Добре ли е съставен хранителния ми режим?

05.03.14
20:09

Здравейте на 21 години съм 124 кг. 190 см. целта ми е отслабване трябва да отслабна за 3-4-5 месеца поне с 25-30 кг.  Имам стаж в фитнес залата точно 1 месец и няколко дни. До сега спазвах един хранителен режим, но за този месец отслабнах само с 2 кг. Ще съм много благодарен, да ми кажете дали този режим ще ми помогне за целите ми :)

Ето го и режима ми:

Закуска - 6 яйца (2 жълтъка) + някакъв плод (мандарина,ябълка,грейфурд)
Междинно хранене - 50 гр. ядки (бадеми,кашу или лешници)
Обяд - 150 гр. ориз или картофи + 200 гр. пил.филе
Междинно хранене - Нискомаслено кисело мляко + плод
Вечеря - 200 гр. пил. филе + салата (примерно зелена)
Преди лягане - 100-200 гр. извара

Темата беше редактирана от Boody на 05.03.14 21:14.

Преди да коментираме каквото и да е по режима ти, един въпрос - сметнал ли си си колко калории трябва да приемаш?

05.03.14
21:37

казано от Adriana Dacheva на 05.03.14, 21:35:

Преди да коментираме каквото и да е по режима ти, един въпрос - сметнал ли си си колко калории трябва да приемаш?

Не, този режим ми го състави един приятел

Тогава няма какво да коментираме.. първо си изчисли колко калории трябва да приемаш (виж темата за калориен баланс в сайта, сметни си БМР, след това го умножи по коефициент за активност и после сложи едни 20%, за да си в дефицит - така ще получиш броят на калориите, които трябва да приемаш). Иначе как така някой решава колко грама от кое да приемаш.. това не е готварска рецепта - щишка от това.. 2 щипки от онова за вкус.. :) След като изчислиш калориите, разпределяш макротата и чак след това си съставяш режима. Ако твоят приятел се храни така и това работи при него, това не значи, че ще работи и за теб. Все пак ти и твоят приятел не сте точно едни и същи кг и ръст, нямате една и съща физическа активност

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1