петиция против насилието на животни

16.03.14
11:21

Тъжно, но факт... Попаднах на това разследване в интернет. Очевидно дори в тези така наречени цивилизовани страни от ЕС все още съществува тази ужасна практика. Коства само минута да подпишете петицията, поне това може да направим. Поствам линк с петицията и българската фейсбук страница , от където може да почерпите
https://touch.facebook.com/profile.php?id=124201844305592&ref=https://www.change.org/en-GB/petitions/msd-animal-health-stop-the-testing-and-killing-of-puppies-kittens-and-other-young-animals-born-to-die-in-a-uk-laboratory#share

Темата беше редактирана от helena на 16.03.14 11:22.

16.03.14
11:30

Гледам, че в тази “петиция” нещата са доста смесени. Срещу какво точно протестирате всъщност? Срещу използването на животни за тестове или срещу отделни случаи на жестокост?

16.03.14
12:19

Това разследване е правено в лабораторията на ето тази компания msd-animal-health (компанията има и български сайт) Те произвеждат ваксини за животни, които тестват върху други животни отглеждани специално с тази цел и убивани преди да стигнат зряла възраст. Продуктите, които произвеждат са едни от най- скъпите ( поне предлагани на мен) в “реномирани” ветеринарни клиники.

16.03.14
12:33

казано от helena на 16.03.14, 12:19:

Те произвеждат ваксини за животни, които тестват върху други животни

Е, то тогава го правят с добри намерения. Разбира се е неприятно, че не се ползват доброволци. Може би и между животните има такива, които биха се жертвали за благото на вида си. :)

16.03.14
14:01

Аз пак не разбирам срещу какво сте - срещу използването на животни за научни цели изобщо или срещу жестокото отношение към тях в тази конкретна лаборатория.
И кое използване е оправдано? Когато се използват броненосци за изследване на проказа? Когато се използват мишки за тестване на нови продукти срещу онкологични заболявания? Когато се използват зайци за тестване на козметични продукти? Къде слагате границата и изобщо има ли такава според теб?

След толкова въпроси ще дам и един отговор - тази “петиция” е поредното преливане от пусто в празно и записване на псевдоактивност  в лицевата книга от хора без друга работа.

AG

16.03.14
20:28

казано от Boby_ на 16.03.14, 14:01:

След толкова въпроси ще дам и един отговор - тази “петиция” е поредното преливане от пусто в празно и записване на псевдоактивност  в лицевата книга от хора без друга работа.

Разгледах страницата и не сте сложили нищо за делфинчетата - бати пропуска! Толкова много хора без работа и ебати пропуска!

17.03.14
12:45

Много бих искала да попитам подобни “природолюбители” дали не предпочитат опитите да се правят с дечица ... Не искам да бъда разбрана погрешно, самата аз в момента гледам куче и котка, всъщност през целия си съзнателен живот съм гледала животни.
Със сигурност авторите на петицията са взимали някакво лекарство, тествано върху животно, което нямаше да го има, ако бяха забранени подобни опити.
И все още не мога да разбера защо стената ми във фейса е пълна със снимки на бездомни кучета и котки, които търсят дом, но няма снимки на бездомни хора, на които някой да иска да помогне.

17.03.14
23:40

@Body_ подписката е срещу конкретната лаборатория. Относно въпроса ти... Аз лично съм против насилие над животни по каквито и да е форми. В ежедневието се старая да избягвам доколко мога продукти, които знам, че е възможно да са тествани върху тях.
Не желая да навлизам във форумни дискусии. Мисля, че не стана ясно, че аз не съм администратор на посочената страница, просто попаднах из нета на нея. Не карам никого да подписва, просто я сложих информативно. Щом някои от вас го смятат за безсмислен акт ок, не възнамерявам да споря. Далеч съм от мисълта, че по този начин ще променя света за ден. Но смятам, че ако достатъчно хора предприемат поне малки ежедневни усилия ще има ефект( не само в тази сфера).
Относно останалите постове- щом смятате, че това е удобен случай да изкажете хаплива ирония ок...ваш избор :)
@ Ole to след, като тези снимки в социалните мрежи са ти неприятни и публикуването им е неоправдано имаш два избора- не гледай или изтрий абонатите, които ги публикуват.
Пиша коментара баз лоши чувства и тон , надявам се да не съм грешно разбрана, както често се случва в такъв тип дискусии. :)

18.03.14
11:30

helena, форумите са именно места за дискусии, за обмен на мнения и опит.
Никъде не съм казала, че снимките за животни са ми неприятни. Аз самата доста често качвам снимки на моите домашни любимци. Но не е нормално човек, претендиращ да обича животните, да пусне свободно навън своето куче/котка и после да се чуди как да се отърве от нежеланото поколение. Ако нямате за цел да правите развъдник за породата, просто ги кастрирайте, елементарно е!
А самата идея да се иска да се забрани лаборатория, защото прави опити с животни, ми се струва доста абсурдна. Не виждам начин да се изпробва лекарство по друг начин.
И аз без лоши чувства просто изказвам мнение :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1