Дневникът на Лиана

Темата е заключена.
Прескочи до:

19.05.15
22:16

Здравей Коте :D /звучи малко двусмислено, но явно сме котколюбителки и двете :)/

Да, знам го това за бразилския орех, но много ми е вкусен и малко прекалявам. Гледам да не го ям всеки ден все пак. Аз нямам проблеми със щитовидната, но имам завиден апетит и емоционални преяждания, които много ми спъват свалянето на кг. А търпението не знам къде си го загубих, но никакво го няма. Сега правя някакви експерименти и утре ще засичам резултати. Но съм на ръба в момента.
Успех и на теб :)

19.05.15
22:25

казано от Лиана на 19.05.15, 22:16:

Здравей Коте :D /звучи малко двусмислено, но явно сме котколюбителки и двете :)/

Да, знам го това за бразилския орех, но много ми е вкусен и малко прекалявам. Гледам да не го ям всеки ден все пак. Аз нямам проблеми със щитовидната, но имам завиден апетит и емоционални преяждания, които много ми спъват свалянето на кг. А търпението не знам къде си го загубих, но никакво го няма. Сега правя някакви експерименти и утре ще засичам резултати. Но съм на ръба в момента.
Успех и на теб :)

Явно си падаме и по котките, да. :) Добре, окей за ореха. Разбирам те и за останалото - апетита и емоционалните преживявания. Същата съм. А търпението и мотивацията... ох, ох, ох. Жива мъка съм. Обаче като знам, че има и други като мен - по ми е лесно. (wave)

20.05.15
09:54

Време е за равносметка. За съжаление резултатите за този месец не са такива на каквито се надявах.
Вторите 2 седмици съм качила, от 76.1кг на 76.7кг. Знам че кг са относително нещо, но все пак не е приятно.

Резултати за периода 21 април-20май:
тегло - -0.7кг
талия - -1см
ханш - -1см
бедро - -1см

Този месец се стараех да се храня ВМ-НВХ, но май прекалих с млечните, плодовете и мазнините. Резултатите са много малки, а се надявах на поне същото като миналия месец.
Миналия месец бях на нещо като РБД. Освен месо, риба и яйца, хапвах и паста, ориз, разни черни хлябове, киноа, елда и подобни. В ограничени количества разбира се. Но мазнините бяха прекалено малко за моя вкус. Освен това се побърквах от мерене на храна. Това ме натоварва много психически.

Не знам как да си балансирам храната така, че хем да ми е вкусно и да свалям кг, хем да не се натоварвам психически с прекалено теглене на везната.
Другата седмица ми предстои пътуване до Лондон за 10 дни и там е ясно, че режим няма да има. До тогава ще гледам поне да запазя постигнатото до момента, а след това се надявам да се върна заредена с нови сили и желание за влизане във форма.

20.05.15
16:27

20.05. Сряда
- чаша топла вода
09:00 - 1 суп л сусамов тахан + 1 каф л брашно от рожков
        - кокосова палачинка от 2 яйца, 1суп л кокосови стърготини, 8г краве масло, гъби, 60г гауда, домат
        - кафе

5.5км бързо ходене

Тренировка 2 - горна част - 5 кръга
- по време на тренировката пих кафе и вода

13:25 - 200г дом овче кис мл + 200г пресни ягоди
14:55 - 150г дом овче кис мл
18:15 - салата айсберг с домат, зехтин, лайм; порция св каре задушено с кромид, дом овче кис мл, горчица, гауда
21:30 - порция от свинското задушено, 2 краставици

напитки - кафе 1 кафеварка, вода

Мнението беше редактирано от Лиана на 21.05.15 15:15.

Теди Илиева

20.05.15
16:45

казано от Лиана на 20.05.15, 09:54:

Не знам как да си балансирам храната така, че хем да ми е вкусно и да свалям кг, хем да не се натоварвам психически с прекалено теглене на везната.

На мен ми предложиха наскоро да опитам нещо и се чувствам много по-свободна от към избор на храна и не толкова обременена от сметки. Принципът за да сваляш бавно и незатормозяващо е следния:
1. Прием на въглехидрати да е до 1гр/кг телесно тегло
2. Калорийния прием да е изравнен с BMR като не включваш в сметките плодовете и зеленчуците. Ако плодовете са повече от 2 банана, тогава ги смятаме.

