12.03.14
15:46
Здравейте, приятели. Имам един проблем, който е, че в неделя ми предстои състезание по лека атлетика - 200 метра и 400метра + дълъг скок и може би гюле. Искам да представя училището ми на добро ниво. Проблема е, че учителите не ми казаха по-рано, за да си направя интензивни тренитовки и добра подготовка за тези спринтове. Какво ми трябва - програма, такава, че да ми подготви краката и да ме направи издръжлив в рамките на 4 дни. Ходя на фитнес, но в момента ми е много добро възстановяването и нямам болки в мускулите, годен съм за натоварване. През тези 4 дни как да си подредя тренировките и какви всъщност да са те? Да ходя ли на фитнес или само да бягам на стадиона, колко време, колко да ми е почивката? Какво да ми е храненето(да ям повече въглехидрати или протеини) и колко течности да приемам? Всичко, което ми кажете ще ми е от полза. Да пия ли преди състезанието азотен бустер? Предложения и съвети?
Hemo Rage Turbo Energy Shot
Endorush Extreme Strenght
или
N.O.-Xplode Igniter Shot
Кое най-оптималното решение? И не искам вътре да има няк’ви гадости, както слагат амфети в някои продукти. Мнения?
Мерси предварително!
Темата беше редактирана от Станислав на 12.03.14 15:48.
12.03.14
15:50
Положението нито е ‘сериозно’, нито е ‘проблем’.
За 4 дни така или иначе не си в състояние да направиш нещо особено, освен да тренираш 2 пъти, да се храниш качествено и да се наспиваш максимално. Азотен продукт преди състезанието може да ти е от полза, но кой ще ти се отрази най-добре на теб - това няма как да знаеш. Пробваш предварително - това е начинът... уви, нямаш време и за това.
12.03.14
15:54
Общо взето ти си по-навит от колкото е сериозността на самото събитие... щом са ти казали в последния момент значи, че то не е важно за учителството ... а щом не е важно за него и да подобриш някои световен рекорд едвали ще бъде от голямо значение за тях... това ти го кзвам за да се разтовариш психически... то всяка програмата за подобряване на което и да е качество ( сила, скорост, издръжливост... ) изисква поне няколко седмици работа... 4дневна програма незнам да има.. пробвай с няколко спринта и кроса ( щом имаш 400м ) общо взето по-бърз няма да станеш но поне да няма да си изплюеш вътрешностите след бягането...
Азотен продукт, на 400м. ще те одърви като краставичка, ако не си взимал преди. И да, зависи какъв все пак:) Хубава добавка е бета-аланина, ама с твоите комични срокове няма да подейства.
Бягал ли си 400м. на макс, в състезание. Кога ти е бягането на 200м., колко време преди 400-те.
Дългия скок...абе всъщност...заеби, пий едно кафе и една кола и напъвай каквото стане.
А и какъв си ти такъв талант, че те пускат в 4!!! дисциплини, без да имаш КАКВАТО и да е специализирана бегова подготовка...:)))
Те са 2 дози в повечето бустери, мога да закупя и утре преди тренировката ми да изпия едната доза и да установя, дали ми действа.
Относно това, дали са ми казали - думите ѝ бяха “Ти не знаеше ли”. За г-жата тези състезания са важни и ми каза, че е съобщила на другите още преди месец, проблема не е в нея а в господина, който води ФВ на нас. Дори не идва в часовете, да не говорим пък за такива събития. А колко тренировки да направя до неделя? Защото при моя организъм на 2-рия ден от тренировката мускулната треска е най-голяма. Да се натоваря постепенно за 3-4 дни на крос и бързи стартове или да се натоваря изведнъж максимално за 2 дни?
Едва ли ще ме пуснат в 4. Записан съм за 4-те, ако стане нещо с другите участници, а иначе моята работа е 200 и 400 метра. Да, бягал съм преди, както и си имам на представа по какъв начин да се подготвя, НО ако имам времето. Миналото лято 18 обиколки без да спра ми беше рекорд. А в момента сигурно на 7-мата ще забия. Пил съм азотен бустер, не е нищо особено за моя организъм, поне тези, които съм опитвал. А дори не знам това не се ли води енергийна напитка?
Мнението беше редактирано от Станислав на 12.03.14 16:04.
12.03.14
16:17
Енергийната напитка не е еквивалент на азотния бустер. Вероятността Славко да е прав и да не ти подейства оптимално е голяма, но... едва ли нещо може да те спре да пробваш.
казано от Кольо Пияндето на 12.03.14, 16:17:
едва ли нещо може да те спре да пробваш.
Точно затова и питам. Дали има смисъл?
Нужно ли е да пия ******** и в каква доза е препоръчително?
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.03.14 09:35.
13.03.14
09:37
Нито е нужно за случая, нито си болен, та трябва да пиеш лекарства.
С тези неща - извън bb-team. Така или иначе те също няма да направят чудо за няколко дни.
Чудя се мозък в главата имаш ли...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.03.14 09:39.
казано от Станислав на 12.03.14, 16:30:
казано от Кольо Пияндето на 12.03.14, 16:17:
едва ли нещо може да те спре да пробваш.
