28.02.14
14:17
Здравейте, вече 12 - 13 години имам проблем с рамото, ще се опитам да го опиша какво представлява:
Ръката ми е долепена до тялото, вдигам предмишницата 90градуса, лакътя продължава да е залепен за тялото и опитвам от това положение се протягам, лакътя ми е на около педя от тялото и усещам силна болка в рамото, не е непоносима, но неприятна. За да я избегна тази болка, трябва лакътя в положението, което е достигнал да отидем към средата на тялото и от това положение да си протегна ръката, нещо като заобикаляне. Като заобиколя мястото болката мога да правя всякакви движения без болка.
Това нещо ми се получава един два пъти всяка година от както бях на 15 години и тренирах волейбол, тогава не бях загрял и се получи това, отшумяваше за 7-10 дни. След това съм ходил фитнес редовно, загрявал съм, мисля добре, но пак съм имал такъв проблем и пак е отшумявал, пак съм го натоварвал доста бе никакви болки и проблеми, но избягвах прекаленото натоварване на рамото.
Точно преди една година, ходих на боулинг, 2 дни след това болката се появи, правих вкъщи упражнения, лицеви опори, набирания, дъмбели, спрях да правя определени лицеви опори, но си тренирах, така болката продължи, 2-3 седмици, спрях изцяло да правя каквито и да е физически упражнения, за 2 седмици, силната болка отшумя, но остана една не силна, просто чувствах, че му има нещо на рамото, това се получаваше, когато го натоварвах, ходех да играя баскетбол или тенис (не ги практикувах интензивно), един два пъти в седмицата, загрявах, но 2 месеца по-късно играх баскетбол и хвърлях тройки сам, две нощи след това болката се появи отново, отидох на ортопед, той ми би инжекция в рамото, веднага ме отпусна, можех да си я движа, каза да отида една седмица по-късно ако усещам каквато и да е болка, усещах пак онази лека болка, би ми пак инжекция, този път нямаше ефект, тази болка си продължи цяло лято. Между временно разбрах, че тези инжекции са много вредни... Октомври отидох при друг ортопед, уж най-добрият в града ми (Русе). Дадох 30 лева, вдигна ми ръката два три пъти, натисна с пръсти рамото и ми предписа силни хапчета за артрит. От тях след 4-5 дни започнах да правя леки упражнения, нямаше болка, загрявах стабилно преди всяко, но като ги спрях, 2-3 дни след тях пак започна онази слабата болка. Преди 2 месеца (началото на януари), взех си един кростренажор в къщи, да се раздвижвам (понеже работя на компютър по цял ден, това също може оказва проблем на рамото, но не знам от какво точно), започнах и да правя набирания, имам лост на едната врата, ей преродих се, тази тъпата болка изчезна, така 2 месеца, всеки ден правя набирания и с едни леки дъмбелчета правя упражнения, но като тръгнах да правя леки лицеви опори слабата болка се появи, но на следващия ден изчезваше, до преди 3 дни, преди една седмица, започнах с по-тежките дъмбели да правя упражнения за бицепс, правех 3 серии по 5 повторения с дъмбел 10 кила (разбира се искам бавно да напредвам, да не стане пак авария). 2 дни след като направих последната си тренировка, кростренажор, набирания и дъмбелите, събуждам се сутринта и силната болка беше на лице. В деня, когато усетих това, само правих набирания и кростренажор, сега съм спрял набиранията. Болката е това, което описах, при някои движения, най-вече от покой до изпъване на ръката, изпъна ли я няма вече болка и правя всякакви движения.
Изчел съм страшно много форуми, гледал съм страшно много клипове, както български и английски. Не мога да открия, какъв точно ми е проблема (бурсит, периартрит, нещо друго), как да го избягвам за в бъдеще. Това че не мога да тренирам и тялото ми се е отпуснало, ме депресира, но се търпи. Когато ми се освободи време, пак ще ходи при последния ортопед, но е много терсене там, ходят по 30 човека и са зверски опашки, а тези които си плащат частен преглед, минават по-напред, а като направиш това, всичките гледат все едно си им изял храната за 2 месеца.
Та някой ако е имал същия проблем, ако сподели как се е справил с него, ако някой ми прати линк с добри упражнения за загряване на рамото преди да спортувам също ще съм благодарен (упражнения съм гледал много, но не мисля, че са подходящи за моя проблем). Също ако някой ми покаже упражнения за гърди, без натоварвам рамото. За всяка насока или съвет ще съм много благодарен.
Темата беше редактирана от Momchilov на 28.02.14 14:23.