Опитай 1 седмица и ще видиш разликата. Пак има мерене, но не на всичко, което е доста по-добре.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 20.05.15 16:46.

Теди Илиева

20.05.15
16:58

Отдавна искам да те питам нещо. Последните тренировки, които правиш от сайта на Руми ли са или треньор ти помогна за съставянето?

20.05.15
17:36

Сега си сметнах BMR по твоя калкулатор и ми излезе 1400кал. Леле, много малко. Макар, че реално със добавени зеленчуци и плодове ще си дойде доста по-добре. Гледам аз какво хапваш ти и се чудя от къде ги правиш тези 1500кал прим., на мен ми изглеждат по-малко.
Уж гледам да спазвам едни рамки, които са ми зададени, но нещо не успявам. Май доста надхвърлям всички показатели. Явно трябва да се напъна да си смятам някъде храната, а хич не ми се иска.

Благодаря за включването Теди :) Да видим дали правилно съм те разбрала. Смяташ калории и В на месо, риба, яйца, боб, леща, паста/примерно изреждам/, добавените мазнини включваш в калориите + нисковъглехидратни зеленчуци на воля и порция плод на ден горе долу. Така ли е?

20.05.15
18:06

Колкото до тренировките, те са ми от различни източници :)
И аз като теб се лутам и търся своя човек, който ще ми помогне да направя промяната, но май стигам до извода на барон Мюнхаузен :)
Трябва сама да се хвана за косата и да се измъкна от блатото, но нещо не се справям.

Тъй като имам някои специфични проблеми, пък и тук почти не ме отразяват и не получавам съветите и помощта, на които се надявах, потърсих помощ от професионалисти. Правила съм консултации или съм работила малко или повече време с четирима. Руми е една от тях. Миналия месец бях на хранителен режим и тренировки от нея и съм написала резултатите. Режима е много разнообразен, с много замени, които ти дават възможност в общи линии да решиш дали да са повече В или да добавиш малко М. Бих казала, че режима е нискомазнинен, но не високо В. Нещо като РБД е. Но аз си обичам много мазнините и реших след това да направя ВМ режим, за който също имам дадена схема и тренировки към него от друг треньор, но не успях да следвам схемата и резултати го показват. Не можах да го направя и по време на следенето от него, защото изпаднах в криза зимата и просто не бях в състояние да спазвам какъвто и да е режим.
Есента с помощта на трети треньор свалих за  2 месеца 6-7кг, като първия месец беше с ниски М и В и по-високи П, а втория почти беше ВМ. За съжаление комуникацията с него ми беше доста натоварваща, явно е свикнал да работи с по-мотивирани хора, и се разделихме. Споменавала съм, че си имам периоди с хиперфагия и зимата при кризата си върнах свалените есента кг. Сега почти съм ги свалила отново, но усещам че съм на ръба да започна отново с тъпченето. Дано пътуването да ми подейства добре. С четвъртия направих само консултация преди повече време, не помня точно кога, но като на нея просто повторих това което бях написала в писмото и едва при настояване от моя страна получих по-конкретни съвети, реших че не мога да си го позволя. Добър е, но финансовите ми възможности не позволяват да плащам по няколко пъти за едно и също нещо.
Та това са ми опитите да се свържа с треньор написани наобратно.
Но да си призная, не съм далеч от мисълта че проблемът е в мен и е извън тренировките и режимите.

Доста се олях, но краткия отговор на твоя въпрос е, че тренировките не са измислени от мен, а са направени от професионалисти или за мен или просто като добра комбинация от упражнения :)

20.05.15
18:27

Не необходимо цял живот да са правили това. Лекари, инженери, учители, продавачки, кой е правил цял живот това, което работи?

20.05.15
18:43

Теди, съжалявам но изтрих всички тренировки или поне се опитах. Нямам време сега да гледам, кои са свободните и кои платените, а не съм питала дали все пак мога да ги поствам в публичен форум. Извини ме.

Теди Илиева

20.05.15
22:47

казано от Лиана на 20.05.15, 17:36:

Явно трябва да се напъна да си смятам някъде храната, а хич не ми се иска.

Може би само малко в началото, колкото да си намериш дозата. Това може да помръдне най-накрая стрелката на кантара и сантиметрите да започнат да се топят. След като толкова време имаш застой, явно активността ти е по-слаба и не може да вземе връх над приема ти на калории.