Точно затова и питам. Дали има смисъл?
Ти докато умуваш и то дойде.
Какви тренировки направи вчера, оня ден?
Или ако си голям ербап, мога и да ти спретна една комбинация, дето цял ден ще се чудиш къде се намираш и ще бягаш и 800, и 5000, може и маратон да те пуснат.
Въпроса е, дали си заслужава. Рекорд на училището ли искаш да направиш:)
Мнението беше редактирано от slavko на 13.03.14 09:47.
13.03.14
09:45
То 4 дни преди състезания какви тренировки...само раздвижване за тонус. По-скоро го питай какво е тренирал от септември насам ;)
Онзи ден правих клекове във фитнеса. Вчера бягах - 9-10 обиколки 10 спринта х100 метра, няколко совалки, за да си упражня старта и бягах с гума(дърпах с въже, вързано към мен).
Акъл в главата - имам, но не ми е проблем да пия, ако тези медикаменти или азотни бустери не повлияят върху здравето ми.
Както казах, не ми е проблем натоварването. Предпочитам да си изплюя белия дроб днес, утре, отколкото на състезанието.
Мнението беше редактирано от Станислав на 13.03.14 09:54.
Ами днес само се раздвижи и леко загрей.
За акъл недей да говориш. Той най личи, когато е малко е казал китайския мъдрец, умрял отдавна.
Ако ще бягаш и ще участваш на всички дисциплини си вземи някакви БЦАА, 3-4 дози и си ги разреди в една бутилка. Пий така, че да имаш за целия ден.
От бустерите може да си вземеш някой по-лек вариант...Hot blood примерно.
Родиола също ако можеш да си намериш е добър адаптоген. Наизуст ти говоря, защото изпълнението така или иначе ще е левашко. Пиши все пак, след като мине мулти дисциплинното ти начинание.
казано от slavko на 13.03.14, 10:01:
Ами днес само се раздвижи и леко загрей.
За акъл недей да говориш. Той най личи, когато е малко е казал китайския мъдрец, умрял отдавна.Ако ще бягаш и ще участваш на всички дисциплини си вземи някакви БЦАА, 3-4 дози и си ги разреди в една бутилка. Пий така, че да имаш за целия ден.
От бустерите може да си вземеш някой по-лек вариант...Hot blood примерно.Родиола също ако можеш да си намериш е добър адаптоген. Наизуст ти говоря, защото изпълнението така или иначе ще е левашко. Пиши все пак, след като мине мулти дисциплинното ти начинание.
Аз пия БЦАА по принцип на optimum nutrition. Бустера 30 мин преди започване на състезанието ? Адаптогена преди или след състезанието?
Преди, може 2-3 приема за деня.
Бустера, раздели дозите на две. Една 30-ина минути преди старта, другата преди да почнеш да загряваш.
БЦАА-то след финала и 20 мин. лежиш и нищо не правиш. След 200-те метра леко разпускаш и мачкаш ахилесите и прасците. Пак лежиш 20мин.
Преди 400-те., загрявай с излизания от виража, натискай баш накрая, за да усетиш как центробежната сила те изхвърля от завоя и те ускорява. Не пускай повече от 80-90м. за да не се предизморяваш...
Мерси, още днес ще се подготвя. А петък и събота да почивам ли или да бягам за тонус? Купи кордицепс комплекс и ми дадоха 2 тестови бустера(мостра) creatine xplode powder3670mg и dominator gainerator. Още не съм се прибрал, за да видя, дали съставките са сходни с тези на booster-a, който ме посъветва да взема, затова ще попитам, дали мога да сметна, че действието му ще е подобно на този, койти ще закупя, за да го изпробвам днес на стадиона и да зная, как ми действа?
Мнението беше редактирано от Станислав на 13.03.14 13:21.
13.03.14
13:38
Пичага,големи драми за този училищен турнир.Ако си мислиш,че за 4-5 дена ще имаш някакво подобрение.......То бустери.....БЦАА....и не знам си какво още?! Ми що не вземеш и много магнезий и някоя ампула Б12 от 1000 гами да удариш ? Помагат много за издръжливостта,пък и крампи няма да има!
Моя съвет е да вземеш един чук и да счупиш гипса дето си забъркал,че взел да стяга.....
казано от Станислав на 13.03.14, 13:16:
Мерси, още днес ще се подготвя. А петък и събота да почивам ли или да бягам за тонус? Купи кордицепс комплекс и ми дадоха 2 тестови бустера(мостра) creatine xplode powder3670mg и dominator gainerator. Още не съм се прибрал, за да видя, дали съставките са сходни с тези на booster-a, който ме посъветва да взема, затова ще попитам, дали мога да сметна, че действието му ще е подобно на този, койти ще закупя, за да го изпробвам днес на стадиона и да зная, как ми действа?
Последен пост, че ще дублирам накрая Ивайло Стефанов:)
Да, ако утре ще загряваш, може да си изпиеш една малка част от бустера. Пий го така и загрявай така, все едно имитираш истинските условия на състезанието. За да добиеш представа. НО, НЕ се натягай да бягаш. Просто направи едно истинско и хубаво загряване. Събота, се понамачкай и се разтегни много леко.
Край!