Комбинация от хранителни добавки

26.02.14
10:12

Добро утро :)
Вече близо година съм във фитнеса и тренирам по 4-дневна програма за покачване на мускулна маса. Старая се да се храня здравословно “ям доста , но подбирам храната и течностите които приемам”.Решил съм да направя една комбинация от добавки, която според мен ще е доста добра. Търсения от мен резултат е подхранване на мускула и едновременното му уплътняване. Ето я  и комбинацията: Суроватъчен протеин, БЦАА, креатин монохидрат(или ходрохлорид). Имам доста колебания за това коя марка е по добра, но ето ги продуктите към които съм се насочил:

Суроватъчен протеин: http://shop.bb-team.org/compare?product=817|818|404|819&ready=true и http://www.sciteconline.com/language/uk/products/scitec_nutrition/muscle_and_weight_gainer_shakes/myomax_pro. При последния единствено ме притеснява голяма дозировка.
БЦАА: и преди съм пил от тези и останах доста доволен, ако имате по-добри мнения пишете http://shop.bb-team.org/usp-labs-modern-bcaa-plus?sku=1130
Кретин: досега не съм ползвал креатин и не знам дали ще е добра комбинация със горните добавки.Но по прочетеното по нета съм избрал няколко http://shop.bb-team.org/scitec-100-creatine
http://shop.bb-team.org/optimum-nutrition-creatine-powder?sku=673

http://shop.bb-team.org/optimum-nutrition-pre-load-creatine-complex?sku=2589
http://shop.bb-team.org/pure-nutrition-100-pure-creatine?sku=1982

Bulk Powders Creatine-HCl (100 g)

Много ще съм благодарен, ако споделите вашите мнения и препоръки. Добавяйте мнения от личен опит относно добавките и кои са по-добри, най-вече от страна на протеините.

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 26.02.14 10:15.

Каква е идеята ти в това да приемаш протеин и аминокиселини едновременно (в един суплементарен план)?

Привет,

Добра комбинация и продукти си подбрал.

Специално за протеина, от избраните от теб силно препоръчвам Whey Shake. Уникален вкус, високо качество и страхотна цена. Със сигурност по-добър избор от Scitec.

За BCAA-то на UPS Labs също мога да дам положителна оценка. Аз също останах много доволен от тях. Единствено вкусът на диня нещо не ми допадна. Единственият проблем при тях е, че блендът е скрит и реално не знаем точно колко BCA аминокиселини има вътре. Можем да предположим, че са между 7 и 10 г, което е добро количество.

Други BCAA, от които съм много доволен и ползвам най-често са BCAA Blast.

Креатинът чудесно се вписва в комбинацията, но те съветвам да се спреш на монохидрат като най-евтината, най-изследваната и доказано работеща форма.

Креатинът на Scitec не го препоръчвам, но между тези на Optimum Nutrition и Pure Nutrition няма да сбъркаш. И от двата съм много доволен, дори не усетих разлика по разтворимост, вкус или ефект, което говори добро и за двата.

Поздрави,
Тишо

27.02.14
00:40

Не , не хидрохлорид недей взема.Много разочарован останах и последните няколко грама направо ги изсипах в коша.То остей където нямаше и грам ефект , ами и ми се получаваха киселини в стомаха.Послушай горния пост , подкрепям го изяцяло , даже като допълнение към монохидрата ще ти предлажа този на МЕХ .Може да видиш и БЦАА-то им 6:1:1 oтношение Л-левцин:изолевцин:валин

27.02.14
09:25

И аз не мога да разбера какво го хвалят тоя хидрохлорид.Абсолютно нищо не усетих за цял месец.Вкусът му е отвратителен и не е по-евтин от монохидратът...

Мнението беше редактирано от Padre на 27.02.14 09:25.

27.02.14
12:44

казано от Кольо Пияндето на 26.02.14, 10:24:

Каква е идеята ти в това да приемаш протеин и аминокиселини едновременно (в един суплементарен план)?

Идеята е че ако в протеина, който си закупя няма достатъчно аминокиселини, да мога да си ги набавя допълнително.
А отнсно Whey Shake на Syntrax: пил съм го и останах доволен но ми се стори че се омазних доста от него. Този  Myomax professional на Scitec не е ли по-добър?

27.02.14
12:47

А относно кретина прочетох на доста места и ми се струва качествен. Дори и във този форум има една темичка където го хвалят http://www.bb-team.org/forums/viewthread/69378 .

казано от Емил Костов на 27.02.14, 12:44:

Идеята е че ако в протеина, който си закупя няма достатъчно аминокиселини, да мога да си ги набавя допълнително.

Ясно - нямаш никаква представа какво представляват продуктите, за които ще дадеш много пари.
На фона на компромисното ти хранене - ефективността от приемането на тези добавки ще е нулева.

казано от Емил Костов на 27.02.14, 12:44:

Whey Shake на Syntrax: пил съм го и останах доволен но ми се стори че се омазних доста от него.