казано от Лиана на 20.05.15, 17:36:

Благодаря за включването Теди :) Да видим дали правилно съм те разбрала. Смяташ калории и В на месо, риба, яйца, боб, леща, паста/примерно изреждам/, добавените мазнини включваш в калориите + нисковъглехидратни зеленчуци на воля и порция плод на ден горе долу. Така ли е?

Точно така! Опитай за седмица. Нищо не губиш.

А за тренировките, сложна работа. Трябва да са съобразени с болежките ти за да не стане някакво влошаване. В крайна сметка, важното е да има движение, а силовите при теб да са умерени. Така си мисля, без да съм специалист. Нищо ти няма, не си внушавай вина. Колкото  и да не ми харесва “луковата глава” съм съгласна, че малко четене и самообразоване по темата няма да навреди.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 20.05.15 23:00.

21.05.15
15:44

Благодаря отново за включването Теди (hug)
Аз уж съм попрочела това онова, но понякога има толкова противоречива иформация че не знам на кое да вярвам. И вярвам, на което ми хареса :)
По отношение на тренировките хем не ми се иска да ги спирам, хем понякога си мисля че врата така никога няма да ми мине. Според моя приятелка трябва да отида на санаториум и да си правя само дадените там упражнения. И аз понякога съм си го мислила това. Само че при моите 12часови седящи смени, колкото и да тренирам, движението все ще ми е малко. И определено практиката ми показа, че нетренирането ми се отразява по-зле. А така ме съблазняват и кросфит, и пудовки, но ще е в някой друг живот. Трябва да се съобразявам със състоянието до което съм се докарала.

За храненето ще се съобразя със твоите съвети. Сега преди пътуването не знам дали ще успея, но след това така или иначе трябва да реша как да продължа и ще се възползвам от тях (F)

От есенния експеримент и от режима на Руми си потвърдих, че на мен В не ми пречат толкова, че да трябва да ги ограничавам много. Пречат ми количествата храна, които съм свикнала да поемам.
И то като мантра си го повтарям вече, ама щом успях от 90+кг да стигна до 76-7кг, то мога и още. Дано. Не искам да се връщам там, където бях.

Поста на този Крис някой си е изчезнал, но то нямаше и смисъл да се отплесваме в тази посока.
Снощи го видях през телефона, но нямаше как да отговарям.
Само ще кажа, че не можем да сме специалисти по всичко и няма лошо да ползваме помощ, когато ни е необходима.
И не можем да обобщаваме  по този начин. Добри професионалисти, както и хора които просто ходят на работа да им тече трудовия стаж, има във всяка сфера.

Теди Илиева

21.05.15
16:12

казано от Лиана на 21.05.15, 15:44:

Поста на този Крис някой си е изчезнал, но то нямаше и смисъл да се отплесваме в тази посока.Снощи го видях през телефона, но нямаше как да отговарям.

Май му изтриха профила, най-накрая! За това го няма :)

21.05.15
16:24

21.05. Четвъртък
07:15 - 2 бонбона Линдор, черен и червен
Много здраве и късмет за всички именяци :)

5.5км бързо ходене

Открих сезона на сутрешното ходене. Последните години не ми понасят изобщо жегите и затова се опитвам да си правя разходката сутрин след нощната смяна. Много свежо и приятно е. Имаше и доста тичащи тази сутрин.
След това се видях с едно позната дошла си от чужбина и стана късно докато си легна. Тъй като си бях забравила закуската за работа и ядох само бонбоните, съответно огладнях.
? - 70г краве сирене, домат

СЪН

Тъкмо бях заспала и ме събудиха. След това се успах и станах гладна и с тежаща глава.
? - 2 порции от свинското задушено, краставица
    - кафе

Не обичам да хвърлям храна и вчера след като установих, че имам твърде много кис мляко и гауда, реших да експериментирам, като ги сготвя със свинско каре в йена. Овкусих със сол, черен пипер и горчица.
След като сметнах грубо калориите на това чудо свят ми се зави. 4-те порции набързо станаха 8, за да са прилични калориите. Снощи хапнах 2 от редуцираните порции за вечеря, но през нощта си бях гладна на нощната. Забравих си и закуската както споменах и така започнах днешния ден с бонбони.
Сега се чудя дали да пътувам за един имен ден на който ме поканиха. Ще пиша после или утре какво съм решила.

