Отново въпроси относно бърнъри и режим, дано не ви е писнало :О

02.03.14
19:18

Изчетох повечето теми, взех инфо от разни места, а и като цяло чета напоследък и из чуждестранни форуми, но все пак искам да споделя и с вас притесненията си. Може би е редно да започна с това какво е положението сега и какво искам да постигна. Та, тренирал съм няколко пъти в миналото, без особено постоянство, но от септември месец насам ходя и тренирам що годе сериозно и редовно, от тогава също не съм ял хляб, а сладкото, газираното, пърженото и панираното изчезнаха от менюто ми някъде края на ноември. Разбира се, случва се веднъж в седмицата с компания кфс / пица, или алкохол. Преди да почна да тренирам бях около 117 или нещо такова, стрелката като скочеше над 115 на кантарчето и извръщах поглед. Сега съм 107. Тренировките ми са с не особено големи тежести - по 12 или 14 повторения, стандартни упражнения за всички мускулни групи + кардио след това - от 20 до 35-40 понякога минути на крос-тренажора, ако ми писне - на колелото, или на пътеката ( като там ходя на 5-6 км/ч, защото съм чул, че тичането на пътека ако си над 100 кила било зле за ставите и глезените ).
От известно време се вкарах и в някъв по-сериозен режим. Дълго време за закуска ядях мюсли / фитнес корн флейкс с мляко, но корн флейкса все пак е пържен ( ? ) и има доста захар, затова минах на овесени ядки с кисело мляко. За разнообразие ги редувам с яйца + малко сирене и краставичка. Случва се и препечена филийка царевично хлебче с извара + яйце. М/у закуска и обяд - ябълка, понякога банан, или малко зеленяши - рукола, краставичка, с някоя друга репичка и може малко риба тон. За обяд редувам пилешко с малко зехтин + ориз / елда за гарнитура. Ориза е кафяв, щот нали уж по-диетичен ; Риба - на пара, сьомга / лаврак / пъстърва. Следобедна закуска - понякога е като сутрешната закуска, понякога е само плод. Вечер - пак пилешко с оризче или рибок. Случва се понякога нещо по-’‘мазно’‘, било то манджа ( без сол ) с телешко, боб / леща и т.н. СЛед  това, 2-3 часа преди лягане - малко бадеми. Като обяда и вечерята си ги меря не повече от 250 грама да са.

Сега, чел съм хиляди варианти за диети, обикновено повечето се обобщават с това, че трябва да минеш през ада, за да си доволен после. Едни казват никаква сол, други - никакво мазно, трети не знам си какво. Това, което знам е, че не трябва да се лишава организма твърде много от белтъци, въглехидрати, мазнини, дори захар и т.н. Хубаво ще махнем изцяло солта, но това няма ли да доведе до хипонатриемия ( което е доста кофти филм ) ? Другия вариант е ‘’зареждане’’ на организма в 2 legendary cheat day-а от седмицата - да го натъпчеш с лайна и седмицата да търпиш строг режим. Или може би от всяка диета човек може да си вземе по нещичко.

Идва ред на главния ми въпрос - след всичко това, струва ли си да взема фет бърнърче ? Като всеки нетърпелив човек искам да постигна целта си до края на лятото, ако е възможно. Не знам с тези темпове и този режим, който се опитвам да водя, криво-ляво, дали ще го добутам до нещо кой знае какво след няколко месеца. Знам колко е вредно рЕзкото сваляне, после ще ми се връща тройно, но и не съм почнал от вчера да тренирам, та ... Това, на което съм се спрял и ми беше препоръчано е VPX Clenbutrx Hardcore Liquid

Чух, че л-карнитина уврежда сърцето ( ? ) Имам и друг проблем. От години ходих по доктори, защото имах високо кръвно. Пиех, и още пия разни хапчета за това, но никога не съм усещал някакво напрежение, ускорен пулс или каквито и да е физически признаци. Даже сега след тези няколко месеца тренировки се чувствам много по-добре и пулса ми е значително по-нисък в ‘’стресови ситуации’‘. Знам, че със здравето шега не бива, и вероятно всеки бърнър или каквото и да приема за изгаряне, може да навреди точно на сърцето. Или не ? Не разбирам от тези неща и затова искам да се консултирам с вас. И ако има някаква пролука - какво бихте ме посъветвали да си взема ?

Извинявам се за дългия пост, дано някой има нервите да изчете :Д
Благодаря предварително !

NS

02.03.14
21:14

Не търси бързо решение на проблем ,който си си създал в продължение на години!Направи цялостна промяна в начина на живот,нещо ,което ще може да спазваш винаги.При диетите за отслабване всеки търси панацеята...Такава обаче няма ;) Трябва да ядеш сол,както трябва да ядеш и мазно.
Това ,което не трябва да правиш, е да ядеш повече отколкото изгаряш.Кратко и ясно.Това е откъм храната.Идеята ти за чийт дей дори няма да я коментирам.
Тук обаче идва и другият филм.Много е вероятно да страдаш от метаболитни отклонения с това тегло.Пускал ли си изследвания? Как са кръвната захар и хормоните на щитовидната жлеза?
Фетбърнърите не са за теб.Пак ти казвам,не търси прекия път.Знаеш как е в живота,почти винаги грипът те удря за 1 нощ ,а после се лекуваш 2 седмици.При теб е нещо подобно - развалял си тялото и здравето си в продължение на години,няма как да стане работата за 6 месеца леки тренировки ;)
Стискам палци,на правилния път си.Имай търпение!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1