eve , vit C 3бр, Mg 250mg + B complex преди сън

Мнението беше редактирано от June101 на 26.08.16 08:00.

26.08.16
09:17

казано от June101 на 25.08.16, 16:22:

Четвъртък 25.08.2016г.

Свалих си едно приложение на телефона, което предлага 1 седмица безплатно ползване.Това включва 3 тренировки и менюта за 7 дни изготвени от Kayla Itsines. Тя ми е фаворит като тяло и затова реших да видя за какво иде реч. Вече направих тренировката за корем и определено съм много доволна от резултата. Менютата не ги готвя (от мързел). Обмислям дали да не пробвам да тренирам с нейните тренировки 1 месец. Те са си бая кардио, но аз и без това обичам :)

Може ли да споделиш какво е приложението? Дали тръгва на всички телефони. Имам предвид, да не е само за андройд, защото съм с айфон.

26.08.16
11:51

казано от Green на 26.08.16, 09:17:

казано от June101 на 25.08.16, 16:22:

Четвъртък 25.08.2016г.

Може ли да споделиш какво е приложението? Дали тръгва на всички телефони. Имам предвид, да не е само за андройд, защото съм с айфон.

И аз съм с айфон. Sweat with Kayla мисля, че се казва. Аз влезнах директно на сайта й и там ми излезе ,че мога да си го сваля на тела :) От телефона напиши в google Kayla Itsines и като отвориш сайта, би трябвало да ти даде опция да го свалиш :)

26.08.16
19:47

Петък 26.08.2016г.

Наспана!

Храна: Кофти. 120г сирене, 7 бисквити Закуска, 6 сухара -това се превърна в 3 попари; 40г пастърма и толкова пилешко филе; 60-70г кашу, 1 нектарина; 120г обикновени бисквити
Edit:  около 100г пържени картофи със сирене, 45г пил филе, 1 голяма купа зелена салата. И съм чукнала 2600ксал
Всички мерки са на око.

Движение: 8.67км,  изразходвани калории: 2109 ксал

Тъй...
Денят беше изнервящ. Детето мрънка от сутринта. В повечето случаи имам чувството, че и то не знае за какво мрънка, ами ей така профилактично. Много ме изнервя. Гледам да не показвам, но този шум ми лази по нервите.

Храната е зле, коремът много подут. Като пред избухване съм. Много ми се ядеше сирене.
Имам малко изводи за бисквитите. Да, да... пак за тях. Ям ги когато:
1. Липсва стабилно количество мръвка в менюто
2. Не съм пила достатъчно вода
3. Съм нервна

Днес леко насметох една баба на площадката. Идва с момиченце на около 4 год. Всичко много хубаво ама започва да говори по тел с майката и да обяснява как туко-що педиатърката е казала как да се лекува детето.С вирус било, че и инхалации се правели. Набързо качих Никсъна в количката и отидох учтивно да й кажа, че не е редно да води детето по площадки ,на които си играят здрави деца, когато е болно и пръска зарази. Ей, ама такива хора има, че направо се изумявам.

Допълнително: Ca 1200mg + vit D , Пробиотик

Мнението беше редактирано от June101 на 27.08.16 11:55.

27.08.16
08:10

Отделен пост за размисли и питанки

Някакви просветления:
През нощта пак ми беше студено ама по онзи ненормалния начин. Сега ще обясня какво имам предвид. След раждането имах нощти, в които половината нощ умирам от студ, а после ми е ужасно топло.Мисля, че хормоните се нареждаха. Сега усещам студа няколко дни в месеца. И то винаги в половината на Прогестерона. Нощес си го обясних най-после от къде идва. Чувала съм,че когато сме във втората половина на МЦ, Прогестерона нараства и температурата на тялото се повишава леко. Е, снощи сравниях “моя студ” с чувството, когато вдигам температура и лекичко ме втриса и лампичката ми светна. Интересното е дали и при други жени е така. Аз след раждането станах като детектор за това кой хормон е в действие и кога нивата му са високи.

Питанки:Дали зеленият чай може да е диуретик?   Може би въпросът ми е тъп, но отдавна не съм пила и съм забравила дали съм имала този ефект с честото ходене до wc.

Хубава събота на всички :)

27.08.16
08:57

Софи, аз такива “екстри” след ражданията си нямам. Но си имам друго ;) След второто раждане, почти нямам ПМС и самия МЦ протича без драми, но пък така здраво си усещам ову-то чеееее..... То когато трябваше не го усещах, пък сега :D

27.08.16
09:47

казано от Vess на 27.08.16, 08:57:

След второто раждане, почти нямам ПМС и самия МЦ протича без драми, но пък така здраво си усещам ову-то чеееее.....

Ааааа, Весиииии, и аз съм такааа!!! Айде, МЦ, че ще е по-лек очаквах (е, не очаквах да е толкова по-лек, но то добре дошло), обаче овулацията направо ме “убива”, в смисъл, чеееее супер здраво усещам кога е. Всъщност ми трябваха няколко месеца, за да осъзная, че е овулацията :D :D :D Прозрях го преди два месеца :D

Соф, това със студа не съм го забелязвала досега, ще наблюдавам :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 27.08.16 09:49.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1