21.05.15
16:27

Дублирала съм поста си, затова трия. Извинете ме :)

Мнението беше редактирано от Лиана на 21.05.15 16:30.

Теди Илиева

21.05.15
16:37

казано от Лиана на 21.05.15, 16:24:

Снощи хапнах 2 от редуцираните порции за вечеря, но през нощта си бях гладна на нощната.

Носи си морковчета, чушка.... позволени са ти без да им смяташ калориите.

казано от Лиана на 21.05.15, 16:24:

Сега се чудя дали да пътувам за един имен ден на който ме поканиха. Ще пиша после или утре какво съм решила.

Въобще не се чуди :)

22.05.15
21:25

Не се чудих дълго Теди :)
Снощи беше една страхотна вечер с хубави хора и разбира се по български обичай с обилна трапеза. Повече хапнах :) по-малко пийнах :D Но не съжалявам, беше вкусно и домашно приготвено.

Прибрах се днес в ранния следобед. Имах уговорка и доста обикаляне по града и не остана време за тренировка.

22.05. Петък
? - турско кафе с пр мл
? - еспресо с пр мл
? - 10-на черешки набрани от дървото :)
11:30 - чаша таратор, зелен боб с агнешко месо
17:00 - 200г свинско печено на скара/в изпечено състояние е грамажа/, домат
21:00 - кремче от 90г банан, 23г сусамов тахан, какао

напитки - 2 кафета с пр мл, вода, газирана минерална вода
добавки - магнезий

24.05.15
11:42

23.05. Събота
- чаша топла вода, кафе
1 хранене - 200 дом овче кис мл, 100г извара, 220г пресни ягоди
            - кафе
2 хранене - 3 малки варени яйца, 30г овче сирене, 50г краве сирене, 311г домат, 47г печена чушка, лилав кромид, зехтин,  10бр маслини
стафидаки/около 40г/
            - кафе
3 хранене - 200г дом овче кис мл, 100г извара
4 хранене - 50г краве сирене, около 150г краставица

Днес си сметнах тренировъчно храната :)
Без зеленчука 1396 кал и 26г В. Маслините май не съм включила, но прим още 100к, значи 1496кал и 26гВ. Зеленчука има около 34В без кромида, който не съм мерила. Като гледам днес ми е лека храната и какви са ми стойностите, не ми се мисли в нормален ден какво ли се случва :D

24.05.15
11:59

24.05. Неделя
- чаша топла вода, кафе

Тренировка долна част - 5 кръга, 7 упр вкючва тренировката, по време на нея пих кафе и вода

10:30 - омлет от 2 яйца завит на палачинка с гъби 45г и едам 64г, краставица 168г, маслини стафидаки 40г
      - 20г шоколад Линд 85% какао

Хапваше ми се банан с тахан и какао, но тъй като ще ходим на обяд на село при мама и тате :)  реших да си оставя толеранс за В за там.
Обяда ще бъде пилешки бутчета, пресни картофки и салата, може би и супа с агнешки дреболии.
Според това какво съм хапнала ще планирам и вечерята. Лошото е, че съм нощна смяна и не може да бъде прекалено лека, но ще видим в крайна сметка какви ще ги свърша :)
По-късно или утре ще дописвам.

Да се доотчета:
обяд - 1 порция супа с агн дреболии и фиде, салата домати и краставици, 1/2 пил бутче, 1 картоф
      - 1 шепа череши от дървото :)

Понеже с този обяд огладнях рано рано, реших да направя една разходка преди работа и направо там да вечерям.

5.5км бързо ходене

вечеря предстои - порция голяма от онзиденшното свинско задушено с кис мл и гауда, краставица

Много съм гладна и затова реших да си взема пълна, а не редуцирана порция от свинското. Пък и времето напредна, трябва да го хапна, че с тези пътувания доста се застоя :)

напитки - кафе 1 кафеварка, газирана вода, вода
добавки - витамин С 1000мг с удължено освобождаване

Мнението беше редактирано от Лиана на 24.05.15 18:50.

