Как да оформя тялото си след премахване на излишните килограми ?

19.03.14
22:07

Здравейте,на 25 години съм - 192 см. ,97 килограма.
В училище бях доста слабичък,но като ме приеха студент почнах да водя доста заседнал начин на живот и достигнах над 110 килограма от дюнери и пици.Хубавото е ,че имам невероятна воля и един ден преди 3 години си казах,че трябва да премахна всички излишни храни от ежедневието си и го направих.Спрях хляба,дюнери,пици и всички тестени изделия.Сладко си похапвах от време на време,но аз и никога не съм му бил голям фен.С диета ,без никакви физически усилия свалих със зор някой и друг килограм и станах 107.Миналата година намерих една програма във вашият сайт и си взех карта за фитнес.За тази програма става дума :
http://www.bb-team.org/workout/1285_balansirana-programa-za-otslabvane

За 3 седмици свалих 7 килограма с нея, защото беше лято и се хранех само със сирене и домашни домати - нищо друго, по 4-5 пъти на ден и пиех по 1 шише вода 1.5 л. по време на тренировките.Още обаче имах една краста - газираното.По едно Пепси на ден минимум.Искам да кажа,че съм абсолютно наясно ,че така не се свалят килограми (с такава диета),но бях се отчаял доста и реших да предприема радикални мерки.Както и да е,в края на лятото, след като ми изтече картата не я поднових,защото ме заляха изпити от университета,но успявах заради назначената вече диета от моя страна да си поддържам килограмите до 100.
Един ден спрях и газираното от раз и почнах само вода да пия.Пак си взех карта за фитнес,но се разболях от доста коварен грип и успях само 3 килограма да сваля по време на боледуването ми и 1-та седмица ,която изкарах във фитнеса.

Сега съм 97 килограма.Изчетох важните теми за съставяне на НВД и ще се опитам да си съставя режим.
Целта ми е да достигна 87 килограма с невероятната ви програма за отслабване и тук идват основните ми въпроси :
1.Мога ли на даден етап от свалянето - например като достигна 90 килограма,да почна друга програма ,която ще ми премахне 3-те килограма и едновременно ще започне да приспособява организма ми към оформяне на мускулна маса ?
Тоест аз не искам да качвам килограми,а да остана на 87-90 килограма ,но тялото ми да започне да се оформя мускулно.
2.Мога ли да ползвам определена ДРУГА програма ,която хем ще ми сваля килограми,хем ще ми оформя тялото ?

Моля за съвети как точно да протекат процедурите по отслабване и оформяне и дали първо трябва да отслабна до нужните килограми и тогава да се занимавам с оформяне на мускулна маса или да правя едновременно и двете.
Благодаря

Темата беше редактирана от Д. Колев на 19.03.14 22:09.

19.03.14
22:44

казано от Д. Колев на 19.03.14, 22:07:

Моля за съвети как точно да протекат процедурите по отслабване и оформяне и дали първо трябва да отслабна до нужните килограми и тогава да се занимавам с оформяне на мускулна маса или да правя едновременно и двете.

по-добре тренирай за маса отсега. така изразходваш енергия и по време на тренировката, и по време на възстановяването следващите няколко дни (ускоряваш някакъв си resting метаболизъм, виж в гугъл). после като почнат да се махат мазнинките ще почнат да изпъкват мускули отдолу и ще се зарибиш още повече :) при мене така се получи
пък и какъв е проблема ако станеш по мускулест, нали си мъж.

за храненето - не знам какво да ти кажа. и аз не съм сигурен какво правя

Мнението беше редактирано от Pavel D на 19.03.14 22:48.

19.03.14
22:57

Трябва да тренираш редовно, здраво и тежко. Не се мъчи да достигаш определени килограми. Тренирай за удоволствие, сила, кондиция. Гледай огледалото, как се чувстваш, угаждай си от време на време.

Ако нямаш зор да сваляш килограми за категория, то не се вманиачавай в едно число.

21.03.14
10:02

Благодаря за отговорите.И да попитам за някаква качествена добавка ,която да спомага за хубавото оформяне на тялото,може би аминокиселина/и ?
Благодаря

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1