Това е второто доказателство за правотата на горните ми думи.

Започвай да четеш.
Оправи си храненето и тренировките.
След поне една година ела пак да си говорим за добавки.
Сега си вземи витамини и рибено масло.

27.02.14
13:33

Явно ме взехте за мезе! Наистина не съм от най-големите разбирачи, но нали за това е форума - да си помагаме. Да не би да е грешно да се приемат заедно протеин и аминокиселини?

казано от Емил Костов на 27.02.14, 13:33:

Явно ме взехте за мезе! Наистина не съм от най-големите разбирачи, но нали за това е форума - да си помагаме. Да не би да е грешно да се приемат заедно протеин и аминокиселини?

Не е грешно, но твоята причина за закупуването не е правилна. В протеина си има предостатъчно аминокиселини.

Аминокиселините се приемат по други причини, а не за допълването на протеина на прах. В случая си избрал BCAA. Те са оферта ако тренираш на гладно или тренировката ти е много продължителна, с преобладаващо аеробно натоварване или типични билдърски тренировки (много повторения).

Избъзикаха те за Whey Shake, понеже от протеин няма как да омазниш. Не че е невъзможно, но ако се е случило, то в 99% от случаите е заради храненето. Т.е. да търсиш друг протеин, с цел по-малко омазняване, е неправилно.

За креатин HCL-а - не, че не е качествен и няма да ти свърши работа. Но защо да даваш 2-3 пъти повече пари за нещо, което ще има абсолютно същия ефект като нещо 2-3 пъти по-евтино? И ако не е на капсули, ще трябва да правиш гримаси заради ужасния вкус при всеки прием.

Та, съветът на Кольо е добър. Определено трябва да отделиш повечко време за четене. В изданието на BB-Team ще намериш страшно много информация, която ще ти от полза.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 27.02.14 14:56.

27.02.14
16:02

Много благодаря за обстойния коментар. Аминките си ги слагам като продукт точно за възстановяване (ако има нужда). Винаги гледам да тренирам около час след хранене, а до тренировката както споменах по-горе - тя е за мускулна маса. Демек с повече кила, по-малко повторения и приблизително час-час и половина. Захванал съм се да чета вашите добре написани статии, за да няма недоразумения ;)

В твоя случай (скорошно хранене преди тренировката, 1 час времетраене, повече кила и по-малко повторения), аминокиселините по време на тренировка са по-скоро излишни. Няма да навредят, но няма да имат и кой знае каква полза.

Един протеинов шейк след тренировката ще е напълно достатъчен бързо да стимулира протеиновия синтез и да намали разпада.

BCAA-то можеш да използваш ако имаш голям интервал от време между храненията (3-4 часа) и искаш да стимулираш протеиновия синтез (мускулния растеж), без да увеличаваш калориите или протеина за деня.

Та, протеинчето и креатинчето според мен са най-удачни в твоя случай.

27.02.14
18:48

За аминките вече се съгласих (преди ги пиех преди и след тренировка), предполагам ще имат по-добър ефект по време на орефляване. А за протеина имам малки колебания между Whey Shake и Myomax-a, защото ми се струва че този на Scitec има повече съставки в по-големи количества?

Мнението беше редактирано от Емил Костов на 27.02.14 18:49.

27.02.14
23:54

За мен този креатин работи отлично и цената е изгодна, 16лв 100 грама 33дни по 3грама средно казано (цена от бг сайт, от Англия идва другояче). Дава ми доста сила и тренирам една идея по-добре. Дозата от 3грама след тренировка смесена с протеин и нямате ядове за неприятния вкус. Вече хората, които си купуват добавки заради ВКУС и ОПАКОВКА проблема си е техен. Продукта работи и съм много по-доволен от колкото прием на монохидрат и кре алкалин. Имат разфасовка и от 500 грама Bulk powders. Вече една проста сметка ще покаже колко е “скъп” спрямо останалите форми и за колко време ще ви стигне естествено.

казано от Емил Костов на 27.02.14, 18:48:

За аминките вече се съгласих (преди ги пиех преди и след тренировка), предполагам ще имат по-добър ефект по време на орефляване. А за протеина имам малки колебания между Whey Shake и Myomax-a, защото ми се струва че този на Scitec има повече съставки в по-големи количества?

За съжаление не можеш пряко да сравняваш Whey Shake с Myomax, тъй като първият е чист протеин, а вторият е гейнър.

Т.е. преди да избереш един от двата, трябва да знаеш какво точно търсиш. Ако смяташ, че си омазнил от Whey Shake, то от Myomax (и въобще гейнърите), вероятността за това е доста по-голяма.

Все пак, прочети и блог поста Протеин срещу гейнър и виж дали ще ти се поизяснят нещата, дали ще ти помогне в избора на категория, а оттам и на продукт.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 28.02.14 12:00.

28.02.14
12:08

Благодаря за линка към статията. Прочетох я и реших да пробвам Myomax-a.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1