26.05.15
20:31

25.05. Понеделник
07:00 - 100г кис мл 3.8%, 50г извара

СЪН

обяд - голяма порция от свинското задушено/последната/
      - кафе
? - 2 фурми + 4-5бр какаови зърна
? - 1 банан
? - 50г сирене, домат
  - 1 1/2 пил бутче/това май се водеше пилешко бедро, само долната част, добре че ми останаха от обяда вчера :) т.е. неделя/
? - 90г осолени с морска сол печени фъстъци/на Детелина/

напитки - кафе 1/2 кафеварка, вода, газирана вода
добавки - магнезий

Бях след нощна и освен това се оказа, че на другия ден т.е. днес съм пак на работа и се наложи доста темпо да вкарам, за да си свърша всичко планирано за двата дни. Съответно нямах време за готвене и нормално хранене, и за тренировка също. Но поне доста ходене имаше с бързо темпо.

Мнението беше редактирано от Лиана на 26.05.15 20:51.

26.05.15
20:49

26.05. Вторник
- чаша топла вода, кафе
08:30 - кремче от 200г кис мл 3.8%, 100г извара; 2 сурови моркова, 1/2 зелена ябълка
        - кафе
12:10 - салата от домати, 50г краве сирене, 50г извара, печена чушка, зехтин, 4 големи маслини; 2 варени яйца
      - кафе
16:00 - 2 шепи череши/благодарение на колегата, който се катери на дървото :)/
16:45 - 200г кис мл 3.8%, 100г извара
20:45 - палачинка от 2 яйца с 1 суп л кокосови стърготини, 60г едам; салата айсберг, краставица, зехтин, лимон, лайм
        - 10г краве масло със самардала

напитки - кафе 1 1/2 кафеварка, вода
добавки - магнезий

Мнението беше редактирано от Лиана на 26.05.15 21:02.

27.05.15
22:41

27.05. Сряда
- чаша топла вода, кафе

Тренировка цяло тяло - кафе и вода по време на тренировката

10:35 - омлет от 2 яйца, завит на палачинка със 76г овче сирене, домат
        - 20г шоколад Линд 85% какао
15:30 - омлет от 2 яйца със 100г овча извара, домат, 14г краве масло
        - кремче от 74г банан, 50г овча извара, канела
21:45 - салата домат, 100г овча извара, 1 суп л зехтин, стар кромид
22:40 - 125г сьомга/сурова/, печени тиквички, 8г краве масло

Днес цял ден тичане отново, но успях сутринта да направя и тренировка. Имах малко екшън късния следобед и най-бърза вечеря щеше да е пак яйца, но реших че ще си сготвя :) Обичам много яйца, ама ще закудкудякам вече :D

27.05.15
22:46

По една кафеварка на ден не е ли малко прекалено?

27.05.15
23:30

Опитвам се да го намалявам. Преди пиех по една цяла сутрин и още кафе през деня.
Пия го основно, защото ми е вкусно, не че толкова имам нужда.
Иначе само вода и чай малко ми омръзва. Алкохол почти не пия, от време на време газирана вода лятото и това е.

Би ли ми препоръчала някаква друга напитка Марги? Обмисляла съм да си купя сурово какао, но не знам с какво да го пия. Само с вода и малко мед може би.

12.06.15
11:48

Привет отново :)
Завърнах се от пътуването в понеделник късно вечерта, но все още влизам в ритъм.
Лондон е красив град, но Париж е моят фаворит за сега :)
Най-много ми харесаха парковете. Като цяло много зеленина има. В квартала, където бях на гости видях няколко пъти лисица, което ми беше много странно :) В Хайд парк една катеричка се покатери върху мен, но не успях да я снимам за съжаление. Снимките ми не станаха хубави, явно не ставам за фотограф :)

Съгласна съм с мнението на Марги по-горе за количеството на кафето, но виждам никой не е дал някакви алтернативи. Ще го мисля :)

12.06.15
12:04

Вторник сутринта се премерих, за да видя пораженията, но всичко си е направо ок.
вторник - 77,8кг
четвъртък - 77 кг
днес - 76,5кг

Преди да тръгна, на 28 май се мерих последно и бях 76,2кг.

Там се храних доста въглехидратно. През деня сандвичи и банани основно, като слагах богата протеинова плънка и малко зеленко на сандвичите. Вечерите бяха хубави, интересни салати, сьомга, паста ... Имаше и сладолед, и чийзкейк, и шоколад :) Но и доста ходене, даже след една по-дълга разходка имах мускулна треска :D
Вчера си взех и мерки със сантиметър, но сигурно другата седмица ще нанасям.

12.06.15
12:21

11.06. Четвъртък
- чаша топла вода, кафе с пр мл
- салата 110г прясно краве сирене, домат, стар кромид, сурова зелена чушка, магданоз,  1суп л зехтин, 7бр маслини каламата
- 325г череши
- омлет от 2 яйца, завит на палачинка с 40г едам, 40г прясно краве сирене, 4бр маслини каламата, домат
- 130г банан, 20г суров белен слънчоглед
- салата от 94г прясно краве сирене, домат, 1 суп л зехтин, 3бр маслини каламата
- пъстърва на фурна със задушени тиквички, 11г краве масло

Последното хранене ми беше около 22 часа, но си легнах след 01:30.
Чистих в къщи и похапвах междувременно като бебетата, че и по-често :)
Вторник и сряда не бях в къщи, но храната ми беше добре.

Мнението беше редактирано от Лиана на 12.06.15 12:23.

12.06.15
22:43

12.06.Петък

Тренировка цяло тяло - 3 кръга - по време на тренировката кафе с пр мл, вода

11:25 - 144г банан, 21г сусамов тахан, какао
12:10 - 200г кис мл 3,6%, 100г извара, 10г чия
        - кафе с пр мл
15:50 - кокосова палачинка от 2 яйца, 1 суп л кокосови стърготини, завита с 50г едам; салата домати с 96г прясно краве сирене, 1 суп л зехтин; отделно 1 домашна краставичка :)
18:20 - 1 банан

6км бързо ходене

22:00 -  салата домати, 100г извара, 2 суп л зехтин

течности - кафе 1 кафеварка, вода, 1 сода

Днес храната ми беше малко, а движението доста. Освен горните активности, мих прозорци и врати към тераси, това си е направо още една тренировка :) Прибрах се късно и нямах време да си сготвя, така че вечерях само салата за най-бързо.
Не мога да си организирам храненето, а това не е добре. Другата седмица се надявам да вляза в ритъм.

13.06.15
22:39

Благодаря за подкрепата момичета :)
13.06.Събота
-чаша топла вода, кафе
08:30 - 1/2 от: 300г кис мл 3,6%, 150г извара, 10г чия, 1 банан 220г с кората
      - кафе с пр мл
12:20 - пъстърва на фурна, задушени тиквички, домат със сол само
        - кафе с пр мл
17:35 - другата 1/2 от закуската + 20г бразилски орех
22:00 - салата домати, печени чушки, 140г извара, 2 суп л зехтин

течности - кафе 1 кафеварка, вода, газирана вода

Днес първи работен ден след отпуската, полудях направо. Цял ден почти не мръднах от стаята, че беше много жега навън. Затова пък вечерта му ударих малко домашен фитнес и след вечеря ще продължа още малко :) Много добре ми дойде раздвижването.

16.06.15
14:35

14.06. Неделя
09:30 - кокосова палачинка от 2 яйца и 1 суп л кокосови стърготини, завита с 62г едам и 62г извара, домат
        -чаша топла вода , кафе с пр мл
? - 1/8 от запеканка с тиквички, лобода, копър, яйца, сирене, кашкавал, кокосово масло/около 270 кал/
    - 120г  банан, кафе с пр мл
    - 1/8 от запеканката, 100г кис мл 3,6%
19:50 - 300г череши, 1/2 ябълка
21:30 - пъстърва на фурна, 1/8 от запеканката

15.06. Понеделник
07:15 - кремче от 100г кис мл 3,6%, 50г извара, 55г замразени боровинки, 5г чия
? -  череши, 2-3 суп л кис мл 3,6%/заквасвах си овче мляко и хапнах от закваската/

СЪН

? - 1/8 от запеканката с тиквички, 200г кис мл 3,6%
  - кафе с пр мл
? - 1 банан
вечерта - салата настъргани сурови морков и цвекло, шопска салата, заарска мастика/някъде 1 малка/
          - пържолки от свински бут задушени с топено пушено сирене, кашкавал и животинска сметана
          - червени и бели череши
напитки - кафе 1 кафеварка, вода, малка заарска мастика

Активността ми тези два дни беше продължение на домакинския фитнес, който започнах малко по-рано през седмицата. Време за тренировка нямах, но пък си имам мускулна треска на ръце, крака и дори гръб (blush) И аз си мисля, че тренирам. Ами то клекни, стани, повдигни се на пръсти, протегни се, търкай...

16.06.15
14:49

16.06. Вторник
То днес не е много за писане. Снощи имах гости с преспиване и след като оставихме шофьора им да спи, останалите откарахме до към 2 часа. Сутринта станахме в 7 часа, защото трябваше да продължат за Гърция. Ясно е, че не съм се наспала. Вчера след нощната също не спах добре, винаги след отпуска ми отнема време да вляза в ритъм.
В резултат днес съм недоспала, в лоша кондиция и повишен апетит.

- 100г кис мл 3,6%, 50г извара, 55г замразени боровинки, 5г чия, 65г банан

5.5км бързо ходене
- реших да направя една бърза разходка, докато е все още прохладно

Опитах се да поспя малко, но не успях.

- кафе с пр мл
- 1/8 от запеканката с тиквички, 200г кис мл 3,6%,
- овче кис мл, може би 100-на грама
- около 50г петрохан
- 2 фурми с 10-на какаови зърна

Май това беше до сега. После или утре ще допиша останалата храна.

Дописвам си храната:
- краве сирене, домат
- 350г череши
- салата 80/80 грама моркови и цвекло със зехтин, малка порция от свинското
- 65г банан

още около 6км ходене в парка

- кисело мляко 3,6% преди лягане

Въпреки недоспиването се ококорих и пак си легнах късничко.

Мнението беше редактирано от Лиана на 17.06.15 21:26.

16.06.15
15:29

Бях купила за гостите череши, а и те донесоха от Черешово :) червени и бели череши. Имам останали близо 2кг, и още банани имам, а ми се хапваха и ягоди, ако има още. Май ще си отделя белите череши и малко от червените и ще нося на колегите. Не обичам да хвърлям храна. Останаха и доста домати, краставици, моркови и цвекло. Имам и маруля в хладилника. От свинското има още 2 порции и от запеканката с тиквички също 2. Овче кисело мляко, много добро е станало :) и краве 3,6% купено също. Мислех да правя айран или таратор за мастиката, но не искаха.
Като гледам е най-добре да си поканя други гости за дояждане :)

Напоследък съм увеличила доста млечните и плодовете. Отдавна не ми се е ядяло така плодове. Трябва да внимавам, че много ми е лесно да обърна процеса и да започна да качвам пак. А хич не ми се иска. Толкова е хубаво да си влизаш пак в любими стари парцалки, да се чувстваш по-лек и изпълнен с енергия. А и да забелязват всички вече, че си отслабнала :)

Много съжалявам, че не мога да правя по-тежки тренировки и да мога да си хапвам спокойно. Имам и проблем с тежестите, който усетих още преди отпуската, но и след нея отново. Когато нося по-тежък пазар, а понякога и просто храната, дрехите и разни други неща за работата, се налага да правя почивки. Проблема идва от врата ми. Чувствам силен опън от врата по ръцете, а в последствие и болки в дясното рамо обикновено, което показва че може би е по-добре да не вдигам тежко. Но тренировките, които имам и правя включват и тежести. Моите са смешни 3кг, но и те ми идват в повече за някои движения или по-скоро просто за държане. При гребане напр. нямам проблем от самото него. Последната тренировка я направих с 1,5кг тежести/общо 3кг, а не 6кг както преди/ и пак усетих проблема. Връщането на работа предполагам също допринася. За съжаление единствената алтернатива, която виждам е да стана чистачка в Англия или някъде другаде, ама хич не ми се иска. Там ще се движа колкото си искам, че и повече. Тези 12-часови седящи смени по график ме разбиха за 6-7години.
Уф, личи си че съм крива и недоспала. Всичко ми е в черни краски.
Утре ще съм по-добре, обещавам :)

И сега се чудя, дали да не премина известно време на нещо от типа на  пилатес и бързо ходене примерно. Иначе врата ми май няма да се оправи.

Ако някой е имал търпението да прочете написаното от мен, и има предложения за оптимизиране на хранителния и двигателния ми режим, ще бъда благодарна да го сподели тук (F)

16.06.15
16:36

Привет и тук!

Май ще си отделя белите череши и малко от червените и ще нося на колегите.
Бели череши! Убивам за тях, честно! Я ме пиши сред “колегите” и прати малко “по жицата”! (nlove2)
Сега сериозно. Аз те чета с интерес, не само защото сме сходни (като кг, години, ръст, начин на хранене), а и за да видя как другите се справят с проблеми като моите. Пишеш, че си на НВХ. Аз също. Пишеш също, че си забелязала добри резултати след спиране на млечните за месец. Защо не пробваш пак? При мен не действат добре по време на сваляне и поради тази причина съм ги орязала. Много съм далеч да давам компетентно мнение или съвет, защото съм лаик по отношение на храненето - говоря на база личен опит. Пишеш, че не ти се броят калории, но би могла да опиташ с някой app. Не рекламирам нищо, и аз бях така, но пробвах и мисля, че засега при мен нещата вървят добре. (F)

16.06.15
16:49

Когато хапвам нормално млечни и плодове, не ми пречат. Но много неусетно и постепенно минавам границата.
Преди малко попълвах анкетата на BB-Team и дадох предложение за възможност тук да си смятаме калориите. Чуждите езици не са ми сила, а на български май няма добър вариант.
Иначе това в момента би ми било много полезно. Като не мога да спазвам съотношения, поне да не минавам някаква граница на калориите.

Ох, пък днес особено съм едно голямо мрънкало, много е тъпо да знаеш какво да направиш и да вървиш срещу себе си. То верно, че е трябвало да се родя близнаци, ама това мойто на нищо не прилича. Понякога имам чувството, че друг човек се е вселил в мен :D
И утре е ден и ще бъде по-добър 8-)

17.06.15
21:41

Колегите си останаха без череши, забравих ги :)

Едно от хубавите неща на моята работа е, че е извън града и ядеш само това, което си си донесъл. За такива лакомници като мен е добро средство за ограничаване на храната :D
Снощи реших да се възползвам от това предимство и да огранича днес малко хапването, за да компенсирам вчерашния ден.

17.06. Сряда
- кафе с пр мл
08:35 - 200г кис мл 3,6%, 100г извара, 125г банан, какао
        - кафе с пр мл
12:10 - 1/8 от запеканката с тиквички/около 270кал/, 220г кис мл 3,6%
        - кафе с пр мл
17:10 - 1/8 от запеканката с тиквички, 220г кис мл 3,6%
20:00 - салата домат, краставица, печена чушка, стар кромид, магданоз, 2 суп л зехтин; 2 варени яйца

напитки - кафе 1 кафеварка, пр мл за кафето, вода

Днес си бях доста гладна през целия ден, но нямах избор и устисках :)
Дано успея да си легна по-рано, но може да хапна и 1 краставица преди това.

19.06.15
07:56

Легнах си пак в 12, но пък спах до 09:30. Е друго си е да се наспи човек :)

18.06. Четвъртък
- чаша топла вода, кафе

Около час си поиграх, докато проучвах упражненията от една 8 седмична програма на Шалийн Джонсън и май ще я започвам. +
5,5км бързо ходене

12:50 - 350г череши
14:00 - салата моркови с цвекло, 2суп л зехтин, балсамико, лимонов сок; порция от свинското задушено/двете порции станаха 3 т.е. има още една/
      - кафе с пр мл
20:50 - 3 варени яйца, салата домат, краставица, стар кромид, 138г извара, 2суп л зехтин

19.06.15
22:45

19.06. Петък
07:00 - 100г кис мл 3,6%, 50г извара

СЪН

Събудих се доста гладна и нападнах свинското :) Преди това ми дойде музата да се метна на кантара и видях числото 75.8. С мъничко, но вече съм под 76кг, ура.
? - порция свинско задушено с кашкавал ..., краставица
  - кафе с пр мл
19:00 - 350г бели череши :)
20:30 - кокосова палачинка от 2 яйца с 1 суп л кокосови стърготини, завита с 62г едам; 24г кашкавал/да го пробвам/; салата от домати, печена чушка, стар кромид, магданоз, 1 суп л зехтин, 50г краве сирене, 3 гигантски натурални маслини

Уж почти не слагах сол на салатата, но ми дойде солено. Може би и от обяда, а не можах да пия много вода днес, защото бях доста време навън.
След вчерашния ентусиазъм + обикаляне из града днес по задачи от 15 часа до 19 почти, се прибрах с болки в кръста. Май пак не съм нацелила  правилните упражнения, ама ще продължавам да търся.
Чудя се дали е възможно болките да са от това, че движенията са ми нови или просто не са за мен. Ще видим.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1